- Videó stream letöltése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sweet.tv - internetes TV
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen switch-et vegyek?
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- A Microsoft feltalálta az olcsó AI-t
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz SierraFox #61550 üzenetére
persze, hogy nincs problémád... hiába robbannak be időnként újabb arcok és nyilatkoztatják ki a tényeket, még mindig az van, hogy:
- egy normális kávégéppel lehet normális kávét csinálni, minden műfajból
- a pid nagy kényelmi segítség, de nélküle is kitanulható egy gép, csak sok-sok energiát igényel (ki a franc akar vakrepülni, ha nem muszáj?)dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #61541 üzenetére
Fagyasztóban, vagy kamrában pihent?
-
meander
tag
válasz GAgyiXyXy #61545 üzenetére
Azt most hagyjuk, hogy félek-e bevallani Nektek, hogy milyen kávé ízlik ( ) de a PID-hez kapcsolódóan érdemes óvatosabban adnod tanácsot. Az, hogy te jól megvoltál nélküle nem jelenti azt, hogy ne lenne a legfontosabb tuning egy kv géphez. Illetve ne tántorítsuk el az érdeklődőket azzal, hogy megnehezítjük nekik a tanulási folyamatot. Szerencsére nekem annak idején határozott tanácsot adtak a fórumozók, hogy meg se próbáljak PID nélkül szerencsétlenkedni és így utólag hálás vagyok érte.
De hogy objektív legyek ezen a fórumon azt tapasztalom, hogy még használt gép vásárlásnál is közel új szerelés árban szokás figyelembe venni, ha van egy gépben PID. Bukni tehát nem lehet rajta sokat, ha most meg tudja/akarja finanszírozni a kolléga. -
GAgyiXyXy
aktív tag
A hozzászólásomban vannak szerintem, nekem, stb kifejezések. Így is olvassátok el +1x.
De tetszik ez az összezárás, rácsaptatok mint gyöngytyúk a meleg takonyra Felesleges földbedöngölni, utána jól megrugdosni. Szép szokás.
Nálatok a szent grál, ezért jöttem ide, tanulni, tapasztalni. De azt csak kúltúráltan lehet.
Én meg valamiért kötekedésnek érzem. Oktassatok, ne kioktassatok"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #61541 üzenetére
Remek, ez jó hír, örülök, még az ékezeteket is megtaláltam!
-
von toth
tag
válasz GAgyiXyXy #61555 üzenetére
Ne törődj vele, értelmezni nem szoktak írásokat, csak dogmatikusan kezelni. Horror-drága vendéglátos gépeken sem mindig van pid (sőt) és ittam már kurva jókat, akkor meg hogy lehet. Múltkor azt döntötték el, hogy az ese podot könnyebben beszerzed mint a kapszulát, hagyjuk. Kaptam én is jó tanácsokat innen, meg segítőkészek, de ha valakinek más a véleménye az alapvetésekről akkor kereszthalál (vegyen egy keresztet és menjen jobbra ) .
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz gubabela #61323 üzenetére
Na hát úgy néz ki sikerül szerezni alátétet a német Gastrobacktől ingyen. (1 napon belül válaszoltak és küldenek MO-ba + 1-2 extra dolgot is kértem tőlük)
A Catlernél úgy lepattintottak, hogy csak kamilláztam.
Megkérdeztem, hogy van e lehetőség vásárolni tőlük alátétet meg egyéb alkatrészt ha szükséges.
Mondta a tag, hogy a gastro és a catler közti egyetlen különbség az az, hogy a Catlerhez neki a vásárlástól számított 2 éven belül kell találnia megoldást a felmerülő dolgokra illetve alkatrész igényre de a Gastrohoz nem...
Ami végül is jogos de akkor is... -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz von toth #61557 üzenetére
Én ráadásul többszörösen hátrányos helyzetű vagyok, mert VIDÉKI és ráadásként SZEGEDI
Itt már elég lenne ennyi is, de még ráadásként tetézem bajt, hogy még Bélát is ismerem, sőt nem is útálom, mint ahogyan itt elvárt (túlzás), de ha ez nem lenne elég még vásárolok is tőle rendszeresen. Így aztán az ilyennek neki kell esni.
De ez van, ezt a topikot így szeretjük, részemről én sokat hasznosítottam az itt hallotakból. Ezután is így lesz."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
válasz GAgyiXyXy #61561 üzenetére
nem ez a baj, az a baj, hogy egyszerűen valótlant írtál, most meg átviszed ilyen bélázásba az egészet. pedig ettől még ugyanakkora butaság marad, hogy a silvia sötét pörikhez van belőve. a pid témában én nem képviselek olyan sarkos álláspontot, mint a többiek, mert ki lehet ismerni egy gépet nélküle is. viszont abban egyetértek velük, hogy igazából nem érdemes.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz von toth #61557 üzenetére
nincs most igazad, nem dogmatikus dolog ragaszkodni az igaz állításokhoz, hanem logikus
fragola biztos tudja, hogy a silvia termosztátja milyen intervallumok között működik, de igen-igen meglepődnék, ha nem tudna kb. 93 és mondjuk 85 fokos vizet csapolni vele. márpedig akkor jó mindenféle kávékhoz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz GAgyiXyXy #61561 üzenetére
Ne haragudj, de ezzel nincs megmagyarázva a leírt hülyeség, csak egy jónak vélt kibúvó erre fogni, de nem az.
A fórumtársakat pedig ennyi segítség után nem illene sértegetni. Ha megnézed, a Catleres kérdésben is birka türelemmel igyekeznek megoldást találni.
Ez tipikusan nem az a fórum, ahol erőből rendezzük le a vitákat. -
GAgyiXyXy
aktív tag
Az valótlan, hogy "szerintem"? Az állítás? __Szerintem__ jobban áll neki a sötétebb (sokkal kezesebb), és __szerintem__ logikusabb is, hogy klasszik olasz főzőt nem az ámerikás újhullámos világos vonalra lőnek be.
Nem vitatkozom, véleményt írok.Bazsee a hülyeséget beidéznéd? Jöhet privátba is, sőt inkább privátba. Ne szemeteljük itt össze a fórumot a hülyeségemmel Parci Te is, ha kérhetlek.
[ Szerkesztve ]
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Sinisi
senior tag
válasz GAgyiXyXy #61563 üzenetére
Ha valami bajod van a kv.-val és nem tudod megoldani cukorral, old meg sok cukorral... :-D
Na de most komolyan (hacsak nem nagy a baj), nekem mindig segít az a (fehér) cukor...
-
HÁZIGAZDA
válasz GAgyiXyXy #61567 üzenetére
nem akarok ezen sokat lovagolni, csak szólni akartam, hogy téves, amit írsz. hiába írnám le, hogy szerintem 0+0 az nem = 0, ez nem vélemény kérdése. a silvia ugyanúgy alkalmas újhullámos kávéra, mint x másik kisgép. és egyébként ez az "olaszok csinálták" érv sem stimmel, mert millió újhullámosok által elismert gépet is az olaszok csinálnak.
az a helyzet, hogy ezek egyszerű dolgok, csak páran igyekeznek itt is a "3 millióba került, és azért ez már más szint" típusú, tekintélyelvű érvelést nyomatni:
- kell egy szivattyú (vagy a karod)
- ami lehetőleg végig fix, általad meghatározott hőmérsékletű vizet nyom át
- igényesen, egységesen terítve a kávépogácsán.
(ha nagyon pöpec a gép, a nyomás ereje is beállítható)
kész, passz, ennyi.[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Nertpaelg
tag
Köszi mindenkinek az inputot. A megjegyzéseim/kérdéseim miatt ne essetek egymás torkának.
A Silvia új és garanciális, ezért is ódzkodom kicsit az azonnali "megbontásától". Illetve ahogy látom Fragola oldalán van még további n tuning, amit meg lehet rajta csinálni, akkor már jobb lenne ezeket egy kalap alatt letudni. Nem tudom Budapesten csinál-e ilyet bárki, illetve mennyiért? Feltételezem már a PID bővítés sem nyomtalanul irreverzibilis?
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Nertpaelg #61570 üzenetére
Sok jó kávét vele! Szerintem az összes tuningot érdemes beletenni, ha már egyszer szét lesz szedve. Szerintem figyelj arra, hogy a gép üzemmeleg legyen, vagyis a szűrőtartó kar is átmelegedjen. Több hülyeséget nem is írok, csak még egy kérdés: Te értetted amit írtam? Vagy egyedül vagyok ezzel? Privátba légyszi.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
őstag
Köszönöm a válaszokat, kicsit hajlok a Graef felé az ára miatt. Az edigitalba sajnos már nem akciós a cm 702, de iPonban még megcsíphetem 29k-ért, ha nem tökölök sokat
"Ledarált kávé minőségben" van különbség a Graef CM 702 és a Kinu M48 között, ha filterre és nagy ritkán kotyogósra használjuk? Amennyiben a Kinu a jobb, akkor vajon megéri e a 2,5x árkülömbözetet? -
Casto
csendes tag
Helyzetjelentés!
Mivel a bedöglött olasz kávém használhatatlan (a lányom reggel lecseszett, hogy ihatatlan volt a kv, amit csapolt reggel ) beszaladtam a Sparba és vettem egy zacsi Lavazza Orot (03/14-i pörkölés) erre a két napra.
Megállapíthatjuk (ami nektek ugye nem újdonság már), hogy döglött kávéval nem lehet normálisat csapolni.
A Lavazzat 12-esen (bár kettővel finomabbra állítottam már a felső követ), kicsit alullőtt 16 grammos mennyiséggel (a 14grammos LM szűrőbe gondoltam elég lesz, de nem volt) végre normálisan tudtam csapolni! 7mp előáztatás után gyönyörűen felépült a nyomás 9 barra (talán egy ici-picit alá) és utána ugyan visszament 8,5 barig, de a csapolást nem rontotta el! A cremát hagyjuk, most nem is arra utaztam, csak tényleg kellett valami ihatóbb erre két napra. Viszont a lényeg: az előáztatással együtt 30mp alatt két ristrettot (2*22ml) sikerült csapolnom!
Yuppiiii, nem én vagyok a hülye
Köszönöm a sok segítséget!
Ha megjön a frissen pörizett kávém, akkor gyorsan belövöm a helyes mennyiséget és rendelem is a méhész üvegeket, hogy fagyasztóban várják a sorsukat! Mondjuk ugye eleve emiatt indult el az egész story...
Bár hozzáteszem, azt továbbra sem értem, hogy a Kapuczineres kávémmal mi történt. Augusztus 1.-én rendeltem és valamikor szeptember elején töltöttem be a babtartályba az utolsó zacsit. Azt persze éreztem, hogy a zamata napról napra gyengébb, de ennek lehet köze ahhoz, hogy 2 hét után már nem tudtam vele normálisat csapolni?
-
vTamas35
csendes tag
válasz paljoc #61556 üzenetére
A PY - Abyssinian Mocca is nagyon betalált. Alapból szeretem az etióp, száraz kávékat, de eddig ez a legjobb. Nálam veri az Arichat is. 89 fokon, lassú lefolyással, 17/38 arányban volt a legjobb, bogyós gyümölcsös, rumos aromával, végén kis boros utóízzel. Remélem sűrűn lesz belőle...
[ Szerkesztve ]
O1G
-
gubabela
senior tag
válasz Rush77 #61558 üzenetére
Akkor sínen vagy. Mikor én kerestem németeknél nem volt, de minden mást tudtak adni. Magyar szervízzel hasonlóképp jártam, csak nekem még levélre sem válaszoltak. Telefonon meg azt mondták, hogy írjak levelet, hogy mit szeretnék, szóval no komment. Nálam a legvastagabb és egy vékony alátét kellett, hogy jó legyen, igy az eszpresszó eleje a skálán az első harmadba esett (és onnan lefelé). Így már bármelyik kávét lehetett rajta fulladásig finomítani. Alátétek nélkül ez okozott néha gondot neki.
-
celf
őstag
Kapucinernél mi sztetek az a kávé, ami kicsit extrább, de nem a legdrágább, nem túl sötét, de nem is nagyon világos pörkölés?
Még soha nem rendeltem onnan.
-
celf
őstag
válasz Toobee #61587 üzenetére
Valamit úgy közép felső kategóriából, ami jó vétel
De jogos az észrevételIgazából gőzöm nincs, mert fogalmam sincs milyen kávét csinálnak. Illetve a bőség zavara.
Nem értek hozzá, de ha ennyi féle kávé van a kínálatban, az nem hordozza magában a veszélyt, hogy rájuk rohad valami?[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Ez mennyire lehet passzentos egy Bralsilia Lady bojlerhez?
-
jolti
senior tag
válasz gubabela #61584 üzenetére
Komolyan levezgettél a kinti, meg az itthoni Graef szervizzel egy alátétért?
Bemész egy komolyabb csavarboltba és kapsz. Szerintem még itt tanyán' is találnék ilyen hézagoló alátétet.
De így első találatra , hirtelen felindulásból is ezt adta be. Itt is van kétféle vastagság 6-osból. De ha jobban körbe néznék, tuti lehetne bármilyet találni.(#61594) Parci
Nem feltétlenül.
Ahogy én csinálom nem tud megöregedni benne. Elég sokat tesztelgettem.
Igaz max. csak két napot van benne. Meg egy lemez elzárja fentről a levegőtől és a babokkal együtt süllyed. Ami a babok között van, annyi meg a zacskóban is van.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
"Ahogy én csinálom nem tud megöregedni benne. Elég sokat tesztelgettem.
Igaz max. csak két napot van benne. Meg egy lemez elzárja fentről a levegőtől és a babokkal együtt süllyed. Ami a babok között van, annyi meg a zacskóban is van."haggyámá, ha maximum két napot van benne, akkor minek példálózol vele egyáltalán?
(de ha már bedobtad: a babok széndioxidot termelnek, ami nehezebb a levegőnél. nem hiszem, hogy lefelé hermetikusan zárt a darálód)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
gubabela
senior tag
Komolyan így törtènt. Ez egy elèg speciális alátèt, nem szabvány mèret. Nem tudom milyen a graefè, nekem gastroback 8010-esem volt. Ennek a tengely ès az alsó őrlő közè kell bemennie az alátètnek, de elèg vèkony, inkább gyűrű. Persze lehetett volna gyártatni, de mivel a breville külön kiadott hozzá egy kèszletet, így nekem egyszerűbb volt tőlük beszerezni. Boltban nem találtam ilyen mèrerben.
-
Casto
csendes tag
Azért szoktam 500grammosat rendelni, visszazárható zacsiban, mert a felét beöntöm, a többi meg vár a zacsiban. Akkor nem szükséges túlbonyolítani a méhész üvegekkel, csak még kevesebbet tároljak a babtartályban? Mennyi időt lehet benne a kávé, jelentős állagromlás nélkül? Mert akkor az idő alapján be tudom lőni kb. a mennyiséget, amit a tartályban tarthatok.
Amúgy jut eszembe, hogy vagy egy éve vettem egy Joe Frex digitális kanálmérleget, hogy azzal szedjem ki adagonként a kávét a zacsiból, de úgy emlékszem akkor is abba a mennyiségi problémába futottam bele, amibe most...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer