-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
Van egy Onkyo 605-ös erősítőm, ami úgy néz ki proci hibás lesz (2 helyi szerelő is átnézte) Nem tudom érdemes-e költeni rá szakszervizbeni javításra B-en, Siófokon lakom....
Vagy nézzek egy másik erősítőt... Keret 100-140eFt. A jelenlegi 90eFt volt újkorában.
Javaslatok a szervizre vagy tippek új erősítőre, típusra?
Előre is köszönöm! -
nimfas
addikt
válasz johnywalker #19691 üzenetére
Nekem kontakt hibának tűnt, az akkor 1,5-2 éves lányom azzal játszott hogy ütögette a tetejét. Aztán olyan jelenség lett hogy a hang elkezdett sercegni, oda mentem koppintottam egyet a tetejére megjavult. Ez így ment 1 évig. Utána már "letiltott" serceges után kilapcsolt és a piros állapotjelző villogott. A végén már be sem tudtam kapcsolni.
Elvittem itt Siófokon 2 szerelőhöz egymástól függetlenül azt mondták hogy a végfok jó végigmérték szerintük a proci lesz....
Eddig jutottam.
Felhivjam a pesti szervizt? Csak egy vizsgálatért nem fizetnék 10-15eFt-ot...Onkyo TX-SR373 90eFt
Onkyo TX-SR373 101eFt
Onkyo TX-NR474 140eFtEzek közül valamelyik?
Vagy jobb a Yamaha? -
nimfas
addikt
válasz Nemir Ombe #19693 üzenetére
155eFt-ért itthon is találtam Onkyo TX-NR656 erősítőt... [link] a kérdés az ha Németből rendelem Amazonon keresztül akkor az esetleges Garancia ügyintézés hogy alakul? Mert akkor nem biztos hogy megéri a 25eFt... 50-nél már elfilózik az ember
A Jelenlegi erősítőért sacc/kb mennyit adhatnak a pesti szervízben ha eljuttatnám hozzájuk?
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Még egy hülye kérdés... a régi 605-ös erősítőn a digitális hang bemenet szabadon "programozható" hogy melyik képhez legyen párosítva... az újabb 444-es erősítő hátsó csatlakozós képén mintha fixen a TV és máshoz lenne "rendelve". Csak a 656-oson látom úgy mintha külön blokkban lenne. Ezek szerint a menüben csak ennél lehet ugyanúgy variálni mint a "régin"?
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Belépő szintű erősítőt keresnék.
Főleg film és zene 70-30%-ban a cél.Kinéztem a Denon AVR-X540BT erősítőt 80-85eFt ár körül árulják.
Volt (Proci hibás...) egy Onkyo TX-SR 605 (Ezt annó 90eFt-ért vettem). Ezt a szintet tudja a Denon???Vagy egyéb ajánlat max 95eFt árig?
Mivel "belépő szint" így kihagynám a 300-tól a csillagos égig érő erősítőket ;-)Előre is köszönöm!
Üdv. -
nimfas
addikt
válasz Norbi 72 #25917 üzenetére
Ok, értem. A helyzet az, hogy nincs csilli-villi 1/2 millás hangfal szettem sem hozzá. Nem is szeretnék bővíteni. Amennyit használva lenne felesleges is lenne. Csak jó lenne ha nem a TV hangszórója szólna 1-2 film esetében.
Mivel beszart az Onkyo (Garancián túl) így egyelőre nem gondolkodtam használtban gari miatt. Denon-ra 3 év gari van gyárilag, Onkyo-ra 2, Yamaha-ra 1....
(Eladó RX-V2067 erősítőm szép állapotban,távirányítóval.(a távon van karc)
Mikrofon, leírás ,saját doboz nincs.
Nyékládházán található,ha kell postázom is biztonságosan becsomagolva.
ára:126000ft)
Értem én hogy szuperül szól a megfelelő hangfal szettel, de én 80-100 körül néztem újat, nem 126-ért használtat
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz Norbi 72 #25919 üzenetére
Na most megfogtál (Holnap reggel megnézem).... kb 15 éve Mediamarkt-ban vásárolt "kicsi-occsó" 2 álló front hangfal, 2 falra akasztott hátsó és egy center, sub nincs (asszony ki is baszna ha az is bömbölne Kemény 50-70eFt körül volt anno... Ezért írtam, hogy hiába vennék egy használt közép-alsó felső kategóriás erősítőt, ha a hangfalon bukik a dolog. De legalább a hangkábel bírná talán 2x4 vagy 2x6mm2 extra hajlékony, többszörösen csavart réz kábel lett behúzva a padlócsőbe.
Szívem szerint Onkyo-t vennék, az külsőre is jobban tetszik mint egy Denon, vagy Yamaha, de 160-at nem adnék érte, újonnan sem
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Vannak fontosabb dolgok az életben mint 1/2-1 millióért "belépő" házimozit építeni. Pl. lassan költözés alatt leszünk.
Havi pár film erejéig tök felesleges pénzkidobásnak tartom. Ahogy egy iPhone X vagy egy S. Galaxy 8 vásárlást is. Telefonban is meghúztam egy 70eFt-os határt. Az előző erősítőm 90eFt-ba került, véleményeteket szerint normális hogy ugyanazt a szintet ma többszázezer forintért tudja egy erősítő.Nem kell megsértődni azon ha valaki számára a belépő szint 100eFt-ig terjed (lásd összefoglaló) és nem 160eFt használt erősítőig. Azt hittem az összefoglalóban is új, garanciális készülékre vonatkozik a belépő szint árazása.
A kezdő kérdésem annyi volt hogy 95-(100) eFt-ig milyen alternatíva van a Denon 540BT-vel szemben? Tudom és értem hogy jobb hang felé akartatok terelni, de ennyit szánok rá. Sértődés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Ahoy!
https://www.elektrowelt24.eu/shop/AV-Receiver/Denon/Denon-AVR-X1300W-schwarz-A-V-Receiver-mit-WLAN-und-Bluetooth::5531.html Ezt linkelte valaki, végső esetben ez még beleférne a keretbe 359 Euro = 113eFt+posta.... passz hogy mennyi, Mennyi???. Itthon 160eFt, Denon AVR-X1400H pedig 138eFt Mi a difi az 1300 vs 1400 közt.
Kinti rendelés esetén a garancia csak kint érvényesíthető gondolom, nem DELL jelleggű global garancia van az erősítőre. Jól gondolom hogy esetleges javítás esetén ki kéne postázni Németországba? Itthon adott a 3 év gari. Valamit valamiért.
Holnap ha lesz időm megpróbálom elérni akitől anno vettem az Onkyo erősítőt, foglalkozik-e még erősítőkkel.
(Bár ahogy néztem AV forumon elég rég volt online....)Higyjétek el nem anyagi oka van annak, hogy nem 2-300eFt-ért veszek erősítőt (kb 2 heti kereset), egyszerűen nem használnám ki és így felesleges kiadás lenne, ennyi. Se több, se kevesebb. Én tökélesen megértem, hogy ti a minőségi hangzás irányába szeretnétek terelni, de nincs rá időm sajnos. Arra lenne igényem, hogy ne a TV szóljon ha filmet nézek nagy ritkán. Vehetnék S. Galaxy 8-at is, de az igényeimet kiszolgálja egy 70eFt-ot Xiaomi telefon is.
Régen vettem erősítőt, 90 körül vettem 2007-ben Onkyo 605-öst. Nem tudtam hogy közben duplája lett az ugyanezt nyújtó erősítők ÚJ ára. Mivel sajnos proci hibás lett (2 szerelő szerint is) így javítani nem gazdaságos a bp-i szakszerviz szerint se. Ezért gondolkodtam el új vásárlásán. Olvasgattam a topicot, ott tűnt fel hogy ajánlottátok valakinek a Danon 540BT-t, aztán mikor rákérdeztem szinte torokharapásig fajult a dolog.
Nem tudtam hogy ezzel ekkora lavinát indítok el, elnézést!
-
nimfas
addikt
válasz zsoika #25982 üzenetére
Denon AVR-X1400H 138eFt (2017)
Denon AVR X1300W 160eFt (2016)Ahogy néztem az 1300 kifutó széria, ezért drágább? Csak az újabb kivitel a difi?
(#25981) sinci01: Maszek villanyszerelő vagyok, egy alkalmazott is keres 200eFt-ot. 😉
(#25983) SVLaller: olyan ez mint a VGA kártya, mindig van kicsivel drágábban jobb, aztán az 50eFt induló tervből 90 lesz a végén.
-
nimfas
addikt
válasz junkpod #25995 üzenetére
70m2 családi házban lakom, párommal, lányommal. Hitelem nincs, rezsi: 8eFt villany, 12eFt gáz (átlag, mert havonta fizetem), 10eFt víz, internet 6,5eFt 2 korlátlan 4g SIM (otthoni router, mobil), tv 2500Ft. Ez kb 40eFt. Ruhát ritkán veszek. Tudok sokat enni, de azért ennyit nem. Hidd el ha valaki tud sporolni és nem bulizza el azért sokminden megoldható. Ajánlom figyelmedbe a kiszamolo.hu blogot.
-
nimfas
addikt
válasz junkpod #25995 üzenetére
Amikor 140-et kerestem abból is tudtam minden hónapban félretenni, nyilván arányaiban kevesebbet. Egyébként ez szerintem neveltetés, környezet kérdése. Pl nincs 20 milliós autóm, de nem is 2eFt-ért tudom tankolni a törlesztő hitel miatt. Van pár ilyen ember a városban (Siófok). A látszat mindenek előtt. (Albérlet, de az iPhone X ott virít a kezében, a család meg közben számolja az aprót hogy holnap mit esznek)
Offtopic OFF. 😇
-
nimfas
addikt
válasz Nemir Ombe #26003 üzenetére
Tápkábel alatt a dugalj és az erősítő közötti kábelt érti? Mert akkor villanyszerelőként nem értem a dolgot. Egy 20eFt-os kábelen gyorsabban folyik az áram mint 50 HZ? Ennyi erővel a villanyóráig ki kéne cserélni 10mm2 MKH vezetékre a falban a vezetékeket. Max a feszültség esés lenne kisebb. Az erősítő felvett teljesítménye adott.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz claire78 #26007 üzenetére
Nem, csak Siófokon 1000-1200 Ft 1m3 víz ára, míg Bp-en ennek a fele. Továbbá van egy párom aki rázós és szereti engedni magára a meleg vizet. Plusz mosogatógép is van (ami szintén spórol, 2 naponta 10 liter vízzel mosogat). Remélem így érthető a számla mértéke.
(#26005) Nemir Ombe : Amíg több diplomás emberek veszik a fogyasztás csökkentő dugaljba dugható csoda szerkezeteket.... Hidd el több hasznom van mint károm.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Bocsáss meg, nem te ajánlottál drágább használt cuccot mint amit kezdő max árnak megjelöltem, hanem Norbi 72.
Más:
Közben megjött a válasz a német postával kapcsolatban, ha onnan rendelnék esetleg:
"Hello, normally 22,- EUR, which model exactly?MfG
Weyrauch
www.elektrowelt24.de"
Gondolom a súly miatt fontos, hogy melyik model... Némi "nyomás" hatására Denon 1400 és 2400 közt kéne dönteni.
www.elektrowelt24.de
(315 Ft/Euróval számolva)
Denon AVR X1400H 399 Euro (125.685 Ft)
Denon AVR X2400H 549 Euro (172.935 Ft)Itthon:
Denon AVR-X1400H 138.000 Ft (12.315 Ft Difi)Denon AVR X2400H 174.000 Ft (2 év gyártói garancia, lehet ők is kintről hozzák be, úgy tudtam itthon 3 év van rá)
(-1.065Ft Difi és még nincs benne a kinti posta) Máshol 190eFt-től (ennyit tényleg nem szánok rá...)Mindeközben:
Amazon.de:
Denon AVR X1400H 378 Euro (119.070 Ft)
Denon AVR X2400H 444 Euro (139.860 Ft)"Delivery to the Czech Republic, Denmark, Finland, Hungary, Poland, Slovakia and Sweden
Items
Standard DeliveryMinimum spend of €39.00
All items*
*Some items may not be available in your country. More information can be found on our help page about Delivery Restrictions."
Ha jól vettem ki 39 Euro felett ingyenes a szállítás.
Itt már 60eFt a difi a kinti ár (posta még nincs benne....) és az itthoni ár közt. Ennyiért már nekem is megéri "kockáztatni" a kinti vásárlást.
Felmerült kérdések:
- Lehet nektek fura kérdés, de kint 2 év vagy 3 év garancia van a Denon erősítőkre?
Erre vonatkozóan nem találtam utalást egyelőre az amazon.de oldalon....- Továbbá, ha jól értem akkor a kiírt 444 Euro ár német áfával van számolva ami 19%, itthon 27%, tehát az ár 1,08*-osát kell számolnom? 444*315*1,08=151.048,8 Ft Jól számolok?
A pontos Euro-Ft árfolyamot nem tudom....
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html/ref=hp_left_v4_sib?ie=UTF8&nodeId=201895780
Próbálom kihámozni:
"About sales tax on items shipped from Amazon.de to customers outside Germany, but within the EU
Amazon.de is required by law to charge sales tax for goods shipped within the EU.The amount of value added tax to be calculated depends on the regulations and laws of the respective country. The VAT amount for all orders shipped to a delivery address within the EU is listed on the last page of your order, your e-mail order confirmation and the invoice attached to your delivery.
Note: Please note that under the EU VAT Directive certain book articles (such as audiobooks) may not be subject to the reduced VAT rate and in this case the normal VAT rate applies.
Under Sales tax rates in the EU , you will find the sales tax rates calculated by Amazon.de for deliveries within the EU.
If you would like to use your VAT number for purchases on Amazon.co.uk, please go to About purchases from EU customers with VAT registration number ."
Azt tudom, hogy vám nincs rá, a kérdés az hogy "korrigálják-e" a 19 és 27% áfát.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz Nemir Ombe #26033 üzenetére
Erre gondoltál?
359 Euro + 22 Euro posta = 381 Euro (120eFt)Akkor már nem a 30eFt-on fog múlni a 2400-as verzió (Amazon.de) ami áfa korrigálással is 150eFt.
Vagy tudsz olcsóbb forrást a beszerzésre csak én siklottam el felette?
-
nimfas
addikt
válasz nimfas #26034 üzenetére
(#26036) szivacs1987: bocs, magamnak válaszoltam, ez már kóros.
Köszi a linkeket és a sok segítséget!
1300-as 310 euro + 23 euro posta 333 (105eFt)
2400-as 415 euro + 30 euro posta 445 (140eFt)Kérdés hogy itt alkalmazzák-e az uniós áfa egyeztetést vagy 19%-os német áfával jön a cucc? Gyakorlati tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz Lacielvtárs #26046 üzenetére
Fasza, nyuszira kérj egy hifi asztalt, állványt mert ez így elég össze-vissza
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Fertőzés elmúlt: 139.749 HUF volt le a kártyáról a Denon 2400-ért. (Még jó hogy megnéztem hogy ne a Paypal váltsa az 145eFt lett volna)
-
nimfas
addikt
válasz SunMount3r #26183 üzenetére
Németből Denon 2400, szállítással 140eFt, az itthoni ár 190-200eFt. 2 ünnep közt befut remélhetőleg. (Nem szilveszter és húsvét közt remélem )
-
nimfas
addikt
válasz manokaj #26194 üzenetére
Tessék!
denon-avr-x-2400h
539 euro, 30 euro a posta dpd.Hmmm... DENON AVR-X 2400H SCHWARZ HEIMKINORECEIVERArtikelnummer: R-8399 1 zzgl. Steuern: 348,74 €
Inkl. Steuern: 415,00 €
Zwischensumme 348,74 €
Versand & Bearbeitung 25,21 €
Gesamtsumme (zzgl. Steuern) 373,95 €
19% MwSt. 71,05 €
Gesamtsumme (inkl. Steuern) 445,00 €Nekem 445*313=139eFt-ot vontak le a kártyáról. 2 nap alatt megugrott az ára wazz.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz Nemir Ombe #26214 üzenetére
Akkor csak "használt" erősítőt vettem.
-
nimfas
addikt
Hali.
Tegnap megjött a Denon 2400-as amit Németországból rendeltem. Tegnap este össze is dobtam. 139eFt-ért jó vétel volt, elvileg ki volt bontva, de sehol egy karc vagy bármi erre utaló jel, 2 év garancia.
Még ismerkedési fázisban vagyok vele.
Később majd teszek fel 2 vázlatot, mert asszony kitalálta hogy akkor már a gurulós tv állvány is legyen cserélve, plusz bútor is legyen mellette.
A bajom az hogy vagy minimális állványok lennének a front álló hangfalak, vagy a tv-vel egy magasságban, de az nekem túl magasnak tűnik már. Majd kérek tanácsot ki hogy oldaná meg a kérdést.
-
nimfas
addikt
Köszönöm!
Gondolom a fa bútorlap berezonálna a hanfal alatt, te is erre gondoltál?
Mellékelek 2 "skiccet" amit az asztalos firkantott 1 perc alatt, az 1-es jelű alapból kiesett, mert 80cm magas a front hangfal, plusz bútorlap, kerék (én szeretném elhúzni ha olyan van, nem kipakolni, hogy hosszáférjek az erősítő hátuljához.... ezt keréken egyszerűbb mint lábon) miatt kb 15cm-el lenne magasabban a tv mint a jelenlegi magasságaA 2-es jelű rajz a lábon álló hangfalak miatt esik ki, plusz ha netán behal a tv (42" Rajzon 40"-nek írtam, most vettem csak észre...) és nagyobban vennék akkor a a hangfalak közti táv behatárolja a méretet.... Ez azért nem szimpi....
Mértem egy szobaméretet, a szerintem kellő adatokkal, továbbá egy rajzot a 2400 User Manuálból, az ajánlott szögekkel, nálam ennek kb a fele. (Tehát cirka 200cm-re kéne lenniük egymáshoz képest a jelenlegi 105cm helyett)
Sajnos amíg nem költözünk el addig adott ez a szobaméret, ebből kell gazdálkodni.
Javalatokat szívesen fogadok mindenkitől a nappali tv oldali berendezéséhez.
Az eredeti terv az volt, hogy egy polcos, tolóajtós szekrény lesz "L" alakban elfordítva a karácsonyfa irányába.
De ha bebaszom a hangfalat a sarokba akkor borul a terv.Előre is köszönöm a javaslatokat, ötleteket!
Üdv. -
nimfas
addikt
válasz Jegesmaci81 #26643 üzenetére
Villanyszerelőként gondolnék arra hogy egy alternatív kapcsolóval meg lehet oldani. Hol ide hol oda kapcsolni. A kérdés az hogy létezik-e ennyi kimenetes kapcsoló. Legrosszabb esetben egy relével megoldható hogy egyszerre csak 1 kimenettel legyen aktív.
-
nimfas
addikt
válasz I'am Dony #27471 üzenetére
Nekem is a Denon 2400-ben van ilyen beállítás, de ott külön lehet állítani, hogy az OSD megjelenjen-e!
Egy régi Popcorn A110-esem van, ott pedig a hang beállításnál külön-külön kellett beállítani, hogy a hdmi-n RAW vagy stereo vagy milyen kódolással küldje tovább....Nekem olyat csinál a rendszer ami fura, ha bekapcsolom az erősítőt akkor átveszi a hangot a tv-től (SAT beltéritől), ha kikapcsolom akkor visszaveszi a TV a hangot. Néha megmakacsolja magát és néma a TV pedig az erősítő nincs bekapcsolva.
Hdmi-n van rádugva a sat beltéri az erősítőre, ahogy az erősítő kimenete is rá van dugva a tv hdmi ARC csatijára.
Én is olyat szerettem volna, hogy a sat-ot a tv-re dugom direktben és a tv-t optikával összekötöm az erősítővel, de akárhogy állítottam a bemenetet OPT1-et a TV audio-ra, csak nem akart szólni (pedig a tv-n is átállítottam az audio-t optikaira) A cél az lett volna, hogy ha bekapcsolom az erősítőt akkor a hang ott szóljon, ha ki akkor pedig a tv-n. Na ez így nem jött össze, csak ha a sat is az erősítőn fut át.
-
nimfas
addikt
válasz Nemir Ombe #27475 üzenetére
Nekem a Denon HEOS akadt ki tegnap.... beállítottam a NAS audio dirjét még múlt héten.
Tegnap elindítottam egy albumot lejátszásra és szaggatott a hang, majd süket. De a kijelzőn ott maradt a dal címe..... hiába kapcsoltam át máshova, hiába kapcsoltam ki az erősítőt.... Van még mit csiszolni a rendszerenSzerk: Hangerőt sem mindig tudom ott állítani a lejátszás oldalán.... beletekerni sem lehet a számokba, csak léptetni, vagy legalábbis nem találtam még meg.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
-
nimfas
addikt
[link] Erre senki nem tud választ?
Nem túl gyakori a Denon? 😉 -
nimfas
addikt
Ahoy,
Szeretnék egy nagyon-nagyon belépő szintű mélynyomót venni a jelenlegi 5.0 szettemhez és erősítőmhöz. Első hangfalak: Music power 200W, Sinus power 100W, freq: 45-20kHz, 4-8 Ohm, sorrund: 120/70 W, 70-20kHz, 4-8 Ohm, erősítő Denon 2400X.
Tudom hogy egy 170eFt-tól kezdődő láda kéne hozzá, de ennek cirka a 1/3-át szánom rá (a meglévő hangfalak összesen nem voltak 100eFt-ba annó). Ha nagyon megszalad majd lecserélem.
Mire figyeljek, milyen frekit tudjon, milyen impedanciájú, aktív legyen gondolom.... Ha szabad kérni ilyen tanácsot "ultragagyi" ládához. 😁
Hirtelen ezeket találtam.... Nem tudom mi a sorrend. Csak az ár vagy van valakinek tapasztalata esetleg....
JAMO SUB 210
YAMAHA NS-SW 100 BL
WILSON SUB-10
MAGNAT Monitor Supreme SUB 302AElőre is köszönöm!
Üdv. -
nimfas
addikt
válasz tothjani81 #38539 üzenetére
Ma hoztam el az Auchan-ból 50k-ért a JAMO 210-est. Az eddigi semmitől biztos jobb lesz. 😁
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Empire of the Ants - Az év végétől építhetünk saját hangyabirodalmat
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- GTA V