- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- ASUS routerek
-
IT café
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz idegen lény #89268 üzenetére
Már fárad a Philipsem, újjá nem varázsolja, de annyit javít, hogy tovább- és újra lehessen használni. Befér pedig. Fürgébben is rezeg utána.
-
totron
addikt
válasz idegen lény #89249 üzenetére
Ki kell fújni a rezgőkést, sűrített levegővel vagy szájjal. Mindkét állásában fújkáld meg és új erőre kap.
-
Met
nagyúr
válasz idegen lény #89254 üzenetére
Van gépolajam, de azt nem szeretném, ha a hajamra kerülne, nem hiszem, hogy jót tenne neki, már így is kopaszodom.
Úgy írod mintha utána nem mosnál hajat.
A nyírás és mosás között eltelt idő alatt nem lesz semmi baja a hajadnak és a fejednek.Vegyél műszerolajat (vagy varrógépolaj), az étolaj, kókuszzsír megromolhat, utóbbit mint írták nem is lehetne használni ilyen célra.
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
És ha nyírás után hajat (vagy a helyét) mosnál?
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
addikt
létezik nyírófej olaj [link]
a kókuszzsír túl sűrű ehhez az alkalmazáshoz, meg ragadni is fog tőle a gép. étolaj szintén (és büdös is)
próbáltam mindent, ezen túl WD40-et és kerékpárhoz való láncolajat is, csak a géphez adott olaj vált be nálam“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Nagya21
addikt
És nincs hajhúzás......
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
E.Kaufmann
veterán
válasz idegen lény #89237 üzenetére
A munkavédelmi sisak építéseken pont ezért kötelező, ott gyakoribb, hogy leesik valami, ahogy az is gyakoribb, hogy egy mocorgó rázkódó eszköz tetejéről lecsúszhat egy másik nagy tárgy.
Ezekhez fika szekrényekhez is, ami 20-30e HUF és egy szél fel tudná borítani ezért van rögzíési pont a falhoz.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Jimmy8
senior tag
válasz idegen lény #89207 üzenetére
Nekünk ilyen volt (felmosásra): Vileda. Hasonló a működési elv
Már elajándékoztuk, nekünk nem jött be (bármennyire is feltakarítottunk előtte, néhány húzás után maszatolt, száradás után maszatos-csíkos volt a padló).Szerintem belefér az alábbi fogalomba :
Háztartási gép jelentése:
A háztartási gépek olyan elektromos vagy mechanikus eszközök, amelyek a mindennapi élet különböző feladatait könnyítik meg és gyorsítják fel. Ezek a gépek általában az otthonokban használatosak, és céljuk a házimunka megkönnyítése, valamint az idő és energia megtakarítása.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz idegen lény #89194 üzenetére
sajnos a forrás nem hivatkozik semmire, és az én személyes tapasztalataim meg nem támasztják alá a leírtakat, tekintve, hogy a mosógépet évek óta tisztítjuk ecettel.
van egyéb forrásod is?“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
BB9000
senior tag
válasz idegen lény #89163 üzenetére
A kukoricapattogtató gép úgy működik, hogy egy fém lapot melegít, amire ráöntik a kipattogni való kukoricaszemeket. A legalul lévőket melegíti a fém lap, mire azok szétdurrannak. A durranás következtében térfogatuk megnő és emiatt felülre kerülnek. A kipattogott szemek helyét pedig elfoglalják a nehezebb, még tömör, kukoricaszemek.
VS: Ha forró levegőt fújsz a kukoricára, akkor pár darab ki tud pattogni, de amint kipattogott az a néhány darab, azok elzárják a többit a forró levegőtől és szénné égnek, a többi pedig nem fog kipattogni.
Jobban jársz, ha egy vízforralót alakítasz át kukoricapattogtatóvá.[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
válasz idegen lény #89126 üzenetére
Nem a mélységgel van gond, hanem a szélességgél ami ugye az elöltöltősnél 60cm
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
draco31
veterán
válasz idegen lény #89112 üzenetére
Egy ilyen porszívóm van, és van hozzá egy kis forgókefés fej, amivel jó a kárpitról leszedni a kutyaszőrt. De azt a beszívott levegő hajtja meg, bár elég gyorsan forog.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Nikaré
őstag
válasz idegen lény #89115 üzenetére
Az Egyesült Államokban volt egy vizsgálat, már nem emlékszem melyik varosról volt szó ahol azzal a gáz szivárgást kereső autóval mentek nagyon nagy területet átvizsgálva.
Döbbenetes mennyiségű földgáz szivárgást mértek a rossz gazcső rendszerek miatt.
Mindenhol szennyezzük magunkat és a környezetet.
Ja most Oroszország néhány gáz és olaj kitermelő kútja is égeti a feljövő anyagot mert a csökkenő kereslet miatt nem tudják felhasználni és tárolni sem. A technológia olyan ami miatt nem lehet csak úgy elzárni.
Amúgy most mindegy mivel főzünk sütünk, fűtünk, a köd és az álló levegő miatt kint a szabadban is koncentrálódott mérgező gázok szintje. -
bigdady
nagyúr
válasz idegen lény #89115 üzenetére
Valami nyitva kell legyen vagy szellőző ez az előírás nem?
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz idegen lény #89107 üzenetére
Páraelszivó van ablak van. Áramot nem kell semmiképp
-
Nagya21
addikt
válasz idegen lény #89093 üzenetére
HAli!
El......
Sokan próbálkoznak ecettel a penészes büdös mosógépnél, nem használ......tudom.....
A hypo viszont igen.
Nekem ennyi elég.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Kronk
őstag
válasz idegen lény #89093 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy mennyi ecetet és mikor öntsek bele
http://totesz.myminicity.com/
-
Nagya21
addikt
válasz idegen lény #89089 üzenetére
HAli!
Az ecet nagyon jó..... a vízkő ellen!!
Itt gombáról van szó!
Gomba-Penész ellen nagyon jó a sima háztartási Hypo.
válassz egy 40-60°c mosogatást, várd meg míg a mosogatógéped elkezdi feltölteni a vizet, majd önts bele cca 4-5dl sima Hypó-t.
Azért kell sima hypó, mert ez nem habzik fel, mosógépekben is ezt használom, ajánlom.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #89089 üzenetére
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
donmackó
addikt
válasz idegen lény #89068 üzenetére
Szerintem a kollégák arra gondolnak, hogy a legtöbb receptben le van írva a sütés módja gáz és villany tűzhelyhez is. Amennyiben nem így van akkor a feleségem sima alsószálas sütést állít be. Sőt a légkeverő használatát is szokták jelezni a receptek.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
arcsin
senior tag
válasz idegen lény #89062 üzenetére
A pdf-ben is írják melyik programmal mit érdemes. Pld 33-34. oldal. Nem hiszem hogy sokat variálnának az egyes modellek útmutatóin. Ha meg kidobtad, nem olvastad el, az föleg nem a gyártó hibája. De leginkább tapasztalás, ahogy az elöttemlévö is írta, de én nagyjából arra használom a programokat amikre a pdf is írja.
-
BBéci
legenda
válasz idegen lény #89062 üzenetére
Azt nem a sütő rajzaiból kell kiokoskodni! Elsősorban tapasztalatból, másodsorban szakirodalomból.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcsin
senior tag
válasz idegen lény #89057 üzenetére
Az, hogy számodra értelmezhetetlenek a piktogramok, nem feltétlenül a gyártó hibája . Az enyémen teljesen egyértelmű az összes,
ventillátor karikával- meleglevegő befúvás
ventillátor karikával, alatta vonallal - meleglevegő befúvás alsóizzószál
alul felül egy vonal - alsó felső izzószál
ventillátor cikkcakkvonnallal fent: grill + ventillátor
stb
szerintem nincs olyan hogy a használati útmutató ne írja le az egyes funkciókat piktogrammal + hogy mikor, mire ajánlják használni.
lásd 16. oldal - random gorenje sütő útmutatója[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Nem valamennyit javíthat, hanem teljesen megfelelő megoldás a kockázat kiküszöbölésére.
Ha főzöl akkor zsíros gőz is van, úgyh a paraelszívó meg ablak résnyire akkor is szülkséges ha elektromos a tűzhely.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Winnie The P
őstag
Nálunk pb gázra kell kötni.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
BBéci
legenda
válasz idegen lény #89043 üzenetére
Pont Bosch fűnyíró adatlapján láttam kétféle dB értéket, ezzel trükköznek, amikor csak az alacsonyabbat közlik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #89041 üzenetére
Ezek is mind egy 29 dB-es Boschról szóló tapasztalatok:
- Más is írta: "Nagyon csendes, de néha furcsa hangokat ad".
- Más: "Ez volt a legcsendesebb hűtőszekrény (papíron), amit találtam. Ez előtt volt két másik, amelyekről azt állították, hogy csendesek (35dB), hát nem. Azt hiszem, ez elsősorban a ventillátoroknak köszönhető. Először nem akartam ennyi pénzt költeni, de nem bántam meg. Ez egy nagy, jól megépített hűtőszekrény. És azért elég csendes. Hébe-hóba egy zümmögés, és elindul egy hang és egy kicsit buborékol. Azt hiszem, a hűtőszekrény csak akkor igazán csendes, ha ki van kapcsolva."
- "zajt ad, ha extrán fagyaszt"
- "A legfontosabb, hogy csendes, és ez a Bosch valóban csendes."AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
BBéci
legenda
válasz idegen lény #89041 üzenetére
Az egyéni érzékenység függvénye, hogy ki, milyen zajban tud aludni.
Daikin, Fujitsu, Mitsubishi, Panasonic klímák a legkisebb ventilátor fokozaton működtetve annyira halkak, hogy egy méternél messzebbről észlelhetetlenek. De a legdrágább, 1,2-1,5 milliós (attól függ, hol veszed) adatlapján sem szerepel 19 dB-nél kisebb érték. Mert korrektek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz idegen lény #89034 üzenetére
Ordas nagy kamunak tartom azt a 29 dB-t! Olyan, mint a Samsung klíma beltérikre hazudott 16 dB. Más mérési metódus adhat efféle megtévesztő számokat, amiket nem szabad összehasonlítani a többi, korrekt gyârtó adataival.
-
iatti
aktív tag
válasz idegen lény #89032 üzenetére
hát nem tudom mi igaz belőle, de egy különleges állatfaj lakik ott az óperenciás tengeren túl. cimborám húga oda ment férjhez. egyszer mesélte, mikor kint volt náluk, egy családi ebédnél, szóba jött európa meglátogatása. erre volt valami reakció, itt nincs is mit megnézni, nincs itt semmi látnivaló. bár lehet ez is városi legenda.
-
iatti
aktív tag
válasz idegen lény #89026 üzenetére
hülye amerikainak állítólag még a mikróra is ráírták, macskát ne szárítson benne, stb.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz idegen lény #89026 üzenetére
Jól hangzik. -
BBéci
legenda
válasz idegen lény #89007 üzenetére
A Hygiene+ szimpla marketing bullshit. Ilyen hangzatos névvel próbálnak harcolni a legelterjedtebb S-bag-gel.
Az S-bag annyira jól szűri a port, hogy a környékén semmi lerakódás nem látható. Esetleg még jobb, az a Miele porzsákja. Ami mégis kikerül a porzsákból, hiszen nem 100%-os, azt a motorszűrő szivacs majd a HEPA szűrő megfogja, tehát felesleges azon aggódni, hogy bármennyi visszakerül a levegőbe.
Az, hogy fél évig nem kell cserélni, az még nagyobb bullshit, mert elsősorban az összegyűjtött por mennyiségétől függ. Tele lehet egy hónap alatt is és akkor cserélni kell!
Bele lehet tenni a nagyobb porzsákot, pont ez a helyzet nálam, mert hatalmas árengedménnyel adták.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz idegen lény #89007 üzenetére
Akkor is kell ha már szaga van.
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #89004 üzenetére
Közben jelentősen megemelték a linkelt porzsák árát, úgyhogy már nem annyi az ára, mint amennyit írtam. Igazából abban sem vagyok biztos, hogy jó lenne-e ez a porzsák a porszívómba, mert szerintem ez 4,5 literes, és csak ekkora porzsákokat találtam hozzá, több különböző típusszámmal, legalábbis sehol sem láttam kiírva 3 literest. Egy 4,5 literes porzsákot bele lehet egyáltalán tenni egy 3 literes porszívóba? Hát, igen, ez a drága porzsák a gyengéje és az erőssége is egyben a Rowentáknak, köszönhetően a rengeteg utángyártottnak. Nagyon kell figyelni, hogy milyet vesz az ember az adott típushoz, és hogy ne legyen utángyártott, mert az nem biztos, hogy passzolni fog, és nem igazán könnyítik meg az ember dolgát, bár végül is ki tudtam nyomozni reggelre, hogy milyen számú porzsákok (van belőlük 4-5 különböző számú változat is, sima, illatosított, szagmentes) valók a géphez, de ráment az egész éjszakám, és egy 3 literes porzsákot sem találtam hozzá. 45 ezertől lehet már kapni 4,5 literes Rowentát is (RO4931EA), ha valaki biztosra akar menni porzsák ügyben, persze az súlyosabb lesz, vagy vegyen egy Electroluxot olcsó S-bag porzsákkal. De a 4,5 literes Rowentához is könnyű eredeti Hygiene+-t venni, az utángyártottakat már a képről is fel lehet ismerni, nincs rajtuk a Hygiene+ felirat és nem is lyuggatottak. Sajnos az eredetiek drágák, de garantáltan nem engednek vissza semmi port, és legalább fél évig cserélni sem kell őket. Az S-baget nem tudom, hogy milyen gyakran kell cserélni. Ugye porzsákot csak akkor kell cserélni, ha gyengült a szívóerő, vagy szokatlan zajt hallunk, addig felesleges.
#89005Thduil
Szerintem a mosogatógép eleve nem egy szükséges dolog, de ti tudjátok.
Sokszor több a baj vele, mint a haszon. Arról nem is beszélve, hogy nem is egészséges.[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
divad81
újonc
válasz idegen lény #89001 üzenetére
Tudsz ajánlani ebben az ársávban (30-50e) konkért rowentát? Neked milyen van? Köszi
-
BBéci
legenda
válasz idegen lény #89001 üzenetére
8-9 éves a Rowentád?
Nem bántam meg, hogy ezt a porszívót vettem, kiváló az át/érték aránya. Tökéletesen szív, halk, teszi a dolgát.
Az 1997-ben vásárolt AEG-t rendszeresen használom az autómban, csak a gégecsöve repedése miatt cseréltem le 2016-ban. Textiles ragasztószalaggal körbetekertem, használható, de snassz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
OPiiPO
veterán
válasz idegen lény #76650 üzenetére
AirFry Electrolux sütőnk van, számomra nagyon hasznos. Pl. nagyobb mennyiségű hasábburgi a család számára pillanatok alatt elkészül olaj nélkül (minimális olaj spricnit azért kap). Ma már nem vennék sütőt enélkül.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
arcsin
senior tag
válasz idegen lény #76648 üzenetére
Akkor kezdjül az alapoknál.
Hőlégbefúvásnak hívjuk azt amikor a hátsó ventillátor körül van egy izzószál, így nem csak kavirnyál bent a meleg levegő hanem alapból meleg megy be, egyenletesebb sütés érhető el vele.
Alsó izzószál + hőlégbefúvás mód is szokott lenni a sütőkön, azt én pékáruknál, kenyereknél használom főként.
Az airfry funkció a felső izzószál kombinálva a hőlégbefúvással. Végül is így majdnem ugy müködik mint egy airfryer. Bár szerintem az AirFryer előnye hogy kicsi, hamar felmelegszik, 1-2 zsemlére perecre tökéletes. -
arcsin
senior tag
válasz idegen lény #76646 üzenetére
Meleglevegő befújásos vagy ventis légkeverés?
-
arcsin
senior tag
válasz idegen lény #76642 üzenetére
Minden bolt elviszi a régit. Max nem számítják be.
-
st6969
őstag
válasz idegen lény #49412 üzenetére
Elképzeltem, ahogy magába szívja a napi 5l vizet, majd kiöntöm belőle, aztán kirakom újra másnap.
Viszont tényleg olcsó, és még halk is -
z123456789
addikt
válasz idegen lény #49412 üzenetére
Ez rajtam sajnos nem fog segíteni. De köszi.
-
asdf_
veterán
válasz idegen lény #49381 üzenetére
Az elso a porszivokeszulek sulya, a masodik a porszivo+minden szirszar, amit adnak hozza, a harmadik pedig az elozoek + csomagolas. A felsorolasban a netto brutto el van kefelve, forditva irtak, mint kellett volna.
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #49374 üzenetére
Helyesbítek: a Clatronic sem jobb vétel a szállítási költséget is belekalkulálva. Én a cserépkályhában a legjobban a favágást szerettem. Meg a begyújtás is hangulatos volt. Várat építeni a fadarabokból, és alágyújtani papírral. Imádtam gyerekként, meg piromán is vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz idegen lény #49348 üzenetére
Ezt találtam fém kannást. De az üvegnek se szabad szét robbanni, ha nem sokkoljuk a forró kannát hideggel, vagy fordítva.
-
törölt tag
válasz idegen lény #49337 üzenetére
Azt mondhatjuk, hogy olcsó, de ár-érték arányban nem gondolnám, hogy egy filteres Szenkór lenne a legjobb kávéfőző, mert egy hasonló árú normál filteressel 1,1-1,5 liter kávét főzhet, és azzal lehet finom teákat is főzni. Ha tönkremegy a saját szűrője, ~250Ft a 100db papírfilter, ami jóval praktikusabb. Ez addig jó, amíg el nem szakad a saját szűrője, aztán kuka, ha jól értelmezem. Zöld, piros, fekete, vagyis ez lesz a harmadik neki, így már nem is olcsó, de ha ez tetszik nekik...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz idegen lény #49306 üzenetére
Kihagynám a helyedben. De filterest használsz, vagy csak kipróbálnád ennyiért? Ezt amúgy nem sokan neveznék itt kávéfőzőnek. Olvastad? Ez már a második ilyen típusú kávéfőzőnk, az elsőnek 2 nap után elszakadt a szűrője. Ha elszakad, nem tudom mással pótolni, nem lehet bele papírszűrőt tenni.
-
MODERÁTOR
válasz idegen lény #49306 üzenetére
Kuponozással fáradjatok át plz a megfelelő topikba.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
LógaGéza
veterán
válasz idegen lény #49291 üzenetére
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
BBéci
legenda
válasz idegen lény #49268 üzenetére
Mikori keltezésű az a szöveg, amit bemásoltál és honnan származik?
Azok megjelölése nélkül nulla az értéke.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz idegen lény #49267 üzenetére
A porzsákot nyilván nem ezek a cégek gyártják, hanem csak gyártatják. Ha nem kapnál egyikhez, semmi gond, mert a másiké is jó hozzá, csak a bemeneti rész, rögzítés, és átmérő jó legyen. De egyébként miért ne kapnál, amikor a világ végéről is rendelhetsz magadnak bármit.
-
peppe79
senior tag
válasz idegen lény #49264 üzenetére
És te hol látsz itt porszívókra vonatkozó EU-s energiacímkét?
-
peppe79
senior tag
válasz idegen lény #49258 üzenetére
"A Rowenta megoldotta ezt a HEPA mosási mizériát: "FOLYAMATOS HIGH EFFICIENCY SZŰRŐ A LÉGKIMENETNÉL"
Csak egy költői kérdés: ha a porzsák annyira hatékonyan kiszűri a finomport (is), hogy a különálló HEPA filtert egész élettartama alatt, soha sem kell cserélni, akkor tulajdonképpen mi szükség is van rá? Esetleg, ha valami nagyon súlyos asztmás az illető, akkor megértem, bár ebben az esetben nem biztos, hogy épp egy Rowenta porszívót vennék.
A Vorwerk amúgy már vagy egy évtizede, a VK140-es modell megjelenése óta nem használ a porszívóiban külön HEPA filtert; mivel maga a porzsák is olyan szintű szűrésre képes, ami lényegében feleslegessé teszi azt. Az övéké volt az első TÜV Nord tanúsítvánnyal rendelkező porzsák a világon. De nagyjából ilyen 'idős' a Miele 9 rétegű porzsákja is, azóta pedig több gyártó is előrukkolt hasonló tulajdonságú porzsákkal. -
törölt tag
válasz idegen lény #49231 üzenetére
Igen, a PowerGo-n meg van érdekes módon, és az FC8577/09 Performer Active-nak.
Másik, amit itt is többen dicsértek az Electrolux EasyGo széria, különböző tartozékokkal. Az EEG41 az alap, a 42-43 parkettafejes, utóbbi + mini turbófejjel, a 44 a legjobban felszerelt parketta+ turbófejjel. Ezek már nem klikkesek, de arra itt nem panaszkodtak. Bosch vezetékes porszívókra 10 év motorgarancia van, és az is mindegyik szabályozható. -
törölt tag
válasz idegen lény #49238 üzenetére
Elméletileg C.
Hoover Sprint Evo SE71
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #49238 üzenetére
Tévedtem, nem is drágák, ahogy nézem az árakat.
-
ribarszki
őstag
Ez nem így működik, hogy kimosod a Hepa 13-at és lesz belőle Epa12...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Amióta kimostam a HEPA szűrőt, azóta érzem a porszagot, előtte soha.
-
peppe79
senior tag
válasz idegen lény #49217 üzenetére
Ez egy HEPA szűrő szálszerkezete közel 3000x-es (!) nagyításban:
Szerinted ha nekiállsz vízzel átöblíteni ezeket az elképesztően vékony szálacskákat, azok ugyanilyen elrendezésben maradnak? A szálak megtörnek, vagy nagyobb rések alakulnak ki köztük, így csökken a hatékonysága. Több helyen írták már, néhányan tesztelték is. A HEPA filter nem alkalmas tiszításra, semmilyen módon. Sem vízzel, sem kompresszorral, sehogy. A mosható HEPA is csak egy marketing maszlag. Lehet, hogy sikerül szépen kitisztítani a szűrőt, csak ezzel épp az ellenkezőjét éred el: romlik a szűrés hatékonysága.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz idegen lény #49225 üzenetére
A felszereltség nem minden, hiába van egyikhez több tartozék, ha olyan, amiket írnak. Nem éppen a PowerGo-t nézném a helyedben, mert az csak egy alap porszívó, hanem mondjuk a → Black Weekend ← alatt az ActiveLock csőrögzítéssel is ellátott Performer Compact-ot, ami akcióban 25k, és ingyenes a szállítás is. A Philipsnél is ennyire jön ki a piros verzió a VizPluszPH10 kód beírásával.
-
Csabroncka
Topikgazda
áúúúú, ez fájt!
"A vízben jó esetben csak szervetlen ásványok vannak, amik kifejezetten károsak az egészségre, mert csak lerakódnak a szervezetben, nem igazán tud mit kezdeni velük."
eddig hogy maradtál életben
"in medias res"
-
pjen
félisten
Ásványvíz?Ca,Na,Mg,Összes oldott ásványi anyag tartalom 520 mg/ l.Szentkirályi.
-
pjen
félisten
válasz idegen lény #49212 üzenetére
Meg lehet inni,csak hosszabb távon károsít,főleg,ha csak ezt iszod.Nincsenek benne létfontosságú ásvány anyagok.A pálinka alkohol fokát is ezzel állítjuk be.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz idegen lény #49210 üzenetére
Tök mindegy, milyen vízzel mosod, mert így is, úgy is roncsolod vele a szűrő szálszerkezetét.
-
pjen
félisten
válasz idegen lény #49210 üzenetére
Esetleg,de nem az ioncseréltbe,hanen talán a valódi deszt vízben.
-
breezer88
tag
válasz idegen lény #43936 üzenetére
Szia!
Ezek a viszonylag erősebb(?) 4 bar körüli nyomással rendelkező gőzborotvák ( inkább a kézi változatuk ) szerinted alkalmas lehet a vállfán megszáradt ingek vasalás nélküli kiegyengetésére? Arra gondolok, hogy kiakasztva van a vállfán én pedig a gőzzel szépen végig megyek rajta - jó mondjuk valószinüleg gyengébb erősségre állítva - az ing pedig szépen kirúgja magát vasalás nélkül.
Ha valakinek van tapasztalata / ajánlása ilyen célra azt nagyon szívesen venném!Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz idegen lény #44034 üzenetére
Már nem gyártják a Pulsonic-ot, de itt is van róla szó, ez a hivatalos itthoni oldala a P&G-nek. Nekem nagyon hasonlónak tűnik a Remingtonhoz, és az is megszűnt, mert az utolsó típusa, az SFT100, ami nekem is van, csak a Kisgép szerviz kft-nél kapható egyedül. Talán nem véletlen a hasonlóság a 2 márka között, meg hogy kb. egyszerre hagyták abba a szónikus fogkefe gyártást.
Algotis: olcsó hús, aztán meg szerencse dolga, hogy meddig bírja, én kihagynám, csakúgy, mint az Indesitet, Hausmeistert és társait. De a mediamarkt-os OK hűtőket se erőltetném.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz idegen lény #44039 üzenetére
A megjegyzésemnek semmi köze a nyelvtanhoz. Ez a mondatrész vicces: "na nem a húsmaghőmérő miatt, mert azt nem eszem". Érted már?
-
BBéci
legenda
válasz idegen lény #44037 üzenetére
Nem eszel húsmaghőmérőt?
-
MODERÁTOR
válasz idegen lény #44035 üzenetére
Foleg akkor jo ha nem hivatalos forgalmazo.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
törölt tag
válasz idegen lény #43982 üzenetére
A szónikusokat bármilyen fogkrémmel lehet használni? Bár szerintem úgyis lerezeg róla.
Bármilyennel használható, és nem rezeg le, hanem ugyanúgy elhasználod róla, mint a forgófejesnél, és a forgós még jobban szétcsapja a mosdóra meg a tükörre, ha figyelmetlen vagy. Ajánlott cserélni a forgósnál is, de még a hagyományos kézi hajtású fogkeféket is 3 havonta, ebben semmi eltérés nincs , sőt, utóbbiból is sokkal drágább az utánpótlás, ha jó minőséget használunk, ugyanakkor a fasorban sincs egy kézi fogkefe ezekhez képest.
Hogyne lenne kapható márkás cucc, például Philips szónikus, amiből az ócskábbak, amik asszem csak egy fokozatúak, kb. 16k-ért , de van belőlük 90 ezer Ft-os is, és nem biztos, hogy tartósabbak lesznek ennél. Van a Braunnak is az Oral B Pulsonic, és nekem van egy jó Remingtonom is, de ehhez már 6k a 4 pótfej, és a másik kettő márkánál is ilyenek az árak vagy még drágábbak.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz idegen lény #44001 üzenetére
A háztartási célú 'nedves' gőztisztítók többnyire 3-4 bar nyomásra képesek, 130-140 °C-os gőz előállításával. Kárpitot vagy szőnyeget elsősorban azokkal a komolyabb ipari gőztisztítókkal lehet takarítani, amelyek száraz gőz előállítására is alkalmasak; vagyis 6 bar (vagy afeletti) nyomásra, és akár 160-180 °C-os hőmérsékletű gőz előállítására képesek. Utóbbi készülékek esetén kevesebb a visszamaradott nedvesség, így gyorsabban szárad a megtisztított felület. Más kérdés, hogy a magas hőmérséklet bizonyos anyagokat roncsolhat. Akárhogy is van, én otthoni célra nem vesződnék egyikkel sem. Száraz habos tisztítószer, vagy takarítógép kölcsönzés, oszt le van tudva.
-
MrSealRD
veterán
válasz idegen lény #43991 üzenetére
Kicsit konkretizálva az igényeket. A padlótisztítást dobtuk. Kézi gőztisztítóban gondolkodunk. Háztartásban kárpit, és egyéb kisebb felületek, ablaküveg... Fürdőben konyhában is akár...eseti jelleggel. Autónál lesz vezetékes áram az nem probléma. Ott is ülések, szőnyegek tisztítása lenne a cél. Az nem gond ha 12-szer kell utántölteni mert pici a tartály. Csak csinálja jól amit kell. Ennek függvényében változik az ajánlás?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
LógaGéza
veterán
válasz idegen lény #43988 üzenetére
Erről majd ha nem felejted el egy kis véleményt írhatnál. Sajnos nálunk családi átok a rossz fog, szóval igyekszem megvédeni ahogy tudom.
Köszönöm előre is[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
törölt tag
Én a fogkrémet mindig lenyalom és szétkenem a számban, évtizedek óta.
-
LógaGéza
veterán
válasz idegen lény #43986 üzenetére
Hát nem tudom, én Alfawise RST2056-ot vettem ~4800Ft-ért postával. Érzékeny ínyem van, elég sokszor vérzett sima fogmosáskor, bármennyire is figyeltem rá (fogkeféből se a legolcsóbbat vettem sose), mióta ez megvan egyszer sem, és érzetre is tisztábbak a fogaim.
Ha ennyire parázol a garancia, meg ilyenek miatt akkor a kínai rendelés egyszerűen nem neked való. Vedd meg itthonról 3-4x-es áron, ha elromlik meg ugyanúgy vegyél másikat, mert ha beviszed, és elküldik gariztatni, akkor 2-4 hétig nem mosol fogat?
Inkább veszek kintről két gépet, plusz 2 pakk fejet (3 fej 1000Ft körül van), és ha elromlik az egyik, akkor ott a másik amíg meg nem érkezik a következő. Az is megvan ~12e körül (még vámhatár alatt).Találtam nálunk is kapható szónikusat, ráadásul sokkal jobb, mint a többi,
Ezt próbáltad, vagy a marketingszövegből gondolod?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Tartalékfejre garancia
-
ribarszki
őstag
válasz idegen lény #43976 üzenetére
5.30-tól.
Nem díszítőelem, és nem viccből van így öntve. Tényleg ott vannak a multiciklon sípjai. (A monociklon gépeken kamu a fröccsöntés, ahol megpróbálják elhitetni, hogy ebben is 32 ciklon síp van, közben pedig csak egy nagy.)
Ha az eladó azt mondta, hogy nem számít ott a repedés, akkor vagy nagyon nem értett hozzá, vagy szándékosan át akart vetni. Egészen pontosan ott fals levegőt szívna be, megtörve a vákumot, gyengítve a teljesítményt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz idegen lény #43976 üzenetére
Eléggé biztos. A régi DC08-ast szétszedtem takarítani pár hónappal ezelőtt.
Ott minden kis apró részletnek funkciója van, de egyben dizájnelem is.szerk:
Na jó, inkább úgy mondom, hogy szerintem van funkciója, de nagyon nem másztam bele a multiciklon rendszer lelkivilágába, hogy egészen biztosra tudjam mondani.[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz idegen lény #43948 üzenetére
Vagy nem érted, mire gondoltam, vagy nem akarod érteni.
EZ mi a nyavalya akar lenni? Én még egyetlen porszívót sem láttam így kinézn! Melyik porszívó hasonlít még egy nagyra nőtt rózsaszín... tököm tudja mire hasonlít ez. Karfiol, brokkoli, málna, saláta? Vagy ezek kombinációja?
Ennek mi értelme van? És azt mondod, hogy ez az izé hasonlít ERRE? biztos, hogy nem.
De ha az az izé, csak valami sz@r védő burkolat, amit le lehet szedni és el lehet hajítani jó messzire, akkor én kérek elnézést
Ilyen kinézettel gyakorlatilag nem lehet komolyan venni. Így szívhat tőlem akármilyen jól, biztosan nem kell.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
knoxhu
senior tag
válasz idegen lény #43952 üzenetére
Köszi, sokat segített az 1 komment ami a kérdésemhez kapcsolódik...
-
peppe79
senior tag
válasz idegen lény #43936 üzenetére
Nem bántásból, de ha használnád a gőztisztítót, akkor nem írnál ilyeneket.
"Ezek a 4,5-5 bar gőznyomásúak, ma már lehet, hogy ilyet vennék, mert gőznyomásból sosem elég."
A maximális gőznyomás csak egy adat a sok közül, amivel a tájékozatlan vásárlót le lehet nyűgözni. Olyan, mint a Lada 2107 műszaki adatlapján feltüntetett 150 km/h-s végsebesség. Aztán csodálkozik az illető, ha az 5 bar nyomású gőztisztítója a legmagasabb fokozaton "prüsszög". A vásárló szempontjából az a lényeges, hogy mekkora a folyamatos üzemi nyomás, nem pedig az, hogy rövid idejű használatnál mekkora a maximális gőzlöket. A másik ámítás az üzemidő. Itt meg persze pont a fordítottját veszik alapul, azaz hogy a legalacsonyabb fokozaton mennyi ideig üzemel a készülék. Lásd: az Általad linkelt Bestron gőztisztító adatlapja. Odaírják, hogy kb. 4 bar gőznyomás, mer' az átlag vevőnek ennyi pont elegendő. Meg ezt: "45 percig forró gőzt bocsát ki (kb 100 ° C-on)". A lényeg pont a zárójeles részen van: 100 °C-on, azaz 1 bar abszolút nyomásnál.
"...a legegyedibb a Gorenje SC1800 a vállon hordhatóság miatt"
A vállon hordható Gorenje gőztisztító két szempontból is marhaság:
1. Minek vennék a vállamra feleslegesen egy 4 kg-os készüléket? A gőztisztítót ne hasonlítsd a porszívóhoz, mert itt az egységnyi felület tisztítása több időt vesz igénybe, vagyis lassabban történik helyváltoztatás.
2. Ha valóban képes nagy nyomásra folyamatos üzem mellett, akkor az a 0,8 liter víz hamar elillan. Vagyis: mire elérnél az egyik pontból a másikba, már ki is ürült a tartály. Akkor meg minek is hordozgatom a vállamon?A kérdezőt pedig rossz irányba vitted el, bár úgy látom, hogy ő is rossz irányba tapogatózik a nedves porszívóval...
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz idegen lény #43933 üzenetére
Ajjaj, ezek valami borzalmasan néznek ki
Tudom, nem ezt kellene nézni de... nem is akarom nézni de ha megvenném, nézhetném "jó esetben" évekig.
Kegyetlen. Hogyan találhatták ki ezt a remek dizájnt?
Ööööö, mi az, ami ezek után a legajánlottabb max 50-ig?[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
SECTORnooB
addikt
válasz idegen lény #43925 üzenetére
És tudsz ajánlani egy valamire való gőztisztítót?
-
törölt tag
válasz idegen lény #43922 üzenetére
Az furi, hogy nem hézagmentes az illeszkedés. Minden esetre, a matracot akkor bízd az anyósra Aztán, ha sikít, hogy megvágta a villám, csak mutasd meg a szőnyegen, hogy mennyire túlgondolta, és biztosan megint menekülni akar a munka elől
Na jó, este folytatjuk ... szép napot. -
törölt tag
válasz idegen lény #43885 üzenetére
Olvasom az official responseket, a Dyson hivatalos FB oldalán.
Annyi biztos, hogy ezeket a készülékeket azonnal, és kérdés nélkül kicserélik.
Azt mondjuk nem értem, hogy miért csak ritka esetben fordulnak elő ezek a problémák, és változik e valami, ha kicserélik? Van e gyártói gari a Tiedre?Szerk:
Bocsánat, hülyeségeket írok. Nem cserélik ki, küldenek speckó csavarokat. De ha nem sürgős, akkor később mondom a tutit.szerk2:
Azt írják a customerek, hogy ha ezeket a csavarokat kicseréled, akkor megszűnik a probléma. Valamilyen szigetelő gyűrű van rajtuk.
Screw M2.5x1 6 PZ 1 with captive washer
Part Number: 969216-01szerk3:
Ez se feltétlen műxik. Van akinél bejött, de páran írják, hogy csere után is ráz.
Na most már majd csak akkor írok, ha biztosat tudok.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz idegen lény #43885 üzenetére
Inkább a kezedet és a szikra forrást kell összekötni egy dróttal, hogy folyamatosan testelve legyen. Így nem tud annyi töltés felgyülemleni, hogy ívet húzzon.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
peppe79
senior tag
válasz idegen lény #43864 üzenetére
LOL
Ez egy TV shopos szemét. Nem is értem ezeknek a "szívószálaknak" a lényegét.
Nekem ilyen portörlővel kombinált porszívófejem van. A vékony sörték hosszának szabályozásával tetszés szerint állítható a keménysége. Baromi hatékony, a pókhálótlanítástól kezdve a különböző tárgyak portalanításáig (tv, polcok, apró tárgyak, hangsugárzók stb). Mint a Vorwerk kiegészítők többségének, ennek az ötlete is még az előző évezred végére nyúlik vissza.
A többség meg folyamatosan majmol tőlük (Philips ballerina fej stb)... -
törölt tag
válasz idegen lény #43864 üzenetére
Ez meg mi a franc? Első ránézésre, 2 perc se kell hozzá, és eldugul. Aztán ne legyen igazam.
-
törölt tag
válasz idegen lény #43850 üzenetére
Állhatsz létrára is, miközben a gép a földön van.
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #43806 üzenetére
Amúgy meg ezeknél a 30-40 ezres vezeték nélkülieknél szerintem kényelmesebb választás egy jobb robotporszívó egy olyan lakásba, ahol megoldható a mozgása. Az is kapható már ennyiért, és második porszívónak a köztes takarításokhoz szerintem az is ugyanúgy megfelel, mint ezek. Kábé hatvanezer forint alatt teljes értékű vezeték nélkülihez jelenleg még Kínából rendelve sem lehet hozzájutni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz idegen lény #43824 üzenetére
Korábban leírtam, olvasd el!
(#43825) tomtyi
Nem csak a könyvek. Laptop billentyűzet, külső merevlemez házak, router, modem, ezek trafói, vezetékei, a szekrény tetején pihenő hangszórók, baseball sapkák, ablakpárkányok, ajtók és ajtótokok teteje, élei, kondigép szerkezeti elemei, súlyzótárcsák, 6 db. ebédlőszék vízszintes részei, ülőpárnái, hálószobai és konyhaszekrény teteje, bőr ülőgarnitúra, házimozi rendszer hangdobozainak teteje. Hirtelen ezek jutottak eszembe, amiket rendszeresen a finom szálú kefével, vagy azt megfordítva a szétnyitható kárpittisztítóval, portalanítok.[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
válasz idegen lény #43809 üzenetére
Nem nyert, online nem érvényes a kupon és a 2 közeli auchanban nincs...
Lidl/Aldiban kaphatóak milyenek?Ebből még talán van:
ELECTROLUX EEG41CB[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz idegen lény #43817 üzenetére
Csak nem hoztad el a V8-at?
-
vendingo
veterán
válasz idegen lény #43798 üzenetére
Köszönöm, holnap olvasom, de szerintem megrendelem.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
törölt tag
válasz idegen lény #43763 üzenetére
Ez csak azért van, hogy a tulajdonos nehogy elaludjon a nagy unalmában, hogy már megint tiszta és tiszta és tiszta és tiszta. Nem érted te ezt.Mások bénák, direkt raknak egy fémcsíkot a műanyag fogórészbe, hogy a statikus feltöltődést levezesse, de ez amolyan kispolgári punnyadtság.
[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
válasz idegen lény #43763 üzenetére
ugyanmár télen a 3cm vastag gumitalpú cipőmben ekkora íveket húzok én is a fém ajtófélfán bent melóban
-
aradebil2
senior tag
válasz idegen lény #43729 üzenetére
nem most vettél egy Hoovert?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik