- DIGI internet
- Mobilinternet
- Aliexpress tapasztalatok
- Nyílt forrású Windows XP-klónra gyűjtenek pénzt
- A TikTok Lite is igen káros lehet a gyerekekre
- MinDig TV
- Kínában túl sok az EV, fokozódik az árháború
- Az MSI RadiX AXE6600 tesztje – router, játékosoknak
- Hálózati / IP kamera
- 3 évig még biztosan nem rendelhetünk Xiaomi EV-t
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jack B.
csendes tag
valamely fórumtárs javaslatára kipróbáltuk asszonnyal az Aldis Espresso Bar Italiano szemes csodát. valóban, 1200 forintért tényleg meglepően jó, nem gondoltam volna. aki próbálgatós kedvében van, csak nyugodtan, de tényleg hátulról kell választani.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #62600 üzenetére
azt én is megkaptam
a sidamóhoz a te módszeredet használtam és úgy jó is lesz szerintem. úgy amúgy a régi módszeremet használom, azaz nyomatom valameddig mondjuk 225 fokon (kb. 12 perc), aztán elkezdem csökkenteni és mondjuk 210-ig lemegyek fokozatosan. és a legfontosabb, hogy pont jókor hagyjam abba, de mivel minden pörkölést felírok, másodikra már jelentőset tudok javulni. guatemalából is a második pöri van most.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jack B.
csendes tag
Innen rendelt már valaki? Azt olvastam, jók a kávék.
[ Szerkesztve ]
-
Corsair90
tag
válasz sz.zs. #62603 üzenetére
Ez az arány nekem kicsit tömény. Hozzám közelebb áll a 3x-os körüli érték.
Próbálok a 16g-tól feljebb és lejebb is menni, hátha eltalálom. Illetve úgy is próbálkozom majd, hogy nem fagyasztom, csak megvárom míg ez az adag elfogy.
Elképzelhetőnek tartom még azt, hogy szar szűrőt adtak hozzá.jack B. : Szállítás mennyibe kerül hozzánk?
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #62612 üzenetére
Csak úgy beszúrom: olaszoknál nem nagyon láttam, hogy szimpla szűrőt használtak volna. Ha éppen csak egy kávét kellett csinálni, akkor a másik folyt a csepptálcába.
Szerk.: Még egy röpke gondolat. Itthon, ha egy kávézóban dózeres gépet látok, inkább nem is kérek kávét, mert jó eséllyel döglött. Na a taljánoknál szinte csak dózeres masinát láttam, mindig legalább félig volt, de úgy pörgött minden hely, hogy egyetlen döglöttbe sem futottam bele, pedig a napi minimum kettő volt, ha volt rá lehetőség, akkor 5 is. Pár benzinkúton (pl. az emlegetett AutoGrillnél is) dedikált személy volt a kávés részlegre, persze egy pillanat nyugta sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz jack B. #62614 üzenetére
Ez egy quick mill 'átirat' turmix jeligére... síktárcsás , talán 53 as vagy 49? késekkel....
alap.... de működik, a babokat nehezen veszi be , kell neki fentről a többi bab súlya....még valami... ha ez a design-on túl műszakilag 1:1 ben a QM, akkor a fordított irányú forgás miatt a kések is fordított marásúak... nehéz szerezni hozzá, nekem fragola szerzett újakat a QM be külföldiából
[ Szerkesztve ]
-
eddhunter
tag
Sziasztok,
teljesen kezdő vagyok a témában. Most egy de’longhi nespresso kapszulás gépet használok. Tulajdonképpen nem rossz minőségre, de az árához képest azért nem is olyan jó .
Tehát belépőnek ezek közül elfogadhatónak tartjátok valamelyiket? [1] [2] Egy cm702 lenne szerintem a daráló. A lényeg, hogy 60-70k szánnék max rá kezdésnek.
Előre is köszi! -
bacskait
tag
válasz eddhunter #62617 üzenetére
Szerintem a 2. jobb választás lehet. Az első nem egy Classic, mint írja, hanem egy Coffe (mint ami rá is van írva). Annyi "csak" a különbség, hogy a Classic-ban és a Baby-ben is van 3-járatú szelep és OPV is. A Coffee-ban nincs.Emiatt más a kialakítása a fejnek is.
A Bay-t is inkább személyesen nézném meg, mert az elnyíródott csavarfej nem feltétlen jó ómen. Bár 30e-ért nem akkora kockázat, ha amúgy nincs lelakva.
Szerk: A Baby-nél a kiköpő-könyökre kell vigyázni, mert -úgy tudom- gyakorlatilag nem igazán pótolható gyári cuccal.[ Szerkesztve ]
-
mtgabor007
csendes tag
válasz eddhunter #62617 üzenetére
Szintén újoncként pár napja én is a Graef CM 702 örlőt vettem, tehát ebben tudok nyilatkozni.
Közvetlen a márkaboltból, szűk két nap alatt megérkezett, az egész család izgatottan várta A fiam azóta már nagyon jól tudja utánozni a hangját (eddig egy Hariot tekertem)
Egyelőre testreszabottnak tűnik. Tetszik, hogy egyszerűen lehet szabályozni a szemcseméretet, mert amíg nem jön össze a pénz presszógépre, addig töményebb kávékat nyomok AeroPress-szel és tudok kísérletezni. Alétetekkel lehet még tuningolni rajta, ha finomabb szemcseméretet akarsz.
Apró negatívum: az örlemény statikusan töltődik, a kiömlőnyílás gumi szűkitője közelében hajlamos feltapadni, főleg ha a hozzá kapott kis vacak tárolót teszem oda. Inkább egy szűkebb szájú bögrét használok...Egy szóval: Hajrá
-
HÁZIGAZDA
na, ma megnéztem, atom fos az a sidamo , szerintem nem is lesz jó már. nem szívesen adok igazat , de tényleg szarok lettek a savai, olyan festékesvödör íze van. annyi a mentségem, hogy ez Bazsee pörkölési profilja , amiről már megfejtettem, hogy nagyon öli a savakat, de mivel ez egy rohadt savas kávé, úgy tippeltem, hogy akár jól is sülhet el. hát, nem. a saját pörkölési módommal sokkal jobb is volt ez, nagyon virágos ízvilágú, de igazán szerelmes úgy sem lettem belé.
a guatemala cserébe tényleg pazar. a casmo la flor meg mára "ledöglött"
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
válasz mtgabor007 #62627 üzenetére
Pár csepp víz a kávészemekre és nem fog töltődni!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Casto
csendes tag
A Profi Baristák Kézikönyvének megjelenéséről tudtok valamit? A pacificaffe.com-on azt írják még mindig, hogy "Szállítás megjelenéskor. 2017.szeptember.", de ugye most már október van...
-
jack B.
csendes tag
válasz tariattila #62615 üzenetére
köszi, magyarán sok lenne vele a macera, ha valami elromlik. akkor fogszívás és cm702...
-
adp
őstag
ja nekem már akkor is fura volt, viszont azt hittem azért mert túl friss, az én popkornos pörim is ultra szar volt frissen, sztem várj vele még egy 3-4 napot, aztán hátha változik a helyzet.
a casmo aricha 45mp körül még brutál jobb lett
szerk: dobd be a fagyiba, jó lesz nagy lattekba vendégeknek
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
képen látható jobb oldali kotyeszt ismeri valaki?
ismeros akarja mindenkepp ezt venni, de nem igazan latom, h. ez mennyire jo valasztas -
norkov84
tag
Ma volt alkalmam élőben látni egy Royal örlőt a reptéri Costa-ban... Nem kicsi szerkezet, minden tiszteletem annak, aki a konyhapultra szeretne ilyet
-
Bazsee71
őstag
Szerintem zsákbamacska, személy szerint nem adnám Bialetti Moka Express alá. De még az Ikeás kotyeszt is előbb venném meg, azzal már van itt a fórumon tapasztalat, állítólag nem rossz.
norkov84: Elég lenyűgöző darabok, fehérben pedig igazán bitang.
Parci: A szupertudományos alapokra helyezett pörkölési profilom csak különleges peremfeltételek mellett alkalmazható. Egyébként dettó ugyanazt tapasztaltam, hogy laposak lettek a kofik. Szépek, de ízre laposak.
[ Szerkesztve ]
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne csak. Az internetet böngészve nem igazán találtam meg a választ rá (angolul sem)
Mi a különbség a Mazzer Jolly és a Mazzer Super Jolly között?A másik kérdés pedig, hogy ti milyen E61-es egykaros gépet ajánlanátok használtan (akár felújítva vagy olcsóbban felújításra várva)?
-
Nixon18
senior tag
válasz tariattila #62639 üzenetére
1: Köszi!
2: Miért?
-
eddhunter
tag
Köszi mindenkinek. Marad a Graef.
-
soldier2
őstag
válasz sz.zs. #62641 üzenetére
Nem véletlenül volt a fórum első számú darálója évekig. A Graef olcsóbb és fokozatos. Mindenki eldöntheti melyik neki a fontos, de az Iberital és klónjai nem lettek rosszabbak.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
lagoon79
tag
válasz Nixon18 #62638 üzenetére
személy szerint otthoni felhasználásra nagyon nem ajánlanék E-61 hőcserélős gépet. ha E-61, akkor már inkább dupla kazánosban.
amit jelenleg én választanék: fejkazános, fejfűtéses gépet kiegészítve egy jó gőzkazánnal. pl.: Catler 9010. nem a márka miatt írtam, hanem a felépítés és a könnyű kezelhetőség miatt.
-
Ranbo
tag
kedves fórumozók,
egy kis segítséget szeretnék kérni:
valaki meg tudná írni, hogy PID-eléshez, az Omron gyártótól konkrétan melyik típusszámokat szokták általában használni?
jöhet privátban is, köszönöm!
üdv.
-
HÁZIGAZDA
na, casmo la flor (09.19-i pörkölés, tegnap bontottam) egy, azaz egy nap alatt lefingott teljesen halottba. a tegnapi kofik szép cseresznyések voltak, a mai már crema nélküli víz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)