-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Vajga #189458 üzenetére
Amit lenox írt 120-10.000Hz az a Sony MHC-ZX10 user manual
AUDIO POWER SPECIFICATIONS: (U.S.A. model only) fejezet alatt található, így valószínűsítem sem a kanadai sem pedig az európai modellre nem igaz, legalábbis azoknál erre nem térnek ki --> emiatt a tied is kiadja feltételeztetően a 35Hz-et és akár, azt is hallhattad, hogy jó / jobb mély van a minihifivel, bár ez elég gáz a Deonra nézve.Amúgy, ha jól tudom a bi-ampolható hangdobozoknál a 4-8ohm impedancia használtat függő. 4ohm behelyzett áthidalók esetén 8ohm pedig azok nélkül értendő.
Mielőtt visszavinnéd a vasat, tennék egy próbát bi-ampban is.
Meg ennél az ANR-nél csatornapáronként lekapcsolhatók már a végfokok is. Az is megérne egy próbát, ha minden más végfokot lekapcsolsz, már ha első lépésben úgyis csak a sztereo tudásra vagy kívácsi.
Ugynakkor Skippernek és denesdr-nak is igyaza van, hogy 90-nél túlhajtod az erősítőt, emiatt torzít.
0dB fölé csak akkor tekertem az enyémet, amíg Cavernt használtam PC-n és sokat elvitt az EQ.
(Én is a -79.5 dB - 18.0 dB: hangerő kijelzést preferálom, ahol a 18.0 valójában +18.0 dB)Megnéznék azért egy-egy REW-es mérést mindkét erősítővel hajtva, hogy milyen hangnyomást hajszolsz egyáltalán és azt mekkora torzítás mellett.
Persze az is lejet, hogy ez a gép ennyit tud, vagy kifogtál egy hibás darabot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Elektromos cigaretta 🔞
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Trollok komolyan
- Automata kávégépek
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen okostelefont vegyek?