Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #33068 üzenetére

    Régi fórumozók nevezték így. :) Nincs semmi személyes abban amit írok, nehogy úgy gondold, hogy valami negatív éle akarna lenni. :) Nyilván minden hangszóró megszólal, a paramétereinek megfelelően, ha nem szakadt a lengőcséve.

    Problémás a DTF-12, központosítás, gyártási hanyagságok, ezért a 4,7uF ennél a típusnál a maximum.

    Vszeg csak nagyobb induktivitással lehet egyenletesebb középtartományt csinálni az SBV-nél.
    Vszeg, én is b-reflexet választanék a felhasználás miatt, alsó határban nem jobb, mint a zárt, a rezonáns kiemelés miatt sem, és még jól sem szól, de legalább picit hangosabb lesz, mint a zárt. Csak érdemes hozzá tenni, hogy nem fog jól szólni.

    Az impedanciamérést mindig lehet ellenőrizni. :) És igaz, vannak buktatók még a pontosságon kívül is, de kb. ez a legegyszerűbb hangszórós mérés.

    Nem is nagyon lehet. Mindig ellenőrizni kell, a több tíz éves adatok csak irányadóak. Az adatlapok nem tervezésre valók. Csak egy kép arról, hogy milyen volt egy darab hangszóró akkor, amikor megmérték. És ez még a jó eset, amikor szándékosan nem csaltak a méréssel. :) Tudok én 3dB-nek mérni 10dB-es rezonanciát. :DDD Ha azt akarom. Vagy 5-10Hz-zel alacsonyabb alaprezonanciát a T-S-hez, szépíthetők az arányok is, stb.
    Nem is választok én sosem gyári adatok szerint, vagy ha igen, akkor hozzászámolom az ismert eltéréseket. :)

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák