Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
Hi!
Erre a kérdésre esetleg tudtok mondani valamit, hogy csökkentsétek a tanácstalanságom?
Kösz! -
liksoft
nagyúr
Szia!
Semmit, de semmit nem kell tenned! Sőt, ne is tegyél! Ez lesz csak jó nekem, ha esetleg véletlenül mégis meghal a drive!
Bazzzzzzzz!!!!! Sázszor... nem, ezerszer....., nem! Tízezerszer el lett mondva, BIZTONSÁGI másolatot célszerű készíteni! (Vagy én dörzsölöm a markom.....
)
Valószínűleg nincs gond, de ha mégis?.......
-
Veron
addikt
Hi!
Szóval erre senkinek sincs több ötlete? Már kivettem az energiatakarékossági beállítások közül is a HDD leállítást, de ugyanaz a helyzet? Esetleg valami tipp?
Kösz!
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
Kb. 50-ig jó vagy. Viszont hogy ezt megelőzd tegyél elé-alá-fölé-valahova egy coolert.
Nálam fűtómű van, de 22-23 fokosak a HDD-im és 35-nél még soha sem volt melegebb egyik sem. 1 db 12 cm coolernek köszönhető, a HDD-k előtt. Igaz ez desktop.
Laptopba is lehet hűteni csak kicsit költségesebb, és nagyobb odafigyelést igényel.Szerintem....
-
liksoft
nagyúr
Ha ilyen olcsó a cucc, akkor igencsak nem mai. Ebben az esetben a tápellátás lehet a bűnös, vagyis nem a winyó alapvetően a hibás, hanem az akku, és a tápegység szűrőáramköre. Mindenképpen célszerű kideríteni a hiba pontos okát, ugyanis elképzelhető, hogy most javítható még, de "holnap" komplett laptop cseréje lesz belőle.
-
Ohh... hát én nem vagyok ám ilyen HDD guru, csak abból amit leírtál, logikusnak tűnt, h a merevlemezed hibás.
Pláne ha kipróbáltad egy másikkal, amivel meg tökéletesen működött a noti.
Mennyi ideig használtad a kölcsön-winchesterrel?
Ha elég sokáig, és úgy gondolod kizárhatsz más hibát, akkor szerezz be egy másik merevlemezt.8-10ezerért már sokkal nagyobb kapacitásúakat kínálnak.
Esetleg itt az apróban is kereshetsz, itt is van sok:
hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/notebook_hdd_2_5/listaz.phpA merevlemez bármikor meghalhat, hiába csak 2 éves.
Amiket bemásoltál, azok nem a hibákat mutatják, csupán az adatait a lemeznek, a "S.M.A.R.T." fület nyisd meg, és itt nézd meg van-e hiba valahol:
SMART fül
Esetleg még a "Napló" is tartalmazhat információkat.A kondíció már nem 100%-os, ez épp elég ok arra, h elgondolkodjon az ember, érdemes-e kockáztatnia az adatait.
Lecseréled, aztán ennek a félig meddig hibásnak meg veszel egy USB-s külső HDD-keretet, és használhatod mobil-rackként pendrive helyett.Nem hiszem, h más okozta volna a problémát.
-
HD Sentinel mit ír ki a HDD-re?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest