- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Linux Mint
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dolon75
senior tag
válasz benedekco #46 üzenetére
abban egyetértek veled, hogy hibázhat.
És azt is állítom, hogy atvertek őket.Abban nem hiszek, hogy bármelyik politikai alakulat itthon ne akarná most még jobban kihasználni őket.
egyiknek kell egy bunbak, a másiknak meg egy mártír.
egyiknek sem kell a gyerek.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
válasz benedekco #44 üzenetére
tehát egyetértünk abban, hogy félre ment az életük.
én azt gondolom, hogy ami most történik velük, az a tettük következménye.
amit csináltak, azt pedig ugy tették, hogy nem voltak tisztában a lehetséges következményekkel, ráadásul át is verték őket.Nagyon könnyű a kicsit magára hagyott lázadó kamaszt befolyásolni.
aki ezt tette velük, az egy galád, szemét alak, bármennyire is próbál a jó fiú bőrében tetszelegni.
És ráadásul el sem értek semmit.
Páran itt rágjuk a gittet, ennyi.Két élet meg ment a levesbe...
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
-
dolon75
senior tag
nem mindegy, hogy mihez ért.
politikus, rendőr, ahhoz ért.
ennek megfelelően viselkedik.írtam, hogy kinek szól ez a nyilatkozat, és hogy szándékosan le van egyszerűsítve a mondandó.
reakcióid alapján egyértelműen nem neked szól, és, ne haragudj, hogy ezt írom, de valószínűleg nem is érdekli, hogy mit reagálsz rá.
azért írom ezt, mert én semmi értelmét nem látom annak, hogy emiatt felhuzzam magam, szerintem másnak sem kellene. az ő tábora úgyis tapsol, az ellen tábor meg úgysem, bármit is tenne.
csak neked megy fel a vérnyomásod, amivel csak magadnak artasz.
a két gyerek valamiben nyilvan sáros, jól atverték őket a "hackerek". lehet, hogy ők küldték a halász levelet, amivel jogot szereztek. vagy ilyesmi. ezt még nem tudjuk.
Kihasználnalták őket, most emiatt megy tönkre az életük.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
teljesen mindegy mihez ért
ha igaz, hogy két sz@ros feltörte ezt a csodát az rettentő gyászos
ha nem igaz, megvádol két sz@rost
a kör bezárult
ez egy idióta ha finom akarok lenni, cirkuszban kéne mutogatnish4d0w
részemről mehetne utcát takarítani, csak hogy érezze a minőséget : )CPT.Pirk
analfabélának hívom, írni-olvasni valószínűleg tud
csak gondolkozni ne kelljen mielőtt büfizik valamit, az már nyilván túlmutat a képességein_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
addikt
„Tehát van azért jó képzés, van jó példa”
Csak ennek semmi közte az iskolai oktatáshoz.[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
dolon75
senior tag
válasz fatpingvin #31 üzenetére
majd ha lesz oktatásról szóló cikk, szívesen elolvasom a tapasztalataidat, én szülőként tudok mesélni.
itt nem akarok offolni.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
nem szándékoztam vitatni az allitasodat, csak kíváncsi voltam, mire alapozod.
szerk: érdekes ez a "legjobb védekezés a támadás" figyelmeztetésed. Sajnálatos, hogy ilyen tapasztalataid vannak, hogy szükségét láttad leirni egy egyszerű kérdésre válaszul. De azt sem mondhatom, hogy látva sok fórumot, nem értem meg, miért irtad...
[ Szerkesztve ]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
dolon75
senior tag
abban egyetértünk, hogy Pintér nem ért az informatikához.
és azt is tudni kell, hogy ezek a nyilatkozatol sosem a hozzáértőknek szólnak, hanem az egyszeri tömegnek.
akiknek fogalma sincs arról, hogy mi a különbség a feltörés és a jogosultság szerzés között.
szerk: és persze a saját tábornak.így kell ezeket olvasni. bármelyik politikusra áll ez szerintem. 😔
egyszerűen másként gondolkodnak.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
nekem a cikkből ennyi elég volt:
„azért itt vannak tehetségek. Itt volt a KRÉTA-rendszernek a feltörése. Nem fogják elhinni, maguk még nem tudják az eredményt. Egy 13 éves és egy 15 éves gyerek törte föl. Tehát van azért jó képzés, van jó példa” – idézte a telex.hu tudósítása pénteken a belügyminisztert.
ha ez valid no comment, ilyen analfabéla ne politikusnak menjen
esetleg utcaseprőnek és húzza meg magát ott is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dolon75
senior tag
a korábbi cikkek szerint (legutóbb) nem feltörték, hanem adathalasz módszerekkel jogosultságot szereztek.
meg a fejlesztők gépeire szereztek hozzáférést ugyanígy.a cikk "hangulata" meg olyan, amilyen érzelmeket az írója meg akar pendíteni, ezzel nem szabadna foglalkozni.
Ezért is jó lenne magasszintű oktatás, hogy az ilyen szintű manipulációt ismerje az olvasó.
@CPT.Pirk:
ahhoz a malwarehez fér hozzá, amit odaadtak neki.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én először elgondolkodtam rajta, hogy 13..15 éves korban milyen olyan mallware-hez jut hozzá valaki, ami amúgy át is jut a mai Windowsos fejlesztői gépeken, legalább naprakész víruskereső mellett... Aztán jött a "hackerek" nyilatkozata, hogy nem is úgy volt és most az egész történet nem kerek azon kívül, hogy a kréta valszeg csak a közpénzt nyelte.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Chaser
legenda
válasz Neurotoxin #20 üzenetére
én annak kapcsán akár el is hinném, hogy milyen cikkek voltak már erről
pont mintha néhány oskolás' tákolta volna össze az egészet, bár megkockáztatom az sokkal értelmesebb végeredményt adott volna
de ez a cikk tényleg fenomenális, milyen minisztereink vannak
szerintem a hanyatló nyugaton sírva röhögnek ha ezt látták_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz Neurotoxin #20 üzenetére
Akár lehetett is volna, de vajon miért vállalta be inkább a BM, hogy gyerekek törték meg, ami még nagyob blama Mi lehet a valóság?
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Neurotoxin
őstag
válasz fatpingvin #15 üzenetére
Ne nevettess. Te tényleg elhiszed, hogy egy 13 és 15 éves gyereknek bármi köze van ehhez a malware terjesztésén kívül?
@dolon75: +1. Látom, más is gondolkozik.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
addikt
Visszatalálós hsz.
"Itt minden gyanús kiscicám."Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
dolon75
senior tag
szerencsétlen gyerekek.
olyanok, mint az utolsó kis piti drogdealer.beszervezték őket a védett helyen lévő koponyák, ők meg jól elhitték, hogy valami nagy dolog fontos részei.
ahogy azt is, hogy nem kapják el őket, mert a fejesek okosak, és mindent kézben tartanak.most mégis ők viszik el a balhét.
na, emiatt kellene jó oktatás, hogy a gyerek fel tudja mérni, mikor akarják őt atverni, kihasználni.
-
szalai112
senior tag
A NAV úgy is HACK-ert akkar felfogadni cyberbiztonság miatt.
Hát ez ílyen lazán ment a feltörés akkor vért pisilnek az igazi rosszindulatú hacerek miatt. -
-
fatpingvin
addikt
már most egy hatalmas erkölcsi fölénnyel indulnak, isten őrizz attól hogy ez a banda "erkölcsöt tanítson" nekik. jól csinálják amit csinálnak.
ahhoz meg vastag pofabőr kell hogy bárki megpróbáljon úgy csinálni mintha ennek a két kölyöknek a kompetenciája az a jelenlegi oktatási rendszer érdeme lenne. sokkal inkább az oktatási rendszer ELLENÉRE sikerült magukat kiképezniük.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Watchdog
aktív tag
A Kréta rendszerből jogosulatlanul letöltött adatokat találtak a fiúknál?
... vagy az a malware?
-
flexxx2
őstag
Összeraktam a szavakat helyes sorrendben , mert máshol voltak:
„nem történt olyan, hogy "+ "kilátásba helyezte kirúgatását, amennyiben nem fizet neki"Ordít, hogy nem kerek a történet, ebben a Pintér beszédben kevesebb az igazság, mint egy Móricka viccben.
-
Neurotoxin
őstag
"A rendőrök 2022. december 13-án egy 15 éves és egy 13 éves fiatalember, egymástól légvonalban 82 kilométer távolságban található otthonában tartottak kutatást."
Ha az egyik Záhonyban, a másik pedig Letenyén lakott volna, akkor is számít, hogy milyen távolságban laknak egymáshoz képest?"a 15 éves fiú pedig „külsősként” minimális terjesztési feladata volt"
Nem arról van itt inkább szó, hogy a 15 éves fiú elcsóreszolta a szülei jelszavát a rendszerhez és azt adta át?KRÉTA, hmm. Nem itt volt valami olyasmi Login baki, hogy a felhasználónév és jelszó beírása után a belépést követően, a címsorból kimásolva a linket és tetszőlegesen egyéb gépen telepített böngészőbe bemásolva simán elérhetővé vált a felület?
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Gargouille
őstag
"itt az az érzésem, hogy a sündőrség nem találta meg az elkövetőket, így a nyakába varrják ennek a két szerencsétlennek."
Valahogy pont nekem is ez jutott eszembe, mikor olvastam a hírt. A rendőrség - megszokott módon - a saját inkompetenciáját próbálja megmagyarázni és valakit elő kell rántani, rá kell gyorsan mutatni, hogy ő volt. Eredményt kell felmutatni minden áron, a látszat sokkal fontosabb a valós eredménynél. Csak a gyerekeket sajnálom az egészben.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Akelaus
senior tag
Na-na vigyázz, mert mindjárt nálad is csöngetnek.
Más: annyira látszik, hogy össze vissza beszélnek, kapkodnak és mismásolják a szarjuk hibáit. A pénteki "megbeszélés" is nettó arconköpése volt a tanároknak, és a diákoknak is. Egy idiótára bízták az oktatást aki mikor kiszállt a kisbuszból kb. úgy nézett körbe, mint aki azt sem tudja hol van. Bár szerintem ők már nagyon rég nem tudják hol vannak, mert tuti nem a valóságban. -
Narxis
nagyúr
malwarek-et, szerintem egy egész zsákkal lefoglaltak. Nálam is van a szekrény aljában néhány malware, sose lehet tudni, hogy mikor jön jól.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Az én olvasatomban Pintér megnyilvánulása és a rendőrség reagálása nagyon súlyos, gyakorlatilag már a gyerekeket akarja megfélemlíteni a rezsim.
Egyes híradások szerint a két szóban forgó diák iskolai bombafenyegetésekben is részt vett - itt az az érzésem, hogy a sündőrség nem találta meg az elkövetőket, így a nyakába varrják ennek a két szerencsétlennek.
Malware-ek birtoklása meg nem bűncselekmény.
https://www.coreinfinity.tech
-
divan
őstag
"Számítástechnikai eszközöket és adathordozókat, malware-eket foglaltak le. "
Mit is? -
Chaser
legenda
"egyet felír, kettőt törül"
én is csak törülgetem' a szemem ezen a cikken_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Puma K
nagyúr
Minden elismerésem a srácoké!
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
"Az állítólagos hacker"
Konkrétan a hackercsoport, akik feltörték.Amúgy mi lenne a nagyobb baj a hatóságnak? Ha ők hazudtak, vagy ha tényleg egy 13 és egy 15 éves hackelt volna?
Gyász az egész.Mutogatni való hater díszpinty
-
ace05
senior tag
Kövezzetek meg, de én mint volt közintézményben (áltisk) dolgozó, nagyon szeretném, hogy ezek a "gyerekek" valami durvát csináljanak nekik. Egyenesen vérlázítónak találom, hogy mivel csókos cégről van szó az égadta világon semmi retorzió nem lesz nekik, a tulajok meg vígan számolgatják a túlárazott szarjuk után kapott milliárdokat. Abba bele se menjünk, hogy egy normális országban (amiben mi nem vagyunk) már rég kicsinálták volna a céget.
-
umfrider
senior tag
Fel kell karolni, képezni őket és erkölcsöt tanítani. Bízom benne, hogy a hasonló kis zsenikre felfigyel valaki és nem a javítóban, vagy a böriben végzik. Ha már ennyi idősen ennyire vágják a technikát, akkor legyen jó helyük valahol
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM