-
IT café
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MC Pite #322950 üzenetére
Érekes amit írsz. Itt az első egy fitness, második cross trekking, harmadik a sima trekking, 4. a gravel. Alsó kettő meg a saját 10+ éves városi cirkálóim. Ránézésre nincsenek olyan nagy különbségek a fitness, meg a gravel között. Nyilván többet megnéztem így online, de ki is kéne próbálni őket, én laikus vagyok.
A Batavus kb. gravel vázra hasonlít legikább, a régi versenybicómnak is ilyesmi váza volt. A Cyco kb. trekking-cr.trekking, a Gepidám meg ugye sima trekking.
Sebesség?
Én nem érzek baromi nagy különbséget a 3 bicaj között, de van valamennyi. 40km-re sokszor mentem a Gepidával meg a Cycoval is, mindkettővel tartom a 25 - 27-es tempót, kényelmes ülni rajtuk. Gepi 16.6kg, Cyco meg a Bata majdnem 18kg.
Ezek közül a Batavus a "legdrágább", ülésén érezni is. Nehéz objektív véleményt mondani, melyik mennyire fenékzsibbasztó, ugyanazzal az üléssel kéne letesztelni őket. 40km-re mindhárom rendben van. Gepida 80km-nél válik nagyon kényelmetlenné.
Bata még nem 100%-os, nem megyek vele ennyire messzire. Városban baromi kényelmes.
Nyilván más az áttételezésük, 7s vs 21seb. Gumik nagyrészt újak, Coninental városi mintás van rajtuk, vastagságuk egyezik. Guminyomást 3.2 bárra szoktam belőni.Gyorsulásban a Cyco a legjobb, a Gepida lassabban gyorsul, mert többet tököl a váltással és eleve nagyobb fokozatból indul. Leggyorsabban a Batavus vált egyébként az itthoniak közülük, de mégse annyira fürge.
Ülések egy magasságban vannak mindhármon.Lényeg, hogy én nem írnám le a trekkinget ennyire, elégedett vagyok vele. Tisza-tó kör sima ügy. Ott pont csoporttal voltam, és tartottam a 30 km/h-t is vele, tehát lehet tempósabban is nyomni. Elmegy havon, sárosabb földúton is, gát tetején is.
Apósnak van Gepida 300crs, az 14kg, csupasz gép. De erdőben, sárban a vékonyabb kerekével nem tud haladni. Aszfalton kicsit könnyebb haladni vele, de nem számottevő. Ez most a vékonyabb gumi, a súly, vagy a geometria miatt van, vagy mind egyszerre, jó kérdés.
Szívesen kipróbálnék egy-két új fitness bicajt, mit tudnak az enyémekhez képest. Egy Giant Escape kb. 11kg. Lehet idén megritkítom az állományt, és veszek valami frissebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politikai mémek
- PlayStation 5
- Huawei P30 - kell ennél több?
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest