Új hozzászólás Aktív témák
-
Creexie
csendes tag
Hali!
Sztem automatikusan nem fog menni, mert amikor a solidot layerre rakod, akkor azt a konkrét solidot teszi rá. Kipróbáltam ugy, hogy kitöröltem a teljes partot a layer maradt.
Elmentettem, majd ujra behivtam az üreset és rajzoltam egy testet. A layer megvolt de nem kapcsolta ki a testet. Ujra hozzá kellett adni. Surface és curve az megy alapbol, lehet ezt is meg tudja valaki "drótozni".
Üdv
Creexie -
Creexie
csendes tag
Hali!
1-re a válasz: csinálj egy uj layert és add hozzá : "solid geometry"
Ez a szilárdtestet teszi layerre, lehet ki-be kapcsolgatni.2: a kivánt surface-t nevezd el, ugy hogy könnyen felismerd. A layer tree.ben ne a SURFACE-t tedd hide-ba, hanem nyisd le, ott találtod az összes általad csinált felületet.
Az összeset jelöld ki és itt kell a HIDE. ezután az ominózusat, aminek tudod a nevét megkeresed és UNHIDE.Csak az fog látszani.
Üdv
Creexie -
Parson
addikt
Ezzel 'csak' ez a baj:
1. nem backupot akarok csinálni, hanem átnevezni
2. nem virtuális alkatrészek vannak, hanem valósak, külön-külön part file-okbanAz előnyök közül leirtam párat, az összeset felsorolni most inkább nem fogom. Viszont természetesen itt is előjön, hogy az éremnek két oldala van, igy mindennek megvan az előnyös és egyben hátrányos oldala is (pl furatkészités egyazon feature-ben kiosztással), valamint a SW-nek is vannak előnyei a Pro/E-hoz képest, nem csak forditva - hisz' ha nem igy lenne, nem is nagyon használnák.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Én még nem vagyok ősz.
A motiváció egyéni kérdés.
Belekötni mindenbe bele lehet. Még a kavicsba is, ami az utcán hever.
Én felsoroltam pár előnyt picit feljebb. Nem is kicsiket. Amúgy alapvetően magasabb szinten kezel mindent.De ime még egy apró, de hasznos dolog. Miért van az, hogy a solidworks nem tudja program futtatása közben olyan normálisan átnevezni (és nem save as !!) az elemeket (legyen az part vagy assembly), mint a Pro/E? Vagy akkor ismételve az előzőeket: Miért nem tud henger koordinátarendszerben egyenletet létrehozni? stb stb stb. Szerintem felesleges ez az egész hasonlitgatás....
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Ezzel részben sajnos egyet kell értsek. A tervezési és a gyártási fázis két külön szakasz, ha tetszik ha nem. A tervezéshez szükséges méretek a modelltérben nem mindig (sokszor nagy mértékben nem) összeegyeztethetőek a rajzon megjelenitendő méretekkel. Persze, ha egyszerű geometriákról van szó. ahol ez mégis összejön, az csak jó dolog, de direktben ugy tervezni, hogy majd a gyártást támogató 2D-s rajzon is pont azok a méretek kerüljenek fel... hát nem biztos hogy a 3D-s térben a kreativitás előnyére megy. A create-es méretek is tökéletesek, de ez izlés kérdése is, persze.
-
Atlantis
veterán
Ha a "lelopott" kivágásod kör alakú, akkor fel fogja ismerni, hogy átmérő (nyilván a megfelelő nézeten). Menetet meg az ember nem szokott más elemről átvenni, ámbár ha Cosmetic Thread menetet méretezel, akkor valóban nem mindig teszi ki az "M" jelet. Ha viszont szabványos menetes furatot készítesz, ahhoz meg tartozik egy 3D megjegyzés, ami megjeleníthető a rajzon, ha erre van gusztusod (én nem szoktam, mert sok helyet foglal).
A másikat példádat nem is értem...ahogy írtad, úgy kell méretezni, hogy az gyártható legyen...mi köze ennek a nullponthoz? Nem értem, mire keresel ez esetben megoldást...
Dr.Speed: Igazából erre nekem nem volt szükségem, s a Google se sokat mond az általad említett OISO szabványról, így fogalmam sincs. Bevallom az őszintét, nem is hallottam még olyan megjelenítésről, hogy a Tangent Edge-k ne érjenek el a kontúrig. Méretsegédvonalaknál tudok ilyenről...
Ellenben nem értem, miért fapados a rajztéri vázlatolás. Húzol egy megfelelő vonyalat, átváltod a vonyalstílust, oszt kész a tengelyed...Más rendszerben ezt hogy oldják meg, ami neked nem fapados? Szerintem nagyon jó, én mondjuk ritkán használom, szívesebben dolgozom modellből megjelenített tengelyekkel. Ha kell, inkább oda csinálok "plusz" tengelyeket, mégiscsak több a lehetőség ott.[ Szerkesztve ]
-
Aske
aktív tag
Anélkül, hogy a részletekbe belemennék, egyetemi környezetben a tapasztalatom az, hogy az Inventor, a Solid Edge, a Solid Works és a ProE versenyét a régimódi, hagyományos 2D-s szabvány/egyszerűsített rajzi ábrázolás megvalósíthatóságában ill. ezeknek megfelelő rajzi dokumentáció készítésében toronymagasan a ProE nyeri.
Ez nem azt jelenti, hogy utólag geometriai elemekre mint referenciákra feltett méreteknél bármit is kitalálna, szóval ahogy előttem írta is Atlantis, már a méretek elhelyezésekor tekintettel kell lenni az elvárt megjelenésre. Aztán megfelelő előkészületek mellett lehet használni a méretek automatikus megjelenítését, de nem ész nélkül, mert egy összetettebb darabnál káoszt tud okozni az is.
Hovatovább, egy bordát sem fog automatikusan metszet nélkül hagyni ha arról van szó, és menetes kapcsolatok ábrázolásánál is résen kell lenni, de mindezekre léteznek egyszerű megoldások.
ja még ami eszembe jutott: Van ugye funkció a méretek rendezésére is, de ezt pl én sosem szoktam használni, mindig kézzel húzom helyére a méreteket.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Igen, ez igaz egy adott összeállításhoz, annak referenciáihoz. Aztán meg beépíted még egyszer máshová, más darabszámban, ami megint visszahatna a beépülő elemre, ily módon a korábbi érték elveszne ...ez csak káoszt okozna.
A ProE - s ebben úgy gondolom nem különbözik a többitől - alapvetően nem a kézzel felrakott méreteket szereti, hanem azt, ha úgy modellez az ember fia/lánya, ahogy a mérethálót majd a rajzon látni szeretné. Tehát a megjelenített méreteket, tengelyeket szereti, s ilyen esetben automatice is tudja mihez kell átmérő, menet, letörési szög/távolság, rádiusz, stb. és mihez nem. Ha manuálisan készítesz méretet egy 2D-s vetületben, akkor én nem várom el tőle, hogy tudja, hogy az a két vonal, amit megadsz referenciaként, ugyan micsoda. Egyébként ha kör felületet méretezel kézzel, tudja, hogy átmérő, illetve rádiuszméret kell és oda ki is teszi a megfelelő szimbólumot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ukrajnai háború
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- AliExpress tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...