Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz #79563158 #35360 üzenetére

Ha hosszabb lett volna, azzal kevésbé lett volna vonzó az ígéret laikusok számára, és magasabb lett volna az ár. De mindegy is. Az a helyzet, hogy változott a világ, és egyre jobb minőségben elérhetőek önfejlesztésre szánt anyagok az interneten. Pár évvel ezelőtt én is azon gondolkodtam, hogy az elavult egyetem helyett - amiről förtelmes véleményem van - normális magán-alternatívára lenne bőven igény. Nemcsak IT területeken, hanem sok más diplomát igénylő szak esetén. Még mindig részben ez a véleményem, de a digitalizáció előrehaladásával ma már másképpen képzelem el. És nem véletlen, hogy csődbe ment ma egy ilyen vállalkozás.

Ha egyszer kőgazdag lennék és több különböző vállalkozásom lenne, az egyik fő elképzelés egy alternatíva lenne a jelenlegi felsőoktatási lehetőségek mellé. Egy hely, ahol rengeteg elcseszett idő és energia helyett valóban jól képzett embereket csinálnának. Egy hely, amit nem utálnak a tanulók, hanem szeretnek, nem kiöli a kreativitást és kritikus gondolkodást, hanem segíti, és az igazán jó képességűek inspirációt kapnának. Nem azon múlna az érdemjegy, ki hány órát seggeli a semmihaszna adatokat, ami a butáknak is megy, hanem azon, hogy ki hogyan képes megoldani valódi problémákat.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák