-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Onderon
senior tag
válasz sirszevenap #15183 üzenetére
pont a panoráma, arra van egy csomó jobb app
-
Onderon
senior tag
válasz sirszevenap #15185 üzenetére
nekem a pano bejött, teljesen jól összerakott képeket csináltam vele.
-
Onderon
senior tag
válasz sirszevenap #15222 üzenetére
én azt mondom tuti kamu.
-
Onderon
senior tag
válasz sirszevenap #15224 üzenetére
én még odáig sem merészkedtem volna el a helyedben. ameddig egyik komolyabb, jailbreakkel foglalkozó oldal sem ír róla, addig nem szabad ilyen kósza linkekre, főleg nem youtube videó alattira rányomni.
-
Onderon
senior tag
szerintem eleve ne foglalkozzatok ilyen oldalakkal, amikor pénzért csodákat ígérnek. amint lesz bármilyen "hivatalos" info jailbreakről és bármi egyébről, úgyis itt is, és a két már sokat említett oldalon lesz róla info és minden kérdésre választ kaptok. felesleges kérdezgetni, hogy mikor lesz, miért nincs, mert nem tudunk rá válaszolni. amint lesz, arról tudni fogtok
-
Onderon
senior tag
én sosem mertem utángyártott olcsó cuccot használni, a gyári bumper is összekarcolja a telefon oldalát, olcsó akkor nem tudom mire lehet képes töltő, pótakksi, olcsó húsnak félnék híg a leve :S
-
Onderon
senior tag
válasz kristee #15901 üzenetére
butaságot beszélsz. vagy úgy számolsz, hogy 1$=1€, ami nem pontos de nagyjából hasonló értéket kapsz, ez a laikusok számolási módszere. VAGY megnézed a termék melyik usa államból származik, ott mennyi a sales tax, arra rászámolod a postaköltséget, az itthoni vámot, beszorszod az áfánkkal, rárakod az artisjus díjat és még ne adj isten egy kis kiskereskedelmi árrést is és megkapod a pontos összeget. de az úgy nem járja, hogy 1$=1€ és meg erre rászámolsz mindent
-
Onderon
senior tag
válasz kristee #15940 üzenetére
megnézed mindkét általad belinkelt oldalt, akkor látod az ár alatt az összeg mekkora forgalmi adót tartalmaz.
francia appstore esetében ez a legolcsóbb mac mini-t nézve, 629€-nál 103€ az adó, vagyis a mac mini netto 526€
magyar appstore esetében a legolcsóbb mac mini 195 990 Ft, ebból 41 667 Ft az adó, tehát netto 154 323Ft.
526€, 280ft-os árfolyamon számolva (pedig ma jelenleg kevesebb) 147 280 Ft.
tehát:
Franciaország: 147 280 Ft
Magyarország: 154 323 Ftén nem látom az általad említett 40ezer ft-os különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz Ragnar95 #16121 üzenetére
T sokkal normálisabb cserénél? nekem anno a friss, pár órája vett pixelhibás iphone4-emet 3 T-pontban nem akarták cserélni. a végén már a központi üzletben az üzletvezető kihívásával és 1.5 órányi veszekedés után sikerült elérnem, hogy bevegyék úgy, hogy még akkor is azt mondták nem fogják cserélni hiába kérem végül cserélték, de komoly harc volt, "megírom az apple-nek" (meg is tettem) fenyegetéssel, többször engem hülyének nézéssel. remélhetőleg azóta változtattak a hozzáállásukon.
-
Onderon
senior tag
válasz zaiczd #16505 üzenetére
aham. csak mert akkor is szokott ilyet csinálni, ha ipad bootromos és firmware-t cserélnek. főleg 4.1-5.1 vonatkozásban szokott előjönni, de sajna annyi mindentől lehet, hogy így hirtelen a bootrom lett volna a tippem, de akkor nem az lehet valami rossz shsh beállítás, régi itunes vagy tinyumbrella, ha használsz, nem átírt host file, meg persze lehet a telefon hibás. próbáltál 5.1.1-et felrakni?
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz haddent #16625 üzenetére
jahaa, hogy a belső rész szilikon és nem kemény műanyag! szerk: most látom, csak el kellett volna olvasnom a leírást az oldalon akkor had kérdezzek még, ha lehet: ez esetben mennyire fogja a telefont? mennyire megy be alá a kosz mondjuk? vagy mennyire mozog el, ha az ember zsebében van?
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
találtam egy vicces terméket. eleve aktuális a pár napos "telefonlopós" videó miatt, íme a megoldás, hogy ne kaphassak csak úgy ki a kezünkből a telót!
itt pedig elmagyarázza a szintén vicces fiatalember, hogyan kell használni
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz sirszevenap #17212 üzenetére
én szinte nap mint nap megkapom ezt, mióta nincs iphone-om
-
Onderon
senior tag
3 napos iphone 5 nagyon lassú wifi-n. rákerestem, úgy látom elég sok embernél van gond. 6.0.1es ios van fent, a DNS-t próbáltam már átírni 8.8.4.4 és 8.8.8.8-ra, semmi változás. nem tudom ez most hardveres probléma és vigyem garizni vagy szoftveres és így jártam?
-
Onderon
senior tag
válasz Gordiann #19637 üzenetére
és nem is beszélsz, sms-ezel, játszol, netezel egyáltalán, csak és kizárólag az a két dolog van bekapcsolva és kész? a merülés nagyban függ attól, hogy be van-e kapcsolva a 3g, mekkora a térerő, eldobja-e néha ott a 3g-t ahol sokat tartózkodsz (nekem itthon pl az ebédlőből a konyhába átmenet rendszeresen elvesztette a 3g-t, még a telefonhívásaim is megszakadtak néha ). mennyit megy a wifi, gps. ha sokat kell keresnie a 3g-t, sokat világít a kijelző magas brightnessen, sokat használja a 3g-t mobilnetre, akkor merül nagyon. és biztos az akksi sem egy mai csirke, lévén a 3gs sem az.
-
Onderon
senior tag
válasz Gordiann #19640 üzenetére
gondolom jailbreakelve nincsen. anélkül nem tudom van-e rá progi, amivel meg tudod nézni, hogy mi újság az akksival. legutóbbit, amit ismertem letiltotta az apple appstore-ból, úgyhogy a fejlesztő kiadta cydiában. batterylogger plus volt a neve, azt hiszem van belőle lite ami ingyenes és a plus ami fizetős. nem emlékszem már pontosan, rég volt jailbreakelt telóm.
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz hengelhof #19801 üzenetére
az enyém igen, de nem vészes. amikor lerakom az asztalra akkor meg valami zizeg benne, de már az iphone 4-em is csinálta, igaz kicsit halkabban
MÁS: akit esetleg iphone 5-höz InCase tokok érdekelnének, jelentem van az andrássy úti istyle-ban. 8900ft a slider. csak azért szólok, mert a honlapjukon nincsen kint.
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
na pont a lumia 610 nem fog valós képet mutatni a wp-ról, lévén a legújabb wp-nak csak egy erősen lebutított verzióját kapja meg, az előző verzió meg még annál is butább. lumia 820 és 920 lenne a megfelelő alany erre, csak azok nem 0 ft-ok
(volt lumia 610-em egy hónapig)
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz manchester85 #19829 üzenetére
próbáltam megnézni az i5-öm, de sajnos annyira világítok a sötétben, hogy még a telefon képernyőjét is elnyomom. egy időben elég nagy gond is volt ez, egyik barátnőm sem tudott mellettem aludni. próbálkoztam mindennel, de takaróval és párnával a fejemen meg én nem tudtam. végül sikerült olyan csajt találnom, aki mindig is csak felkapcsolt lámpa mellett tudott jól aludni. van ám előnye is, mindig MINNDENN körülmény között beletalálok a kulccsal a zárba.
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz manchester85 #19838 üzenetére
aha. ez tulajdonképpen egyfajta fluoreszkálás. genetikai mutáció, mint anno a felegyenesedés, vagy a beszéd képességének kialakulása.
itt szeretném megjegyezni, hogy nagyon szeretem a cikkeidet, ezért külön megtisztelő, hogy itt beszélhetünk. a kedvencem, a Jön az iPhone 5! De mégis miért jönne? azt hiszem az oknyomozó újságírás csúcsa.
-
Onderon
senior tag
válasz atos19881101 #19843 üzenetére
lájkolnám a hozzászólásod, ha lehetne.
-
Onderon
senior tag
válasz manchester85 #19846 üzenetére
A te névválasztásod meg béna és az én apukám meg erősebb! A "Kinek világít a 3.5-ös jack bemenete?" című agymenésed után most pitiáner módon a nickem-be kötsz bele? Amúgy, ha rám hallgatsz, írsz az esetről egy cikket! Pulitzer-díjas lenne!
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz manchester85 #19849 üzenetére
vajon mi lehet idegesítőbb, az offolásom, vagy a világító jack bemented oldalakon keresztül?
-
Onderon
senior tag
válasz manchester85 #19859 üzenetére
javítottam. google mail a tutibb, mert itunes-szal nem fog tudni szerintem regisztrálni, csak ha megadja a bankkártya számát. vagy működik még a free app letöltéses "trükk"?
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz bull84ghia #19984 üzenetére
persze, van erre app. és ingyenes. ios6 pedig, mint már előttem is említették, alapból tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz samgar #20032 üzenetére
dolgoznak rajta. planetbeing iphone 5-jén fut egy, de azt mondja annyi még a bug, hogy naponta át kell írnia és a kritikus részeket még bele sem rakta. az eddigi 3 rést (exploit) amit találtak, egyelőre nem akarnák felhasználni, mert azok olyanok, amiket később is használhatnának újabbak találására, kár lenne egy JB-re ellőni ezeket. úgy veszem ki tethered JB már lehetne, de nagyon kinéz belőle az unthetered is, csak még sok vele a munka. nagyjából ennyi a helyzet.
-
Onderon
senior tag
Nos, én arra jutottam 7 nap után, hogy visszaviszem a T-Mobile-hoz az iPhone 5-öm. Ugyanis valami nem jó a wifijével. Eleve milyen már, hogy nekem kell állítgatnom a routert (rájöttem, hogy a titkosítást nem szereti néha, de néha tökmindegy az is, volt hogy a csatornát kellett fixre állítanom, mert a 4-es 9-est nem szerette, 1-esen meg 13-ason tök jó volt) és miután itthon beállítom, lemegyek egy étterembe, ott megint használhatatlan (másnak más eszközzel jó), haveromhoz felmegyek ott tök jó, hazajövök megint használhatatlan, annyira, hogy meg se nyekken. Hálistennek online rendeltem, így 8 napom van meggondolni magam, holnap pedig ennek jön el a napja. A legszebb az egészben, hogy T-Mobile állítása szerint 1.5-2 hét mire sztornózzák (nem is értem!) és 30 napon belül kapom vissza a pénzem. Ami őket ismerve pontosan 30 nap lesz. Vicc. Legközelebb majd a futárnak én sem fizetek, hanem közlöm vele hogy majd 30 napon belül...egyelőre ennyi. Számomra csalódás az iPhone 5.
-
Onderon
senior tag
válasz Ragnar95 #20262 üzenetére
Na, ez jól hangzik. Én a telefonos ügyfélszolgálatot hívtam (igen, tudom, minek, azoknál hülyébb nincsen a Földön én is tudom, de gondoltam hátha...) és ott azt mondta a hölgyemény, hogy nem cserélik egyből, mert 1.5-2 hét mire beér, lesztornózzák, törlik a hűségem és utána rendelhetek megint újat...Viszont holnap akkor viszem Westendbe és kiderül! Kösz a tippet!
Azért írom le, mert ekkora összegért, ettől a cégtől nem ezt várom, hanem azt, hogy megveszem, bekapcsolom és működik mint a kisangyal! Ne attól kelljen rettegnem, hogy kapásból mennyire van lekopva, működik-e a wifi-je és működik-e egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz manchester85 #20269 üzenetére
fingers crossed! kösz!
-
Onderon
senior tag
válasz Ragnar95 #20264 üzenetére
Sör sorsa eltolva egy nappal. Reggel felkelek, nyomok egy Erase all data and settings-t, hogy szép alapállapotú legyen a telefon. Bújkált bennem a kisördög, csak megnézem már mit produkál a wifi. Persze semmi baja nem volt, süvített ezerrel! Melóhelyen wifi, tökéletes, felszaladok haveromhoz, nála is, na mondom király, így hogy vigyem vissza? Leginkább sehogy. De éreztem, hogy nem örülhetek. Hazaértem és összeomlott megint, se le, se fel, semmi adat semerre wifi-n. Néha megindul de letöltél közben megáll és annyi. Ahol délelőtt még semmi baja sem volt. Úgyhogy holnap jön el a nagy nap mostmár tényleg! Kiváncsi vagyok mi lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest