- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
veterán
válasz Atomgeszi #3347 üzenetére
Pioneer HTP 073 esetleg a Z906 helyett?
Vagy egy JBL 178 + Harman Kardon AVR-132?
Határ nekem együttesen ez a 80-90. Lenne több is, de ennél többet nem áldoznék rá.
Most is egy RFT 80as évekbeli erősítő + hangfalakkal nyomulok, csak már brutálisan nagy alapzaja van már kis hangerőn is, és hát a játékok miatt fontosabb lenne az 5.1, hogy tudjam merről lőnek éppen.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #3472 üzenetére
Akkor a házimozizás kicsit csökevényes lesz.
Nem piszkálgatásnak szánom, de hány éves az a videokártya, aminek nincs HDMI kimenete? 2008-ban vásárolt laptopomnak is van, szempont volt a kiválasztásnál.
Potom pénzért kapni HDMI-s VGA-t, 3-4 éves használt is megteszi. Inkább azt vegyél, mint hangkártyát.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #64160 üzenetére
Nálam a 117x23x37 centis frontsugárzók teljes mértékben megkapták feleségbarát minősítést.
Az elképzelésed jelentős mértékben csökkenti az egyébként elérhető jó hangzást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
válasz Atomgeszi #64163 üzenetére
csak a hátsó surroundok aksisak,de ezt gondolom láttad. Ok
Nehéz lesz ennyiért találnod szerintem 5.1 rendszert max használtan valamit ami újan sem volt túl acélos.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Atomgeszi #64166 üzenetére
Hát sajnos ez ilyen játék. valamiről le kell mondani. Ha 5.1 szettet akarsz újan az ennyibe nem igazán fér bele.
Extreme Audionál van most Yamaha NS-F51 139 ezerért akciósan vagy Polk audio T50 199 ezerért. Mindegyik 5.0 szett, én ezeket venném ha ennyi pénzt szánnék rá és új szett kellene és ehhez egy olcsóbb mélyet használtan . Vagy szintén használtban vannak néha régebbi B&W szettek . Az erősítőd, a Denon 2500 220+ ezer forint ehhez szerintem egy ilyen 100 K-s Harman bögre szett elpazarlás, nincs arányban,de majd a profik megmondják mit gondolnak erről.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #64164 üzenetére
Használt 5.1-ből is csak rendkívül szerény minőséget kapni annyiért. A szubláda, ami kötelező, elvinné a felét. Ahogy az előttem szóló megjegyezte, botorság lenni valami vicikvacakkal elrontani az erősítőd hangját.
Úgy tekints erre a projektre, hogy sok évre szóló élményt veszel![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mr. bryan
tag
válasz Atomgeszi #64169 üzenetére
Az is opcio, hogy eloszor csak sztereo szettet epitesz ki, es idovel kiegeszited a rendszered. Egyebkent avx-en van zensor 1 + center egesz jo aron. Ehhez nezel egy subot, 200e alatt megvagy. Kesobb pedig veszel egy nagyobb zensort frontnak, a kicsik meg mennek hatternek.
-
félisten
válasz Atomgeszi #64169 üzenetére
Én azt ajánlanám , hogy nézz körül itt az aprón, az AVX fórumán és Jófogáson. Nézd meg mi az ami beleférne neked aztán úgy kérdezz rá itt konkrétan .Sajnos nem olcsó manapság összehozni még egy belépő szettet sem. Érdemes lehet nem mindjárt 5.1 ról kezdeni, nekem is 2-3 hónap alatt állt össze a szettem, sőt az Atmos fél évbe telt.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #64173 üzenetére
Hangdobozok képességeit olyan zenékkel lehet felmérni, tesztelni. Ami azokkal nem remekel, attól még lehet jó elektronikus dallamokkal. Ennek oka egyrészt a viszonyítás, mert az élőzenéből a hangszerek hangját ismerjük, azokat tekintjük etalonnak. A tuc-tucot mihez hasonlítsuk?
-
jambiyya
őstag
válasz Atomgeszi #64173 üzenetére
1.
Vegyél két "polcos" Klipschet. Akár használtan is. Szeretni fogod a hangját. Akár sub nélkül is jók lehetnek, picit "V" karakterűek. Subból egyébként sem kell ugyanolyan márka, tuti használtan néznék valamit. Később bővíthetsz centerrel (olvass vissza, vmelyiket nem szerette 1-2 topiklakó), hátsóval.2.
Esetleg lehet rögtön 5.0 szet is lehet polcosokból, szerintem a legtöbb boltban tudnak ajánlani valami elfogadhatót. Utána pedig keresel hazsnáltan subot. -
ada19
senior tag
-
jambiyya
őstag
válasz Atomgeszi #64184 üzenetére
A kinézet szubjektív, de az külön jó, ha tetszik.
Többen írták, hogy az alap centertől nagyságendekkel jobb a többhangszórós, de olvass vissza inkább, a kereső jól működik.Az AVR a large-ra állított dobozokra osztja szét a basszust, szóval ha ugyanolyan van hátul, akkro akár azokra is. Nyilván sub nélkül nem olyan jó, de átmenetileg jó lehet.
@AntonChigur: pedig bizony soaktmondó lehet valaki korábbi kommentjeit visszaolvasni...
-
félisten
válasz Atomgeszi #64202 üzenetére
Ami probléma az árkeret mert nehéz abban az összegben még úgy mind ízlést , hangzást és mindenféle tudást beleerőltetni, hidd el.
Én elmentem meghallgattam pár szettet. Ha esetleg Fejérmegyében jársz vagy a közelben laksz akkor szívesen látlak . Dali spektor rendszerem van, sztereóba is ,2.1 ben is vagy bárhogy meg tudod próbálni , használtan kb 150 K körül megkapod a front párt.
A fent linkelt Jamok szerintem, amik beleférnek komplett szettben 200 K ba .[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Atomgeszi #64208 üzenetére
Akkor nem vagy messze ( 50 km) én onnan származok, már mint Tamásiból, most Sárbogárdon lakom. Érdemes meghallgatni a hangfalakat.
Ne adj tesztekre és más ember ízlésére, mert lehet épp neked a Klipsch hangja nem jön be. Nekem az amúgy tetszett, 620 -as típus volt. Én azt mély nélkül is elhallgatnám de két front mellé először Subot vennék.Sajnos hiába van az hogy belépő házimozi, nagyon nehéz az igényekhez találni olcsón szettet. Én is így jöttem ide pár hónapja aztán most már ott tartok hogy összeraktam egy 7.1 szettet de most meg házimozi szobát akarok és eladom
Wilsont is hallgattam, a hideg rázott tőle , nekem kifejezetten doboz hangja volt. Tényleg talán a Jamo az ami ebben a kategóriában olcsón megvehető újan, persze kompromisszumos cucc, de szerintem ebben a kategóriában mindegyik ajánlott cucc az valahol, a pénztől függ minden.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Atomgeszi #64195 üzenetére
Ebbe az elrendezésbe nem hangfalat keresnék, hanem új helységet. A sok szilárd visszaverő felület és a plafonra szerelés olyan mértékben rontja a hangzást, hogy ablakon kidobott pénz amit ide vásárolsz.
Gyakorlatilag te egy Auro3d front height részét valósítottad meg, de azt is valami öszvér módon: FHL + CH + FHR
-
félisten
válasz Atomgeszi #64222 üzenetére
Igen ott is. Dunaújvárosban sajnos megszűnt ahol lehetett.Alleban még van ha jól tudom márkabolt. Volt ahol háznál hallgattam, három is, vételi szándékkal. A Spektor állókat el is hoztam az egyik helyről, mert tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
mr. bryan
tag
válasz Atomgeszi #64241 üzenetére
Itt egy eredeti elkepzelesedhez kozelebb allo otlet:
Ezeket a hangfalakat felrakod a falra, tartokonzolokkal. En mar hallottam zensort, abba a szobaba talan meg feleslegesen jok is.Ehhez keresel egy szubot - bar nem tudom hova akarod rakni, hogy ne essetek el rajta - es megvagy annak az 500 ezernek a toredekebol.
A szubnak nem kell ugyanolyannak lennie, mint a sima sugarzoknak. Apron nagyon sok szub van most, biztos talalni fogsz olyat, ami megfelel a penztarcadnak es az elvarasaidnak.
-
jambiyya
őstag
válasz Atomgeszi #64415 üzenetére
AZ RCA egy csatlakozó fajta, analóg video és hang, valamint digitális hang (SPDIF) továbbítására használják.
A "klasszikus" AVR-aktív sub csatlakozást ezzel valósítjuk meg. Gyengeáramú, nem erősített, ezért pl. passzív subhoz ez nem jó.
Én még nem láttam olyan AVR-t, aminek erősített sub kimenete lett volna, vagyis ahogy Te érted, a sub mindig "pre".ui: ezt a feliratot így "PreSub" én még nem láttam, de nem kizárt, hogy van olyan AVR, amire így írták, de a csati tuti RCA.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Atomgeszi #64446 üzenetére
Lejátszófüggő, MPC-HC-n például egyszerűen beállítások, belső szűrők, audio dekóder, és ami formátumot kijelölsz, az így megy ki. Viszont bitstream csak Atmos és DTS:X esetében szükséges, minden más esetben a PC-s dekóderrel jobban jársz hangminőségben.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Atomgeszi #64456 üzenetére
Az sokkal jobb, mint ami nekem van, szóval biztos nem a teljesítmény az oka, esetleg valami olyan futó program, aminek nem kellene futnia. Úgy mehetsz biztosra, ha újraindítod a gépet csökkentett módban. Ha ott nincs ilyen gond, akkor már csak meg kell keresni, hogy mi zavarja a hangot.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Atomgeszi #64474 üzenetére
Nem ismerem, vakon maradnék a Magnatnál. A hangkártya nem lehet a gépeden probléma, mert az csak analóg hangnál számít, HDMI-nél egyáltalán nem. Mindenképp az audio stack-ben kell keresni a hibát.
-
Quetz
őstag
válasz Atomgeszi #64745 üzenetére
Minden hangszóró impedanciája változik a frekvencia függvényében:
Hogy egy cég miként tünteti fel a saját megoldását, az csak tőle függ. Pontosat csak a fenti grafikon ismeretében lehet mit mondani.
Mindenesetre általánoságban azt lehet mondani, hogy a 8ohm 88dB érzékenységű hangfalat jobban fogja szeretni az erősítőd.
biwarez nem létező szó, bi-wire amire gondolsz és fölösleges foglalkoznod vele belépő szinten.
-
alex8379
csendes tag
válasz Atomgeszi #65151 üzenetére
Akkor ha jól értem, eleve az erősitő egyik hangszóró kimenete a magass frekvenciáju hangokat adja és a másik pedig a közép és a mély. És ha ez így van akkor még az fura (persze lehet, hogy ez csak az én tudatlanságom) hogy a mély és a közép hang ami energia igényesebb. De arra ugyan úgy egy kimenet van kötve mint eddig. És a másik kimenet csak a magass hangokat erősiti. Szóval a mélyet is pl. 150w táplájja és a magassakat is 150w. Vagy hogy van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Apple Watch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning