- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Üdv.!
Az ilyen csatlakozókból hátrafelé ki lehet húzni a fém csatlakozó betétet. Ehhez fagy a fém betéten kell visszanyomni azt a kis pöcköt, ami nem engedi hátracsúszni a betétet, vagy egy kis műanyag lapocskát kell felfeszíteni a kihúzás (jelen esetben kitolás) idejére.
Az új csatlakozónál is kellhet ilyen művelet a szereléshez (ha mér benne vannak a betétek), illetve az ép csatlakozókat csak át kellene dugni.
mezis
-
Dr. Szilikát
őstag
Szilikongumit szoktak használni, normális esetben annak savmentes változatát, elektronikai célokra. Bár az is elképzelhető, szokásos ecetsavas szilikongumit rányomták, ami korróziót okozott, talán a többi része is rohad már. Egyébként ugyanis elég furcsa, ezek a csatlakozók nem szoktak csak így elválni.
Ahogy említettem, mindenképpen kiszedném az érintkezőt, esetleg lehetne próbálkozni a megforrasztásával, ha nagyon sürgős és végképp nincs a lomtárban sem egy másik darab (sokféle készülékben, panelokon lehet találni ilyesmiket). De ha már korrodált, akkor nem érdemes. Lehet ilyeneket rendelni is, de linket nem tudok, nekem még nem kellett.
-
baly81
aktív tag
Én megpróbálnék a helyedben keresni ugyan ilyen csatlakozót. Végülis a műanyag apa csatlakozón kívül egy fém sarura van szükséged, feltéve, hogy a többit a ragacs eltávolítása után vissza tudod húzni a rossz fejből. Ezután csak az egy hiányzó sarut kell rákrimpelned a kábelre. És mehetne vissza az új fejbe.
Ha nem találnék ugyan ilyen műanyag házat, akkor pedig megmérném a villatávolságot. Szinte egytől egyig szabványosak. ... 1,75 / 2,0 / 2,54 ha ez a táv megvan, akkor meg egy olyan lábkiosztású csatlakozót keresnék ami ennek megfelel és bele lehet fabrikálni az aljzatba. Ilyen pl a JST és a Dupont. A nagyobaknál 3A a határ. Ha megvan a kompatibilis delikvens, összeszerelés után ragasztópisztollyal rögzíteném kicsúszás ellen.
Ha debreceni vagy szívesen segítek/adok neked! Nálam van itthon szinte mindegyik típusból.[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
MODERÁTOR
Szia!
Ami ott kilátszik a törött csatlakozóból az valami fémes kábeldarab? Ha igen, akkor én megpróbálnám valahogy összeforrasztani a kábellel, rövid melegítésekkel, ha lehet pillanatpákával, hogy nagyon ne olvadjon meg a csatlakozó. Ha ez sikerült, utána műanyag ragasztó pisztollyal rögzíteném a kábelt. Tákolás, de szerintem ez másképp nem fog menni.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ahol piros nyíllal jelöltem, ott lehet kicsit felfeszíteni a műanyag fület, injekciós tűvel vagy hasonló eszközzel. Így a fémhüvely kihúzható lenne, ha a vezeték rajta lenne. Kihúzni így nem tudod, valahogy ki kell tolni / piszkálni. Ha nem akarod cserélni az egészet.
Vagy beforrasztani fixre a vezetéket, a panel aljára, de nem tudom, milyen ott a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Új állapotú M2 Mac Mini
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest