Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz Seraph 16 #22499 üzenetére
Kezdettől fogva azt beszélik, h veszteséggel adják a Kindle hardvert (akciók idején egészen biztosan), mert utána a (világ nyugati felén élő) többség bőven behozza az Amazon online könyvesboltjában vásárolva.
Egy noname gyártónak ilyen lehetősége nincsen, ráadásul az is gyanítható régóta, h az Amazon eleve a jobban sikerült kijelzőket kapja a beszállítótól, míg egy kis gyártó itt is hátrányban van
Szóval érthető a jó ár-érték arány.
-
őstag
Egy - két észrevétel 1,5 könyv utána a pw4 - en.
Kezdem a negatívummal: kiábrándító, hogy a Kindle 4 konrasztja mennyivel jobb, a fekete tényleg fekete, itt inkább szürke, pedig eltelt pár év.
A pozitívumok... Nagyon kényelmes, könnyű, jó érzés kézbevenni. A világítás zseniálisan jó sötét szobában épp úgy, mint teljes sötétben. Egyenletes, nem fárasztja a szemet. Tetszik, hogy tudok úgy anyagot feltölteni rá, hogy egy emailre kell elküldeni, ez nagyon tudja egyszerűsíteni a helyzetet.
Összességében nagyon bejött.
Továbbra is az a véleményem, hogy a kindle árérték aránya nagyon jó a többi olvasóhoz képest, hiába a márkanév."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
-
JKJ420
tag
válasz paolinho #22496 üzenetére
Én többször használtam már őket és eddig minden teljesen problémamentes volt. Ha kész a regisztráció és az Amazonon is meg van adva mint szállítási cím, akkor csak egy dolgot kell tenni. Ha megérkezett hozzájuk, akkor paypal-en keresztül ráteszed a kért összeget a szállítási számlára és megnyomod a továbbítás gombot. Ha elég korán van, még aznap feladják, de legkésőbb másnap. Nagyon nagy méretű dolgot nem biztos, hogy így hozatnék (korlátozva van egyébként is), de minden más jól működik. Sokat spóroltam már velük :-), még olyanon is, amit egyébként az Amazon is kiszállított volna, de így jobban megérte.
-
mouzrr
őstag
Sziasztok.
Felraktam néhány új könyvet a 8. generációs Kindle olvasómra, viszont valamiért nem jelennek meg sem az Amazon oldalán, sem az Ipaden, pedig be vagyok jelentkezve a felhasználómmal. Az eddigi könyvek megjelentek. Átnéztem a beállításokat, minden be van kapcsolva, és szinkronizáltam mindkét eszközt, de semmi nem történt. Hol ronthattam el? Köszi.
-
-
vegyszer
addikt
Nekem az tűnt fel, hogy mikor olcsó a német Amazonon, akkor a német/osztrák MediaMarkt is ugyanazon az áron adja az akció ideje alatt (Cyber Monday, meg ilyenek alkalmával).
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
oris
aktív tag
Az Amazon.de-n most ismét jóárasítva van a Kindle.
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
henny
csendes tag
válasz Efreet #22483 üzenetére
Igen, pont most sikerült, a kindle-ömön létrehoztam anyukám profilját a családi könyvtárban és be kellett állítani, mind a magam mind az ő részéről, hogy az összes könyvet vagy csak a kiválasztottakat szeretném szinkronizálni az eszközömre. Aztán kiválasztotta a könyvet és már meg is jelent nálam.
"A fényképezőgép a munkaeszközöm. Általa adok értelmet mindannak, ami körülvesz." /André Kertész/ | "A képek ott vannak, csak meg kell őket örökíteni." /Robert Capa/
-
Efreet
senior tag
Létezik könyv kölcsönzési lehetőség, de nem mindenhol elérhető és nem minden könyvre (nekem például egyik Amazonos könyvemnél se jelent meg a linken látható lehetőség). Emellett létezik a "családi könyvtár" is, de azt nem próbáltam ki.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
henny
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha édesanyám megvett egy könyvet e-bookban az amazonon azt, hogyan tudja nekem a Kindle-ömre elküldeni?
[ Szerkesztve ]
"A fényképezőgép a munkaeszközöm. Általa adok értelmet mindannak, ami körülvesz." /André Kertész/ | "A képek ott vannak, csak meg kell őket örökíteni." /Robert Capa/
-
gógyi
aktív tag
Sziasztok!
PW2-őm van. Mágneses tokban tartom, az előbb becsuktam azóta hiába nyitogatom nem indul.
Töltve világít a visszajelző, de a bekapcs gombra sem indul.
Valami ötlet? -
Zozo0525
őstag
CanadaHun oldalon hogy lehet a könyvekhez hozzájutni? :-)
mit kell elérni és hogyan? -
Orlin
addikt
Most megnéztem a széria számot:
Kindle Paperwhite (2012): B024
Ez van.
A Calibre-vek viszont tudom küldeni az eszközre.
Érdekes.Köszönöm.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Egy kindle paperwhite 5th generation van.Több éve teszi a dolgát.A múlthéten megzavarodott ,lefagyott.Nagy nehezen sikerült újra indítani.Most viszont nem mutatja a könyveket amiket másoltam rá.
Valaki találkozott hasonlóval?
Most újra tettem a szoftvert is rajta.
Közben nézegettem a Amazon Kindle Paperwhite 2018 a legújabb.Van most ajánlott típus?Köszönöm.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
kovyhun
tag
Dolgoztam telefonszervizben, cserélgettem bőven micro usb-t, igaz itthon csak kábel és usb-a aljzat lett érintkezesi problemas.
Kezdek megbarátkozni újra a Calibre-vel, lehet marad akkor a kábeles megoldás.
Azt hittem már van szabadabb lehetőség. Csak túlbonyolítom a dolgokat( Volt egy könyv is amit nem bírtam kitörölni, illetve csak az árnyéka. Ha rányomtam le akarta tölteni, de felhőből már töröltem. USB-n feldugva nem láttam, olvasón pedig nem ajánlott fel törlési lehetőséget. Csak reset segített )
"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
-igu-
addikt
válasz kovyhun #22461 üzenetére
szerintem a calibre-nél egyszerűbb megoldást nem fogsz találni
magam is kerestem sokat, aztán a calibre lett a befutó (de nem a calibre server!)másolás: könyvre ráállsz -> küldés eszközre
törlés: könyvre ráállsz -> törlés az eszközrólAz USB csatlakozó problémája meg szerintem fel van fújva - való igaz, néhányszor előfordult, hogy valakinél elengedte magát, a nagy többség viszont hosszú évek alatt sem tapasztalt hasonlót. Én magam is rengeteg USB kábelt/eszközt dugdostam be és rángattam ki az elmúlt 20 évben (telefonok, tabletek, zenelejátszók, pendrive-ok, kindle-k, külső akksik, bt fejhallgatók, etc), de még egyet se tettem tönkre ezzel.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
kovyhun
tag
válasz snowdog #22458 üzenetére
Valamikor használtam a Calibre-t, tényleg jó program, de valami egyszerűbbet szeretnék most.
Jó lenne ha a Kindle-n lenne egy samba vagy ftp megosztás és csak rátolnám ami kell, törlöm ami nem.(#22459) pjen
Az usb nem nagyon szereti a sok dugdosást (+távolról is szeretnék könyvet letölteni)A Calibre szervert kipróbáltam, egész jó lenne, csak:
- könyv felrakás: scp-n feltölteni, majd még parancssorból telepíteni a Calibre-be egyenként
- Kindle-n böngészőből kell letölteniAz igazi egy mappa vagy program lenne, amivel szinronizálna mint az Amazonnal.
Azért még nem adom fel, keresem a jó megoldást."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
Keem1
veterán
Sziasztok srácok.
Előrebocsátom, hogy én nem vagyok Kindle tulaj. Egy hölgyrokon szétment a párjával, és engem keresett meg, hogy a Kindle-ből (8. generáció) szedjem ki az exet. A Household & family-ben ott figyel a srác, de a nevére rábökve kérné a jelszavát és elvileg utána törölhető. No de mi nem tudjuk a jelszót, az eszköz nem is a srácé, mégse pucolható ki. Rajta kívül a rokonlány szerepel itt, mint tulajdonos. Már megvolt a factory reset is, de annyit ért, mint halottnak a csók, a srác továbbra is ugyanúgy, ugyanott figyel. Felmerült egy új amazon fiók gondolata, de akkor a tulaj elveszítené a megvásárolt kontentet - gondolom.
Hogyan műthetnénk ki az exet az eszközből? -
snowdog
veterán
válasz kovyhun #22457 üzenetére
1. Végső esetben kábeles is jó, de Calibe-nál valami egyszerűbb kellene
A kábelesnél egyszerűbb megoldás szerintem nincs. Az olvasót USB-n csatlakoztatod a számítógéphez, és rámásolod a könyveket. Ehhez nem kell Calibre. Azt azért hozzáteszem, hogy a Calibre rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik, de ha nem akarod használni, akkor ne használd.2. Raspberry Calibre az én olvasatomban egy szerver. Ezen keresztül oszthatod meg másokkal a saját Calibre könyvtáradat. Előnye a Raspberry kis fogyasztása. Éjjel-nappal lóghat a neten.
Raspberry Pi ... by turning it into an ebook server! It stores all of your Ebooks and they are remotely available anywhere.
[ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
Sziasztok!
Régóta porosodott a Kinde a polcon, most újra használatba vettük.
Ahogy látom az amazonon a webes felület eléggé megváltozott, még feltöltési lehetőséget sem látok
A send2kindle és emailes lehetőségeken kívül van valami program amivel tudok feltölteni és kezelni az olvasó tartalmát?
Lehetőleg wifin át (ne kelljen bohóckodni a kábellel) és akár internet nélkül.
Egy talán használható megoldást találtam de sajnos kijelző nélkül nem akar elindulni:
https://pisavvy.com/raspberry-pi-ebook-server-tutorialVégső esetben kábeles is jó, de Calibe-nál valami egyszerűbb kellene
u.i.: Esetleg LibraNet-es meghívója lenne valakinek?
[ Szerkesztve ]
"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
snowdog
veterán
válasz donjohnson #22448 üzenetére
Itt megtalálod az okát. [link]
-
moma
őstag
válasz snowdog #22447 üzenetére
Igen. De azért köszi! Egyrészt kicsit kaotikus ez a fórumszálakba beömlesztett dolog, meg most pl konkrétan ezt kerestem és meg is találtam az első részt, szóval gondolom létezik a többi is valahol, de a canadahunon nem pl.
we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
valami jó ebook letöltő helyet tud valaki? ha igen megírná nekem? Annyira strapás megtalálni dolgokat és már nem szívesen olvasom azt se papíron, ami megvan
we all deserve a bit of luck.
-
pjen
félisten
Itt most konkrétan arra gondolsz,valaki kiutazik helyetted,vesz egy olvasót,vagy ötöt,mindegy.Behozza és adja Neked az itteni bolti árnál olcsóbban,hogy mindketten nyerjetek valamennyit.Vagy mivel használt,igaz vadi uj,bontatlan.Adja Neked a bolti ár hatvan százalékáért?
-
Tbs82
tag
válasz JKJ420 #22426 üzenetére
Mi magyarok nem értjük a kereslet-kínálatot. Mindig megmosolyogtat mikor 3-5 ezer forinttal hajlandó csak olcsóbban adni valaki a használt, koszos olvasóját. "Jó" vételnek feltüntetve, mikor eleve a használt műszaki cucc az erdeti 60%-át éri..Igen..igen még gyári bontatlan csomagolásban is ha már valaki megvette.
Én is megvettem újonnan inkább
-
vegyszer
addikt
válasz Silεncε #22437 üzenetére
Szerintem az egyik legjobban meghatározó, hogy amit olvasná? És az milyen formátumban van. Mert ezek java jó eséllyel PDF-ben lehet, sok képpel, képlettel, szkennelt képek hada gyanánt. És erre a fajta média fogyasztásra bizony egy 10"-os tab nagyságrendekkel jobb választás.
Amíg a forrás anyaga nincs körbe lőve, nem biztos, hogy nyugodt szívvel ajánlanám a Kindle-t.
Mert én magamból indulok ki. Vegyész vagyok. És bizony ott azok a szép állatok, hogy hogyan készül a C-vitamin, vagy a klorofill, bizony elég rosszul esne ezer oldalakon keresztül ezen olvasgatni...
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Zozo0525
őstag
válasz Silεncε #22437 üzenetére
Reklámos verzió igazából ha bekapcsolod az olvasót akkor szokott lenni, olvasás közben nem dob be reklámot. (Nekem az első olvasom a kindle5 reklámos volt azon így működött)
Kindle olvasókban igazából van a sima kindle azon nincs beépített világítás az a legolcsóbb, majd jön a paperwhite verzió abban már van.... ha sokat olvasol érdemesebb a PW verziót beszerezni de ez pénztárcafüggő -
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Régóta gondolkodom egy Kindle beszerzésén, leginkább jegyzetek/szakkönyvek (informatika) olvasására. Az amazon.de-n ha jól látom, most rendelhető a sima Kindle reklámos verzió 70€-ert. Kérdés: szokott-e ennél olcsóbban lenni, melyik modell az, ami a legjobban megéri illetve a reklámok pontosan hol és mikor jelennek meg? Előre is köszi a választ!
-
JKJ420
tag
válasz Seraph 16 #22432 üzenetére
Sok tételt nem szállít az eladó magyarországra, úgyhogy én már többször is hasznát vettem a mailboxde-nek. Az biztos, hogy eddig mindig olcsóbb volt rajtuk keresztül küldetni a vásárolt tételeket. Ha meg mégsem, akkor közvetlenül kell. Mindig jó ha van választási lehetőség.
Azért nincs benne az ÁFA korrekció, mert németországi címre megy a csomag (Általában egy nap alatt és ingyen). Onnan ez a cég csak mint csomagküldő továbbítja.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
JKJ420
tag
válasz Zozo0525 #22427 üzenetére
Zozo. Nem tudom, hogy szövegértelmezési problémád van-e vagy valami más okból akarod félreérteni amit írtam, de kérlek ne terjessz már butaságokat.
1. A csomagtovábbküldős módszer nem trükközés. Sőt. Te veszed közvetlenül az Amazontól, ami a garanciális ügyintézést nagyban megkönnyíti.
2. Amiket küldtél, magánszemélyek, akik eladnak egy terméket. Vagy eléred őket ha probléma van vagy nem. Semmyilyen fogyasztóvédelmi problémát nem tudsz érvényesíteni XYZ nicknévvel szemben.
3. Mindegyik jóval drágább, mint ha Te intézed. Csak hogy biztosan értsd: Nem olcsóbb!
Részemről ez a téma lezárva.
-
Zozo0525
őstag
válasz JKJ420 #22426 üzenetére
nézd ezeket pl:
https://hardverapro.hu/apro/amazon_kindle_paperwhite_2018_vizallo_bontatlan_hi/hsz_1-50.htmlhttps://hardverapro.hu/apro/amazon_kindle_paperwhite_4_2018_uj_bontalan_1_ev_m/hsz_1-50.html
https://hardverapro.hu/apro/amazon_kindle_paperwhite_4_8_gb_32_gb_ebook_olvaso_4/hsz_1-50.html
-
JKJ420
tag
válasz Seraph 16 #22421 üzenetére
Én ezt használtam már többször:
www.mailboxde.com
Fióknyitás inygenes. Részletes leírást adnak, hogy hogyan kell az Amazonon beállítani a raktárjukat második címnek. Paypal-en keresztül (is) lehet tölteni fel pénzt. Nekem a Kindlet 11.5 euróért küldték magyarországra.
Ez a gyakorlatban ezt jelenti:
Magyaroroszágra reklámmentes (szállítással, emelt ÁFA tartalommal): 124 euró (39e Ft)
Magyarországra reklámos+csomagtovábbítás (inygenes németországi szállítás): 101 euró (32e Ft)Nem kérdés, hogy melyik éri meg jobban.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ma 110 eur a pw4 amazon.de - n.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Misi1979
őstag
Sziasztok, napok, hetek óta túrom az interwebet, oasis2-re keresek jóminőségű (bőr)tokot, de a legtöbb helyen (itthon) ugyanazokat a kínai vackokat látom 8-9ezerért, ami ebayről 10-15usd free shippinggel.. van valakinek valami jó tippje?
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Zozo0525
őstag
paperwhite 4-n hogy kell bekapcsolni a dark módot? vagy az inverz mod? egyszerűen nemtalálom
-
DJ Diablo
tag
válasz Degeczi #22406 üzenetére
Próbáltam állogatni, de semmi. A régió bellátást emlegeti, de az csak vásárlásnál fontos nem?
Most így néz ki:A Send to Kindle a nem megfelelő formátumokat mindig átkonvertálja?
A legjobb formátum egyébként a mobi?Köszi a segítséget.
Azt hiszem még lesz kérdés[ Szerkesztve ]
-
DJ Diablo
tag
Most ismerkedek a Paperwhite 4-el. Előtte még nem volt könyvolvasónk.
Küldtem rá könyvet. Le szerettem volna törölni, de szerintem felhőben még ott lehet, mert van a készüléken is amit pipával jelez, plusz ugyan azzal a címmel is látom, de ott nincs pipa. Hogy tudom ezt törölni? (Első körben pdf-ben küldtem, de olvasom hogy az nem nyerő formátum) Belementem a Manage Your Content and Devices/Content-be, de ott nem látok semmilyen könyvet.Köszi!
-
Derry76
csendes tag
Sziasztok! Eddig nem volt szükségem rá, hogy elforgassam az olvasó kijelzőjét, de most szeretném. Paperwhite 3 olvasóm van, és nem találok csak 2 lehetőséget. A kitámaszthatós tokhoz pont fordítva lenne a szöveg. A Kindle 5 olvasómon még 4 volt. Itt is volna csak én nem találom? Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest