Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz tototos #29817 üzenetére
Egy megjegyzéssel kezdeném. A válaszom nem bárkire vonatkozik, hanem tototosra konkrétan. Ezért általánosan felesleges belekötni.
A korábbi válaszaidat megnéztem, ez alapján írom a dolgokat.
1, a beágyazott vonal szarul fizet, és szerintem ez fokozódni fog (legalábbis az elmúlt években nyílt az olló)
2, az autóipar ezen belül/felül is szarul fizet(ett). Nem 1-2 cég, hanem generálisan, máshol is se adnak többet.A jobb fizetéshez az autoipart mindenképpen el kell hagyni, a beágyazott vonalat pedig legalább érdemes, de van (kis) tér a javulásra, más iparágban. De ott is a firmware + cloud fog többet fizetni, nem a sima kis C. Azt is érdemes meggondolni, hogy te hogyan látod ennek az iparnak a jövőjét. Nem fogja-e például a rust és cloud megölni az embedded c-t 10 év múlva.
Én 1.3-t keresek 7-8 év tapasztalattal, autoiparban, beágyazott vonalon, sima fejlesztőként egy sima kandós (wc)papírral, de én külsős alkalmazott vagyok. A bérigényemet egyik cég se tudta megadni saját alkalmazottként, pedig kb mindegyikkel interjúztam.
Így nekem full ho van és aránylag elfogadható fizetésem.
Azért csinálom ezt, mert mellette simán belefér egy másik diploma, gyakorlatilag semmi hajtás nincsen. Ha csak a pénz motíválna, akkor 3 ilyen állással is elbírnék. Így megfelelő ez a fizetés. Talán majd a diploma után megpróbálok két ilyet, ki tudja...10 év tapasztalattal, csapvezként info bme msc-vel szerintem az 1.4 az gyenge. Bár sokan örülnének egy ilyen fizetésnek, de azonos paraméterekkel tutira több lenne más stacken és iparban.
A váltás mindig nehéz és félelmetes, de azt gondolom, hogy a te előéleteddel, ha kicsit rátanulsz, akkor az új stacken szerintem találnál olyat, ahol az 1M kezdő meglenne, és valószínűleg 3 év alatt utol tudnád érni az autoipari karrieredet.
Erre most, 33 évesen, simán jó esélyed van, de később ez sokkal nehezebbé fog válni. Eleve neked nehezebben fog menni idősebben, és a lehetőségeid is szűkülni fognak, jelentősen.
Az autoipari stackre és fizetésre meg kb bármikor visszamehetsz, ha nem jön be mégsem.
Ráadásul a valódi sw fejlesztői tapasztalat értékes tudás lesz ott is később.
(autóipari beágy -> dokumentáció fejlesztő mérnökség)+1 ha az angolod tényleg középfok, akkor azt fejlesztve is komolyan lehet előrelépni lehetőségekben és fizetésben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest