-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
őstag
Magyar elválasztás a Calibre-vel is megoldható, itt a topikban olvastam.
Én pl. használom, sőt sz összes könyvemen be van állítva.
A széles margóra is van - szerintem - megoldás, ezt is mindig beállítom.
Régen jobban bejött a Kindle menüje, de belenyugodtam hogy ez most ilyen, olvasás közben szerencsére nem látom.
Ha jól számolom 5 könyvolvasó van a szárnyaim alatt, 4féle verzió, és csak akkor mekkelem valamelyiket, ha befigyel valami nagyobb gebasz.
(nyáron eltűntek a fiam könyvei..) -
zsola32
őstag
sziasztok
Lányom PW3-as olvasójára feltettem korábban néhány német nyelvű könyvet, és akkoriban beállítottam egy német -magyar szótárt mellé.Most váltana a leányzó angol nyelvű könyvekre, de elfelejtettem hogy kell visszaállítani a szótárt angol-magyarra.
tudnátok ebben segíteni?
(a Kindle menüben a "Dictionaries" fülben, csak a mémet-magyar szótár látható)
köszi -
zsola32
őstag
válasz
zsoltzsolt #27218 üzenetére
szerintem már döntöttél, mikor berendelted a cuccot.
vedd át, mi meg kíváncsian várjuk a fejleményeket.
ha Neked bejön - mint első fecske - biztos lesznek még páran, akik belevágnak... -
zsola32
őstag
Jelenleg a német amazonon 130 euró + 10 euró posta az ára, (ha jól tudom) szóval annyival nem drágább amit belinkeltél, az sem
Cserébe viszont biztos a fa alá tudod tenni.
Szerintem jó vétel, de azért várd meg a többiek véleményét...Ezen az oldalon is bizniszelnek vele néhányan, de nálam ez felejtős útvonal
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
őstag
válasz
gippazoid #26993 üzenetére
"nyugatról jön, és nem a balkánról, beleértve kis hazánkat is"
szerintem ez elvi kérdés, ha kell egy "amazonos" menő könyvolvasó, akkor bevállalod, és a vele járó Minimális kockázatot.
nekem ez 7. könyvolvasóm innen, a legrégebbi 6-7 éves, az összes megy a mai napig.
Írták a magyarországi hivatalos gari ügyintézést, pontosabban, hogy nem nagyon van.
és akkor itt visszaértem a mondókám elejére.
Minimális kockázat, tuti könyvolvasó, és itt egy korrekt fórum, hozzzáértő emberekkel, AKIK segíteni fognak NEKED. "no, ez a hab a tortán"[ Szerkesztve ]
-
zsola32
őstag
válasz
gippazoid #26985 üzenetére
Német címre kell rendelni.
Első lépés ennek beállítása a mailbox pont de oldalon.
Ha ezzel megvagy, a német amazonon ezt a címet kell megadni.
Mivel német címet adtál meg, teljesen más készletet fogsz látni.Kb. Egy hónapja 7-8 nap alatt át tudtam venni a könyvolvasót.
Ha nem tudsz valamit, segítünk, de ki van vesézve a téma.
-
zsola32
őstag
-
zsola32
őstag
talán segíthet:
calibre: metaadatok:
(jobb oldalon, felül) szereplők sor után, jobbra nyíl
jobb egérgombbal lenyitod:
"szereplők kezelése" sort megnyitod
a "szerző" illetve "szerző rendezési forma"-nak egyformának kell lennie
ha nem az, a baloldali nevet átmásolod a szerző rendezési formába.nekem így megoldódott az általad leírt probléma
-
zsola32
őstag
csak akkor látod az olvasót elérhető állapotban, ha német címet adtál meg.
kijelentkezve, nálam is ugyanaz a szitu, mint amit írtál, hogy nem rendelhető.
Ha belövöd a mailbox oldalát mint címet akkor tuti Nálad is látható lesz az olvasó.
(én is rendeltem egyet múlt pénteken, az enyém Alsónémediben van jelenleg. talán holnap kihozzák (Pécs) ) -
zsola32
őstag
sziasztok
mi a teendőm, ha eladtam a könyvolvasómat, de be van regisztrálva az amazon oldalára?
(gondolom az amazonon keresztül törölhető a fiókomból az adott olvasó)
A kindle-n is vissza lehet állítani az alapbeállításokat?
köszi -
zsola32
őstag
sziasztok
Kindle PW5 (6.8 inch - 8gb) olvasót tervezek venni, amazonról rendelném.
Mennyi szokott lenni az olvasó ára, ha "akciós"?
(jelenleg ha jól néztem 94 euro + posta)
köszi a válaszokat -
zsola32
őstag
válasz
Intelligencs #25053 üzenetére
Egy 5 dolcsis kínai tok is felébreszti az olvasót
-
zsola32
őstag
válasz
r.levente75 #24552 üzenetére
a valódi papírlap harmad-negyed része a kindle képernyő, nyilván betűméret függő.
-
zsola32
őstag
válasz
DonThomasino #24450 üzenetére
igen, így van
-
zsola32
őstag
válasz
Degeczi #24386 üzenetére
igazából nem találtam, egyet megvettem de számlázta a 9 eurót. (de korrekt cég az amazon, pénteken vonták le a számlámról, és miután lemondtam a könyv vásárlását, vasárnap este visszautalták az összeget)
Más, de érintőlegesen ide vonatkozik: a család leginkább német nyelvű (gyerek)könyvet venne, ezt az amazon pont com regisztrávióval nehézkes megoldani
Lányom olvasóját kivettem a fiókomból, és beregisztráltam a német fiókomba.
(innen szoktam venni az olvasókat is)
Pár ingyenes könyvet sikerült is beszerzenem, de utána nem engedte a vásárlást a rendszer, nem felelt meg valami shipping lokáció. (a címmel volt valami baja a rendszernek)
pár nap múlva visszacsináltam a regisztrációt az eredeti amazonos fiókomba.(ha lesz újabb olvasó vétel, alapból a német oldalon fogom regisztrálni, talán könnyebb lesz a könyvek beszerzése)
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
őstag
jó reggelt...
a segítségeteket szeretném kérni:
Kindle vásárlás miatt előfizettem a Prime-ra, melyet lemondtam múlt hétvégén.
Ha jól néztem november 10-ig azért még megvan a szolgáltatás.
Ha venni szeretnék egy könyvet, és Prime tagoknak ingyenes, akkor ezt most be tudom zsákolni?
Ha lejár a novemberben a Prime, akkor ez a letöltött könyv nem fog működni? (talán az lenne a logikus ha így lenne) Ebben kérném a segítségeteket - köszi -
-
zsola32
őstag
Sziasztok
Tesómnak vettem egy PW4-et a prime akció keretében.
Mivel új felhasználó, regisztrálnia kell az amazon oldalán.
Itt ugye nem a német oldalra kell mennie, hanem az "amazon pont com" lesz a nyerő?
Köszi -
zsola32
őstag
válasz
Degeczi #24283 üzenetére
én meg csak ámulok, milyen korrektül szervezi az amazon az akciót.
korábbi posztban szerepelt hogy elfogyott a sima kindle, de meg lehet rendelni kedvezményesen, és 10.30 felé adják postára... igen, lenne mit tanulni a magyar shopoknak...a tesóm is beáll az ebookosok táborába, a belépő Kindle volt a kiszemelt, de PW4 lett belőle, annyira jó áron adták.
(már megérkezett a maiboxde-s címre, ha jól néztem talán holnap átadják a GLS-nek) -
zsola32
őstag
válasz
MikeWazowski #24232 üzenetére
német amazonról kell rendelni, és valóban olcsóbb főleg akciók alatt.
pont most lesz a Prime day, ekkor nagyon megérős lesz a vásár.
az akcióig kukázd ki innen a fórumról, hogy mi a menet, mert kelleni fog amazonos regisztráció, meg egy cím a mailboxde oldalra. -
zsola32
őstag
sziasztok
ha jól gondolom aktiválnom kell a "prime" szolgáltatást, ha venni szeretnék egy olvasót.
a bekapcsolása nagyjából megvan, csak tudjam lemondani -
zsola32
őstag
válasz
Oldman2 #24095 üzenetére
köszi a választ
a mailboxde oldalon keresztül jönne, már kitapostam a Ti segítségetekkel az utat
ebből kettőt is nyúzunk, mi szeretjük őket nagyon.
igazából az ár az érdekes.
közben visszanéztem a rendeléseket, 55 euró, illetve 60 euró áron vettem őket.
Lehet hogy tényleg várni kellene... -
zsola32
őstag
sziasztok
agyalok egy Kindle "basic" beszerzésén, jelenleg jóáras, 58 euró környéke az ár.
írtátok hogy talán ősz környékén lesz egy nagyobb akció, szerintetek érdemes kivárni? -
-
zsola32
őstag
sziasztok
elakadtam, segítséget szeretnék kérni Tőletek...
Az amazonos fiókom 5 eszközre bővült, (még anyámét is abajgatom) és a párom azt szeretné, hogy az androidos telóján is tudjon olvasni.
Az appot feltettem, illetve bejelentkeztem az amazonos email/jelszóval.
az amazon oldalán átlőttem a párom olvasóját az "alapértelmezett olvasóra".
A "send to kindle" alkalmazással felvarázsoltam a telóra is a könyvet. (mindkét eszközön mobi formátumban van meg a könyv)
Mindkét eszközön belőttem a szinkronizálás funkciót, de valamiért nem szikronizál egymással a két ketyere.
Mit néztem be szerintetek?
köszi a válaszokat -
zsola32
őstag
a PW3 is megkapta az új verziót, ugyanaz mint a Kindle 2019-en
Első körben megnéztem a Device Infót, ott már az 5.12.4 szerepelt.
nyomtam egy Restartot, és utána betöltött az új menü. (mivel a restart előtt nem adta az új menüt)
-
zsola32
őstag
8 napos átfutási idővel megérkezett a Kindle 2019-em (amazon-os beszerzés)
a jófogáson tudtam venni hozzá tokot, egy nagyon korrekt eladótól.
külön öröm, hogy valamiért a reklámmentes verziót küldték, a tok kinyitása után azonnal a könyv nyílik meg[ Szerkesztve ]
-
zsola32
őstag
válasz
Bennyboy #23547 üzenetére
ezt az akciót "Bubsy" fórumtárs írta be.
karácsony magasságában 55 euró volt az alap Kindle, meg a forint sem volt ennyire gyenge
egyébként jó az alap Kindle is, tesómmal egymás mellé tettük a PW3/PW4/alap Kindle-t egyforma betűvel, szöveggel, fényerővel, bőven vállalható kategória az alap -
zsola32
őstag
sziasztok
a mostani akció keretében gondoltam meglepem magam egy alap Kindle olvasóval.
mivel az Ali mostanában akadozik, nem tudom mennyire van értelme berendelni hozzá a tokot.
Tudtok jóárasított tokot hozzá, hazai forrásból?
köszi -
zsola32
őstag
sziasztok, az alap kindle olvasón mit takar az "audible" kifejezés?
fülhallgatón mit tud lejátszani?
köszi -
zsola32
őstag
köszi, ez jól jött
-
zsola32
őstag
válasz
Degeczi #23429 üzenetére
köszi az infókat, telepítettem a szükséges dolgokat, most már nálam is megy a feltételes elválasztás opció.
(leteszteltem az olvasón is, nagyon baba)
a negatív margót is kipróbáltam, szavazott a család, mindhárman azt mondták, hogy a szokványos margóval jobb az olvasás.
(szerintem megszokás kérdése)
nekem eddig minden könyvem mobi-ban volt, elkezdtem a konvertálást azw3-ba, a heurisztikus feldolgozás egész jól "összerakja a könyvet. a feltételes elválasztáson kívül, mit érdemes még beállítnai? (a metadatokat szoktam még beszúrni, szerintem elég hasznos dolog)
köszi
-
zsola32
őstag
válasz
gyantaszuz #23356 üzenetére
mostanában rendeltem két tokot az aliról, az egyik PW3-as, a másik a Kindle 2019-re jó.
mindkettőhöz adtak fóliát és érintős ceruzát.
mivel a PW3 4 éves, és eddig is simán megvédte (az első) tok, meg sem fordult a fejemben hogy feltegyem rá. (a lányom használja, és nem mondhatnám hogy olyan marhára vigyáz az olvasóra).egyébként hétvégén összenézte néhány "szakavatott" szem a PW3 - PW4 - Kindle 2019 olvasókat.
Megállapítottuk, hogy simán hozza az elvártat a Kindle 2019
(a fényerő - betű mérete, és fajtája egyformára lett állítva)[ Szerkesztve ]
-
zsola32
őstag
válasz
balazs1956 #23344 üzenetére
rendeld be az aliról...
-
zsola32
őstag
sziasztok
ha mondjuk német nyelvű könyvet szeretnék az olvasóra, és az amazon.de oldalon találtam is (ez egy gyermek könyv , és ahogy nézem ingyenes(?) ) akkor az hogy tud az eszközre menni, ha az amazon.com-on vannak regisztrálva az olvasók?(ez lenne a szerintem ingyenes könyv)
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
őstag
a reklám mentesítésről úgy általában...
az olvasóink (4 db) az amazon.com oldalon vannak regisztrálva.
jellemzően mind a négy német nyelvterületről jött, kettő ausztriából (vannak kint barátaink, Ők hozták) egy magyar "hivatalos" shopból, egyet meg a német amazonról rendeltem.Egy olvasónk reklámmentes eddig, gondoltam a legújabbat megpróbálom megcsinálni a Ti leírásotok alapján.
Kis keresgélés után, meglett az amazonos felület, elindítottam a chat-et, és kidobott egy hölgyet az oldal.
belinkeltem a sablon szöveget, a hölgy megkérdezte melyik olvasóról van szó, itt megadtam a gyári számát.
a hölgy erre jelezte, hogy ez a német amazonról lett véve, folytassam ott a dolgokat, nem tud segíteni.
azért tettem egy próbát, de minden maradt a régiben, a reklámok megmaradtak.pár perc várakozás után, gondoltam megpróbálom még1x, ekkor egy uriember volt a chat túloldalán.
Ő kérdezte hogy melyik olvasóról van szó, miután lebeszéltük, írta hogy készen is lennénkkonklúzió: elég egyén függő a dolog, másodjára azért össze tudtam kalapálni a dolgot.
(két olvasó még visszavan, pár héten belül megpróbálom ezeket is megcsinálni)
-
zsola32
őstag
...van olyan, hogy valami végül nagyon jól jön ki...
rendeltem egy tokot az aliról 11.29.-én (fekete péntek), ma hozta ki a postás
karácsonyi ajándék lesz a fiamnak, az olvasóval együtt. ( Kindle 10. Generation – 2019) -
zsola32
őstag
elég gyorsan, két hét alatt megjött a PW3-as tok az aliról.
az első (ugyanilyen) tok 4 évet bírt.
a csomagban képernyő védő fólia és érintős toll is volt.
a toll lehet hogy jó, a fólia szerintem felesleges rá. -
zsola32
őstag
ma nekem is megjött a Kindle Touch
ajándék lesz a gyerkőcnek, lehet ki sem lesz bontva karácsonyig.Köszönöm Bubsy fórumtársnak a mailboxos - amazonos segítséget
-
zsola32
őstag
alakul a molekula...
azt hiszem a kisfiamnak (9) jó lenne egy Kindle touch (2109), felesleges talán a PW4 neki.
ha van itthon már kettő PW3, szerintetek tud szinkronizálni a Touch olvasó velük? -
zsola32
őstag
sziasztok
jól gondolom hogyha mailboxon keresztül rendelem az olvasót, akkor nagyjából rájön egy 10 eurós posta költség?
ha így van akkor kb. 10 euróval több csak a reklámmentes verzió, és nem nincs macera a rendeléssel -
zsola32
őstag
köszi a segítséget.
az angolom nem az igazi, ezért ekkor nálam a bonyodalom.
szerintem el tudok indulni, úgy érzem esélyes lesz mostanában a vásárlás -
zsola32
őstag
Pár napja vásárlási segítséget kértem PW4 kapcsán.
Ma megjött az olvasó, magyar forrásból lett végül beszerezveJól gondolom, ha én fogom édesanyám olvasóját menedzselni, akkor az én email címemet lenne célszerű megadni az új PW4-en?
Ha van már két PW3-as, akkor ez egy harmadik eszközként fog megjelenni a "Send to kindle" alkalmazásban.
Arra van esetlegesen lehetőség, ha édesanyám gépére is felkerül a "Calibre" program, akkor Ő is tudjon a saját sz.gépéről könyvet küldeni a "Send to kindle" alkalmazással? (talán meg tudja tanulni)
Köszi a segítséget..
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
őstag
sziasztok
két PW3-ast használ teljes megelégedettséggel a család, és édesanyám (70) is csatlakozna a táborba.
mivel sajnos ebben az évben nem jönnek az osztrák ismerősök, és mi sem megyünk külföldre, így ez az út nem megoldott.
Ti mit javasoltok, beszerzés illetve készülék fajta szempontból?
(egy magyar oldalon találtam "akciós" PW4-et 43990 Ft-ért, ez jelenleg a kiindulási alap)
köszi a válaszokat
-
zsola32
őstag
sziasztok
szüleim is gondolkodnak egy Paperwhite beszerzésén.
nekünk kettő is van, szerintem II-es mindkettő.
melyik verziót érdemes megvenni? Most olvastam hogy már van IV is.
itthonról történne a beszerzés, és ugye a "black friday" miatt lehet hogy meg tudnánk csípni valamit.
köszi a segítséget -
zsola32
őstag
sziasztok
az lehet hogy "néha" nem működik a send to kindle app?
"service returned error" hibával kidob -
zsola32
őstag
csütörtökre talán meglesz a pw3
az osztrák média markt lett a befutó, postás viszi az ismerősék címére.
tudom, beszéltünk róla korábban...:
szerintem a párom nevére regisztrálom be az olvasót.
ha így csinálom, akkor a "Send to Kindle" pont alatt mndkét olvasó megjelenik, és ki tudom választani melyikre tegye fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brave
- No Man's Sky (PS4,PC, Xbox One)
- Trollok komolyan
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Apple iPad 8 32GB, Normál, Wi-Fi, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad 9th Gen 64GB, Normál, Wi-Fi, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 5G 8/128GB, Megkímélt, Független, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest