- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gyakori Kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
Be lehet állítani a leveleknél méret szerint csökkenő sorrendet? Kicsit szeretném csökkenteni a postafiók méretét és megnézném a legnagyobb méretűeket, hogy mit lehet abból törölni.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
A névjegyeim a gmail-ben, így a telefonomon is különböző színűek. Gépen nem szoktam nézegetni őket, de a telefonon baromi ronda a főképernyőre kitett pár gyorshívó (rózsaszín, narancs a sötét háttéren). Meg lehet változtatni a színüket? Nem akarom őket csoportosítani, egy színben jó az összes, de egyszerűen nem találom ezt a funkciót. Hogy lehet megváltoztatni?
-
G@ben
addikt
Be lehet állítani olyan értesítőt, ami szól, ha megnyitották az elküldött levelem?
Illetve egy már elküldött levélről meg tudom nézni, hogy megérkezett-e hozzájuk? Garanciális ügyben küldtem egy hete két mailt is fél nap eltéréssel, de letagadták, hogy nem ért oda egyik sem és nem tudom, hogy nálam van-e a hiba, náluk, vagy simán csak nem akarnak vele foglalkozni és törölték.[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz energomatt #10199 üzenetére
Nem rossz megoldás, de csak ezért létrehozni egy új címet elég macerás. Na mindegy, inkább megpróbálok odafigyelni, hogy ne neki küldjem.
Azért köszönöm mindenkinek a javaslatokat!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz energomatt #10197 üzenetére
Erre én is gondoltam, de több levelet küldök magamnak, mint havernak.
-
G@ben
addikt
válasz energomatt #10193 üzenetére
Más. Én is meg tudtam adni olyan csoportnevet, ami az én címem, csak hozzáraktam két számot. Az lehet, hogy épp másnak a mailcíme.
Nem egy betűs elérést szeretnék, hanem az első három betűt a saját címemből. Több olyan mail is van ismerősöknél, amiben szerepel ez a három betű, de csak és kizárólag egyik haverét dobja fel előttem. Na ezt a prioritást szeretném megcserélni.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz energomatt #10191 üzenetére
Nekem nem volt ilyen névvel csoportom, más lehet, hogy létrehozott ilyet. Nem Q betűvel szeretném megcsinálni, hanem a mailcímem első betűivel, mert egyszerűen az van benne az ujjaimban, évek óta úgy használom.
-
G@ben
addikt
válasz energomatt #10188 üzenetére
Amikor létre akartam hozni, azt mondta, hogy már van ilyen. Nem mondom, hogy biztos nem én csináltam sok évvel ezelőtt, de nem emlékszem, hogy csináltam volna.
-
G@ben
addikt
Van egy olyan gondom, hogy magamnak szoktam küldeni maileket linkekkel, emlékeztetőkkel, stb, és a címhez a címem első három betűjét írom be, majd nyomok egy entert. Viszont egyik havernak a mailcímében szintén szerepel ez a három betű, és egyre gyakrabban neki küldöm el, amit magamnak akartam. Meg lehet oldani, hogy az én címem akarja ennél a három betűnél alapértelmezettként felhozni?
-
G@ben
addikt
Na még egy kérdés, ami miatt az egész cserét csináltam: most a legfrissebb van fent telefonon, jobb, mint a régi abból a szempontból, hogy ha rábökök egy hosszabb jegyzetre, akkor végre végig tudom olvasni a teljes szöveget, nem csak fent van 3 sor, viszont ha szerkeszteni akarom, akkor még mindig a régi kis ablak van, ahol szintén 3 sort látok, és így elég nehéz szerkeszteni egy hosszabb szöveget. Alul megvan az összes olyan lehetőség, amiket nem használok, azaz hely felvétele, mások meghívása, stb, ezeket nem lehet eltüntetni, vagy valamilyen módon megoldani, hogy szerkesztésnél is a teljes szöveget lássam egyszerre, ne csak 3 sort? Vagy ez itt már off?
-
G@ben
addikt
A telefonomon a google naptárat le szeretném cserélni másik verzióra, hogy újabbra, vagy régebbire, azt még nem tudom, kísérletezgetek, hogy melyik jó, de a lényeg, hogy a benne lévő jegyzeteket semmiképp nem szeretném elveszíteni. Szinkronizálva van a géppel, de nem szeretnék olyan bakit, hogy felteszek egy régi, üres naptárat a telefonra, majd úgy szinkronizál, hogy a gépről is töröl mindent.
Ki lehet-e menteni a jegyzeteket valamilyen formában egyszerűen, hogy a megfelelő dátumhoz mentse le, és szükség esetén könnyen vissza tudjam tölteni?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Egy régi freemailes postafiókról át voltak irányítva gmailre is a leveleim, de a freemailes fiókom elhanyagoltam, megszűnt, ami nem is lenne gond, de valaki más regisztrálta azt a címet, így most megkapom a leveleit (legalábbis egy részét biztosan). Hol tudom leállítani az átirányítást? A gmailben vagy szólnom kell a freemailes embernek?
-
G@ben
addikt
Amióta megújult a gmail, azt csinálja, hogy elolvasok egy mailt, majd visszalépek a fő oldalra, akkor az olvasott mail nem lesz vastagon olvasatlannak jelölve, de mivel nálam úgy van beállítva, hogy az olvasatlanok felül vannak, így a már elolvasott is ott marad elég sokáig, ha nem frissítek rá. Volt már fél óra is, és ez elég zavaró. Hogy lehetne ezt megoldani rendesen?
-
G@ben
addikt
Nem. Az elsődleges és a másodlagos is gmail. Azt szeretném elérni, hogy ami mail a másodikra jön, azt továbbítsa az elsőre is. Anno felvettem a második címet az elsőbe, beállítottam mindent, ahogy mondtátok, pár napig működött is, de aztán nem.
"Hitelesítési hiba. szept. 5. óta nem töltött le üzenetet ebből a fiókból."Itt a részletekben ezt írja:
Hitelesítési hiba.
A szerver a következő hibát adta vissza: „[AUTH] Application-specific password required: https://support.google.com/ac...”A második címben meg van adva:
A beérkező üzenetek egy példányának továbbítása ide: első cím
1. Állapot: A POP protokoll engedélyezve van minden levélre
Állapot: Az IMAP le van tiltvaAz első mailen belül, ha szerkeszteni akarom a második mail adatait, akkor meg kell adnom nevet, jelszót. Itt a második mail belépési jelszava kell vagy alkalmazásjelszó? Mert egyiket sem fogadja el. A nevet már átírtam mindkét címnél ékezetmentesre, de valami miatt még nem jó.
Jelen pillanatban itt tartok.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
A hibaüzenet szerint "Application-specific password required:". Akkor most kell neki egy alkalmazásjelszó? Hol? Létrehozom az elsőben, majd a másodikba azzal lépek be? Onnantól az lesz a jelszavam a második mailhez? Elnézést a hülye kérdésekért, de már tényleg nem tudom, mi a franc baja van, ha az elején működött szépen az átirányítás, aztán nem, illetve csak azt küldi tovább, amit én írok magamnak tesztképpen az első fiókból a másodikba, semmi mást nem.
-
G@ben
addikt
Elhamarkodottan írtam, itthoni gépen nem jó. Hibás név vagy jelszó szerinte, de mind a kettő jó.
Érdekes módon, ha az elsődleges címről írok a másodlagosra, azonnal megjeleníti az elsődlegesen is, azaz azt átküldi, de ha máshonnan megy a másodlagosra, akkor azt nem küldi tovább.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz Dluinet #9754 üzenetére
Viszont még mindig érdekelne, hogy hogyan tudok hiba miatt kapcsolatba lépni a gmail supporttal, mert a másik címemről még mindig nem tudom az első címemre átküldetni a leveleim, pedig minden be van állítva, és pár napig működött is.
-
G@ben
addikt
válasz Dluinet #9747 üzenetére
Ha az én példámra gondolsz, egy pontot írt el.
Nem tudom, hogy a gmail-re regisztrált, vagy sem, de rengeteg helyre azt az emailt adta meg, ami elég zavaró, mert ha jól emlékszem, pont a pénzzel foglalkozó paypal vagy nem kért linkre kattintást az aktiváláshoz, vagy kért, de én nem kattintottam rá, mégis aktív volt a regisztráció.
És még csak üzenetet sem tudtam küldeni neki, hogy szálljon le a címről, mert azt is én kaptam volna meg.
Na jó, a paypalon regisztrált telefonszámra küldtem netes sms-t angolul, hogy hagyja abba, nem az övé a cím.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz Dluinet #9744 üzenetére
Pontosan. Csak ezt sokan nem tudják, így azt hiszik, övék a cím. Nekem általában valami brazil nő regisztrál be minden oldalra az én, egy ponttal kiegészített címemmel, amit sok oldal el is hisz, nem kér visszaigazolást, hogy az érkező mailben nyomjak a gombra. Első alkalommal szoktam írni az oldalnak, hogy a címet örökre töröljék, de ha a nő kitartó, és újra regisztrál, akkor kérek jelszóemlékeztetőt, azzal belépek, majd megváltoztatom a jelszót az adott oldalon. Így lett paypal-om (nullás egyenleggel), instagramom, meg egy csomó más regisztrációm.
-
G@ben
addikt
Hogy lehet a gmail-ről hibajelentést tenni? Nem működik a levelek átirányítása, visszajelzést már adtam kb egy hete, de semmi reakció nincs rá.
-
G@ben
addikt
Múltkor kérdeztem, hogy hogyan lehet a fő fiókomhoz még egy gmailes mailcímet adni, sikerült is, működött rendesen, de most azt írja, Hiba történt a következő leveleinek ellenőrzésekor: xxx@gmail.com.
Ha ott rámegyek a részletekre, akkor ez jön: Hitelesítési hiba. szept. 5. óta nem töltött le üzenetet ebből a fiókból.
Ha itt rámegyek a részletekre, akkor meg ezt írja:
Hitelesítési hiba.
A szerver a következő hibát adta vissza: „[AUTH] Application-specific password required: https://support.google.com/ac...”
Az igaz, hogy nem jön gyakran email rá, az is rendszerüzenet, attól is tekintsünk el, hogy már jönnek a reklámok, miközben sehol nem adtam meg, csak és kizárólag a fő címmel áll egyelőre kapcsolatban, de hogy lehet ezt a hibát megszüntetni? Nem változtattam jelszót, nem csináltam vele semmit, aztán egyszer elkezdte ezt írni.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Ha két gmailes címem van, és a másodikat hozzáadtam az első fiókhoz, hogy az elsőbe belépve is tudjam olvasni a másodikra érkezett leveleket, akkor új levél írásánál ki tudom választani, hogy melyik címről küldje el, de ha a másodikra érkezett levélre válaszolnék, akkor csak az első fiók címét ajánlja fel. Ezt meg lehet változtatni?
-
G@ben
addikt
Mostanában furcsa a levelezésem. Nem tudom, hogy a gmail miatt, vagy a másik fél a hibás, de hátha tudtok segíteni.
Asszonnyal szoktam levelezni, ő céges emailről ír, de egy ideje néha átteszi a leveleimet nála a spamekbe, de csak az első reggelit, utána már nem, illetve ami nagyobb gond, hogy ő az én válaszaimat azonnal látja, én az övéit néha azonnal, néha csak sok óra késéssel. Megérkezik a levél, és látom, hogy már több órája elküldte. Tegnap egy levélfolyamból az egyik válasza kimaradt, ami 9,5 óra után érkezett csak meg, míg a többi a "szokásos" 2-3 óra késéssel megjött, azaz előbb kaptam meg a később írt válaszokat, mint azt. Egész eddig a spam miatt azt gondoltam, hogy nála van a hiba, de most kaptam mailt másik helyről, ami 1 nap késéssel érkezett meg. Azt hiszem, mindkét helyen outlookot használnak, én sima böngészőt.
Illetve a ph-s téma értesítések mostanában többször is megjöhetnek, azaz kapok értesítést, elolvasom az új hozzászólást, majd egy idő után ismét kapok értesítést ugyanarról a témáról, de nincs új hozzászólás.
Ez a gmail miatt lehet, vagy máshol kell keresni a hiba okát?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Az mitől lehet, hogy a céges gépen gmailbe bejelentkezve elsőre szinte mindig a sorry, something went wrong ablak jön be, majd másodikra belép rendesen? Firefox böngésző, illetve több weboldal le van tiltva, de ez nincs.
-
G@ben
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mennyire gmail, de ez tűnik a legközelebbi témának.
Itthoni nyaralás alatt próbáltam csatlakozni a szálloda wifijére az ottani jelszóval, mire kaptam egy üzenetet:Google Verification Code
Dear Google User,
This email address is being used to recover a Google Account. If you initiated the recovery process, it is asking you to enter the numeric verification code that appears below.
If you did not initiate an account recovery process and have a Google Account associated with this email address, it is possible that someone else is trying to access your account. Do not forward or give this code to anyone. Please visit your account's sign-in & security settings to ensure that your account is safe.
Alatta pedig egy kód.
Ez azt jelenti, hogy feltörték a fiókom vagy csak próbálták? Vagy mi történt? Változtassak jelszót vagy mivel nem vettem észre egyéb kísérletet, megnyugodhatok? A telefonos ellenőrzés is be van állítva, de oda nem jött sms. A legutóbb használt eszközök az általam tényleg használtak.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
Az mitől lehet, hogy ha magamnak küldök egy levelet, azt kétszer küldi el? Hétvége óta csinálja, amióta az Androidos telefonommal szinkronizáltam pár dolgot.
-
G@ben
addikt
Múltkor megváltoztattam a jelszavam, illetve beállítottam a kétlépcsős azonosítást és az alkalmazásfüggő jelszavakat is telefonra és a Notifier Pro-ra, de most megint megváltoztattam a jelszót és továbbra is működik a telefonon is és a Notifier Pro-ban is az email. Ez így rendben van?
-
G@ben
addikt
A kétlépcsős bejelentkezésnél meg lehet adni, hogy bizonyos gépen csak egyszer kérjen azonosítást. Ha viszont használom itthoni gépen, munkahelyi gépen és telefonon, akkor is meg lehet adni, hogy mindegyiken csak egyszer küldjön kódot vagy minden váltásnál küldi a kódot, azaz munkahelyi gépen megnézem, aztán hazajövök, megnézem itt is, akkor újra ad kódot?
-
G@ben
addikt
Ma reggel kaptam ezt a levelet:
Hi,Someone recently used your password to try to sign in to your Account ...@gmail.com. This person was using an application such as an email client or mobile device.
We prevented the sign-in attempt in case this was a hijacker trying to access your account. Please review the details of the sign-in attempt:
Friday, March 30, 2014 1:40:51 PM UTC
IP Address: 179.43.133.34
Location: Pine Hills, FL, USAIf you do not recognize this sign-in attempt, someone else might be trying to access your account. You should sign in to your account and reset your password immediately.
Ezek szerint valaki be akart lépni a fiókomba a jelszavammal, viszont a küldő email címénél ezeket írja ki:
no-reply@accounts.google.com noreplygoo2@hotmail.com
srs.kundenserver.deAmi furcsa nekem, az a hotmail és a kundenserver. Ez most hivatalos google levél vagy csak át akarnak verni, hogy adjam ki a jelszavam?
-
G@ben
addikt
válasz greenity #6567 üzenetére
Mégis találtam egy hibát. Ha ugyanarról a címről jön több email, pl a fórumon egy témában több hozzászólás érkezik, akkor azt külön olvasatlannak veszi, pedig a gmailben csak egy elemként van jelen. Ezt be lehet állítani, hogy csak egynek számolja?
-
G@ben
addikt
Tudtok olyan alternatívát ajánlani a Gmail Notifier helyett, ami pont ugyanazt tudja, de működik? Azaz ha jön levelem, a jobb alsó sarokban jelezze ki és lássam, hogy ki küldte, ha rákattintok, akkor a gmail webes felületét hozza be és ha egy mailcímre kattintok, akkor felhozzon egy új levél írása ablakot?
Nem kell FF kiegészítő, ami a címsorba írja ki, nem kell olyan, mint a Gmail Notofoer Pro, ami mintha egy saját programot indítana, amikor meg akarom nézni a leveleim. Olyan kell, mint a régi Notifier.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Sziasztok!
Az megoldható valahogy gmailben, hogy ha egy levélre válaszolok, akkor a válasz elküldése után automatikusan visszamenjen a beérkező levelek oldalra? Egy sima levél írásakor megteszi, de válaszkor már nem.
-
G@ben
addikt
Nekem is lenne egy olyan problémám, hogy haver céges mailről szokott küldeni képeket, pps-eket, kisvideókat, de az esetek kb felében nem jön át, csak egy hosszú értelmetlen karaktersorozat. Ha ugyanazt elküldi, de úgy, hogy lementi gépre a mellékletet és úgy csatolja, akkor átjön minden esetben, de ha forwardolja, akkor nem. A saját és albitársam gépén is ugyanez a probléma. Illetve ha Outlookból küldenek forwardolt levelet, akkor egy ilyen melléklet jelenik meg, amit nem tudok megnézni: tov%C3%A1bb%C3%ADtott lev%C3%A9l.
Nálam lehet a probléma vagy a többieknél és mi lehet az?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
A nagyobb mellékleteket nektek rendesen letölti? Ha kb 1 mega feletti cuccot akarok letöllteni, akkor sokszor eljut 7-800 KB-ig és megszakad. Ezt múlt hónapban kezdte, amikor túllépés miatt visszakorlátozták a netünket, de most újra gyors, mégis tök lassan tölt gmailről. Nem csak az én gépemen csinálja, hanem albitársén is. Tipp?
-
G@ben
addikt
válasz Kephamos #2001 üzenetére
Céges maileken terjed minden baromság, zene, videó, képek, azokból kapok egy rakattal, mert több haver is küldözget, de eddig nem töröltem egy levelem sem, kivéve a spameket.
Meg 2560 bejövő, 780 kimenő mail. Ebből kiszámolható, hogy alig van 1 MB alatt egy átlagos mail mérete, szóval én szeretem a gmailt, mert a freemailen naponta akár többször is törölhettem a leveleket.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
A mai napon megtelt a fiókom, legalábbis magamnak nem enged elküldeni egy levelet ezzel a szöveggel. Elméletileg 5 MB még lenne, de lassan nekiállok törölni a haverok céges mailjeiről kapott vicces dolgokat, mert azok teszik ki a 90%-át.
-
G@ben
addikt
Feltettem a notifier-t, tetszik is, de vagy nem figyelmesen telepítettem vagy nincs ilyen lehetőség, de ha rányomok a kis levél ikonra, akkor egyből belép a gmailbe, ami nem túl szerencsés, mert bárki el tudja olvasni a leveleim. Megoldható, hogy ha jelzi, hogy jött levél, akkor be kelljen írni a jelszót?
-
G@ben
addikt
Még egyszer megkérdezem, hátha:
Azt be lehet állítani valahogy, hogy ha kapok egy mellékletes mailt és a mellékletet le akarom menteni, akkor ne nyisson meg egy üres ablakot pluszban, csak azt, ahol rákattintok, hogy mentés vagy megnyitás?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Azt be lehet állítani valahogy, hogy ha kapok egy mellékletes mailt és a mellékletet le akarom menteni, akkor ne nyisson meg egy üres ablakot pluszban, csak azt, ahol rákattintok, hogy mentés vagy megnyitás?
-
G@ben
addikt
válasz Thulcandra #1504 üzenetére
987 MB.
Gyorsabban telik, mint ahogy hozzáadják a plusz tárhelyet, azaz egyszer tuti törölnöm kell, pedig azt mondták, hogy nem kell.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Nektek is ilyet ír ki most a gmail: You are currently viewing Gmail in basic HTML. Switch to standard view?
Más a kinézete, de nem mindig így jön be, néha normális. Nálatok is ilyen vagy nálam van a hiba?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Nekem is 2053 MB a tárhelyem. Jól meg is lepődtem, amikor a főoldalon egyre csak nőtt.
Akkor ez azt is jelentheti, hogy lassan kikerülhet a béta-verzióból, azaz véglegessé válik?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Windows 10
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Eladó Gamer PC! I5-10400f+RTX 2070 Super+16 GB DDR4
- "PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
- Nvidia GTX 1080 Founders Edition
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Panorámás Gamer PC! Víz!! i7-8700K/Asus Rog Strix GTX 1080 Ti 11GB/16GB RAM/256GB+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest