- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
A téma átlépte az 5000-es határt, így a témát zártam, folytassátok ezen a [link]en.
Köszönöm. -
pisti
őstag
válasz
Winner_hun #4985 üzenetére
Szerintem nem a modem az ami korlátozhatja a sebességed, nemhinném, hogy azok 10MBit alatti sebességet bírnának csak. Inkább a vonal a kérdéses.
Azt meg én úgy tudtam meg, hogy mennyit bír, hogy 1x egy szolgáltatás leállás miatt felhívtam a technikai ügyfélszolgálatot és az ügyeletes tesztelte a vonalat, hogy működik-e aztán aztmondta, hogy: ''A vonallal minden rendben, egy nagyon jó 8MBites vonal'' azóta tudom, hogy itt mi lehet kb. a max.
Sőt ezt javaslom mindenkinek, hogy tudja meg addig amíg nem áll érdekében a ''kedvenc'' szolgáltatónknak, hogy lefelé hazudja a vonal képességit. Legegyszerűbb dolog, hogy megspóroljanak nemkevés sávszélességet, ha belegondoltok. De azért remélem ez csak egy rémképzet és nem lesz igaz a valóságban.
Itt nálunk (Komárom-Esztergom megye, Visegrád környéke) mondjuk eddig rendben szolgáltattak, szóval egyelőre nekem nincs semmi személyes problémám velük, de sajnos lehet hallani érdekes történeteket, nemárt résen lenni. -
Winner_hun
félisten
Nem tudom hogy mi van most, de megy 5 percet a net aztán nem csinál 2 percig semmit sem
-
Reag3nS
senior tag
most kb feltaláltad a spanyol viaszt
ezeket mind tudjuk, invitelnek ki sem kell jelentenie, tudjuk, hogy ha tcom emel akkor ő is fog. invitel az egyik legnagyobb adsl szolgáltató MO-on nem fogja hagyni, hogy a riválisához vándoroljanak az emberek (tcom területen, ahol ő is szolgáltat, így mindenhol emel).
plussz információt is tudunk, amit már jobb ha most megértesz, 1012K/64K val soha nem fogsz tölteni!!
A legjobb érték kb 900K volt le és kb 56-58K fel, de ezek is olyan helyeken ahol kiváló a vonal. tehát ne ringatsd magad tévhitekbe -
Rent
senior tag
nemtudom neztetek e elmult idoben az invitel weblapjat, jol mondtam ahoyg a csaj irta nekem emailbe 2megasbol 8 lesz!!!!!!
[link]
itt a link, igaz ez a tcomos teruletre vonatkozik, de higgyetek el csaj megirta melben, hoyg marciustol lesz invitel teruleten is ugyanigy novelve
tehat 8096/512 lesz a vonalam mostani 2048/192 helyett
aztjelenti ugyis irhatnam hogy 256kb/24kb helyett a le/feltoltesem 1012kb/64kb lesz!!!!
lehet mostantol orulni es varni sracok! -
FR33
aktív tag
Én is kaptam egy levelet :
Tisztelt Előfizetőnk!
Értesítjük, hogy elvégezzük az ön által kért sávszélesség emelést , így február 1. -től már a gigabites gerincen böngészheti a világhálót 10M/10M sávszélességgel.
Amennyiben 10 ms felé menne a ping (esetleg nagy choke, vagy ms keletkezik) , azonnal elhárítjuk a problémát . Esetleges letöltés/feltöltés ingadozáskor pedig visszafizetjük az általános havi díj 2X-esét , mivel a torrenteket seedelni is kell. -
Reag3nS
senior tag
[link]
talán erre gondoltatok? -
kircipeti
senior tag
válasz
gordonfreemN #4995 üzenetére
En ugy tudom, hogy a 360R-nek nincs webes admin felulete, csak a 360T-nek. Valamelyik savszelessegemelos topikban linkeltek egy progit, amivel a 360R tulajok is belenezhetnek.
lassan 5000hsz -
CocooN-z
őstag
válasz
gordonfreemN #4992 üzenetére
Legegyszerűbben: Network Connections > Local Area Connections > Support fül és a DEFAULT Gateway (Alapértelmezett átjárót) Ip címet beírod ie/mozillád ba.
Győztes segített
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
gordonfreemN #4992 üzenetére
[link]
[Szerkesztve] -
gordonfreemN
addikt
válasz
Winner_hun #4991 üzenetére
háh bocs elirtam, modemet akartam irni, csak nem figyeltem. Szóval igy?
-
Winner_hun
félisten
válasz
gordonfreemN #4990 üzenetére
A leg általánosabb a 192.168.1.1 ezt próbáld meg. Amikor a jelszavat kéri nyomj rá a login-re, legtöbb esetben nem kell jelszó. Amúgy a router kézikönyvében benne kell hogy legyen minden infó.
-
gordonfreemN
addikt
Halihó. Hogy tudtál belépni winner_hun a routerbe??? Én már egyszer próbáltam, de nem jött össze. Típus: D-Link DSL 360-R. Valszeg csak egy ip cím kéne nekem, de honnan tudom én ezt meg?
-
Ziog
aktív tag
válasz
Winner_hun #4984 üzenetére
Hát azt nem tudom, hogy lehet-e állítani, de szerintem nem.
-
Nimrod
addikt
válasz
Winner_hun #4985 üzenetére
''...Amúgy azt, hogy a modemnek mi a max sebessége azt honnan lehet tudni?...''
Google? -
Armahun
addikt
válasz
Winner_hun #4981 üzenetére
Ez a jelenleg engedélyezett maximun.
Ha jól tudom ez a Modem 8192/512-öt tod max.
Más:
Megtudná valaki mondani, hogy mennyire bonyolult telefon+internet előfizetést elhunyt nevéről átiratni? Simán átírják, vagy meg kell szüntetni + újrakötni, közben esetleg 1 hónap szünet? -
Ziog
aktív tag
válasz
Winner_hun #4981 üzenetére
Első kérdés NEM. Az szerintem az aktuálisan felvehető maximális sebességet mutatja. Ha egy 1 Mbit-es kapcsolatod van, akkor ez a hivatalos beállítás. Egy kis ráhagyás van, az esetleges lassulások elkerülése végett.
Második, szerintem ez magának a routernak a logja. Tehát szerintem azt mutatja, mikor maga a modem szinkronba lépett a központtal.
Harmadik. Jelerősségnek a beállításai, szerintem nem érdemes változtatni. -
Winner_hun
félisten
Sikerült bejutnom a modembe, körülnéztem benne, viszont valamit nem értek:
Ez a modemmel való maximum elérhető sebességet akarja mutatni?
Ez azt akarja mutatni, hogy mennyive csatlakoztam?
Ez pedig jó?
Előre is thx -
Nimrod
addikt
válasz
Winner_hun #4979 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #4977 üzenetére
-
Reag3nS
senior tag
válasz
doglotthal #4971 üzenetére
lehet majd invitelnél csak adslre előfizetni telefonvonal végén, de nem tudni még mikor. T-nél sem tudják még, hogy mikor, általában invitel mindig késik a T-től
-
Ziog
aktív tag
válasz
gordonfreemN #4974 üzenetére
Fel kell tenni a PPP Over Ethernet protokollt. Ezek után már csak egy csatlakozási ikonra van szükséged. Raspppoe tökéletes.
Azért egy [link] ha esetleg elakadnál, vagy hasonló. Magyar 2000-hez van. -
gordonfreemN
addikt
Bocs hogy offolok, és még lehet azzal is megvádolnak, hogy floodolok, de a megoldás nagyon fontos, és sürgős.
Halihó. Segítség kellene abban, hogy adsl-t telepítettem win2000 op rendszerre, de mivel az alapvetően nem támogatja az adsl-t, igy nem sikerült. A T-online-os szoftver nem segített. Letöltöttem a raspppoe szoftvert, ez megoldja a gondomat??? Olvastam hogy pppoe kapcsolatot csinálok, és elvileg kész is van (persze kell még ezt azt beállítani utána). -
Ziog
aktív tag
válasz
Ha van valahol máshol telefon előfizetésed, akkor lehet, csak netre is előfizetni.
-
neduddki
nagyúr
válasz
HI!
AH nem vagy rakenyszeritve akkie sietve keress masik szolgaltatot invitel hejjet, es felejcs el soket:- (((
udv
neduddki -
doglotthal
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek.
Olan kérdésem volna hogy az invitelnél lehet csak ADSL-re előfizetni anélkül hogy a telefonért is kelljen fizetnünk? (Tehát csak internet előfizetésre gondolok.) -
Nimrod
addikt
Úgy utálom amikor valaki hétvégén pattog, amikor kint jó idő van...
-
Reag3nS
senior tag
válasz
debtom88 #4959 üzenetére
nem látod jól a dolgokat.
az emelés nem gy jár, hogy hirtelen megemelik és jajjdejó, előszőr kihagyások és lassulások jellemzik. február 28 ig megfogják teljesen oldni a dolgot, nem kell sopánkodni.
majd ha azután sem fog működni rendesen akkor lehet reklamálni. nem olyan egyszerű ez a dolog hidd el!
ja és a tapasztalat szerint 10 órakor indul a script. tehát ez valószínű az előkészületek jelei. légy türelmes -
debtom88
csendes tag
Nem hiszem 4k fölé nem megy a net... ez biztos sávszélesség hiba... amúgy meg fél órával ezelött tökéletes volt...
de most meg megdöglött a net.. -
debtom88
csendes tag
Ez siralmas...VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Nem megy semmi, fél óra mire bejön valami oldalnak a fele... hihetetlen...
[Szerkesztve] -
debtom88
csendes tag
Na emberek nekem beemeltek... 250 kbyte/s-t 4 kbyte/s és nem megy feljebb sehogy,,, már fél órája nem mozdul a net.. Gondolom az T.com területen megemelték azt most szívják a bránert mert nincs elég sávszélesség... jó kibasztak saját magukkal + velünk... GRATULA INVITEL!!!
-
neduddki
nagyúr
válasz
Newyorker #4927 üzenetére
HI!
''A bővítés időpontja és mértéke nagymértékben az ügyféligényektől függ.'' dugjak fel maguknal eszt asemmitmondo sz.rt:- (((
mejjik az az ugyfel amejjik aszongya ne kell neki nagyobb savszell, ha csak ezen mulik lerantok nehany apro filet oszt mingya igenyem van:- (((((
barmok!!!!!!!:- ((((
amugy is rohattul tel van ahocipom az invitellel:- (((
udv
neduddki
mod: bocs csak neha nagyon felB! az agyam es meg a szunetmentes menkules sincs megolva toluk, vaoszinuleg nem ok nelkul:- (((
pilóta: ne hidd hogy oleg, mar azon filozm a hogy magmhoz a bonyuvajuknal behuztaok egy rezes G-t:- )))
[Szerkesztve] -
baluka3
csendes tag
Na megkaptam én is a szabványlevelet:
Felmérik a lehetőségeket, és február elején tudnak több infót adni. A bővítés mértéke és időpontja elsősorban az ügyféligényektől függ... -
Reag3nS
senior tag
csomó ilyen volt már pedig. így van peticiók is ilyenek.
jobbulást -
CSorBA
őstag
2 hónapot nem neveznék átmenetinek :/ És beszéltem velük telefonon, vmi helyi vezetővel is (visszahívott, rendes volt meg minden) De mind azzal jött, h. pingre nem vállalnak garanciát, és h. dolgoznak a fejlesztésen... Jó de egyértelmű, hogy a leterheltség miatt késik ennyire, ebben az időszakban. Nem lenne nekem semmi bajm, ha 1-2 napig, 1-2 hétig tartana, de hogy már 2hónapja ilyen, az elég zavaró, főleg ha online tolsz vmi gamet...
-
LeslieG Jr.
őstag
Hali minden Invitelesnek!
No látom azért beindul itt az élet hisz már ''fantáziálunk'' meg már vannak közel biztos információk.Köszönet az érintetteknek.
Néhány hsz-el elörrébb kifejtettem az álláspontomat az emeléssel kapcsolatban és mint ott említettem nekem elég lenne egy 4M/1M-es vonal.Nesze neked ügyféligény.
De ne legyünk terhetetlenek.
-
Reag3nS
senior tag
kihagytad, hogy az invitel, akit felvásárolt a htcc
nem olvastál utána? érthetően le volt írva t com hol emel. csupán pár hozzászólást kéne visszaolvasnod
ha már addig eljutottál, hogy megvett titeket az invitel akkor elmész az invitel oldalára és informálódsz, és nini, mit találsz? híreinknél első helyen van egy hasznos információ ami neked szükséges. kattintsunk csak rá.
[link]
hoppá, ''Megemelt Invitel ADSL sávszélesség a Magyar Telekom területén''
ahhha, én inviteles vagyok tcom területen, akkor nekem is megemelik? igen.
\o/
[Szerkesztve] -
Lui76
őstag
És akkor ha a freestart 512/96-os adsl-em van ,akit felvásárolt az euroweb akit felvásárolt az invitel de t-com területen vagyok - nálam várható emelés ?
-
Reag3nS
senior tag
Kéne írni egy sablon választ, valami olyasmit hogy
Mivel önök állítása az hogy ''A bővítés időpontja és mértéke nagymértékben az ügyféligényektől függ.'' így én, XY kifejtem igényemet szolgáltatm felé, hogy nekem, 2M/2M, 4M/4M internetcsomagra lenne szükségem.
köszönettel XY
és mindenki ezt küldené el. Egy oldalra lehetne csinálni egy olyat, hogy csak a nevet emailcímet kelljen megadni és küldés gomb, aztán ANNYI
Kíváncsi lennék milyen reagciók lennének
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
baluka3
csendes tag
A biztonság kedvéért én is irtam egy levelet Nekik, kérdezvén hogy várható-e emelés. Hadd lássák, hogy van igény rá...
-
Rent
senior tag
lenyeg hogy 2megabol 8 lesz, es mar csak 2 honap!!
akik meg szarul jarnak azoknak 2bol 4
de bizzon mindenki hogy jo helyen lakik ;)
[Szerkesztve] -
Newyorker
addikt
''az ügyféligényektől függ''
Ez mit jelent pontosan?
Szerintem mindenki azt szeretné, hogy minnél hamarébb legyen, minnél gyorsabb a netje nem? -
Newyorker
addikt
A mi területünkre maradt ua, mint a levélben:
''Az Invitel szolgáltatási területen vásárolt ADSL sávszélessége is növekedni fog?
Az ADSL sávszélesség Invitel primer körzetekben történő megemelésének lehetősége még műszaki felmérés alatt áll. A bővítés időpontja és mértéke nagymértékben az ügyféligényektől függ.
Az Invitel a primer körzeteiben történő esetleges sávszélesség változásokról pontos tájékoztatást fog adni minden meglévő és leendő ügyfelének.'' -
Newyorker
addikt
Meg ezt és itt van ugyanaz a szöveg, amit kaptam levélben is:
[link] -
Newyorker
addikt
Ezt találtam az INVITEL oldalán:
[link] -
n0se
tag
Rent által közölt információk tudatában, a következő lenne a kérdésem, az egyik sávszélemelgetős topicban valaki belinkelt egy doksit az nhh oldaláról, hogy hol vannak a központok helyileg, ez mind szép és jó csak az tcom-os volt, létezik ilyen doksi invitel-es verzsönben?
majd elfelejtem, Üdv Nimrod kolléga!
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
válasz
Frenky89 #4915 üzenetére
Egyszer megsasoltam a modemem technikai paramétereit és valami 24 Mbitet láttam mint max sebesség. Ránézek megint, lehet az egy másik modem volt.
mod.: rosszul emlékeztem.
Full rate operation up to 8Mbps downstream and up to 1M upstream. G.lite operation up to 1.5Mbps downstream rate and 64Kbps upstream rate. (ZTE)
[Szerkesztve] -
Rent
senior tag
Inviteles vagyok persze, adsl 2mega. 24 es korzet azt hiszem.
Mogyorod.
esakkor ~>
valaszolt megint az Inviteles holgy, nevet nem irom be.
Tisztelt Érdeklődő!
Hivatalosan a 2M ADSL csomagokat 8M -re emeljük. Azonban ez függa központtól való távolságtól is, így lesz olyan előfizető akinek csak 4M lesz.
Üdvözlettel:
xxxxxxxxxx
de mar nagyon orulok.megirtam hogy Mogyorodon lakunk Alkotmany utcaban, es hogy akkor nalunk mennyi lesz 4vagy 8
mind1 a lenyeg sracok hivatalosan marciustol lesz emeles 2mbitbol 8 lesz!! van ahol tavolsag miatt 4 !!!
remelem johirt kozoltem
ugyanis mar annyit csesztettem es kertem h vmi felsobb emberrel hagy levelezhessek, hogy vegre celba ert a levelem...
[Szerkesztve] -
-
Frenky89
addikt
Ehhez a pinges dologhoz hozzászólva elmondhatom hogy nekem is feltűnt, hogy mostanában éjjel-nappal 55-65ms pingem van, míg régebben mintha alacsonyabb lett volna főleg hajnali 1 és 3 között
Ezek a sávszél emelések nem járnak modem cserékkel?
Habár nálam nem lesz gond, mert ha T-Com-hoz hasonló négyszerezés lesz, akkor is csak 4Mbit/s lesz, de mi van azzal akinek 8-18 lesz/lenne. Azért GyIK-ba odaírják bíztatásul, hogy a T-Com területen telepített modemek biztosan képesek 8Mbit/s-re -
n0se
tag
válasz
SzlobiG #4913 üzenetére
nézzük meg egy kicsit más oldalról ezt az egész dolgot...
a tcom lépett egy váratlan dolgot, értem itt a sávszélemelést, de ezen belül is ennek mértékét, nem csodálnám azt sem, ha az invitel azért várna ennyire, hogy a tcom minden probléma nélkül le tudja-e bonyolítani ezt az egész többszörözést, mert valljuk meg, ezek már nem kicsi sávszélek.
[Szerkesztve] -
Newyorker
addikt
Én ezt a választ kaptam az inviteltől:
''Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy az Invitel primer körzetekben az ADSL sávszélesség-emelésének lehetősége műszaki felmérés alatt áll. A bővítés mértéke és időpontja elsősorban az ügyféligényektől függ.
Pontos tájékoztatást várhatóan február első felében tudunk adni.
Köszönjük megértésüket!
Kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánunk!
Tisztelettel,
Invitel Zrt.''
ennyi -
n0se
tag
Ez egy átmeneti hiba, ha megnézed az előző hsz-eket, akkor látni fogod, hogy nagyon sokan, panaszkodtak a rossz pingre, de mindenkinél ahogy jött úgy ment is, de ha esetleg valakinél hetek óta fenn áll ez a jelenség akkor írjon, de mindenki írta, hogy rosszak a pingek aztán senki, tehát gyanítom helyreállt, nálam is megvolt ez a jelenség pár napig, aztán elmúlt, gondolom nem ok nélkül van ez, mint mindennek ennek megvan a maga oka.
Ha sávszélt emelnek, akkor a megfelelő előkészületeket meg kell tenni, lehet pont ezt teszik... -
tr00p3r
addikt
-
Reag3nS
senior tag
Mondtam, hogy nem kell temetni az invitelt!
-
Rent
senior tag
mai leveluk:
Tisztelt Érdeklődő!
Levelére válaszolva tájékoztatom, hogy Társaságunk is tervezi a sávszélesség emelét március folyamán.
Addig is türelmét kérem.
Üdvözlettel:
xxxxxxxxxxxxx
Aktív témák
- OLED monitor topic
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Megújult a PROHARDVER!
- Energiaital topic
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hosszabb bemutatón a Borderlands 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest