Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Celtis #35679 üzenetére
Az olcsó boxokban nincs RTC így nullázódik a rendszeridő, ha valahogy megoldható, hogy a router már működjön amikor a boxok indulnának akkor nem kellene manuálisan hozzányúlni, vagy ahogy előttem javasolták, a routerhez egy szünetmentes táp. Még az is megoldás lenne ha a boxok áramtalanítás után nem indulnának el, ezt egy hálózati kapcsolóval is megoldható ill. vannak olyan boxok amik nem indulnak újra. Esetleg nem kell kézzel beállítani hanem a hálózat működése után egyszerűen újraindítod a boxot. Azért óránként frissíti a dolgokat is automatikusan is megtörténik a frissítés.
Ha egy olyan boxot vennél amiben van RTC akkor nem lenne ilyen probléma.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-szabi-
addikt
-
layerke
aktív tag
válasz Celtis #19530 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget Nektek, sikerült.
A megoldás egészen pontosan nem derült ki számomra, de amit csináltam:
1. smb.conf fájlban a nason különvettem a usereket és a meglévőknek megmaradtak az írás-olvasási jogai, a kodinak meg csináltam minden mappára csak olvasási jogot, jelszóval.
2. kodi usert létrehoztam a sambához és a debianban is (biztos, ami biztos)
3. kodin hálózati hely hozzáadásával hozzáadtam a megosztott mappákat.Szuperül megy, még egyszer köszi
[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
válasz Celtis #19523 üzenetére
Tudom, hogy már a 8.1-től ez van, de sokáig nekem 8.0.4 volt és ez nem volt gond. Most került elő, mert felraktam a 8.2.* verziót.
1. Megadtam a gépnevet, de nem hagyja magát. Értem ez alatt, hogy mindig kéri a jelszót és nem jelentkezik be a megosztásba, pedig biztos jó, mert másik gépeken megy, csak a kodin nem.
2. Épített "NAS", ami azt jelenti van egy debian stretch a gépen, a sambát az smb.conf fájllal konfiguráltam, nem használok hozzá guit. Beállítottam a kodiban a samba min-max protokollokat az SMBv1, SMBv2, SMBv3 mindenféle kombinációjába és akkor se tudok bejelentkezni. Csináltam egy user.conf fájlt a sambához az itt is megadott 3 soros konfiggal is és ez se jó.. Kissé el vagyok szomorodva, mert őszintén szólva sokkal egyszerűbben meg szoktam oldani ezeket a dolgokat és most megakadtam és ez elszomorít.
A szerveren is próbáltam a protokoll kényszerítő parancsokat megadni, az se segített. Van xbmc user a sambához jelszóval, tehát ez se lehet gond (mindig is volt ilyen user).Amint hozzáadom az új helyet, kéri a gép nevét (címét) majd a megosztást, felhasználót és jelszót. Itt mindent beírok és továbbra is kéri a jelszót, ennél az ablaknál áll meg a kodi. Mintha nem mentené el a jelszót, pedig a sources.xml-ben megjelenik jól :/
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Celtis #18495 üzenetére
Hátha másnak is jól jön. Kell egy keyboard.xml nevű fájlt létrehozni a .../Userdata/keymaps mappában. Windows esetén az a user home folderében az appdata/Kodi alatt található.
Ez a tartalma. Itt az s billenytű hozza be a felirat keresést, de bármit be lehet állítani.
<keymap>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<s>ActivateWindow(subtitlesearch)</s>
</keyboard>
</FullscreenVideo>
</keymap> -
SütiGTi
senior tag
válasz Celtis #18424 üzenetére
Plex-et használtam régebben és ott kellett csinálni egy szervert amit kezelte a médiatárat és azért gondoltam, hogy lehet kell a KODI-nak is.
A nas-on egy twonky médidamegosztó fut amivel ugye a beépített lejátszóval valóban fapados módon de látom a tartalmakat.
Play áruházból leszedtem a KODI nevü appot. telefonomon próbálgattam előtte, hogy mit hogy merre tudok beállítani de valamiért eladok a médiatartolom hozzáadásánál
-
ferun53
csendes újonc
válasz Celtis #18062 üzenetére
Köszönöm a segitséget!
Megpróbálom pontosítani a helyzetet,és kérek még infot.
A koax kábel a tv-be csatlakozik.A tv-ben van a kártyafogadó az inviteles kártyával-a
Ca-kártya dekódolja a titkosított csatornákat.A kodi HDMI-kábellel csatlakozik.
Tud kommunikálni a kodi a Ca-kártyával (hogy leszedje a DVB-c jelet?
Ha nem,hogy oldjam meg a csatlakoztatást?
Az invitel le tudja cserélni a kártyát egy beltéri egységre.
Milyen tunert vegyek (DVB-c stick ?). Melyik kompatibilis az invitel kábellel?
A tuner USB végét dughatom a kodi USB portjába?
Van itt baj elég. -
ferun53
csendes újonc
válasz Celtis #18062 üzenetére
Köszönöm a segitséget!
Megpróbálom pontosítani a helyzetet,és kérek még infot.
A koax kábel a tv-be csatlakozik.A tv-ben van a kártyafogadó az inviteles kártyával-a
Ca-kártya dekódolja a titkosított csatornákat.A kodi HDMI-kábellel csatlakozik.
Tud kommunikálni a kodi a Ca-kártyával (hogy leszedje a DVB-c jelet?
Ha nem,hogy oldjam meg a csatlakoztatást?
Az invitel le tudja cserélni a kártyát egy beltéri egységre.
Milyen tunert vegyek (DVB-c stick ?). Melyik kompatibilis az invitel kábellel?
A tuner USB végét dughatom a kodi USB portjába?
Van itt baj elég. -
Zolorado
tag
válasz Celtis #18115 üzenetére
Értem amit mondasz, és azt is, amit a többiek.
Éppen az lenne a lényeg, hogy ha már van "Rádió" menüpont a Kriptonban, akkor ne kelljen külön addont megnyitni, hanem beraknám a listámat oda a menübe, ahová való.
(A zenék között 100%-ban működik, fölösleges hozzá külön addon.)Erre keresném a megoldást.
-
junkpod
veterán
válasz Celtis #18098 üzenetére
Keveritek a dolgokat, ezt hívják csúsztatásnak. A videó lehet 24fps vagy 24Hz, ugyanarról beszélünk.
A tv INPUT frekvenciája, kadencia helyes lejátszás esetén, egyeznie kell lennie a film frekvenciájával, azaz 24Hz, 24p, 24fps, ugyanazt jelenti.
A tv mindig az INPUT frekvenciát jelzi ki amit az adott bemenethez beállít, a pana pl azt írja ki ilyenkor, hogy 1080p 24Hz. Ugye ez azt jelenti, hogy másodpercenként 24 képkockát fog a bemenetrol feldolgozni, azaz 24Hz vagy 24fps videojelkent dolgozza fel.
Az már egy másik frekvencia, hogy a Tv ezt miként jeleníti meg, de ezt ki sem írja és általában csak tesztekkel lehet kideríteni. Pl a pana a 24p (Hz, FPS) videót 96Hz-en jeleníti meg, másodpercenként 96 képet villant fel, ezt is hívhatnank 96fps-nek, bár itt már valóban a Hz az elterjedt szóhasználat.
És ez a lényeg szerintem, nem egyenlő meg nem-egyenlo, hanem elterjedtebb vagy kevésbé elterjedt szóhasználat.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Celtis #18064 üzenetére
Nem értek egyet veled. De ez már szemantikai vita kezd lenni.
A Hz minden fajta periodikus változásra hasznalhato, a gyakoriság, frekvencia mérték egysége. Mértékegység.
Az FPS egy videó megjelenitesben használatos fogalom rövidítése, amely hanyagul használva csak úgy mértékegység nélkül emlegetnek, illetve önmaga mertekegysegkent.
A tv is azt írja ki frekvencia (nem fps) valtaskor, hogy 24Hz üzemmódra vált, nem pedig 24fps-re.
Mondom továbbra is, hogy videó megjelenítés témában.
Pc-s játék világban persze kulonbözhet a rendering fps és a videokártya meghajtás megjelenítési frekvenciája.Carlos: a szalámi is Hertz, de most videó megjelenítés témában vagyunk. Máshol nem is értelmezhető az FPS.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
-szabi-
addikt
válasz Celtis #18006 üzenetére
Mint említettem 3 közül egyhez volt használható leírás.
Nem csinál semmit nem állja meg a helyét, lefagyasztotta a boxot.(#18008) junkpod válasza
Ha másik kettőnek lett volna használható leírása nem kérdezem.
Nekem újdonság, a TV nézés box-on, szóval nem tudtam.
Persze egyből ez a lekezelő mondatkezdés "Nem értem a problémádat".
Megint ugyanaz a nóta, nem értek hozzá új nekem kérdezek és egyből a kiosztás megy.
"Mégis mire számítottam?"
Nem arra, hogy harmadik világbeli háborús országoknak is több IP adásuk van.(#18009) MunezXBK válasza
Pár hét múlva jön valaki akinek újdonság az egész rátalál erre a hozzászólásra.
Vonzó kép, de semmi használható leírás.
Rögtön adja magát a kérdés, hogy kell beállítani.
Mert sehol nincs leírva, neked ez azért van mert fizetsz érte.
Azzal hozzászólással is ez a helyzet, ami az én kérdésemet is indította.üdv
-
mrhawkins
csendes tag
válasz Celtis #16661 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Megpróbálok valamit. Ha mást nem visszarakom a Kodi korábbi verzióját.
Az átnevezés nekem is eszembe jutott, de az bizonyos okoknál fogva nem járható út számomra.u.i.:
Ahhogy olvastam az utolsó hozzászólást a linkelt topikban. Ez a "hiba" korábbi verziónál is elő jött mert az utolsó hsz több mint 1 éves. Nekem pedig a 17.3 -ig rendesen működött.
Lehet érdemes lenne teljesen letakarítanom a kodit a gépről adatbázissal együtt és újrta felépíteni az egészet.[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
válasz Celtis #16492 üzenetére
A KODI-t futtató droidos box 5GHz-es wifin keresztül kommikál a routerrel, amihez 10/100-as LAN-on kapcsolódik a médiaforrás PC.
De jobban belegondolva nem értem, hogy FHD média esetén ez miért lenne korlátozó tényező. (ha jól vettem ki, erre utaltál) A 10/100-as LAN valós áteresztőképessége a névleges értékhez közeli, egy FHD-s film bitrátája pedig többnyire 2-3MB között szokott mozogni. Laikusként matekozva, ezt még előtöltés nélkül is simán, be-beszaggatás nélkül vinnie kellene. Nem?
Egyébként a 17.4-el szinte semmit nem visz, csak 16.1-es verzió, és annál jön elő az akadozós lejátszás.#16491
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Zolorado
tag
válasz Celtis #16438 üzenetére
Bocsánat, lehet hogy én vagyok túl amatőr...
(Raspberry pi 3-, libreELEC 7.0.3 és Kodi 16.1)
Hogy férek hozzá ehhez a fájlhoz?A memóriákártyát kártyaolvasóval megnyitottam, egy "SYSYTEM" kiterjesztés nélküli fájlt 7zippel megnyitva megtaláltam az usr\share\kodi\ mappában megtaláltam azt a helyet, amit írtál, de nem engedte a program módosítani benne a fájlokat.
Egyáltalán jó helyen kerestem?
-
Celtis
veterán
válasz Celtis #16436 üzenetére
1 perc alatt módosítottam a hungarian.xml fájlt, és átraktam az ó-t az első sorból a negyedikbe. Kodi restart és láss csodát.
Előtte:Nem hiszem, hogy bárkinek magyarázni mit kell szerkeszteni, de gy.k. itt a módosított tartalom:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<!--
Please use English language names instead.
Default font lacks support for all characters
-->
<keyboardlayouts>
<layout language="Hungarian" layout="QWERTZ">
<keyboard>
<row>0123456789öü</row>
<row>qwertzuiopőú</row>
<row>asdfghjkléáű</row>
<row>íyxcvbnm,.-ó</row>
</keyboard>
<keyboard modifiers="shift">
<row>0123456789ÖÜ</row>
<row>QWERTZUIOPŐÚ</row>
<row>ASDFGHJKLÉÁŰ</row>
<row>ÍYXCVBNM,.-Ó</row>
</keyboard>
<keyboard modifiers="symbol,shift+symbol">
<row>§'"+!/=()~</row>
<row>^;\|Ä€Í÷×ä</row>
<row>đĐ[]íłŁ$ߤ</row>
<row>#@{}<>*?:_</row>
</keyboard>
</layout>
</keyboardlayouts>[ Szerkesztve ]
-
Zolorado
tag
válasz Celtis #16409 üzenetére
Nem mindenhol jó a keresésnél a rövid ékezet. Pl a "Tóth János" című sorozatot "Toth" alapján nem dobja fel minden kiegészítő, szerencsére ott a "János".
Hasznos lenne ha bekerülne a hosszú "ó" a billentyűzetre. A Githubról hogyan lehet dolgokat betenni a kodiba, valaki tud esetleg valami leírást linkelni hozzá? (Nem értek a forráskódok fordításához.)
-
GergőBp
tag
válasz Celtis #15841 üzenetére
Köszönöm a segítséget Egyébként ezt a Lazarus dolgot már felraktam, de nem tudtam hol találom. Aztán most rájöttem, hogy ezt muszáj leszek megkeresni. öröm bódottág van a kiccsaládban
"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted, szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot."
-
dethroner
veterán
Egy beállítást találtam a HDMI port-ra, a HDMI fekete szint állítása. Ez normálon jó, mert itt megvannak a részletek, az alacsony a másik lehetőség, de ez már túl sötét, elvesznek a részletek.
Meg miért kell a KODI miatt más HDMI beállítás, mint az MPCHC vagy PDVD-hez?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Műszerrel van kalibrálva a tévém, nem fogom a képbeállításokat módosítani
De írtam, a monitoron próbálgattam eddig és ott csináltam a feltöltött képernyőmentéseket is. De most kiraktam a tévére is, és ott is megvan ez a jelenség, picit tejszerű fátyolos a kép.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Én is néztem ezt az opciót, de nem piszkáltam még semmit, ez pedig inaktív, vagyis nincs bekapcsolva. Azért próbaképp rányomtam és tovább nőtt a homály, szóval nem ez a ludas. Az előbb említett fényerő és kontraszt állítgatás nekem se lenne szimpatikus, de kíváncsiságból azt is megnéztem, de egyik állítgatásra sem történik a legkisebb változás sem. Viszont mik azok a menüpontok hogy váltottsorosság mentesítés, mentesítés módja, képskálázás módja, utófeldolgozás? Érdemes ezekkel próbálkozni? Mert mint írtam, minden teljesen alapon van.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest