- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stirbi
addikt
bakker rezonál a subwoofer , vihetem vissza gariba , már hivtam az üzletbe, azt mondták ,h szerdánvigyem be (szabadságon lesznek addig),aztán h péntekre cserélik,jövö héten.
bazz, de az elsö z 2300-am is rezonált, azt is gariztatnom kellett, csak azt 1hét után vettem észre, aztán lett másik és az már jo volt.
jo,h ezt most az elsö nap észrevettem, ah ,de pont ilyet kifogni, nem is az én formám lenne
-
Stirbi
addikt
csá mindenki, ma megjött a genius 4000res hangfalszettem, beüzemeltem , beállitotam a hangkártyám driverében a dolgokat, lejátszokban szépen szol az 5.1 (zene DnB ),játékokban is
kezelni is tudom külön a hangfalakat a driveron belül(center, rl,rr,sl,sr,sw)-müködik is a kezelésük, de ahol van a ,,chanel,, teszt ott amikor azt elinditom ugyebár a pontos hangszoron bemondja a pontos nevét, node a hátsok nevét az elsökön mondja be , miközben azok müködnek és szolnak, nemtudná nekem vki megmondani ,h micsináljak,h ne legyen ez az érdekes dolog? , amugy a hangkártya audigy se, és a cd-n lévő drivert és dolgokat használom
-
-
jobbman
tag
-
jobbman
tag
Kis állvány frontokhoz
[ Szerkesztve ]
Régi PH-n: jobbman felhasználónak 84 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Frissítve: 2013.09.14
-
vasutas01
tag
üdv mindenki!
Multkor megjártam kölcsönadtam az 5.1-em DHT-510, és mire visszakértem, már csak 2 csatorna ment a 6ból... a center és a sub. Ott állt 7 hónapot, aztán utánaolvasgattam, hogy van a trafóban 2db biztosíték, mondom próba-cseresznye, szétbontottam, és láss csodát, mind a 2 bizti kimenve. Vettem 2 biztit(40Ft ) beletettem, és azóta is tökéletesen működik. (poén: elvittük szervizbe, azt mondták hogy trafó és végfokcsere )
Hirdetéseim: [http://href.hu/x/aexq] | PÜ-t írj!! Azt észreveszem :)
-
Zin
őstag
Hy urak!
Ezt mikor lehet kapni? Genius SW-HF 5.1 5100.?░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
omegamv6
csendes tag
helló
5005 nél volt valakinek olyan gondja,hogy nem lehet bekapcsolni? ha áram alatt van nem hallatszik a trafó,tehát az sem kap áramot -
adam_
senior tag
A jobb első hangszóró csatlakozó kábelének az eleje, az a kis fém rész letört, így nem tudom rendesen becsatlakoztatni a hangfalba. Vissza lehet "bontani" a kábelt, arról is pontosabban a műanyag részt, hogy újra betudjam tenni a hangfalba a fém részét a kábelnak és ezzel együtt újra szóljon ez a hangfal is?
Köszönöm előre is a válaszokat!
adam_
-
Sish
tag
Nos én meg is vettem és nekem nagyon bejön. Én 2.1-ről váltottam most szóval nekem minden téren viszi a pálmát Ahogy azt leírták a szobát rendesen megrengeti XD
Szerk: A búgásról csak annyit, hogy az enyémnek csak akkor hallom ha teljesen odahajolok hozzá és még úgy is fülelnem kell (persze mindezt síri csöndben). De ez amit Stirbi linkelt az valami hiba szóval az ilyent lehet is visszavinni garira.
[ Szerkesztve ]
Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!
-
Stirbi
addikt
üdv
a genius 4000 5.1 nek szoktak lenni valami problémái? trafo vagy akármi valaki leirhatná legyenszives
-
sirdond
őstag
igen az a trafónak a hangja, és mindegyiknél megtalálható ez a "hiba"
valakinek hangosabb, de azt cserélik garival
egyébként ezt csak este hallod meg a legnagyobb csendben,akkor ha fülelsz
napközben biztos nem fogod észrevenni
este lefekvés előtt meg kinyomod hátul a kapcsolót,ahogy előttem is írtákha meg ez nem jó akkor lehet moddolni, született már rá pár megoldás csak vissza kell olvasni
-
Stirbi
addikt
válasz fradi81 #3977 üzenetére
szia
köszönöm szépen a bő választ.
azaz alapzugás azaz 50hz es frekvenciáju áram ahngja amikor áram alatt van a szerkezet ugye ?
mert olvastam arrol a trafobugási probélmárol is és én attol félek,nem szeretnék reklamálgatni stb. ,-sok embernél elöforudlt ez a gond amugy?
no de remélem hamarossan hozzájutok a rendszerhez
-
fradi81
veterán
Hello
Az 5005 házimozi hangfalszetten jól szólnak dvd filmek, erre lett kitalálva, a játékok is jók vele, a zene szerintem már annyira nem, de akinek előtte 2.1 rendszere volt annak jó. Lassan egy éve megvan, és nincs vele semmi gond, negatívum hogy van egy alap zúgása a ládának ha áram alatt van, de csak akkor lehet hallani ha csönd van, a hangfalak gumitalpai könnyen leválnak, de valószínűleg könnyen vissza lehet ragasztani. Kábelei elég hosszúak, de ha mégse lenne elég, olcsón lehet venni hosszabbat. 25 ezerért jó vétel, csak kár hogy kevés az igazán jó hangú film, de a Ryan közlegény megmentése az nagyon ott volt.
moto g72, Ninebot d28e
-
Stirbi
addikt
sziasztok
vki minősitené a genius 4000 5.1 és 5005 ös hangrendszert?
ezalatt értve, problémák, hangzás , minőség.
-
FuckeR19
senior tag
Egy 5000 szériás hangcuccnak szeretném kivenni a szabályzó paneljét. Hogy tudom ezt megoldani? A 4 imbusz csavart kivettem de nem akar kijönni. Valaki próbálta már?
hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
Mazka05
őstag
Sziasztok lenne egy ilyen rendszerem, már jópár éve... De tegnap éjjel egyszer csak nem kapott áramot és bemondta az unalmast... Biztosíték jó... Valszeg a trafo szált el! Lehet valahol javítatni, vagy venni egy ujat?! köszönöm előre is!
Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
D®. GeNy@
aktív tag
EZT igen megcáfolnám, bocsi!
Otthon 3600-as van (még máig tökéletes és meg vagyok elégedve vele), vmint egy éve volt 6000-s szériám is. Szinte elsőként jutottam hozzá a cellcomputer jóvoltából (reklám )
de 2 hónap után el is adtam. A mélye erősebb, mint a 3600-5000-5005-nál, de mivel a reflex elől van és meg is van hajlítva felfelé (belülről) be-be rezonált, ami szörnyű műanyaghatású szélhangot produkált. Idegesített is, NAGYON!
A magas az elűbújt, de nem csilingelt...a közép az eleve halott ügy, mélye az dinamikus és erős volt, nem is lett volna vele baj a fent említett dolgot leszámítva. DE az ember nem csak mélyet akar hallgatni, nem igaz?
Szóval a végén úgy döntöttem, köszönöm, nem kérek belőle. Audigy4 és X-Fi Xtremegamer-rel volt hajtva, szóval a minőség "eleje" megvolt.
Most viszont gondolkodom ezen az 5100-son, mert végre normális dizájnja van és a reflexnyílás is "korrigálva" lett. Igaz hátra került, ezért kíváncsi lennék a mély erősségére és terjedelmére, miben több/kevesebb az 5000-5005-6000-től. Itt nem a wattokra gondolok, mert az egy dolog, mint tudjuk ebben a kategóriában. A magas csilingel-e és feltámasztották-e végre a középtartományt is?Esetleg vkinek van összehasonlító emléke, hallotta e már szólni az 5100-ast?
Természetesen azok véleménye érdekel, akik tudják, hogy szól egy 3600/5000/5005/ és végül a 6000.Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
Hunter86
csendes tag
Sziasztok!
Nekem csak annyi kérdésem lenne, h tudna nekem mondani valaki pontos paramétereket az alábbi 5.1-ről??? Genius SW-HF5.1 4000 ( magasság, szélesség, hosszúság ) pls.
Thx
Leginkább a woofer adatai érdekelnének! ^^
-
LW
őstag
Sziasztok.
Én jövőhéten rendelem meg az imént említett kompozíciót. Utána jártam a dolognak, mindenképp érdemes megvenni a nagyobbik tesót(6000), ha a pénztárcád bírja. A régebbi szériákkal ellentétben, itt(5000től) a mély helyett inkább a magasakat hallani. A legtöbb ember véleménye szerint játékra és filmre nagyon szuper a dolog, zenére az ügyesebb fülű társaink találtak kifogásolni való dolgokat. Én azt mondom jó vétel! -
cstomi15
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám az 5005-ös geniusommal, hogy mikor bekapcsolom, a center magassugárzója recseg. Próbáltam kábelcserét, hátha megoldja a problémámat, de nem jött össze sajnos. Ezután szétszedtem, hátha az egyik kábel meglazult, vagy megszakadt, de belül mindent rendben találtam, eddig nem jöttem rá mi lehet a probléma forrása. Ha tud valaki segíteni, azt nagyon megköszönném!
Üdv: cstomi15
-
Stirbi
addikt
szevasztok
genius 6000 5.1 röl mit gondoltok? vki irna nekem sok mondatban megfogalmazott véleményt rola?
ez alatt értve : zene alatt h viselkedik, film és játék alatt
előre is köszi
-
sb
veterán
Sziasztok!
Egy régi, első szériás fadobozos SW-HF 5.1-em van. PC van rákötve és néha más is lenne, de épp ezzel van gondom. Ha más forrást (TV, STB) is rádugok valamelyik sztereo bemenetre és a PC 5.1-es csatlakozója is be van dugva, akkor búgó hangot ad ki már elég kis hangerő mellett is. Ha csak a PC van bedugva akkor nincs ilyen.
Ez mitől lehet? Megszüntethető? Az új típusokkal van valakinek tapasztalata ilyen téren? Főleg 5005 érdekel, bár amint olvastam 1-2 helyen, lehet, hogy a régi változat jobban is szól? -
pd
tag
Na, megkövetem magam. A múlt héten sikerült a mélynyomónak megadnia magát. Hogy mindenki okulhasson belőle, ha hasonló gondja adódik, gondoltam leírom ide.
A probléma az volt, hogy úgy zörgött a mélynyomó, mint amikor a levegő útjába raksz egy papírt, és megzörgeti; már nagyon kis mélyhangerőnél is. Szétszedtem hát, de mivel nem vagyok szakértő a téren, sokat nem tudtam vele kezdeni. Annyit tudtam megállapítani, hogy ha egy helyen megnyomom a membránt, nem zörög, úgy szól, ahogy kéne. Elvittem egy szakboltba, és ott szerencsére 3 nap alatt megjavították. Ezúton is hadd ajánljam őket, profi módon végezték a dolgukat: Hangszóró 2000 Kft. Székesfehérváron. Lengőcsévét kellett benne cserélni, az adta meg magát, 2.100 Ft-ból megúsztam a dolgot.
És ha már szétszedtem, és mivel garancia sincs már rá, újrabéleltem a dobozt. Nem az itt a fórumon és valami másik Genius 5.1 tuningfórumon talható leírások, hanem ez a cikk segítségével fogtam hozzá (ezúton is köszönet SymbianOSnek a leírásért, és hogy a fórumba is belinkelte - #3310). Mindenkinek tudom ajánlani ezt a fajta bélelést, mert egyszerű, és tök laikusként is meg lehet csinálni, hiszen nekem is sikerült, pedig most szedtem szét életemben először hangfalat. Annyit tennék hozzá, hogy én vastagabb szivacsot használtam (Fehérváron csak olyat tudtam beszerezni), ezért egy-két helyen (hangszóró körül és a hátsó panelnél) levágtam belőle egy kicsit. Mivel vastagabb, az alját nem béleltem (majdnem a trafóig ér), csak a hátuljánál. Valamint sima Pattex Palmatex ragasztóval oldottam meg a felragasztást.
Összeillesztés után egyszeriben nagyon idegesíteni kezdett a trafó zúgása (nemtom, miért, ugyanolyan hangos volt pedig, mint előtte), ezért ennek is utánaolvastam, és hatalmas köszönet sirdondnak a #3220-ban leírtakért. Ez is szintén hülyebiztos, és rendkívül egyszerű módszer. Én nem biciklibelsőt használtam, hanem valami gumis szigetelőanyagot (kb. fél centi vastag), ami a padláson kallódott. Alávágtam egy 9×10 cm-es darabot, a csavaroknál kilyukasztottam egy szöggel, és visszacsavaroztam a trafót. Nem szorítottam rá nagyon, hogy a szigetelő szépen elnyelhesse a rezgéseket. Azóta is hallani egyébként, de tényleg jóval halkabb, és nagyon arra kell figyelni és közel hajolni a hangfalakhoz, hogy meghallja az ember.
Összességében a zúgást már nem hallani, csak ha tök csend van, és meg akarom hallani. Az újrabélelést követően nem lett erőteljesebb a mélyhang, inkább azt mondanám, hogy teltebb a hangja, és valóban nagyobb hangerőnél kezd el torzítani. Az egész anyagköltsége 1.000 Ft, és annyit szerintem megér a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
llneo
csendes tag
Sziasztok!
Hazajöttünk nyaralásból a héten és sajnálattal vettem ma tudomásul, hogy tönkre ment a hangfalszettem. nekem még a régi analóg csatornaválasztós van (2004).
A front és raer csatorna semmi életjelet nem ad, viszont a center és a sw szól rendesen.
Mielőtt elmentünk leáramtalanítottam mindent a lakásban. Minden más működik csak ez nem. Szétszedtem megnéztem a kondikat egy se púpos, csatik nem mozdultak el, kábelek nincsenek leolvadva szóval nem tudom.
Várom az ötleteket.
Előre köszönöm.
Sziasztok!
t.
A t-cöm-nek azt se hiszem el amit kérdez, nem, hogy amit mond!
-
G@ben
addikt
válasz Core2duo6600 #3957 üzenetére
Köszönöm a választ, meg fogom nézni!
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Core2duo6600
veterán
Ez volt az a bolt, megtaláltam :
http://www.ehd.hu/Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Nálam is úgy jött ki, hogy hozzá sem értem.
Mert ugye amikor szól a mély akkor rezonál a membrán, ami rázza az egész dobozt, és emiatt elengedhetett egy forrasztás.
Szét kell szedni a dobozt, és ellenörízni a forrasztásokat.
Ha hozzáférsz az adott részhez akkor egyszerűen javítható.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
G@ben
addikt
válasz Core2duo6600 #3954 üzenetére
De úgy jött ki, hogy nem is értem hozzá?
Ha ez a hiba, akkor javítható? Mennyire nehezen?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
-
G@ben
addikt
Van egy pár éves SW-5.1 HT 3600-asom és mostanában a jobb első hangfal először szakaszosan szólt, aztán teljesen elhallgatott. A woofer hátuljában felcseréltem a jobb és bal hangfalat, ekkor a bal nem szólt, azaz valahol a wooferben nem jó a csatlakozó vagy nem tudom mi. Amikor szakaszosan szólt, megmozgattam a kábelt és szólt újra, de most már nem segít ez. Mi lehet a gond, javítható-e, ha igen, hogyan?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Adonimus
senior tag
Hali! vettem egy Sh-HF 5005-öt újonnan de nem nagyon tetszik.. sok a magas hang, a baszsust pedig nem tudom feljebb venni, mert krákog meg hallatszódik, hogy nem bírja a mélynyomó igy kisebb baszuson kell hallgatni és így nem valami jó sajnos zenére (legalábbis nekem nem tetszik) (elismerem 5.1 játékok és filmek jól szólnak rajta de a zene az gyatra) És az is érdekes, hogy a mester volume 2/3-ad hangerőnél tovább nem veszi hiába tekerem... hangosnak hangos de hol a maradék 1/3-ad hangerő? Másnak is vannak ilyen panaszai?
[ Szerkesztve ]
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
sirdond
őstag
válasz Core2duo6600 #3949 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/genius_kerdesek_es_valaszok_hivatalos_technikai_segitseg/friss.html
-
Core2duo6600
veterán
2 x
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Megmurdált a hangfalam egy villámcsapást követően, a (mély meghalt)
Hol van az a bolt, ami importörnek tartja magát.
Valamelyik nagykőrútról nyilik az utca ahol van, és majdnem a sarkon, de nem emlékszem pontosan, pedig gyalog hoztam onnan hazaTudja valaki a pontos címet ?
Ill, hol a legolcsobb mostanában egy ilyen szerkezet.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
pcguru1
őstag
Mostmár minden hangszorót sikerült megszolaltatni
Egy szép napon, mint a köd, a parancs elillan, És több ezer rendőr rájön, hogy velünk van. SZEBB JÖVŐT!
-
-
pcguru1
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám és segitség kéne.
Adott egy msi p7n sli platinum deszka amin integrált 7.1 van,én rádugtam a hang cuccot de nem megy csak két hangfal,lehet hogy bekéne raknom egy 5.1-es hangkarit és ha igen ehez a hang cucchoz milyen ajálanátok.
Köszönöm a segitséget
Egy szép napon, mint a köd, a parancs elillan, És több ezer rendőr rájön, hogy velünk van. SZEBB JÖVŐT!
-
Frigetrus
aktív tag
Helló! Tudnátok nekem véleményt mondani a SW-HF 5.1 3000 szettről?? Sajnos nemnagyon találtam róla tesztet, és hozzászólást ezért fordulnék hozzátok. Számomra megnyerő a szett külseje, és talán még a minősége is megfelelne a 10m2-es szobámba, de sajnos semmi mást nem találtam róla azon kívül mint ami a honlapon van. Kérek szépen véleményeket.
Továbbá van valakinek tapasztalata a ModeCom MC-5050 5.1 Progressive Music System [link]hangfalszettről? Tudom nem ebbe a topicba tartozik a modecom, de tulajdonképpen eközött a két hangfalszett közül döntenék.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
corider
csendes tag
Hello
nemsokára szeretnék vásárolni és azt szeretném kérdezni hogy meiket ajállod
a Logitech 5.1 X-540 vagy Genius 5.1 SW- HF5.1 5005 Hi-Fi -t
a felhasználási területe filmnézés zene halgatás lesz főként
de mivel közel ugyanojan minőséget képviselnek nemtudok dönteni
válaszodat előre is köszönöm.Hegedűs Máté
-
adam_
senior tag
Közben megoldódott a probléma. Valamiért magától bekapcsolt a line-in a hangerőszabályzónál, azt kikapcsoltam, és elmúlt az idegesítő zaj.
-
adam_
senior tag
Most kezdte el csinálni a hangfalam, hogy amikor feljebb csavarom a hangerőt (persze valamikor már alacsony hangerőn is), úgy hogy nem szól belőle semmi, akkor mintha "süvítene benne a szél" hangokat ad ki, valamikor hangosabban, valamikor halkabban... Ezt miért csinálja? Ki és bekapcsolás után is.
-
addikt
Üdv
Következő probléma lépett fel kb 2 hónapja mindenféle előjel nélkül elhalkult a center játékok alatt (a beszéd nem hallatszik vagyis csak alig) de a vicces az egészben az hogy filmek vagy zene hallgatáskor semmi baj nincs vele először az hittem driver probléma de nem mert több rendszerel is kipróbáltam sőt a másik gépemre is rákötöttem és ugyanezt csinálta. A hangfalteszt alatt amikor a centerhez ér alig szól és amikor pedig a jobb első hangfalhoz ér akkor egyszerre szól a jobb első + center ami elég vicces azért. Arra gondolok h van vmi elektronika a mélyládában ami elosztja hogy milyen hang hova menjen és az mehetett tönkre vagy gajdulhatott be létezhet ez? Egyébként már elég régi szegénykém (2004 es talán) de eddig semmi baj nem volt vele
-
LGabor87
csendes tag
Sziasztok!
Minap rendeltem neten egy sw 5100ast, az a bajom vele h akár 5.1re akár sztereóra van állitva, csak a két első meg a mély szól. A centert és a 2 reart tesztprogik se szólaltatják meg. Jól van összekötve minden, mi lehet a baj? Ha megnyomom a channel gombot hogy külön adjak rá hangot, akkor is csak F és S van, mindez auxon, de ha átváltok dvd módra akkor van F R C S is de nincs asztali dvd-m szal azt nem tudom kipróbálni. remélem világosan írtam le próbáltam több drivert is, sb audigy van amúgy, tudnia kéne az 5.1et.
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm megkért, hogy valami egész olcsó 5.1 hangfalat keressek neki, én ezt a típust néztem ki amirőla topik szól tudom, hogy OFF a kérdés, de ajánljatok nekem helyette pls, olyat amire úgy lehet laptopot is meg DVD lejátszót és TV-t is rákötni, hogy nem kell cserélgetni a kábeleket, ergo 3 bemenete van, low budget előny...
Üdv.:
Misi -
veterán
Szerintem méregetni kellene ott... Nekem amikor elszállt, akkor a trafó egyik beépített biztije szállt el + két végfok... Szét kellett ezért szedni a trafót, ami nem kis meló, főleg, hogy ki is van öntve! Aztán még úgy összerakni, hogy utána ne búgjon túl hangosan. Na ki is raktam a trafón kívülre, foglalatba mindkét biztit.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
mh197
őstag
válasz forceberg #3918 üzenetére
Ok, de nem találtam olyat, amin van logó, és fenyő színű lenne, mindenhol cseresznye színű kép volt fenn a neten. Ebben én hibáztam.
Típusa meg tényleg mindegy, mert társasházban amúgy sem lehet/lehetne kihasználni!
Ja, és a trafója még mindig teljesen halk, semmi zúgás, tehát sikeresnek veszem a javítását![ Szerkesztve ]
-
KERiii
tag
Köszi szépen! Oda írom akkor.
-
pd
tag
A kodekek nincsenek jól beállítva, a filmek valószínűleg azért nem szólnak 5.1-ben.
Hangkártyát végülis milyet vettél hozzá? Ha a Creative Audigyt, akkor ebben, illetve ebben a fórumban tudnak segíteni beállítani a hangkártyát, szerintem a kodekeket is. Inkább a másodikban próbálkozz, ott valamivel nagyobb az élet. Ha nagyon nem megy, itt is biztos tud segíteni valaki. -
KERiii
tag
No végre megérkezett a szerzemény! Gyönyörűen szól! Semmi búgás, semmmi hiba, semmi! Csak arra nem tudtam még rájönni hogy 5.1 bekötésben miért csak a két front hangfal és a sub szól, a center és a két rear nem.. :S összekötésben biztosan nicns hiba mert a creative eax hang teszterben mikor körbemegy a hang mindegyik szól, de ha valami mást nyitok meg, film zene, játék csak a frontok és a sub szól. Nem jöttem rá miért, pedig minden beállítást kipróbáltam (szerintem) 2 ch inputba szól az összes hangszóró nagyon szépen!
[ Szerkesztve ]
-
mh197
őstag
Na utánnanéztem, és a következőre jutottam: A szettemen a szatelitek logóval ellátottak, és a hátsó hangszórók sem fele akkorák mint az első, ebből az jönne le, hogy 5005-ös. A mélyládán viszont zöld ledek vannak, amiből meg az jönne, hogy 3600-as. Most akkor ez melyik széria?? Bolti bontatlan vadi új volt, és mióta kihoztam boltból nálam van. Nem értem, összecserélték vólna a szateliteket a mélyhez, de akkoriban ilyet meg nem is gyártottak, mármint 5005-öst, vagy rosszul gondolom?
Végső soron tök mindegy, mert baromi jól szól, de ha egyszer szükségem lenne a típusára, nem tudnám, hogy mit mondjak ezek után.. -
mh197
őstag
válasz forceberg #3909 üzenetére
Akkor most nem vágom mi a különbség a 3600-as és az 5005 -ös közt?!
Tényleg miben különbözik, mert a teljesítményadatok megegyeznek az 5005-ösnél feltüntetettekkel, ebből gondoltam, hogy akkor nekem 5005-ös van, mert a kinézet, és a teljesítmény ugyanaz. Akkro miben tér el, ha azt mondod, hogy ez 3600-as? -
óriás
csendes tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. van egy 5000es Genius-om. Az a gond vele ,hogy hallgatam egyik nap pukkant egyet elment a zene és kész..Bekapcsol világit a led de nem szol..valakinek ötlete mi történhettet és hogy lehetne orvosolni..nem akarok újat venni
-
veterán
Nekem is ilyen van, és én is 2003-ban vettem! Ez a 3600-as! Akkoriban még nem is volt másik típus a fadobozosból.
Én 36-ért vettem + 21k volt hozzá az Audigy 2.
Máig ez van a gépemen, igaz, hogy az erősítőjét már javítanom kellett(a szatellitek nem szóltak) , de 5-6 év alatt 1200Ft szervízköltség belefér.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
mh197
őstag
válasz sirdond #3905 üzenetére
Igen, 2003-ban volt egy philips 4.1 szettem, olyasmi lapos satelitekkel, és utánna vmikor ősszel ezt vettem. Nem hinném, hogy rosszul emléxek, mivel akkor költöztem be a Gyöngyösi úti koliból a BME belső kolijába, és akkor már az új cuccnak kellett lennie, mert a régi philipset eladtam még kinn.De mind1, a lényeg, hogy 5-6 év van benne!
Annó 32k volt asszem az ára. Ez a szett ami nekem van : [link] kiválló állapotban. Sokáig a loliban még a borító fóliázás is rajta volt a satelitek, és a mélynyomó fa borításán. Ez az 5005 -ös széria nem?! Neten mindenhol annak írja!A trafó mod elkészült. Nem műgyantával csináltam, hanem FBS ragasztóval.
Eredmény: 0 zaj, búgás! Még bekapcsolva sem gerjed annyira, ha feltekerem max közelbe a hangerőt, amit ugyan nem nagyon értek miért, de örülök neki! Ja, és megoldódott egy régebbi problémám is: ha áramot adtam a hangfalra, pattant egy hatalmasat, és ha kikapcsoltam szintén. Jelenleg a kikapcsoláskori pattanás megmaradt, de bekapcsoláskor semmi!!! Pedig anno mindent megpróbáltam, hogy ezt a bekapcsolási pattanást megoldjam, de most sikerült tök véletlenül.
Most már tényleg kussban van a mély része, így már egész minőségi a cucc! Nagyon örülök, hogy neki fogtam, mert néha éjszaka sem tudtam már aludni a pici búgástól, ha nagyon ráfigyeltem!
Köszönöm a 848. hsz írójának a leírást, sokat segített a szerelésben, hogy volt némi támpont!
Szép napot, és kellemes zenehallgatást mindenkinek! -
pd
tag
Így van, biztosan azt sérelmezte mindegyikőjük, hogy te csak használod és használod és használod őket, de se egy kedves szó, se egy kis odafigyelés, se egy új driver. Látod, látod?
Most egy pár évig ellesznek ezzel a szeretetadaggal.
Nekem is rakoncátlankodott a hangkártyám az utóbbi időben (néha összekeverte a hangfalakat). Adtam neki egy új drivert, és azóta jól érzi magát.
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
na hogy jártam:
egyik nap, kb 1 hónapja bekapcsoltam a hangfalat, éktelen búgásba kezdett. ha az elején lévő kikapcsolóval kikapcsoltam akkor is. csak a hátul lévő nagy gombbal sikerül telhallgattatni. ezt követően állandósult a búgás, ha felvettem a hangerőt maxra, anélkül, hogy jelet küldtem volna neki, elkezdett zúgni, és se a letekerés, se a soft kikapcsolás nem segített, csak az áramtalanítás. nagyon felbosszantott, és mivel nem sok gari van már rá, hisz bőven volt 2005 amikor vettem, így felbontottam . kicsavaroztam mindent a hátuljából, és belenéztem. kábelek össze- vissza, na mondom, én ehhez nem értek, így összeszereltem, majd megnézettetem vkivel. összeszereltem, összedugtam, és láss csodát: elmúlt a zúgás.
amint hallgatom a zenét, fura dologra figyeltem fel: nem szól a center. na mondom szopás, vmit elbarmoltam. se windóz, se windóz7, de még linux sem akarta igazán megszólítani a centert. na mondom fasza, tönkrement. átdugtam az audigy-ből az alaplapira, és láss csodát, MŰKÖDIK a center, csak 1 valami bosszantott, hogy olyan hangot adott ki a realtek HD audio, mintha egy bádogdoboz akarna éppen elrepedni. nagy bánatosan kiszereltem az audigy-t a gépből, igen erre is sok garancia volt még, és elraktam. annyira bosszantott a hangzása a realteknek, hogy mondom center ide vagy oda, én nem hallgatom ezt a bádoghangzást ( pedig nem vagyok vmi vájt fülű), visszarakom az audigy-t. visszapakoltam, engedtem a windosnak felismerni a hangkarit, és elindítottam a hangfal-tesztert, és láss csodát: szólt mindegyik hangszóró, még a center is!.
szóval, a 4-5 éves cuccoknak kell 1 kis törődés
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
KERiii
tag
Lehetséges hogy az 5005 -ben nem lesz ilyen búgás? Mert elvileg a mélyládán babráltak valamit
-
mh197
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest