Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
greggae
tag
A Kindle 3 magyarítói már eltűntek? Se az összefoglalóban, se máshol talált linkeken nem találom a felolvasó magyarítását. Magyar menü és ékezetes betűk működnek. Firmware 3.3 (G) van telepítve, újabb nem is tud települni így. Valakinek van tapasztalat újabb firmware-ekkel? Azt látom, hogy a 3.3-mal a böngésző már szinte használhatatlan - úgy sejtem, a jelenleg használt https/TLS algoritmusokkal nem kompatibilis.Google megnyílik http-vel, de a legtöbb találat már nem.
-
Degeczi
nagyúr
válasz pethYeti #25693 üzenetére
Előfordult ilyen régebben is, érdemes később újra próbálkozni (szerk: na, mondom )
zsoltzsolt: ne kezdjük újra, sokan szeretjük, ha toknyitásra magától ugyanott nyílik meg a könyv ahol becsuktuk, nem kell külön elhessegetni a reklámot
[ Szerkesztve ]
-
pethYeti
addikt
válasz zsoltzsolt #25694 üzenetére
Zavar hát
De 4-ére sikerült. Be kellett dobnom a nem létező gyerekemet is hogy miféle borítókat lát. Így megcsinálták ingyen.
[ Szerkesztve ]
-
pethYeti
addikt
Nem akar most annyira könnyen menni a chattel a reklámmentesítés.
1. Amazon.com átírányotott amazon.de-re mivel onnan vettem.
2. Amazon.de német chat, lerázott hogy csak 20 dollárért hajlandó megcsinálni.
3. Amazon.de angol chat, továbbított a Kindle supportonak... és emailben majd keresnek.Most vajon ők ezt megcsináljak vagy még próbálkozzak?
-
f3rdzs0
senior tag
nem tudom kinek mennyire lehet ez érdekes, de felírtam, hogy mennyit fogyasztott az elmúlt időszakban az Oasisom
14h volt hátra a könyvemből 96% töltöttséggel. mikor végeztem vele 41% maradt. nem túl tudományos a mérés mert az első pár órában be volt kapcsolva a wifi aztán rájöttem, hogy nem is használom. plusz erősen a kindle szerinti olvasási tempóra hagyatkozom a használat terén (bár elég pontos szokott lenni), de ez alapján egy töltés olyan 24 órát bír. fényerő fix nálam, a képernyő sárgítás is elég minimál (az is időzítve)amúgy nem lenne rossz ha mérné a kindle, hogy mennyit olvasok adott időszakon belül. ha mást nem csak becsülve az olvasási sebességemet. kíváncsi lennék a statisztikákra, plusz nekik is elég jó marketing boost lenne, hogy mindenki tolja fel redditre az ő statjait (bár elég idegesítő lenne )
f3rdzs0
-
bwoay
nagyúr
válasz paolinho #25689 üzenetére
"beleértve a margók keskenyebbé tételét is"
ez szerencse? nem pont ehhez kellett volna hozzányúlni?
tegyük fel, hogy holnaptól a maximális margó szélesség akkora lenne,
mint jelenleg a minimum.
mutatom, hány százalékát zavarná a usereknek: 0,0000000000000000000000001[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
válasz paolinho #25683 üzenetére
Addig jó, amíg nem használsz könyvlista nézetet, mert ott a korábbi 8 tétel helyett beállítástól függően már csak 4 (!!!) vagy 5 könyvet mutat meg, ami alaposan lerontja a navigálást - és mindezt semmi nem indokolja, csak az idióta, agyhalott design, ami a képernyő területének nagyobb részén üres, fehér foltokat akar láttatni (ugyanez a menüben is, ahol már szinte olvashatatlanul apró betűtípust állítottak be ezen szent cél érdekében), egyébként nem használja semmire.
-
paolinho
őstag
-
Degeczi
nagyúr
válasz csemege86 #25680 üzenetére
Majd észreveszed a hibáit... (sorvégződések pl.) Automatikusan nincs tökéletes konvertálás, mert ahhoz értelmezni is kell a szöveget, kézi munkával szerkeszteni ahol szükség van rá. Ezért hangzik itt el folyton, h sokkal egyszerűbb eleve e-book formátumban rákeresni az adott könyvre, mert hacsak nem vmi szakmai anyag, valszeg más már megcsinálta.
-
csemege86
tag
pdf-et hogy lehet normálisan konvertálni valami Kindle-barátabb formátumra? Calibre programban mobi formátumra konvertáltam. Azt tök üresen mutatja a Kindle. Az erdeti pdf meg nagyon csúnya.
-
Troy.
addikt
-
Degeczi
nagyúr
válasz VMatteo #25667 üzenetére
Tele van vele a fórum... csak kikapcsolt állapotban ill. a főmenün egy vékony sávban van, olvasás közben nincs, és magyar vevőnek akár ingyen el is távolítják.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz VMatteo #25661 üzenetére
nekem minimális az összehasonlítási alapom, de írok egy inputot:
vettem egy kindle3-at nem rég, első ebook olvasóm, meglepődtem rajta, hogy milyen minőségérzet van így sok évesen is a termékben, milyen kellemes a gombok nyomáspontja, mennyire egyben van az egész
egyik nap elmentem a MM-ba, ki volt téve pár nemkindle olvasó, már nem jegyeztem meg milyen típusok, (egyik sem noname) mindegy is. megtapogattam őket és ég és föld a különbség a kindle javára, sokkal gagyibb érzetű gombok, sokkal kevésbé érződött jól összerakott terméknek.
magyarán ha hosszabb távra tervezel, érdemes előtte legalább megtapogatni, nekem ebben a kindle felé húz a mérleg.
-
VMatteo
őstag
Sziaszok,
[link] Erről mi a véleményetek? Itt vagyok kint Németországban és már haza se megyek karácsonyig és elgondolkodtam hogy barátnőmnek ez lenne az ajándék.
Lenne még ez a Kindle: [link] hasonló áron, de ahogy látom rosszabb a felbontás, illetve lehet hogy reklámos verzió.
Mindkettő háttérvilágítással rendelkezik, ha jól tudom.
Ti melyiket ajánlanátok? Köszönöm előre is a segítséget.Tisztelet a Gépésznek!
-
őstag
válasz Zozo0525 #25656 üzenetére
Gondolom hasonló a módszer, mint amikor elállsz a vásárlástól, mert ahhoz volt már szerencsém. Rákattintasz az amazon felületén arra, hogy nem kell a cucc, generál neked egy vonalkódot amit rá kell ragasztani a csomagra/borítékra. Ezt a legközelebbi postahivatalban ingyenesen feladtam, a pénzt meg visszautalták.
The Amiga, Born a Champion
-
Zozo0525
őstag
válasz Bennyboy #25650 üzenetére
csak ezt találtam.
https://sensemother.com/kindle-paperwhite-frozen-on-lock-screen/
gondolom ezeket próbáltad.
ha fél éves akkor elméletileg garanciális, kérdés hogy el kell juttatnod németbe az olvasót?
amazonon indíts egy chat talán az a leggyorsabb megoldás? kíváncsi vagyok mire jutsz velük -
Bennyboy
őstag
Üdv, van tapasztalatotok amazon gariztatással? Van egy kb fél éves pw-om az most az utolsó előtti. Teljesen beragadt és nem reagál semmire lock screenen. Neten rákeresve nem egyedi a probléma, vmi frissítés okozza. A restart mod sem működik, hiába tartom lenyomva bármeddig a gombot, már a led sem világít. Szomorú vagyok, h egy ilyen egyszerű rendszert sem képesek működtetni😔
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
pethYeti
addikt
Mailboxde hétvégén, holnap is átfogja tudni venni az Amazontól érkező csomagot?
-
Tündike25
tag
válasz Degeczi #25636 üzenetére
Csak néhány hete olvasom a topic-ot, de jogos és elnézést! Közben jobban utánanéztem és meg is rendeltem így a PW5-t és egy tokot hozzá. Csak egyetlen kérdésem maradt ígérem: mivel ahogy látom külön jönnek a termékek, ettől még tudom őket egyben MO-ra szállíttatni? Mert ha nem, akkor inkább lemondom a tokot, az már úgy 30eur+13eur körülire jönne ki... Köszi!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Tündike25 #25635 üzenetére
Rengeteg szó volt róla korábban, erre való a kereső.
-
avl
senior tag
refurbished szerintetek ?
https://www.amazon.de/-/en/Paperwhite-Waterproof-High-Resolution-Display-Offers-Twilight/dp/B07S3844V8/ref=sr_1_17?crid=2R5HYQS6OR565&keywords=kindle+paperwhite&qid=1637160593&sprefix=kindle+pap%2Caps%2C220&sr=8-17 -
Tündike25
tag
Sziasztok!
Amazon.de-ről nem lehet rendelni az új paperwhite-ot csak a régit?
Folyamatosan ezt kapom: "This item cannot be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location." -
november
tag
Sziasztok!
Van egy Oasis 3-as készülékem és érdemes szerintetek az 5.13.1-es verzióról frissíteni? Nem lassul be tőle a gép? Mennyire bugos az újabb verzió?
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha az ismerősöm Amazon.de-ről rendeli meg nekem a Paperwhite 2021-est akkor azt tudni fogom az én amerikai Amazon fiókommal használni?
-
fa4hu
őstag
Az összefoglalóban a Német-Magyar szótárat, ill. linkjét frissíteni kellene, mert van már belőle 1.2-es verzió, jóval nagyobb mérettel (és emiatt valószínűleg jóval nagyobb tudással).
-
Degeczi
nagyúr
válasz Tündike25 #25616 üzenetére
Nem Amazon, hanem EU-s rendelet, h az ügyfél országának megfelelő áfát kell fizetni webshopokban...
(mondjuk tény, h rögtön számolhatna ezzel az Amazon, ne csak a legvégén)Ha a címed magyar, ez így marad. Max. azzal lehet átvágni, ha német címmel regisztrálsz, és pl. Mailboxde-vel küldeted tovább ide, de nem éri meg ezzel vacakolni pár EUR-ért (mert ott meg persze a továbbküldés tizenpár EUR költsége figyel be)
[ Szerkesztve ]
-
Tündike25
tag
válasz Degeczi #25615 üzenetére
Köszi, így már értem. bár azért erről egy kis infó nem ártott volna, hogy ott legyen kisbetűvel.
@Bubsy! Az Amazon Prime-ra hiába regisztráltam ingyé, az ár maradt így is ennyi természetesen. Ráadásul az Amazon Prime német specifikációs lett, amit meg sehol nem tudok megváltoztatni, hiába van az angol kiválasztva nyelvnek...
-
Tündike25
tag
Szia!
Köszi! Én az előbb meg is próbáltam rácsapni, de 89.99EUR-ról felment 96.04-re mire a fizetéshez ért volna. (azt persze sehol nem írja, hogy miért is??) És erre még rájön 7EUR postaköltség pluszban. Szóval így már nem olyan nagy bestbuy nekem, inkább várok egy hazai akcióra... -
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #25611 üzenetére
Igen, a régi Keyboardon még volt közvetlen MP3 lejátszás (sok értelme azon sem volt, de akkoriban, 10 éve még sokan használtak olyan telefont, ami erre nem igazán volt alkalmas), nekem is úgy rémlik, h a mai típusok már csak az Audible-t támogatják.
-
Bubsy
aktív tag
Ha valaki lecsapna egy PW4-re, most 40% offal €90.
-
Zozo0525
őstag
ja bocsi
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest