- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Sziasztok
Nem tudja vki, hogy a Fujitsu PRIMERGY TX1310M1 C226-os alaplapi RAID mit tud? Szoftveres/hardveres...? teljesítménye az addonokhoz képest? -
floatr
veterán
-
floatr
veterán
válasz
bambano #4214 üzenetére
Bár lazán kapcsolódik csak, de vélek némi gyakorlatot felfedezni a mondandódból, amikor openvpn-ről van szó, volna egy kisebb problémám vele. Windows kliens kap egy PUSH ROUTE-ot, de csak rendszergizda jogosultsággal lehetne végrehajtani. Rendszergazdaként kellene indítani a vpn-t? Ez mondjuk elég felhasználóbarátságtalan lenne...
-
floatr
veterán
válasz
bambano #4146 üzenetére
Ez lesz az első szerver, eddig külön laposokon mentek a dolgok, de elég egyszerű darabokon. Amúgy kulcs soft, SQL Server, firebird, szitu ugyanaz. Ha nem korlátoznák a szerver funkcionalitását (telepítés, upgrade csak lokálisan), akkor meg tudnám oldani azt is konténerben, de így kell neki egy VM. Nem vágom, hogyan lehet ennyire múltszázadi módon fejleszteni, hogy eleve millát súrol csak a szoftveres oldal, és ráadásul rugalmatlan is mint egy ammonitesz
A router adottság, nekem is szívás ovpn-t konfigurálni, de ez van. Talán ha LXD-be csomagolom, egy lépéssel több lenne átlépni rajta. Más helyszínen simán kidobnám a meglévőt.
Köszi
-
floatr
veterán
válasz
cinemazealot #4137 üzenetére
Ez nem lenne rossz elképzelés, de maga a rendszer felépítése sem 5 perc, ott is lenne szerepe a raidnek, ha netán megdöglik az egyik hdd, akkor nem kell szívni még a backup/restore-al sem.
-
floatr
veterán
Sziasztok!
Egy 2+ felhasználós szervert szeretnék összelőni könyvelés kiszolgálásra, amihez win kellene, viszont nincsen túl sok bizodalmam benne, ezért KVM-be zárnám egy linux hoston. Lenne rajta egy konténeres VPN, és még pár marginális feladatot is rábíznék többnyire munkaidőn kívül. Kinéztem egy Dell T30-ast hozzá (xeon, 16GB, 2x1TB raid 0), de kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy elég-e a hardware hozzá, vagy hasonló árkategóriában van-e jobb lehetőség
Nézegettem alkatrészeket is, de kissé ahogy elmerülök a részletekben, egyre inkább azt látom, hogy a T30 jó vételnek számít.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nők, nőügyek (18+)
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Könyvajánló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- MGE UPS System Pulsar Evolution 2200 2U-s szerver szünetmentes
- FSP 1000-50AAG 1000W 80+ Gold táp
- APC SUA750IX38 Smart UPS 750VA - szünetmentes tápegység - Bontatlan!
- Szerver Tápegység Gold / Platinum 750W 1000W 1200W 1600W 2000W Breakout Board Kábel HP DELL 12V
- Szerver táp - HP Compaq ESP115 PSU 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest