-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
markknight
veterán
válasz
TheBikerider #333499 üzenetére
Van olyan is, hogy sima airpods, az csak 60
-
-
jack982
aktív tag
vótmá?: [link]
-
válasz
MikeWazowski #333490 üzenetére
“Kikapcsoltam a háttérben történő frissítéseket, az lehet rá hatással?”
Nem, mert nálam “alacsony töltöttségű módban” is jelez minden eseményt (és minden más App is, a jelzéseik nem függnek ettől).• Próbáld meg törölni és újra felvinni az eseményt.
• Próbáld meg, hogy az App váltóban felfelé söpörve kilövöd a Naptárt.
• Kapcsold KI/BE a Naptár értesítéseket a Beállítások között.
Hátha észhez fog térni… -
MikeWazowski
veterán
Van egy esemény a naptárba amit random mód nem jelez... mi lehet az oka? Kikapcsoltam a háttérben történő frissítéseket, az lehet rá hatással? Baromi idegesítő, hogy nem jelez a naptár, mikor kellene...
-
waszabi07
aktív tag
válasz
Sungoo #333458 üzenetére
Nekem annó 13 pro max is egy év után kezdett csökkenni. Jól működik ez az optimalizált töltés, általában fél7 körül veszem le és ahogy néztem 6 óra fele töltötte maxra. Szóval én ezért nem látom értelmét ennek a töltés mizériának, nagyon keveset nyersz vele ahhoz képest hogy mennyire odafigyelsz rá.
Amúgy samsungnál ez jó hogy felnyomja 100-ra utána 95ig engedi merülni és reggel újra rá tölt, így nem tölti folyamat 100%on. -
M1995
aktív tag
válasz
burgatshow #333486 üzenetére
Köszi, akkor marad a váltogatás.
-
M1995
aktív tag
1. Dual SIM használóktól kérdezném ez a funkció jól működik?
Tehát ha az egyiken elfogy a mobilnet, magától vált a másikra és zökkenőmentes a netezés? Vagy kézzel kell állítgatni?2. Ha iMessage/FaceTime +36 XX formában van regisztrálva a telefonszám, de valaki 06 XX formában menti el a számot, akkor is "látják" egymást?
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Egy gyors buta kérdés:
16pro-ról váltanék vissza 13pro-ra. Ha az op rendszer ugyanaz lehet bármi beállítás / funkció ami össze akad, visszafele nem műküdhet a biztos mentésből való visszaállítás után? (nyilván akció gomb beállítás nem lesz..)
-
torma1981
veterán
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Lenne egy olyan gondom, hogy a OSD felületen a naptár app nem jelzi, hogy van mára valami. De pedig van. Ha telefonon belül megyek rá akkor írja is. De OSD-nél nem. Mi lehet a gond?
-
SharpSA
veterán
válasz
Morgenstern #333468 üzenetére
Egyszerűbb nyomni egyet a weboldal címe előtt látható ikonra, majd alul látható az oldal nagyítás-kicsinyítés lehetőség.
-
válasz
TheBikerider #333342 üzenetére
Jaja, ma meg is jött és hibátlan. Persze, nem tud mindent mint amit az Apple fülese (pl. külön párosítani kell minden eszközömmel), de amennyibe került, ahhoz képest teljesen rendben van.
-
faradit
csendes tag
Kaptam egy IPHONE 12-es üres telefont. Összepárososult a meglévő telómmal, és neki állt összerakni magát, átmásolni a meglévőről. Kérte az arc felismerést, jelkódot. Aztán mikor a legújabb IPHONE frissítést akarta rátenni ott megakadt. 3-szor is letöltötte de sosem haladt tovább. Egy letöltés-telepítés 36 perc volt. Mérgemben kikapcsoltam, és azóta el sem indul. Bekapcsolva felfele legyintve felvillan a jelkód, meg a kikapcsolás csúszka, de el is tűnik, és indul a telepítéskori hellós képernyő kép ezer nyelven. Semmi módon nem lehet belépni így a telóba. Van esetleg valami megoldásotok? A sokszor felhozott gomb nyomkodás variációk közül egy sem segített. Szerintem a telepítés megszakadása miatt dobta be az unalmasat. Köszi a segítséget!
-
vadkörte
addikt
válasz
insyde5 #333460 üzenetére
Ekkorát találtak a polcon?
#333456 osonte
Tudom, hogy ez Neked nem vigasz, de nálam mint a telefonon, mind desktop-on tökéletesen működik a Safari. Eddig nem nagyon találtam olyan oldalt - biztosan van - amit ne nyitna meg.
#333458 Sungoo
Pedig van. Kolléga kb. 2 éves 13Mini-t adott el nemrég - október? - 99%-os akkuval (igaz, több mit fél évig nem volt már használatban) a 15Pro-ja januárban lett 99%-os és addigra már elmúlt 1 éves.
Mindig 20-80% között tartja, gyári Apple 5W-os, vagy egy minőségi 3rd party 20W-os fejjel tölti. Navigálásra egy 70pár%-os fiókszökevény iP7-est használ
Felesége ellenben gyilkolja az akkut, nála 1-1,5 év alatt 90%-ra, vagy alá degradálódik -
osonte
őstag
válasz
Sasi001 #333457 üzenetére
Általában nekem sem, de most belefiutottam és a Chrome ugyanannál az oldalnál hibátlan. Ezért gondoltam teszek egy próbát, hogy mennyire használható, természetesen a Safari is ott maradt tartalékba.
#333459 ronin79: Köszönöm az ötletet, sajnos ezt próbáltam állítani, de akkor az App is mondhatni nagyon nagy lesz, szinte alig marad méret a weblapnak, az lenne jó ha Chrome-on belül csak a weboldal mérete változna, de mindegyiknek (most ugye csak egyesével tudom állítani, a megszokott oldalakat még beállítanám egyesével, de amikor csak böngészek és 10-20 új oldalba olvasok bele és azt egyesével kell növelni, az már nem életszerű).
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Eddig próbáltam megszokni a Safari böngészőt, mert úgy voltam vele, ha már iOS, akkor az ami hozzá való, nem is lenne gond, de vannak olyan hibái, pl.: Reddit-en nem tudom a hozzászólásokat kinyitni, ami miatt inkább felraktam a Chrome-ot (amin ugyanaz szépen megnyílik). Viszont olyat nem találtam a Chrome-nál, ami globálisan nagyítja az oldalak méretét, csak mindig az aktuális oldalt tudom állítani, amit megjegyez, de ha új oldalt nyitok, akkor megint alapértelmezett méretű. Androidnál a beállításokban minden oldalra vonatkozóan be lehet állítani, ezt valahol elérem itt iOS-nél is vagy felejtsem el? (Erre gondolok: [kép] )
Előre is köszönöm! -
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Mit gondoltok, milyen választás 2025-ben egy régi Airpods 2 ? (nem pro, sima Airpods 2)
Az adatait elolvastam, összehasonlítottam az Apple weboldalán újabb Airpodsokkal, de mivel sohasem volt még Airpodsom (sőt, vezetéknélküli fülesem sem), érdekelne a tapasztalatotok.
-
nagyatt
tag
Iphone 13 PM hátlapi üvegje ripityomra törött, a kávának nem esett baja.
Budapest környékény hol található olyan hely ahol ajánlott a cseréje ?
Köszi. -
vadkörte
addikt
válasz
szabonagyur #333444 üzenetére
Hardverapró & Használtalma is tele van 70-85% közötti akkus cuccal. Ilyen kondícióval keresek én is SE2-t. Igaz nem napihasználósnak, arra ott a 16Pro.
-
Sasi001
senior tag
válasz
waszabi07 #333439 üzenetére
Valószínűleg kifogtál egy kicsivel jobb kapacitású akkut. IPhon 6-tól minden évben váltottam, mindig éjszaka töltöttem, és 1-évesen mindegyik telefonom 92-93%-on volt. Most a 16pm be van állítva 90%-os töltési korlátra, majd kiváncsi leszek, de pusztán azért állítottam be, mert ha teljesen fel van töltve, 2-napot nem bír ki egy napra meg sok. Ezért ha 90%-ra állítom, kb 30%-on teszem fel tölteni. Egyébként az éjszakai töltésnél az a baj, hogy reggel 4-re feltölti (optimalizált töltés) de 7-kor veszem le töltőről. Viszont a teljesen feltöltött állapotban töltőn tartást az tény, hogy nem szeretik az akkumulátorok. Kiváncsi leszek, hogy ez a max 90%-os korlát segít-e valamit.
-
válasz
Zozzer888 #333431 üzenetére
Nekem pont az a bajom a 16-os szériával, hogy megnövelték a méretét. Én 6.44-ről váltottam vissza a 6.1-es 15 Pro-ra és nagyon-nagoyn elégedett vagyok vele. Egyszerűen hétköznapi használatra nekem nagy volt a 6.44, 5 évig használtam. Ezerszer kényelmesebben tudom fogni a 15Pro-t, jobban elfér mindenhol. Erre a 16 szériával elkezdték növelni a méretét... Á, mindegy. Remélem hogy iPhone 20 körül lesz valami hasonló méret mint a mostanim
Ha nagy kijelzőt akarok hazsnálni, akkor előveszem a 10"-os tabletem.
-
waszabi07
aktív tag
-
-
válasz
Zozzer888 #333436 üzenetére
Nem volt még energiám, h éveken keresztül, vagy akár hosszú hónapokon át ezt teszteljem. Arról szól a szakmai iránymutatás, h 20-és 80% között tartani az ajánlott, és a töltés pedig a kapacitás 10%-a legyen. Ideális esetben így nagyon hosszan kitolható az akku élettartama. Azért írom az ideális esetet, mert több tényező befolyásolja, de legfőképp a töltés nagysága, erre majd egy másik példát írok a végére.
A lithium akkuk "halálát" és akár még a fizikai megsemmisülését is eredményezheti, ha nagy hőnek vannak kitéve. Ez lehet több okból is, nem akarok litániát írni (így sem lesz rövid). A szar töltő használata, esetleges rendszer hiba(meghajtott készülékben, akku cellákban), esetleges gyártási hiba, de ezek az akkuk még azt sem nagyon tolerálják ha pl. leesnek. Ha ezek nem történn(én)ek meg, beszélhetnénk optimális-ideális esetről. Van egy ma már idősnek mondható laptopom, az is a negyedik évét rúgja, nem figyelem, h mennyire merül csutkára (ez sem igaz, mert a lithium akkukat nem lehet nullára meríteni), és szinte mindig teljesen feltöltöm 100%-ra, viszont a töltőáramom a minimális, amin éppen hogy elindul a töltés. Így már az akkuban több mint 1000 ciklus van, pontosan 1017 és a kapacitás még mindig 89%. A tapasztalatom, ebből az, h a töltés és kisütés nagysága nem annyira tényező mint a töltőáram nagysága. -
válasz
TheBikerider #333433 üzenetére
"tapasztalt szakemberek"
Na, pont belőletek élnek ezek a "szakemberek".
Egyébként az én szakmám, végzettségem sem pék. Olyanyirra, h az általam gyártott töltővel, naponta töltött, már nem fiatal 12Pro gyári akku kapacitása még mindig 91%!
Természetesen abban egyetérthetek veled(is), h mindenki azt csinál amit akar. -
válasz
simonjoe #333429 üzenetére
"Lehet az egy napon felejtett készülék, egy energia igényes alkalmazás hosszú idejű használata, vagy a nagyteljesítményű töltése."
Bármi lehet, meg annak az ellenkezője is.
Az akku csere meg egy olyan dolog, hogy az egyik ezt mondja, a másik meg azt. Én inkább hiszek a tapasztalt szakemberek véleményének, mint az önjelölt szakértőknek. Ha eljutok oda, biztos cseréltetem. Mindenki más, meg azt csinál, amit akar.[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
válasz
TechN7ne #333424 üzenetére
Ez az egész vékonyítás megint kimeríti a lehúzás kategóriát. Nagyon hasonló a hajtogatható telefonokhoz, bár annak azért lehet értelme. Ebben olyan sok fantáziát nem látok, sőt semmit. Kíváncsi leszek mivel fognak még az évek alatt előrukkolni a gyártók
[ Szerkesztve ]
-
válasz
TheBikerider #333419 üzenetére
A 80%-os kapacitás szerintem még rohadtul nem indokolja a cserét. A felpúposodás hátterében egészen biztos, h nem a kapacitás vesztés oka áll. Sokkal inkább az akku valamilyen rendellenes használata. Lehet az egy napon felejtett készülék, egy energia igényes alkalmazás hosszú idejű használata, vagy a nagyteljesítményű töltése.
-
Instabil
lelkes újonc
válasz
TheBikerider #333405 üzenetére
Melyik a legfrissebb verzio?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
magicbox #333393 üzenetére
Ha kidobnak egy könnyű és vékonyabb készüléket 120Hz-es kijelzővel ami egy cseppet nagyobb kijelzővel rendelkezik mint az alap (6.1‑inch) ,az biztos ,hogy sokaknak hatalmas öröm lesz.
Célközönség ,hogy nem feltétlen számít a több kamera ,viszont fontos a kényelmes fogás és a 120Hz kijelző.
Engem megvennének vele kilóra.
Számomra az alap 6.1‑inch kicsi a szememnek ,6.7‑inch készülékeket meg baromi kényelmetlen hurcibálni táska nélkül és a fogásuk is tokkal együtt nagyon kényelmetlen. Muszáj lesz valamit kitalálni ,gondolom ezt is fogják orvosolni. -
-
válasz
TheBikerider #333419 üzenetére
Yep, ilyen ok miatt tervezem én is a cserét, mert a nem túl intenzív használat mellett (ugye másodlagos iPhone nálam az SE) nem használhatatlan ez a 75 százalékos érték. Ellenben azt nem szeretném, ha károsodás érné pl a púp miatt. Ilyenkor “sose tudni” helyzet van: lehet, hogy még elmenne 1 évet így, de az is lehet, hogy a jövő héten elpusztul…
-
-
esbii22
őstag
válasz
TheBikerider #333417 üzenetére
CareCenter is, cserébe még hivatalos szerviz is.
-
-
-
80%-nál már ildomos cserélni???
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Az iPhone 13 Pro-m akksi kapacitása 83%-ra csökkent 87%-ról mindössze nem egészen két hét alatt. A telefon már több, mint 3 éves, így nem csoda az állapota. Hol érdemes cseréltetni, ahol a legjobb áron a gyári akkura cserélik 1-2 óra alatt?
-
Sziasztok!
Kezd szarakodni a telefonom. (12 pro)Ha hívok valakit és nem veszi fel, meg akarom szakítani a hívást, elveszem a fülemtől, és teljesen fekete a kijelző. Nem kapcsolja vissza a képet, így nem látom a hívásmegszakítás gombot sem. Nem reagál egyik gombra se. Tök gáz! Valakinél volt már ilyen hiba??
-
zzz03
őstag
válasz
TheBikerider #333407 üzenetére
Ezért menekültem el onnét 😂 úgy látszik nem akar elengedni !
-
jack982
aktív tag
válasz
TheBikerider #333407 üzenetére
Már ott sem normális ez.
-
-
zzz03
őstag
válasz
TheBikerider #333405 üzenetére
Én sem tudom előidézni. Nagyon random. Úgy vettem észre ha x napig nem nyúlok a kamerához utána vacakol, de csak az első indításkor. Ha minden nap használva van akkor nem jön elő a hiba. Érdekes.
-
-
-
ronin79
addikt
válasz
szabonagyur #333401 üzenetére
Abszolút nem érzékeli a kijelző vagy csak a kézírás nem működik?
-
B.Ricsike
őstag
válasz
ronin79 #333397 üzenetére
Egy kis Video-t nem tudsz róla küldeni, hogy ténylegesen hogyan és ténylegesen jól is működik?
Mert én meg azt gondoltam, hogy a kemény hegyű tollakkal nem fog működni, mert az nagyon kis felületen érzékel, de talán az Adonit-nak vannak olyan stylus-ai, amiknek a vége ilyen kis gumiszerű, és az jobban hasonlít a bőrhöz, és amiatt talán jobban érzékeli.....
De ha ez azt mondod jó és működik, akkor szuper, de egy video-t megnéznék. (Youtube-on van, de annak nem mindig hiszek)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPhone topik
- További aktív témák...