Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qtya123

őstag

válasz zsid #13840 üzenetére

Ezt egyébként tényleg nem tudom felfogni. Ha országos szinten lenne szabályzás és Magyarország beleragad a jelenlegibe és csak néz ki a fejéből, hogy miért nincs sofőr, azt még megérteném, mert egy csomó dologra ez a jellemző itthon. Állami mentalitás sokszor, hogy: rossz, tudjuk is, hogy miért rossz, de mégsem értjük, vagy nem érdekel mindet.

De ez gyakorlatilag globális probléma. Nyilván nem csak azért nincs sofőr, mert 15 órás munkanapok vannak, de azért véleményem szerint jelentős mértékben hozzá tesz ez is. Majdnem biztos vagyok benne, ha teljesen elterjedt lenne minden cégnél az, hogy 2/2 hét nemzetközi munkavégzés, mondjuk a 15 órás idő lecsökkentve 12-re, akkor ha meg nem is szűnne a sofőrhiány, de enyhülne.

Csak gondolom ilyen farkába harapó kígyóként tekintenek a dologra. Hogy most sincs elég sofőr, akkor nehogymár meglépjük azt, hogy a jelenlegiek kevesebbet dolgoznak, hiszen így sem győzzük, hát akkor mi lenne, ha a meglévők kevesebbet dolgoznának. Vagy nem tudom.

Mindenesetre én attól félek, hogy ez az egész fokozódó hiány nem jót fog hozni, hanem még jobban ütik a meglévő embereket.

Új hozzászólás Aktív témák