Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz gyuri81 #23796 üzenetére
A PW3-nál is azt írja a hivatalos oldal, h egyelőre nem elérhető rá.
-
veterán
Úgy látom a PW2-nek ennyi volt a frissítése 5.12.4-et már nem frissíti le magától.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
MODERÁTOR
válasz koncsik #23790 üzenetére
Ha: alexa, read harry potter book one-t kértem az echo-n, az e-mailben (.co.uk) kapott szöveget elmondva elkezdte felolvasni.
Többiek: örülök, ha sikerült megoldani valahogy
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
cocka
veterán
válasz koncsik #23790 üzenetére
Akkor a Store Settings-t eltüntetik a Kindle-ön a Kindle Store-ból és csak PC-n/laptopon a weben keresztül lehet visszaállítani.
Nekem is briten van, mert az író, akinek érdekelnek a könyvei, csak briteknek hajlandó lehetővé tenni a vásárlást.
De ha pl. elérhető .comon, .co.uk-n vagy .de-n is valami, akkor általában a .de-vel lehet járni a legjobban.
Scudfan
Ja csak utána meg csak ahhoz az országbeállításhoz érhető el az adott könyv. A fentiekből kifolyólag én már négy címet is beállítottam, hogy a store settingst lehessen variálni, csak éppen hiába egy account alatt van több cím és országbeállítás, ezek lényegében nem átjárhatók csak részben. Van könyv, amit nem mutat egyik helyen, de mutat másikon stb.. Csak a household megosztásnál tudtam pl. a másik accountomból áthúzni könyveket, de ha visszaállítod az országot, akkor a household megosztás is megszűnik. Mondjuk amíg él a megosztás egyszerűen lemásolod az áttöltött könyveket gépre usbn és a visszaállítás után meg visszamásolod. Mert úgy is törölni fogja wifin keresztül. De ha visszamásolod az már "sideloadednak" minősül.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Degeczi #23789 üzenetére
Bocsiiii
Bakker, pedig külön e-mail írt ("A message from Doug Gurr - Amazon UK Country Manager") - pedig láthatnák, hogy USA a location-öm, ami szintén nem igaz, de ott van a prime-om (az alexák miatt). Esetleg, ha location-t váltanánk UK-re? Meg akartam nézni a feleségem amazon accountján, de nem jut eszembe a jelszava...[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
-
Efreet
senior tag
A Kindle Keyboardon még volt hangszóró, és az is tudott szintetizált hangon könyvet felolvasni. Azóta változott a hangja, de a lényeg ugyanaz
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
vegyszer
addikt
válasz Degeczi #23784 üzenetére
De gondolom az nem az a minőség mint amiért egy épp free könyv mellé +9$ lenne az Audible book
Pl: Missing by Adam Nicholls"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
vegyszer
addikt
válasz Oldman2 #23773 üzenetére
Nekem a fiamnak van 2019-es Kindle. Abban van Bluetooth menü. Elvileg audio könyvet felolvas (az amazonról vettet, ugye), de ingyenes termékminta hiányában eddig még nem próbáltam ki.
Esetleg van olyan könyv, amihez ingyen elérhető a hangoskönyv verziója?
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
papeti01
senior tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ma ennyiszer...
Az lenne a kérdésem, hogy ezt az epub szótárat át lehet konvertálni ha megveszem kindlére, és utána mint a beépített szótárakat használni?Nagyon köszönöm a segítséget!
ui: a többi probléma megoldódott.
#proudfather
-
Oldman2
veterán
-
Oldman2
veterán
Amazon Kindle Paperwhite 4
+ A kijelző felülete sík, nincs kiemelkedő kerete
+ Bluetooth eszközök támogatása (kizárólag) Audiobook-ok hallgatása céljából
+ Az energiagazdálkodása fejlettebb, elvileg ennek köszönhetően tovább bírja az aksiA reklámos verziót a reklámok frissítéseit végzi el WiFi-n, ha nincs bekapcsolva a WiFi, nem frissülnek azok, de a menüben ugyanúgy megjelennek.
Nem utolsó sorban, a "reklámosság" kikapcsolható az Amazon Ügyfélszolgálatán keresztül.
A kisebb felbontású kijelző normál szövegek olvasására megfelelő, a nagyobb felbontás képek megjelenítése esetén hasznos!
De feltétlen világító eszközt vegyél!
[ Szerkesztve ]
-
TJ22
tag
Sziasztok!
A kérdést az E-book olvasók mind az Amazon Kindle topikban is feltetettem a gyorsabb válasz miatt.
E-book olvasó vételén gondolkodok. Csak könyv olvasásra kell. 80%-ban csak itthoni benti használatra lesz.
Amiket kinéztem:
- Amazon Kindle Paperwhite 4
- Amazon Kindle 10.gen Touch 2019
Volna pár kérdésem:
1. Van valakinek tapasztalata a Kindlewebshop-al? Megbízható?
2. A pw 4:
- Nagyobb felbontás
- Vízállóság
- Dark mode
kívül van olyan tulajdonsága, ami kiemeli még a sima kindle-l szemben?3. Ha a sima kindl-t választom a kisebb (167 ppi) felbontás nem zavaró? Mik a tapasztalatok vele?
4. Ha a reklámos változatott veszem akkor azt tudom, hogy csak a menüben stb. van reklám; olvasás közben nincs. De ha jól gondolom csak Wi-Fi használatkor vagy van valami kindle-s szerver, ami offline (repülőgép üzemmód, Wi-Fi nincs) is kommunikál az eszközzel?
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek.A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
There is always hope
-
papeti01
senior tag
Sziasztok!
Van újabb, aktuálisabb német magyar szótár kindlere annál mint ami az összefoglalóban van?
Előre is köszönöm!
#proudfather
-
-
joergie
őstag
Na előbb írtam mint kerestem volna. Elnézést.
De akkor kérdezek mást. paperwhite 3-at néztem ki, ennek nagyobb felbontású a kijelzője. Ez többet is fogyaszt? vagy nincs szignifikáns eltérés?
(Volt korábban egy orosz fejlesztésű mobil, aminek a hátlapjában volt egy e-ink kijelző. most ugyanilyetneket ad ki a Hisense kínai gyártó: A5, A6L stb)[ Szerkesztve ]
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
Degeczi
nagyúr
Itt fölösleges összeesküvést látni, mert az új típusok teljesítménye sem igazán változott. Egyébként nem katasztrofális (kb. 2 mp, mire bejön a szótár), de vmit tényleg lassult.
A probléma inkább az, h az Amazon rendszerében nincs mód korábbi verziót választanod, ha egy újabb nem vált volna be. -
vegyszer
addikt
Alapíts egy start-up-ot, ami távolról tud online hardvert frissíteni, végfelhasználói közreműködés, és forrasztópáka nélkül. Ha sikerül műkő prototípust kreálnod, garantáltan milliárdos leszel, de dollárban.
(És kérni fogom az ötlet jogán a bevétel egy ezrelékét is!)"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
cocka
veterán
válasz Maximum1 #23763 üzenetére
95%-ban szótárként használom és úgy rohadt lassú, mind szövegen belüli keresésnél, mind pedig magát a szótárt megnyitva. Főleg ez utóbbi übergáz.
Én nem a menü lassúságáról írtam, hanem a készülék lassúságáról. Nem ezt a vénasszonyos temptót tudta az 5.6.5-tel.
Frissítgetnek orrba-szájba, aztán a hardver alatta meg maradt ugyanaz. Ami 4 éve ment, mint a szél, az most csak nyögvenyelősen megy.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Megkaptam én is az új Aa menüt, amikor rádugtam a töltőre. Hát ezzel a csodás új menüvel elég lassú lett.
-
cocka
veterán
-
vegyszer
addikt
válasz Gerasz #23759 üzenetére
Kizárólag csak parasztos megoldás ötleteim vannak rá:
1 pendtive-ról bootolható Linux alól tégy egy próbát, pl Slax
2 Windows XP, 2000, 7, 8. Abból is lehetőség szerint a 32 bitesek...
A Windows 10 valamit nagyon elbaszott USB eszköz kezelés fronton. Nekem egy telót, vagy Kindle-t se ismer fel rendesen. Ellenben a Windows 7 alól minden megy.
Tudom, nem ezt akartad hallani, de ennyi ötletem van
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Egy Kindle Paperwhite 3-at hiába csatlakoztatok usb kábellel, az USB Drive mód létrejön, USB Mass Storage device-ként megjelenik az eszközkezelőben, de meghajtóként mégsem csatlakozik, nem tudok rá másolni. A lemezkezelőben (admin toolsok között) látom, mint formázatlan kötet.
Próbáltam másik kábellel, másik gépen (szintén Windows 10), reseteltem a kindle-t, töröltem az USB drivert, de semmi nem segít. Kifogytam az ötletekből.
Mi lehet a megoldás?
köszi
-
Bubsy
aktív tag
Nekem is megjött az új menü!
(Bekapcsoltam a wifi-t és nyomtam egy restart-ot.)
Ugyanaz, mint a korábbi képeken, de azért én is készítettem párat és ide feldobtam őket: link[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Ez vicc? Ennyi az egész, győzd olvasni, tele vele a net...
-
Jabby
őstag
Erre esetleg valaki? Pls...
-
huberpe
aktív tag
én manuálisan, offline frissítek. velem mi lesz?
-
-igu-
addikt
Amazon elsőre mindig csak rápróbál egy minimális összeggel, hogy valós-e a kártya. Nem tudom, nálad ez miért nullás. Mindenesetre postázás előtt le fogják vonni a termék árát, amiatt ne aggódj.
Amúgy ez a kártyateszt mindig csak az adott kártya első használatakor aktuális, ha rendben van elsőre, akkor valid a kártyád náluk.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
BIOS
tag
Sziasztok!
Új vagyok még itt és tudatlan. Tegnap regisztráltam magam amazon.de-n kártyam, cím minden meg van. Rendeltem is egy terméket viszont kártyámról még nem vonták le az összeget. Revolut számlám van forintba utaltam. Revolut app-ba kaptam egy üzenetet amazontól "kártyaengedélyeztetési kérés" 0Ft. Természetesen pénz van a számlámon.
-
matti70
tag
Azt olvastam erről, hogy az újabb típusok CPU/GPU-jában kódolt funkció, nem tisztán szoftveres megvalósítás, ezért is nem kerül be pl. a PW3-ba szoftverfrissítéssel. Természetesen a korábbi készüléken is lehet olvasni inverzben, ha kis módosítással olyan könyvet töltünk rá. De a lapozásnál tetten érhető a különbség, videó is volt róla, hogy a gyári inverz módnál ugyanolyan szépen "foszlanak" át a betűk a Regal waveform technológiával, mint normál módban, míg a buherált inverz könyvnél ez nem működött.
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #23735 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy a trade-in ajánlatok tudtommal csak az amerikai Amazonon érhetőek el. Tehát jó eséllyel nem Európába kéne visszaküldeni. Arról nem is beszélve, hogy a legújabb paperwhite-ért is csak 30 dollárt adnak. Az most kb. 10145 Ft, de gyanítom, hogy ennek 4-5-szörösébe kerül egy PW4.
-
szasanyi
félisten
válasz hampidampi #23732 üzenetére
Igen oda, ez van az összefoglalóban is. És természetesen az ott leírtak szerint be is állítottam a menüben. Megnézem angol szövegre rányomva...
-
Degeczi
nagyúr
válasz lorcsi #23734 üzenetére
Nem éri meg: ennél a 20%-nál nagyobb akciók szoktak lenni pár havonta, ráadásul még csak nem is letiltják a régit (amit offline olvasóként használhatna tovább más családtag), hanem be kell küldened.
És ha nem is vársz akcióra, a régi példányod is biztosan jobb áron el tudod passzolni, mint ez a 20%. -
lorcsi
veterán
Kaptam egy ilyen akcios ajanlatot :
[link]eladó: vadi új soundcore motion+
-
snowdog
veterán
válasz hampidampi #23731 üzenetére
Nem egyszerűbb, mert:
1 rengeteg könyvre nem ad találatot (kipróbáltam),
2. ha a felvitt adatot (szerző vagy cím) elírták, akkor sem lesz találat.Az én keresőmben elvileg pontos adatok szerepelnek. Ahol meg nem, ott kérem jelezzétek, és kijavítom.
Persze nem kötelező használni, ez csak egy alternatív lehetőség, akinek nem tetszik az használja a guglit.
[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
-
szasanyi
félisten
A korábbi, szótárral kapcsolatos kérdéseimre vki?
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Sehol nem találok PW4 tesztet. Tudnátok ajánlani egy oldalt ahol részletesen elolvashatnám a képességeit, elfogulatlan user véleményt?
Egy Kindle 3 Keyboard-ot váltanék le.[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Sziasztok!
Aki ismeri és használja a CanadaHun oldalt, az az utóbbi napokban tapasztalhatta, hogy az oldal keresője nem működik, ezért belekezdtem egy alternatív kereső készítésébe.
Még nagyon a munka az elején tartok. Aki kedvet érez hozzá, hogy a kereső tesztelésében részt vegyen, azt kérem látogasson el a [link] oldalra.
A kereső működésével kapcsolatos összes észrevételt, javaslatot köszönettel fogadom![ Szerkesztve ]
-
matti70
tag
-
szasanyi
félisten
Az összefoglalóban leírtak szerint letölt9ttem és bemásoltam a magyar szótárat majd beállítottam. Semmi változást nem látok... hogyan kellene ennek működnie?
-
szasanyi
félisten
Honnn és melyik angol-magyar szótárat érdemes letölteni? Illetve működik-e az automatikus fordítás?
-
Bubsy
aktív tag
Az idei Amazon Prime Day-t elhalasztották.
Link -
Bubsy
aktív tag
Az új menü mellé megérkezett az új képernyővédő is?
-
zsola32
senior tag
a PW3 is megkapta az új verziót, ugyanaz mint a Kindle 2019-en
Első körben megnéztem a Device Infót, ott már az 5.12.4 szerepelt.
nyomtam egy Restartot, és utána betöltött az új menü. (mivel a restart előtt nem adta az új menüt)
-
matti70
tag
Működik az Nekem is 2016-os PW3 van, eleinte volt, hogy türelmetlenebb voltam és kézzel tettem fel az új firmware-t. De mostanában pláne az ilyen frissítések miatt, ahol nem is elég frissíteni, mert távolról aktiválják a benne lévő új funkciót, már kivárom, hogy magától jöjjön. Lehet, hogy kell egy hónap is, mire sorra kerül. De ha eljött az idő, akkor látványos, hogy a wifi bekapcsolása után egyből csökken a szabad hely, mert már jön is lefele a frissítés.
De a legutóbbi firmware már 1-2 hete biztosan felment rá, és csak tegnap este aktiválták.
Power saver menü, inverz mód nekünk sajna nincs, ezek hardveres funkciók az újabb készülékekben.
-
cocka
veterán
Nekem ez az önmagától frissítés soha nem működött. Egyetlen egy alkalomra emlékszem, mikor csak úgy magára hagytam és elkezdte a frissítést. Azóta egyszer sem történt ilyen.
2016-os PW3-am van, power saver menü sincs. Meg olyan új menü se, amit itt mutogattok. És ezt a "backend" frissítést sem valószínű, hogy megkapom.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Oldman2 #23711 üzenetére
A normál alvás=készenlét, amikor futnak háttérfolyamatok (pl. a wifi is aktív, és megkapja közben a frissítést, vagy az átküldött könyveket is)
A "power saver" egyfajta hibernálás, amikor teljesen leáll minden, és a memóriában futó folyamatok állapotát is elmenti a flash háttértárra. Ébresztésnél aztán ezeket vissza kell tölteni, beindítani, ezért tart tovább a feléledés ilyenkor.
Mivel azonban ez a mentés/visszatöltés szintén energiahasználattal (és idővel) jár, ezért működik úgy, h csak kb. egy órányi alvás után aktiválja ezt a hibernált módot. Ha gyakran olvasgatod, akkor emiatt nincs is értelme bekapcsolni ezt a módot, mert éppenhogy többletfogyasztással járna...
Akkor hasznos, ha naponta csak 1-2x kapcsolod be, olyankor valóban érezhetően meghosszabbítja a töltések közti időt.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz zsola32 #23710 üzenetére
Akkor ez van... várunk "türelmesen".
Egy másik "érdekes" funkció:
Nem tudtam eddig rájönni mitől, de néha (jelenleg) alvó üzemmódból szinte azonnal visszajön a készülék, néha (eddig) meg "WAKE UP" felirattal, amikor is lassabb a felébredés.
Jelenleg a Power Saver: enabled, amit én úgy értek hogy éppen ebben az állapotban kellene lassabban felélednie.
-
matti70
tag
válasz Oldman2 #23706 üzenetére
Tegnap este nekem átváltott az új menüre, de PW3 lévén nincs inverz mód lehetőség.
Kíváncsi vagyok, hogy PW4-nél tényleg odateszik-e, sok ember örülne neki szerintem. Mert amúgy tényleg átkerült ide pár opció a Reading Options menüből, ott pedig írják is, hogy hol keresd az eltűnt beállításokat.
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
A minap dobta ki a Google, hogy itt egy rakás könyv össze van szedve, ami épp 0$ az amazon oldalán.
hunt4freebies.com
Nem tudom ki talál esetleg benne gyöngyszemet, de hátha...
A régebbi linkek között is van még 0$, de már némelyik teljes áras."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
matti70
tag
válasz Oldman2 #23701 üzenetére
Reménykedj benne, hogy amikor aktiválják a készülékeden az ebben a firmware-ben bemutatkozó új "Aa menü"-t, akkor ezt is megtalálod a beállítások utolsó fülén
Eddig csak orosz nyelvű olvasóról találtam képeket ahol már az új menü van, de ott sem látszik az utolsó fülön a teljes lista.
-
Oldman2
veterán
Kindle Paperwhite 4 - 5.12.4 legújabb firmware
Van-e valami "gyorsgomb" szerű megoldás, hogy a Settings/Accessibility/Invert Black and White funkció olvasás közben könnyebben aktiválható legyen?
Nem egy díjnyertes megoldás ennek jelenlegi elérése...
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest