Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompiere
csendes tag
AtHoS, nxferenc: köszönöm a tippeket, majd kipróbálom őket.
-
törölt tag
-
AtHoS
nagyúr
-
Pompiere
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre, tanácsra lenne szükségem!
Eddig a HandySafe nevű programot használtam jelszó tárolásra, amelyre még a Symbian-os időkben akadtam. Az egyik remek tulajdonsága az volt, hogy több szintű mappaszerkezetet is létre tudtam benne hozni. A család minden tagjának volt egy-egy fő mappája, azon belül az almappák, amelyek szétválogatva tartalmazták a jelszavakat és egyéb adatokat. Sajnos ennek a programnak a fejlesztését pár éve abbahagyták. Most pedig amikor Win7-ről Win10-re váltottam, érthető okokból sajnos nem nagyon akar működni, ill. új bejegyzést nem is enged vagy ha mégis, akkor valahol adatvesztés is van. Ezért muszáj valami új jelszókezelő után néznem. Tudnátok nekem olyan jelszókezelőt ajánlani amelyben többszintű mappaszerkezetet lehet létrehozni és az adatmezők hozzáadását is engedi? Nézegettem az Enpass, KeePass, SafeInCloud programokat de egyik sem nyerte el igazán a tetszésemet mert vagy ömlesztve tárolják az adatokat vagy pedig a mezőcímkék nem szerkeszthetőek.
Talán a KeePass áll legközelebb ahhoz amit szeretnék, de itt meg nem tudok új adatmezőket létrehozni vagy csak még nem jöttem rá.Előre is köszönöm a segítséget.
-
válasz neil_mullen #195 üzenetére
Esetleg írj a készítőnek, hogy fejlessze bele a következő verzióba. Nem ismerem a programot, de nem lehet beállítani, x idő után automatikusan zárolja magát, így ha nem túl gyakran kell jelszavakat kezelni, elképzelhető hogy áthidaló megoldásnak megteszi, hiszen feloldani lehet ujjlenyomattal is.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok!
Androidon (8.0) meg lehet azt oldani hogy a KDBX adatbázisból minden egyes automatikus jelszókitöltésnél kérje az ujjlenyomatot? Egyelőre keepass2androiddal próbálkoztam, de ha mást ajánlotok az sem baj...
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
törölt tag
válasz D347HBR1NG3R #192 üzenetére
Talán erre gondolsz [link]
-
D347HBR1NG3R
tag
Sziasztok!
Szeretnék Tőletek segítséget kérni, hátha van valakinek ötlete a probléma megoldására.
Adott egy vállalkozás x munkavállalóval (x<50), ahol y accountot használnak (20<y<100).
Minden új belépő és kilépő esetén teljes jelszólista váltás történik.
Van-e olyan alkalmazás, ahol egy admin menedzselheti, hogy egy felhasználó milyen belépéseket kap meg -addig míg a felhasználó létezik- úgy, hogy a jelszavakat nem tudja kinyerni. Tehát kap egy fiókot amivel többféle eszközről hozzáfér a szükséges fiókokhoz addig míg jogosult rá, majd egyszerűen az admin megvonja (megszünteti ezt a fiókot) a hozzáférését, ha már nincs a "kötelékben".Elnézést ha kicsit ködös, remélem nagyjából átment, mit szeretnék.
Köszi előre is!Jaffa jokes???
-
veterán
[ Szerkesztve ]
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
mikk2000
őstag
válasz Peter.70 #188 üzenetére
Hát, ha még aktuális a válasz... telefonon még nem néztem, de PC-n lehet erősséget (iteráció szám) állítani. Nyilván lehet akkorát is beállítani hogy egy évig csinálja. PC-n van olyan gomb hogy 1 sec delay, azaz rögtön olyan értéket állít be neked, hogy 1mp alatt végezzen, de persze átírhatod akármekkorára.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Elemental #187 üzenetére
Pont most fejeztem be egy 200+-os jelszóadatbázis két éve elmaradt évi átnézését (vége 170 db átnézve, 1-2 függő, pár ami csak jegyzetként működik, és egy félrekatt miatt 25GB-niy felhőadat még potenciális hiánya... ) és azért elszomorító, hogy vannak kliensek (origin, uplay szintű dolgok[nem konkrétan ők]), akik nem kezelnek 16- 20 karakternél többet, sőt mobilos szolgáltató 5-6 darab csak számost fogad el, míg egy semmilyen értékkel nem bíró worldoftrucks.com engedné a 128 karakteres, mindenfélét tartalmazó láncot is.
Személyszerint- mert lényegében ctrl+v az egész- évszám-2000+30 formátumot (jövőre számolva 50 karakteres jelszavakat használok, mert miért ne...
Ha ténylegesen a láncot lopják, akkor mit sem számít, nekem a kezelő tölti (1-2 kivétel akad...), törni 20 felett már bőven nehéz, ha meg a jelszókezelő vész, akkor megint tök mindegy...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Peter.70
addikt
Sziasztok, az normális, hogy a telefonon a keepass kb 1 percig oldja fel az adatbázist? Kb 50 db jelszó
-
Elemental
addikt
Ti egy-egy oldalhoz milyen jelszavakat kreáltok? Én 15 karekteres véletlenszerűt generálok mindenhová.
[ Szerkesztve ]
-
0ttó
tag
Üdv,
tudja valaki, hogy mire lehet használni és hogyan a KeyboardSwap for Keepass2Android appot?A leírásából nem tudom kihámozni.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
fecus
őstag
Mi a véleményetek a Firefox új jelszókezelőjéről?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
BaLee
addikt
Olyan jelszókeresőt keresek ami tud syslog szerverre logot küldeni és lehetőleg ingyenes vagy olcsó.
Egyelőre 3-at találtam:
PasswordSafe Essential 99€/user
TeamPasswordManager 219$ / 10 users
Password Manager Pro (Standard Edition) - 5 admin user - 2395$ de ez utóbbi elég overkillA fentiek közül az elsőre kértem trial verziót, a második elég összetett, SQL szerver is kell hozzá, a harmadik meg baromi drága és feleslegesen sok oldalú.
Eddig egy ingyenes PasswordSafe aplikációt használtunk (nem a fentit), nem is kellene funkcióban több, csak tudjon logolni lehetőleg syslog szerverre.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Véreshurka #179 üzenetére
Ahogy írtam, teljesen mindegy, hogy milyen módszerrel szinkronizálod az adatbázist, az biztonságban marad, ha kulcsfájlozol. Én pl. eleve a Dropbox-omban tartom az adatbázist, és a telefonon is van egy példány belőle. Egy jó droidos fájlböngészővel (Solid Explorer) egyből hozzáférek a frissebb változathoz, ha kell. De biztos van arra is megoldás, hogy mindez automatikusan történjen. Pl. az androidos Dropbox-ban - ha jól enlékszem - kedvencnek lehet jelölni fájlokat, amiket onnantól fogva szinkronban tart.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Véreshurka
senior tag
Erről már olvastam itt a topikban le is töltöttem. Egy dolog tántorít el, méghozzá a szinkronizálás. A keepass-ban és a keepass2android-ban is sftp kapcsolaton keresztül van megnyitva az adatbázisom és minden változtatásra szinkronizál is mindkét program. Ezt hiányolom kicsit a keepassxc-től. Mondjuk ahogy olvastam talán lesznek pluginek, esetleg egy sftp plugin . De lehet fogom próbálgatni... Köszi az ajánlást!
El Psy Kongroo
-
AtHoS
nagyúr
válasz Véreshurka #177 üzenetére
No ez éppen kapóra jön akkor neked: [link]
read-only mode on the forum
-
Véreshurka
senior tag
Sziaztok!
Bár írtam a Keepass topikba is, de szerintem innen gyorsabban kapnék bármilyen választ.
Ez lenne a akérdésem:
Tud esetleg valaki egy jó megoldást arra, hogy összekössem a firefox-ot a keepass-al? Ezt a leírást találtam, de a KeePassHttp plugin-t már 2 éve nem frissítették, így egy kicsit elavultnak tartom. Viszont a linkelt leírásban eléggé tetszik az a fajta beállítás, hogy a firefox jelszókezelőjét tudnám kiváltani. Valami hasonló megoldást keresnék... Ha valaki tud esetleg valami hasonlót az ne tartsa magába, illetve bármilyen másfajta javaslatot is elfogadok.
Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy mit gondoltok: saját otthoni nasomon tárolom a jelszóadatbázisomat, amit sftp-n keresztül szinkronizálok mind androidra, mind win-re. Ez a kapcsolat megfelelő biztonságot nyújthat ahhoz, hogy illetéktelenek kezébe kerüljön az adatbázisom?
Előre isköszönöm!
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
törölt tag
válasz smallmer #174 üzenetére
Ha a legbiztonságosabb kell, akkor KeePassXC. De épp azért ez a legbiztonságosabb, mert ebben nincs szinkronizáció, mellőz mindenféle "felhőt". Ezt neked kell megoldani, hogy mindig szinkronban legyen minden eszközödön.
Ingyenes a Bitwarden ami Windowson és macOS-en is elérhető, nyílt forráskódú, akár self-hostolhatod is.
Lastpass is crossplatform, van belőle ingyenes és fizetős verzió is. Sokan használják, bár egyszer beszéltem egy LogMeIn alkalmazottal aki azt mondta, hogy miután megvették a LogMeIn fejlesztői sírtak amikor meglátták a Lastpass kódját. De azóta már biztosan változott a helyzet.
1Password fizetős, Windows és macOS kliens van. Bár én nem ezt használom, de szerintem ez az aminek egy jelszókezelőnek lennie kellene. Nagyon jól együttműködik a haveibeenpwned.com-mal, ha kikerül valamelyik login adatod akkor jelez, hogy változtasd meg.
Enpass is elérhető mindenre, indiai fejlesztés és nagyon félnek valamiért auditálni a kódot. Nekem ez épp elég ahhoz, hogy ne használjam.
Dashlane-ről sok jót hallottam, de soha nem próbáltam.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Melyik jelszó kezelő alkalmazást ajánlanátok leginkább? Nem lenne hátrány ha menne windows-on is illetve mac-en is. Fizetőseket is megnézném.
Köszönöm
-
-
pc360
addikt
Az enyémet biztosan nem deríted ki. Leolvastál egy publikusat, wow. Amúgy hogy kapcsolódik ide bármiféle email cím? Nem is arról volt szó.
A megfelelő jelszavaim tudom, hogy nem kerültek ki sehova, és nyilván nem úgy fogom ellenőrizni, hogy konkrétan kirakom a netre... Elég abszurd lenne.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #53667584 #168 üzenetére
Az csak egy példa volt, amit folytattam más példákkal. Persze értem én, hogy a szolgáltatóktól kiszivárgott jelszavakhoz nincs köze, de figyeli a publikussá vált címeket, jelszavakat(gondolom a pwned-nek van api-ja hozzá), és kiértékeli azok korát, bonyolultságát:
Ha valami probléma merül fel, arra gyorsan reagálnak[link], nem himihumiznak, hogy az nem is hiba hanem feature, nem kell heteket, hónapokat várni a biztonsági probléma javítására, stb...
Persze vannak fura hibái is. Pl. Linux-on futó Firefox alatt tapasztaltam az első telepítés után nem lehet bejelentkezni. Amint beírom az ímélt, és átlépek a jelszó mezőre, hogy begépeljem a jelszavam, egyszerűen bezárja a plugint. Aztán 1-2 újraindítás/frissítés(?) után helyrejön, már be lehet jelentkezni. Mivel megjavult, nem is néztem utána pontosan melyik program hibája és miért csinálja. (Verzióütközés?)[ Szerkesztve ]
-
Az info@neszetools.hu-ra gondolsz? Oké ez nem a privát címed, de nem is akarlak lenyomozni. Az emberek 90%-ának 5 perc alatt kideríthető az ímél címe. No és mit érnek el vele? Évek óta bent van az oldal adatbázisában a címem (ha valóban létezik ilyen!), mégsem kapok több spam-et, vagy nem próbálkoznak a címemmel visszaélni. Nem mellesleg te hogyan ellenőriznéd hogy kikerült-e valamelyik jelszavad? Ezt a (szakértők által is megbízhatónak mondott) szolgáltatást veszed igénybe, vagy a sötét WEB-en tallózol különféle adatbázisokat keresve, amiknek a frissessége, mérete, és valóságtartalma erősen megkérdőjelezhető, ráadásul gyakran nem is ingyenesek.
-
pc360
addikt
Az csak nekem jut eszembe, hogy micsoda jó kis adatbázist tudnak építeni az oldalon beírt jelszavakból? Nem visz rá a lélek, hogy beírjam oda a jó kis kreációim, mert úgy kikerül a netre, akárhogy is nézzük.
[ Szerkesztve ]
-
válasz junior11 #162 üzenetére
Én csak ajánlani tudom. Évek óta használom, és az ímél címem(és a jeszavak) nincs fent pl. az https://haveibeenpwned.com által vizsgált adatbázisokban. 2FA üzeneteket sem kapok, hogy Kukutyinból akarnak belépni, stb...
Renget helyről tud importálni:
Edge alatt sajnos nem evidencia, de a többi böngészőből egyszerű az adatok átvitele.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
junior11
veterán
Sziasztok, érdeklődnék, jó ideje a Chrome+Edge böngészők jelszókezelését és automatikus kitöltését használom, de gondolkodom, lehet, hogy kipróbálnám a LastPass ingyenes verzióját. Nemrég változtattam meg a jelszavaim többségét erősebbre, és ahol lehet, továbbra is aktív a 2FA.
Fontos a jó szinkronizáció Chrome és Edge alatt (asztali gép, laptop és 2 android telefonon). Azt szeretném kérdezni, biztonságosabb megoldás lenne a LastPass? Az utóbbi években sorra kisebb nagyobb támadás érte őket, nem tudom, mennyire voltak veszélyesek. Valamint, ha mégis úgy döntenék, hogy kipróbálom, van rá lehetőség, hogy a böngészőkből valamilyen módon átimportáljam a belépési mail és jelszavakat vagy mindent újból kell kezdenem? Köszi minden tanácsot.The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Elemental
addikt
Valóban az lehet, van "egyszeri jelszó" rubrika a jelszavaknál, eddig nem is figyeltem.
-
Elemental
addikt
Ez mit jelent a Safeincloud böngésző kiegészítőjében "Egyszeri jelszó másolása a vágólapra miután beillesztette a bejelentkezési nevet és jelszót:" Lehet bele pipát tenni.
-
Elemental
addikt
Nah, akkor elvileg megvan a végleges felállás.
Az összes accountot felvittem kivéve a paypal, bankos accountok, gmail accountok, nas felhasználók. Ezeknek megmaradt a papír.
Poén volt végigmenni a régi accountokon, kiderült hogy még van 4 forum goldom a d2jsp-n
A szinkron helye a saját nasomon van. Biztonsági mentés pedig a gépem két külön vinyóján 1-1 példányban.
Köszi a segítségeteket! -
pc360
addikt
válasz #53667584 #156 üzenetére
Elvileg fejlesztik, gyakorlatilag nem a legjobb közülük, és csak wines. A KeePassXC multiplatform, hozzá pedig ott van a Keepass2Android. Személy szerint a full egyszerű Password Safe-et használom a PasswdSafe droid klienssel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A hivatalos a Keepass. Ezt rendszeresen karbantartják, fejlesztik. De mivel .NET-es, ezért nem tetszett mindenkinek. Ekkor jött a a multiplatformos KeepassX. Ennek a fejlesztése egy idő után leállt, ekkor forkolta a közösség, és lett belőle KeepassXC. Ha választani kell, akkor bármelyik jó választás lehet. A KeepassX is ugyanazt a titkosítást használja mint a többi kettő, csak az alkalmazás fejlesztése állt le, így abba már nem kerül be több feature.
Van még szintén nyílt forráskódú Macpass mac os-re, androidra KeePassDroid vagy Keepass2Android online/Keepass2Android offline, iOS-re Minikeepass vagy Keepass Touch.
Ezekből bármilyeket nyugodt szívvel lehet használni. -
pc360
addikt
válasz #53667584 #152 üzenetére
Pontosabban a KeePassXC. Ez a modernebb, biztonságosabb forkja az eredeti programnak (infó), és a magyarítás is működik benne, ellentétben a sima KeePass-szal. Az adatbázisaik kompatibilisek egymással, úgyhogy bármikor át lehet rá állni.
Amúgy semmi akadálya, hogy a konténerfájl bekerüljön egy saját felhőbe, én pl. a Dropbox-ban tárolom a cuccot, így a telefonon is bármikor frissíthetem az ott tartott másolatot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Elemental #153 üzenetére
Nálam kb. ugyanez a helyzet. Annyi különbséggel, hogy én a NAS-t csak backup-ra használom. Egy seafile szerverrel oldom meg a szinkronizációt, amiről heti rendszerességgel készül backup a NAS-ra.
Soha nem használtam SafeInCloud-ot, nem ismerem, nem tudom ki áll mögötte, mennyire megbízható, de nekem Keepass-ban minden mentve van: bank, email, minden login:jelszó páros. Ha lenne facebook accountom, akkor annak a jelszavát is oda menteném.
Ha megbízol bennük, akkor szerintem nyugodtan ments oda bármit. -
Elemental
addikt
Köszi a válaszokat!
Egyelőre csak hangosan gondolkodok. Jelenleg úgy állok, hogy sikerült összehozni, hogy a nasra mentsen. (A saját gyártású tanúsítványom nem tetszett neki, csináltam let's encrypt tanúsítványt a webdavnak.)
Szóval a mostani felállás szerint a felhő szinkron a nason történik, plusz a pcre mentem manuálisan a .db fájlt biztonsági mentés gyanánt. Ergo nem használok külső tárhelyet. Viszont így sem akarom rábízni a bankos dolgokat, gmail fiókokat, azoknak marad a papír. Szerintetek ügyfélkapu, facebook menthető ide?[ Szerkesztve ]
-
-
-
Elemental
addikt
Köszi!
Egyelőre úgy csinálom, hogy a pénzügyi fiókok és a gmail accountok kivételével (ezeknek megmarad a papír) mindent felviszek. Beállítottam felhő mentést, amit majd törlök, miután minden jelszót beírtam. Lesz egy mentés pendrive-on a széfben, egy a szerveremen, meg két kliensen (teló, pc). Ha pedig új jelszót hozok létre, akkor a mentés idejére újra beállítom a felhő mentést, majd minden mentésemet cserélem.
-
-
Elemental
addikt
Köszi!
Jah, 10 karakter feletti, ami fontos, és van benne kisbetű nagybetű szám pontpontvesszőcske
Már megvettem a safeincloudot. Most akkor kezdjem el felvinni papírról a jelszavaimat a safeinclodba? Ahogy nézem, ez nem tárol sehol semmit, csak a telefonon? Ha nem állítok be szinkronizálást, akkor csak ott van? Szinkron nélkül nem tud pc - mobil között szinkronizálni, ahogy látom, szóval ez kell neki. Gdrive jó opció lehet a szinkronizáláshoz? Kétlépcsős azonosítás védi a google fiókomat.
Minden jelszót érdemes itt tárolni, vagy csak a jelentékteleneket? Pl bank jelszó, látom bankkártya adatokat is lehet menteni, azok is biztonságban lehetnek?Ha valaki megszerzi a mentésemet, akkor a safeinclod programmal ő is hozzá tud férni?
-
törölt tag
válasz Elemental #144 üzenetére
A pc360 által javasolt Keepass teljesen jó, sőt, talán a legjobb megoldás. Én is ezt használom. Bár átlagfelhasználóknak talán nem a legegyszerűbb a szinkronizálás megoldása minden eszközre. Ezért ha ez gondot okozna, akkor nézd meg a Bitwardent. Az is nyílt forráskódú, megbízható, mindenre elérhető, ingyenes.
-
pc360
addikt
válasz Elemental #144 üzenetére
Papíron elég nehéz karaktereket randomizáltatni. Párat valóban fejben lehet tartani, de azok remélhetőleg legalább 12 karakteresek, tartalmaznak extra karaktereket, kis és nagybetűket, illetve számokat is. Ilyenből én 5 különbözőt tudok a legfontosabb service-okhoz, és nem túlságosan régiek.
Titkosítva tárolja az adatokat? Nyilván ez a lényegük.
Épp akartam javasolni, ha nem kellenek extra funkciók, sokkal egyszerűbb egy limitálatlan, nyílt forráskódú megoldást bevetni, pl. KeePassXC. Két helyen elegendő tartani az adatbázis fájlt, de akár egy felhőbe, vagy telefonra is felpakolhatod. Androidon ezzel tudod használni.
Ezek többségében létre tudsz hozni mappákat, akár fa-struktúrát, így nem lesz nehéz a többiek jelszavait is utólag átláthatóan elmenteni.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Már régóta gondolkodom a jelszavak kezelésén, de eddig sosem éreztem indíttatást áttérni jelszókezelő alkalmazásra. Jelenleg papíron van minden jelszavam, amiket sűrűn használok, az a fejemben van. Meg vagyok vele elégedve, csak agyalok, hogy jó lenne mást is kipróbálni.
Safeinclodot néztem ki. Pár kérdésem volna.
Gondolom használ saját tárhelyet, mármint a cég, ahol tárolja az én jelszavaimat, amit én neten elérek. Emellett úgy sejtem érdemes használni biztonsági mentést. Ahogy nézem tudok menteni a saját nasomra webdavon. Két helyen elég ha megvannak az adatok? Titkosítva tárolja az adatokat? Ha pl valaki megszerzi a mentésemet, akkor a safeinclod programmal ő is hozzá tud férni? Lehet, hogy naiv kérdés, de mi van, ha valami történik a céggel, pl megszűnik, akkor mi lesz a jelszavakkal?
Hogy történik, ha idegen gépen akarok bejelentkezni? Lehet olyat, hogy a telefonon kijelölöm a fiókot, ahova be akarok lépni, és ott megjelenik az account jelszó páros?Még ugrott be valami. Az asszony, gyerekem, jelszavai is nálam vannak felírva. Azokkal mi legyen?
Végül megvettem, 1800ft nem a világ, ha nem válik be nem használom. Majd jövök kérdésekkel, ha nem boldogulok
Köszi![ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Az Firefox for androidon miképpen töltethetem vele ki a belépés adatait?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Troy.
addikt
-
-
AtHoS
nagyúr
Közben nézelődtem a community oldalukon és ott találtam infót arról, hogy almappákat tud kezelni csak trükkösen kell létrehozni őket, ugyanis az almappa létrehozásánál a mappanévhez az előzmény mapparendszert is elé kell írni ilyen formában: Jegyzet/Saját
A Jegyzet nevű mappát előzőleg létre kell hozni, különben az új mappa neve Jegyzet/Saját lesz és nem a Jegyzet mappa alá kerül a Saját nevű almappa
Offline szerkeszthetőség is felvetődött a kívánságlistán
A feketilstát talán így lehet kezelni [link]
"Never
A URI with match detection set to “Never” will never be offered for auto-fill."[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
No kicsit ránéztem a Bitwardenre asztali gépen Win10 alatt az alap működésével, tehát saját szervert nem hoztam létre:
- tud magyarul, automatán így jelentek meg a menük
- alapértelmezetten ki van kapcsolva az auto kitöltés - de van lehetőség ennek bekapcsolására - elméletileg a CTRL+SHIFT+L kombóval lehet manuálisan kitöltetni a mezőket de ez nálam valahogy nem akart sikerülni neki, több böngészővel próbálva sem (semmi reakció nem volt a bill. kombót nyomogatva). Minden esetre az extension-on kattintva előugró Fül menüben kínált bejelentkezések közül választva gond nélkül kitöltötte a mezőket
- "pipázható" egyéb lehetőségeket kézzel kellett hozzáadni a bejelentkezésekhez, mert ezt automatán nem menti el (pl. prohardver-nél "időkorlát nélkül belépve maradok" előtti checkbox állapota)
- kezeli a fekete listát, mert rákérdezéskor kiválasztva a soha-t, akkor elmenti és legközelebb már nem kérdezget, de ilyen listát nem találtam sem a Desktop APP-ban, sem a böngésző kiegészítő menürendszerében, sem az online vault felületen, így kézzel sem lehet szerkeszteni értelemszerűen
- könyvjelzőket is létre lehet hozni, de erre speciális lehetőséget nem kínál, tehát ügyeskedni kell hozzá. Bejelentkezésként kell létrehozni egy bejegyzés, amihez nem adunk meg bejelentkezéshez fiók adatokat, csak egy nevet neki és a konkrét URL-t
- mappákba lehet rendezni a bevitt adatokat amivel szépen lehet rendszerezni a Bejelentkezéseket, Kártya adatokat, Személyazonossági adatokat (pl. címadatok), Jegyzeteket és a mappák teszik lehetővé a valós bejelentkezési adatok és /a fiókadatok nélküli/ könyvjelzőnek használt bejelentkezési bejegyzések megfelelő elkülönítését is. Almappázást sajnos nem sikerült eszközölnöm, így többlépcsős rendszerezést nem tud kezelni
Fontos, hogy nem tud Offline működni, bármilyen mentéshez/változtatáshoz net elérésre van szüksége (net kábelt kihúztam a gépből teszteléshez), tehát alapból egy Bitwarden fiók létrehozása mindenképpen szükséges a használatához (még egy jegyzet létrehozásához is szükséges net hozzá)
A következő ami fontos lehet, hogy a Wines applikáció (portable verziót teszteltem) net nélkül nem indul el, tehát nem lehet vele net nélkül hozzáférni semmilyen mentett adathoz (pl. jegyzet vagy bankkártya adat, bejelentkezési adat, stb..). Ha már el volt indítva és menet közben szűnik meg a net elérés, akkor tudunk vele nézelődni (bár ez a fícsör lehet csak a portable verzió kiváltsága)
Előbbit enyhíti, hogy a böngészőbe beépülő Extension ennek ellenére működik offline állapotban is (bár kihúzott net kábellel nem indítottam újra a gépet, viszont böngészőt bezártam, újraindítottam és a Master jelszóval engedte a hozzáférést), de ugye menteni/változtatni nem lehet, viszont legalább az előzőleg mentett adatokhoz hozzá lehet férni a segítségével
Lapcsaládok (gyak. ugyanazon bejelentkezési adatokat használó oldalak) kezelését kétféleképpen is meg lehet oldani:
1. webes felületen bejelentkezve a Settings -> Domain Rules részen lehet megadni a "Custom Equivalent Domains" listáinkat egymás után beírva vesszővel elválasztva az egybe tartozó oldalcímeket. Ezt követően az így felvett oldalcímekre látogatva az Extension aktiválásakor alapértelmezett Fül részen felsorolja a beírt oldalakhoz elmentett Bejelentkezéseket, amiből tudunk választani (bár ugye elvileg mindegyiknél azonos lesz a bejelentkezési adat).
2. az oldalaknál való bejelentkezés elmentésekor lehetőség van több URL megadására, így ha itt felvesszük kézzel a lapcsalád többi oldalcímét, akkor automatikusan ezt a Bejelentkezési adatot fogja kínálni a beírt oldalcímeket meglátogatva
Egyelőre ennyit sikerült a rövid ismerkedés keretében kitapasztalnom. Importálást nem próbáltam ki
-
AtHoS
nagyúr
Ünnepek alatt ránézek erre a Bitwardenre, mert a Sticky Password fejlesztő gárdája jelenleg nincs a helyzet magaslatán (több webkit alapú böngészőnél /pl. Vivaldi, Slimjet, stb../ nem működik a böngésző extension extra menüje, bár a jelszavakat azért kitudja szerencsére tölteni)
Viszont Biztonsági jegyzetek, egyéni azonosítók, esetleges könyvjelzők tárolását is ki kellene váltani mindamellett, hogy jó lenne, ha "kezelné" az egy csoportba tartozó oldalak azonos belépési adatait (pl. ph! lapcsalád egyik helyen megváltoztatott jelszó automatikusan változna a többi hozzá tartozó oldalnál is)
Az meg gondolom alap, hogy van kizárási lista benne
No majd ránézek hétvégén...
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Az túlzás, éppen csak megnézegettem. Tényleg jónak tűnik, ki is raktam az oldalra, és a programos topik ajánlójába is bekerült, csak gondoltam, szerzek némi megerősítést innen, hátha ismeritek.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Pl. hogy open source, minden platformon van kliense, és nem szaggatja be a böngészőt a kiegészítője. Illetve opcionálisan self-hosting, mellesleg mindezt személyes felhasználás esetén ingyenesen teszi. Organization account esetén is van ingyenes megoldás, sharing for 2 users kollaborációs lehetőséggel.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
A Bitwarden-ről van tapasztalatotok? Mennyire jól használható?
Ezerszer szimpatikusabb, mint a LastPass.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Na most nézegettem kicsit a RESTORE funkciót és mivel már nem vagyok ideges rájöttem, hogy az adatbázis frissítésekor meghagyta az előző verzióval készült adatbázist, tehát sokkal egyszerűbben is vissza tudtam volna pakolni
Viszont induláskor nyöszörög, hogy nem tud az adatbázissal dolgozni és új verzió van amire nem ártana frissítenem. Bár nem tudom milyen adatbázissal van gondja, mert maga a program rendben működik, meg van minden tárolt elem, ahogy látom.
-
-
AtHoS
nagyúr
Új verzió jelent meg a sticky password-ből, de aki Vivaldi-t használ az ne frissítsen rá, mert a böngésző bővítmény szarik működni Vivaldi alatt (Chrome, Opera, IE alatt működik rendben, ezeket teszteltem), ráadásul az adatbázist is új verzióra frissíti, így visszaállni a májusi program verzióra elég körülményes (ugyanis nem ismeri az új adatbázis formátumot és felhőből sem képes leszinkronizálni). Én egész délutántól mostanáig szívtam vele, mire leesett, hogy nem én vagyok gyökér és nem tudom frissíteni, hanem valóban nem működik az új verzióval a Vivaldi chrome extension
Ha valaki mégis belefutott a késbe, akkor tudom mondani a megoldást a régi verzióra visszaálláshoz, tehát szóljatok, ha ilyen gondotok lenne
[ Szerkesztve ]
-
válasz janesart #124 üzenetére
Nincs benne olyan sok oldal, és nem kell egy nap alatt végezni.+ A biztonsági ellenőrzésnél külön fülre gyűjti a "régi" jelszavakat. Mivel nem egyszerre válnak régivé, van idő mást is csinálni. Persze eabban is van ráció, hogy felfújod magad, és egy hétvége alatt megváltoztatod az összeset, és akkor 1-2 évig nincs vele gond.
Az ingyenest használom,itt is van automata csere. Vagy mégsem? Most ránéztem és nem találom, pedig pár hónapja még volt. Lehet ezt átrakták azóta a fizetős verzióba? Mindenesetre a telefonon rajta van az azonosító alkalmazásuk, így ahol lehetőség van rá, ott bekapcsoltam a két lépcsős ellenőrzést.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz janesart #122 üzenetére
Passz. Valahogy ez jött. be. Multiplatform, beszél magyarul, és van benne pár okosság. Pl. Biztonsági ellenörzés, és az ott tárolt jelszavakhoz nem fértek még hozzá.
Persze hozzá kell tenni, hogy 1-2 évente lecserélem az összes jelszót, és én olyan névtelen kis pont vagyok, hogy nem éri meg a fiókjaimat feltörniFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
janesart
tag
Szia! hogy hogy visszatertel a Lastpass hoz? Nem riasztott el hogy ketszer feltortek? Meg mindig a Keepasst hasznalom! Jelenleg felfoben googledrive on van az adatbazis es igy minden eszkozrol elerem, tudom szinkronizalni plussz beepitett vedelem a kulcs file ami pedig masig felho szolgaltatorol van hozzarendelve az adatbazishoz. Mintket felhohoz be van allitva a 2fa hitelesites. Szerintem ez tok biztonsagos! Lastpasst is szerettem, de megingott a bizalmam a 2 feltores miatt.
-
AtHoS
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #118 üzenetére
Sticky password tud kezelni könyvjelzőket is a jelszavak és egyéb elmentendő fontos információk mellett
Én mondjuk Linkman-t használok a könyvejlzőzéshez, de az nem tud automata online szinkronizációt (saját felhős, tárhelyes szinkronizációval abszolválható)
Minden esetre meg kell nézni mely böngészőkhöz van az adott programnak elérhető kiegészítője
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Az Xmarks megszűnése miatt könyvjelzőkezelőt kell váltanom, pedig nagyon szerettem.
Jelszókezelőnek a Lastpass-t használom, de úgy látom az nem tud könyvjelzőket szinkronizálni, ami sajnálatos.
Több fajta böngészőt használok, ezért nem megoldás a gyártók beépített szinkronizáló megoldásainak használata.
Tudom nem ez a legmegfelelőbb topic a kérdésre, de nem találtam jobbat. A legjobb az lenne, ha egy app-ban tudnám kezelni a könyvjelzőket és a jelszavakat is, de erre kevés esélyt látok.
Ki mit javasol?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
-
Troy.
addikt
Régen úgy működött, hogy leszedte a jelszavakat csv fájlban, most pedig egy új lapot nyit a böngészőben és ott jelenik meg minden jelszó (firefox és chrome alatt is). Végtére is sikerült szedeni a Lastpass pocket-tal.
.
-
-
-
janesart
tag
szia
Kicsit keson reagalva de tobb helyen van mentesem. Az asztali gepemen is van az adatbazisbol mentesem amit pluszban titkositottam a 7z titkosito progival. A telon is van belolle mentes, + tarhelyen is + pendrive ra is rarakom
Kerdes erdemes e titkositani az xdb adatbazist, hiszen a hasznalatahoz szuksege van a hackernek a mesterjelszora es a kulcsfile ra! Az adatbazis plusz titkositasa meg a 7z vel atom biztonsagot ad . kb 2 evig a Lastpass- t hasznaltam de megdragult, es feltortek tobszor a szerveruket igy nemkerek mar belolle a Keepassal tokelletesen meg vagyok elegedveTe mit hasznalsz? Milyen titkositot? Milyen biztonsagi lepcsoket hasznalsz?
Kellemes unnepeket!
-
AtHoS
nagyúr
Ha valaki kipróbálná a Roboform-ot, akkor írjon rám priviben, mert kaptam speciális ajánlat keretében ajándékba 1 éves kulcsot hozzá (nem lehet megújításra használni), de december 15-ig aktiválni kell vele
-
válasz janesart #107 üzenetére
De én a mentésről beszélek, nem a mindennapi használatról.(Ami nincs 3 helyre elmentve, az olyan mintha nem is létezne ) + Mi van ha valamiért elérhetetlenné válik(műszaki hiba) valamelyik szolgáltató? Amíg meg nem oldják a problémát nem használsz semmilyen jelszavas szolgáltatást?
---
Efficient Password Manager Pro - Windows, Android
2 napig ingyenes.
Nehéz a sok jelszóra emlékezni? Használj jelszó kezelő programot! Nem csak segít emlékezni a jelszavakra, hanem megjegyzi a weboldalak felhasznó név/jelszó párosait, a programok regisztrációs kódjait, az ímél fiókok vagy az FTP fiókok jelszavait, stb. Beépített jelszógenerátor segít a biztonságos jelszavak létrehozásában.
Magyarul is tud.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
janesart
tag
azert felhobe mert csak ugy tudom szinkronizalni az adatbazist a telo es a gep kozott. szerintem nagyon megkene dolgozni egy hackernwk ha a pont az en jelszavaimra lenne szuksege. Ahhoz a dropbox es a google drive ot is felkene tornie holott mindkettonel hasznalom a kettos hitelesitest, google autenthicatort stb. Szoval ha gy is kell neki vigye. Nem hallottam arrol meg hogy a driveot meg a dropboxot feltudtak volna torni kettos hitelesites eseten is hiaba lopja el a mesterjelszot, a kulcsfile a dropboxon van.
-
válasz janesart #105 üzenetére
Miért a felhőbe mentesz? Offline mentést szorgalmaznék. Heti/havi 1 alkalommal kiveszed a páncélszekrényből a pendrive-ot, és miután lementetted amit kell, visszateszed a páncélszekrénybe.
Miért a telefont akarod titkosítani+ programmal? Amúgy a dátum nem mond semmit. Ami nem romlott el azt nem kell megjavítani. Persze az is lehet, hogy csak egy próbálkozás volt, aztán megunta, és már régen nem foglalkozik vele.
[ Szerkesztve ]
-
janesart
tag
szerinted az jo ha titkositott zipkent elmentem a 3 felhotarhelyre az adatbazist igaz a kulcsfile is ott van az melle tenni az adatbazist titkositva sem erdemes nem? Gondoltam a pc men is titkositva tarolhatnek egy masolatot az adatbazisbol
Pc n is beirom mindig a jelszot nincs mas opcio ott a kulcsfile ami vedhet, illetve a hatterbe futo anti keylogger!
telon a jelszo utolso 3 karakteret irom be az egy gyorsfeloldasos modszer azt allitottam be.Keepass, korrumpalas ellen nincs tervem, gondoltam sima txt file ba exportalhatnam az a jelszavakat es titkositom a file-t kerdes mennyire biztonsagos.
tudsz regota mukodo rendszeresen frissulo titkosito progit? a play aruhazbol toltottem le eggyet de 2015 ben volt utoljara frissitve kerdes mennyire megbizhato bar mukodik.[ Szerkesztve ]
-
válasz janesart #103 üzenetére
Mindég legyen heti/havi mentés, valami titkosított pendrive-ra. Ez lehet egy jelszavas zip-től kezdve a HW-es megoldásig (Pl. Kingston DataTravel Locker).
Nem ismerem a telefonodat, de nem lehet összehozni az ujjlenyomat olvasóval? PC-n is mindég beírod a jelszót?
A "forgatókönyvet" neked kell elkészíteni, és a tartalma attól függ miket tárolsz a keepass-ban. Célszerű fontossági sorrendbe szedni, egy mi van ha... listát. Persze ez attól is függ, hogy csak egy site-on (pl. Yahoo ) történt szivárgás, vagy a keepass-odhoz fértek hozá.
-
janesart
tag
szia
az automatikus kileptetest kikapcsoltam a telon mert bosszantott hogy kilepett 5 -10 perc utan es mindig irhattam ujra be a mesterjelszot a keepassba. Valoban biztonsagosabb ugy ha kileptet. Haat ha a telot vagy a Pc t ellopjak a mesterjelszo hianyaban nem tud mitkezdeni vele elvileg, van keylogger blokkolo teve a pc re is. a kulcsfile 3 helyen van tarolva, drive, dropbox, es onedrive. az adatbazis viszont csak egy helyen a googledrive on. Lehet az adatbazist mashova is lekene mentenem? mit tanacsolsz? valoban lehet tul parazom felesleges ennyire tulbiztositani. -
válasz janesart #100 üzenetére
A gyenge láncszem a PC és a telefon. Nem írtad mennyi idő után léptet ki, ill. titkosított fájlrendszert használsz-e(ellopják a telefont/PC-t, és máris ott az összes jelszavad).
+ Van vészhelyzeti forgatókönyved? Gondolok itt arra, hogy valamilyen módon kompromittálódik a google/dropox fiókod, vagy maga a keepass.Amúgy ez már most is fokozott/túlzott biztonságnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest