- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Mikrotik routerek
- VPN topic
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen routert?
- Windows 11
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
shalafi66 #37339 üzenetére
Pont azt írtam hogy a Preludiumban a magas hangok élesebbek, lehet talán túlságosan is, más hangfalnál még nem hallottam hogy ennyire éles legyen. Lehet azért mert ezen kívül a többi hangfalam mind bóvli volt és ez a helyes.
Az hogy távol-keleti az nem sokat jelent, manapság már minden made in china. A Tempus hangzásának van bőven hibája, de előnye is.
-
TurboK0
tag
Hmm, akkor lehet hagyom úgy ahogy van, és bemegy másodlagos szettnek a másik szobába. Amíg nem tolom agyon a hangerőt, addig a mélyek nem rezonálnak, az érdes magas hangok meg eléggé tetszenek (pl. Yello - Insane c. dala majdnem mintha C64-en szólna). Inkább az elsődleges szettem az, aminél a magasak nem annyira részletesek (Magnat Tempus 55), meg a közepesek is hiányosak, de abba nem menjünk bele.
A csatlakozócsere kizárólag csak azt a célt szolgálná hogy könnyebb legyen bekötözni, mivel a gyári csatlakozóba alig alig fér bele a kábel amit használok, pedig az sem vastag.
Illetve egyik pár hangfalon valamiért teljesen hiányzik a gyári bemenet tehát azokra egyébként is kell bemenet, akkor meg már menjen mindre ugyanolyan. -
TurboK0
tag
válasz
Donki Hóte #37335 üzenetére
Újonnan gyártott M21WG-9-08 hangszórót 100 fontos áron találtam ráadásul angliából, ennél fogva ez nem lesz megoldható 3 pár hangfallal.
-
TurboK0
tag
Preludium B31 hangfal tuningolással van itt valakinek tapasztalata?
Amit szeretnék:
- csatlakozók cseréje banándugósra
- belső bélés cseréje
- hangváltó cseréje (lásd: https://retronom.hu/node/47634), nem tudom ezt mennyire egyszerű megoldani a gyári hangváltón, avagy egyszerűbb beletenni pl egy SAL HV 228 váltót ami első ránézésre hasonló paramétereket tartalmaz mint a retronom-on írt verzió.
Jelenleg a Vifa mélyek ki vannak cserélve SAL SBX 2030-ra, így került hozzám. Az eredeti tulaj így szerette. Ezért is gondoltam a SAL HV 228-ra.Az én fülem számára annyi baja van a hangfalaknak a jelenlegi felállásban hogy:
- a mélyek kicsit "hordó" kongást produkálnak. Persze lehet hogy ez csak a méretből és a zárt kivitelezésből adódik, de ezért tervezem a bélés cseréjét.
- a magasakon lehet túl sok a hangsúly, hosszabb hallgatás után kezdik szúrni a fülemet. Talán a hangváltó tuning ezt kiküszöbölné.
- 120-160Hz között berezonál a hangfal. ezt nem tudom mi okozza.Hangfalat még nem tuningoltam ilyen mértékben, lehet hogy az lesz a vége hogy a hangfalak a meglévő állapotban kerülnének a kisszobába, nálam pedig marat a Magnat Tempus. Sajnos a szobám akusztikája nem elég jó, a falakból árad a mély, ezért csak vagy elől, vagy hátul érezni a mélyeket normálisan. De ezzel nem tudom mit lehetne tenni a padlószőnyegen kívül. A Preludiomok az előző tulajnál sokkal egyenletesebbek voltak, bárhol a szobában ugyanolyan erősek voltak a mélyhangok (ott padlószőnyeg volt és függöny volt a falon, nálam parketta és csupasz fal).
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- PlayStation 5
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest