Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike88

    senior tag

    válasz huliganboy #9863 üzenetére

    USB-s modulfogadó is van CI+-os? Abba mehet egy akár modullal párosított UPC kártya is. Nem néztem még szét, hogy mi a kínálat, múltkor botlottam bele egy usb-s tunerbe, amiben van modulfogadó is, így gondolom én külön is kapható.
    Mindenesetre olyan árban vannak ezek ha csak a CI modulfogadót nézem, hogy akár olcsóbb lehet befogni erre egy CI+ modulfogadós boxot, olyat persze, ami tud streamelni. Nem vagyok otthon kábeles témában, de ha jól emlékszem Amiko 8260+ többek között ilyen, de ha jól rémlik nem mindegyik firmware-el működik a UPC-s modul.
    Egyetlen gondjuk ezeknek az lehet, hogy csak 1 streamet tudnak, szóval nem tudsz pl. egy teljes mux-ot streamelni (de ezt is csak feltételezem, ismervén az Amiko "egyszerű" műholdas boxait), így nem teheted meg azt, hogy adott mux-ról 2 különböző csatornát nézel 2 különböző eszközön.
    Kérdés az, hogy egyáltalán megér-e bárkinek ennyit az, hogy Kodival vagy esetleg OE/LE alól nézze a UPC-s csatornákat. Műholdas UPC-vel valóban könnyebb és olcsóbb a történet.

    Van egyébként ez a kicsi, lapos műholdas antenna, a Selfsat H30D. Nem tudom mennyire hatékony, mennyire használható UPC-hez, mert ahogy látom a németeknél elterjedtebb, az Astrára náluk (meg nálunk is) elég akár egy 30-as kemping antenna is, a Thor az más eset.

Új hozzászólás Aktív témák