Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz darvinya #103883 üzenetére

    Megint a zöldségek...
    még az egyik előző kapcsán:
    "ez nem csak monitor csatlakozás, hanem RS232-es is"
    Nem, nincsen soros port a dsub-ban.

    Mivel neked dgpu-s géped van, így előfordulhat, hogy a bios-ban a menüben az alapértelmezett kimenetet beállítása arra is hat, hogy az intel vagy az nvidia gpu kezelje induláskor a képet. Ez okozhatja, hogy a régi vesa video módokban más képfrissítés lesz. Természetesen, ha nincs jelen az a port vagy nincs rádugva semmi, akkor figyelmen kívül hagyja és mégis a másik porton megy a kép.

    A zöld pöttyözés alapján tippre a dgpu aktív azon a képen. A dgpu pedig bga hibás lehet, mert nem normális a pöttyözés. Ha mégis az intelen lenne, akkor lehet, hogy a ram hibás, mert az intel abból csíp le.

    Ha hibás a gép, az okozhat mindenféle furcsa viselkedést is, erre nem érdemes alapozni. Attól, hogy körészőttél egy elmélelet, a vga még nem fog digitális jelet kiadni.

    Az, hogy szerepelnek ilyen opciók a biosban, csak azért van, mert dokkolóval jelen vannak ezek. A soros és párhuzamos portok is szerepelnek, de az is csak dokkolón van rajta.

    Én használtam t61-et 2503-as dokkal, asztali videokártyával is, úgy már a pcie opció is értelmet nyer.

    Egy hibátlan gépen, sima inteles gpu-val is megvan a fullhd vga-n keresztül.

    szerk: egy másik lehetőség a felbontás problémákra, hogy a tévé válogatós a képfrissítésekre dsub-on. Vannak régi kommentek nvidiás t61p-vel kapcsolatban, hogy pl valami sony tévé nem ette 60Hz-et, csak 59,7-et... esetleg valamiért más default értékeket használ, más opció választásakor.

    (#103886) Tim82
    Sima intelesnél is így néz ki. Az internal helyett pci express az enyémnél a másik opció fenn. Neki lehet van nvidia is.

    Ha nem vált köztük nála, akkor lehet szimplán csak a hibás gpu miatt viselkedik furán... de az biztos, hogy nem ad ki dvi jelet a dsub aljzatán a gép :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák