Új hozzászólás Aktív témák

  • fatpingvin

    őstag

    Sziasztok!

    Cimborámnak van egy Parkside gyártmányú akkus ütvecsavarozója, amit nem tud használni. Az akku jó, a visszajelzése és a mérés szerint is, maga az eszköz viszont azt a rendkívül fura hibajelenséget produkálja, hogy amikor a gombot benyomom rajta, egy tizedmásodpercre felvillan rajta a lámpa és ugrik egyet a motor, mintha elindulna, ezután viszont megáll. ezután se kép se hang. ha leveszem róla az akkupakkot és vissza, akkor ezt meg lehet vele ismételtetni.

    Az eszköz maga szétszedve szögegyszerű, a mechanika egy dolog, van benne egy ránézésre pár 10W-os szénkefés motor, alatta egy lineáris potival egybeépített teljesítményvezérlő (ez volna a fordulatszámszabályzós billentyű, ez is működik) és ez megy le az akku csatlakozóig, ahol viszont van egy kis panel, ami nem jöttem rá mit csinál.

    Feltételezem valami védőelektronika lehet, ami most valamitől megőrült, ugyanis ide még be jön feszültség, viszont méréssel kiderítettem hogy valszeg ez tilt le, ugyanis a tizedmásodpercnyi működés után itt áll meg a tápfeszültség.

    Mit gondoltok, mennyire lenne kockázatos ezt a véfdőelektronikát, ami látszólag semmilyen érdemi módon nem ad hozzá az eszköz funkcionalitásához, simán áthidalni, így a teljesítményvezérlő simán direktben kapná az akkupakk 20 voltját.

    Az egyetlen fenntartásom ezzel, hogy a cimbi nem tudom meló közben mennyire figyelne arra, hogy ne engedje le mélymerülésbe az akkut.

    Szeretném neki megjavítani ha ezt házilagosan meg tudom tenni pár ezer forint alatt. Bármi ötlet?

    plusz infóval természetesen szolgálok, ha van konkrét kérdés.

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák