-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz SunMount3r #102910 üzenetére
Én.
Hagyd
JRiver.
Aimp-nak az audio konverziós részét használom, mikor valami nagyritkán rip-elt CD wav-ját flac-ba áttolom, vagy formátumok között akarok konvertálgatni (ami ritka, nálam már minden flac és kevés DSD rip).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz bajnokpityu #102740 üzenetére
Ez szerintem is, abszolút hülyeség mindkét véglet, mindkét eszközre nézve.
Nincs olyan, hogy "legjobb".Mocsok jó hangút lehet csinálni mindegyikkel.
(Mérve viszont csak félvezetőssel, a cső megáll).Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #102736 üzenetére
Hogyne lenne jó. Nagyon szeretem a hangját. Bár ez trafómentes, OTL, de ezek előnye lényegében pont ez, hogy nincs ott egy plussz sávlimites és torzító eszköz, ha így tetszik, hátránya, hogy nagyon kevés cső alkalmas OTL üzemre.
Befejeződik tavaszra a szobai OTL is.
Aztán szeretnék egy bivaly klasszik trafósat is. (Azaz két monoblokkot).A cső és tranzisztor a legjobb kombó. Az ökölszabály az, hogy feszt csővel, áramot félvezetővel erősítünk, így mindkét állatfaj a számára legoptimálisabban kerül felhasználásra. Így tehát inputon cső, kimeneten meg AB osztály tranyó, de lehet D osztály is.
Én nagy rajongója vagyok a hibrid megoldásoknak, itthonra a "nagy" rendszerhez olyasmit szeretnék, hogy érzéketlen bemenetű Hypex végfokokkal zenélni, ami elé cső PRE fokozatot teszek. Külön készülékként, hogy mást is próbálhassak elé, de ez jó móka lesz, ha csak abból indulok ki, hogy a fejes erőlködőcske milyen kellemes.
Várok, hogy költözzek januárban.. minden raktárban most
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fehér_ember #102714 üzenetére
Meglesz, van kettő is. Lehet elkérem egyiket 1-2 hétre, nem csak pár órára. Újra kell hallgatni, finomodott nálam is a fejes EQ azóta (aztán beállt, már nem babráltam lassan 3 hónapja).
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz lapalapa #102704 üzenetére
Nem mosolyognálak meg, pont Általad említett okok miatt: nem a chip (vagy nem csak az) a lényeg, hanem a körítés. De a Topping szerintem - és sokak szerint, ahogy olvasom a fórumokat - semleges kimenetekkel látja el őket, nem különösebben húznak egyik irányba sem, a line driver opamp-jaik is semlegesebbek (van ahol engedik is cserélni, foglalatos, nem fix, de semlegesebb hangúval érkeznek), ez erősíti a benne lévő alap chip és szűrői "láthatóságát", míg mondjuk egy olyan opamp-os kimenet (vagy urambocsá, csöves), ami ilyen-olyan karakterbe elhúz a semlegestől, módosítja az alap chip hangját és ettől még a végeredmény, kettejük összjátéka lehet kiváló, akár jobb is, mint a végig-semleges, csak tény, hogy nem neutrális. Emiatt (is) nehéz amúgy mondani különböző gyártók termékeiről vakon valamit az alapján, hogy milyen a DAC chip maga. Valami korreláció viszont felfedezhető abban az értelemben, hogy a mainstream gyártók is a semleges körítést járják, míg a DIY ill. a high-end-nek titulált vonal a színezőst inkább, holott a chip ugyanaz akár. Mainstream-ből pedig többet gyártanak és többet hallanak a hifisták, így terjedhetett el az, hogy melyik DAC chip-nek milyen a hangja, és került ki az egyenletből az, hogy mit tesznek köré, mivel a legtöbben semlegesre nyomják (vagy nem is figyelnek erre, de az lesz). Szóval amúgy egyetértek.
A D30 Pro nem az enyém, csak meghallgattam, épül vele a rendszere éppen. Megvan az erősítő, a Roon Core, már rég, a dobozok is, .. közbeszólt a tulaj építkezéssel kombinált költözése, ezért lassultunk be, már tavaly kész kellett volna lennie mindennek.
Nem áll módomban felnyitni és elkezdeni "tuningolni" De 100x inkább az lesz, hogy eléállunk a rendszernek majd, UMIK, mérés, mérés, tilitoli, mérés, csillapítgatás, mérés, aztán egyszercsak beáll, Roon DSP szekció ügyes, convolvertől kezdve minden pittyputtyot támogat.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz lapalapa #102699 üzenetére
D30 Pro.
Megnéztük egy komolyabb szobain, ugyanez. Jóó, jóó, csinál valamit, de van még a kis E30-hoz képest is egy fátyol rajta, nincs jobb szó erre. Szerintem olyan rendszerekben lehet ajánlott, ahol az egyensúlyi állapot (szubjektíven, a fülnek) olyanok, hogy picit felfele húznak.. és ezzel helyreáll pont a világ békéje. Enyém alapból analitikus, a melegebb AKM jobban áll neki. Szóval ezzel nem lehúzom a cuccot, csak .. kb ez lehet. Nemsokára bekerül elé a két DIY monitor hangfal, Hypex-el hajtva, Roon Core-al, planár magas + Aurum Cantus mélyközepek, csak most vannak a dobozok festés alatt.. mikor összepróbáltuk őket, azonnal tudtam, hogy ehhez a kombóhoz is jó a Cirrus. Szóval DAC-DAC között nüansznyik az eltérések, ahhoz képest, hogy szobaakusztika (vagy fejhallgató-akusztika) téren mekkora eltérések vannak. Csak megmosolyogtam a kolléga kijelentését, hogy neki pont ez adja a legjobban, és nem pejoratívan, hanem "milyen érdekes a világ", így rácsodálkozva. Simán elhiszem neki, .. mindig a full szinergia a lényeg, a DAC meg "csak" 1 komponens a sokból, akár szoba, akár fejes.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz nLali #102648 üzenetére
DT 770 Pro 250R, cső, Topping E30.
Mikor a linkelt EQ-t ráhúztam, egyből megszelídült. Átültem a Bálna Teraszról a Müpa-ba.
Azóta ahogy hallgatgattam, itt-ott belenyúltam picikét, ízlés mentén már, egy álom most, ahogy zenél, végre középen ülünk a lovon és mindent is megeszünk, nyögve nyelés nélkül.. csak a szépség maradt, a csillogás, a megfogott mélyek, a gyönyörű közepek.Azóta Windows-ba és Linuxba is implementáltam rendszer szinten, így nem szoftverfüggő, bármit indítok (filmet is beleértve, mert én azt is nézek fejesen), lehengerlő. Star Wars nyitány a súlyos zenékkel, üstdobokkal, uhhhh. [link] De igazából báááármi.
Olvastam itt valakinél Quad Cirrus-t. Érdekesek vagyunk, nekem
Se szobában, se fejesen. A magas alatt minden klinikai, a magas meg mintha le lenne tekerve, holott műszeren nyilván a frekimenet tökéletes ennél is, nem szokol megy.AKM, DSD (PCM anyagot is JRiver-el DSD-be).
Viszont az új E70 Velvet nagyon izgat, de egy D90 (sima) még be fogja előzni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz stellaz #97482 üzenetére
Hááát, nem tudom, milyen helyeket látogatsz, cimbim profi fotós már egy tucat Maldív hotelnek (is), évente kb. 4x-6x kint van, de igazán jót legutóbb is és előtte is csak kishazánkban fosott. No joke.
A kubába ment ex kollégám, na ő már helyben is fosikált egyet, aztán elmondták neki, mit ihaz és mit nem, vagy melyik hotelben van tisztítva a csapvíz és melyikben nem.
-
Dißnäëß
nagyúr
Jó, hangyák nálam is vannak, december elején jött a fejes például, de csótány és nagyobb már nem jöhet be.
Jópofa ez a megközelítésed, hogy mi kütyü és mi nem az. Én is elszórtam egy valag pénzt DIY alkatrészekre, de míg az asztalon állnak egy kupacban, nem kütyük, valóban. Egy elkó, egy kondirögzítő gyűrű, egy kóbor ellenállás-sor, egy poti, mikor mi.. ez nem kütyü.
Mikor összeraktam, már kütyü (úgy értem, a dobozára rácsukom a tetőt). És utána osztok-szorzok, mennyibe volt a téma, hűűű fejem fogom, mekkora bogarat hízlaltam fel úgy, hogy bolhának se néztem. Oszt' elefánt lett.
-
Dißnäëß
nagyúr
Neeem vackok amúgy, meg még nekem is tetszik, de én már sikerrel leneveltem magam a kütyüzésről. Mikor belegondolok, hogy ha xy motyókat nem veszek meg, abból elmehetnék egy Maldívra jövő ilyenkor a párommal, nyelek egyet. Hogy vajon öreg koromra mit fogok jobban bánni ? Hogy nem volt ilyen kütyüm, vagy hogy nem volt egy álom nyaralásom ?
Az ilyen gondolatok gyorsan agyoncsapják a kaparászó hifibogarat, mint valami rossz papucs és újra csend lesz a fejben.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz bajnokpityu #97474 üzenetére
Idézett mondattal nem a Cirrusra gondoltam, hanem az SB-re
És sosem 1 pici komponens kimaxolása a grál, hanem amikor amit köré tesznek, azokkal jó az összjátéka, nagyjából a teljes lánc végig koherens(nek hat).
-
Dißnäëß
nagyúr
Állítólag jó. [link]
0.8 mikrovolttal már lehet élni.
Egy a Pi-nek és az ízlés szerint rátett HAT-nek, ha a saját USB-je nem jó , vagy egy pedig a DAC-nak, ha USB-ről tud enni, de ez sem mindig szükséges, Topping E30 igényelheti, gyengébb a tápszűrése, mint a II-nek, aminek meg nagyon-nagyon jó és telótöltőről is valszeg máshogy zenélne, mint az 1-es modell (illetve telótöltő és tiszta táp között nem lenne akkora különbség, mint az 1-es modellnél). Ezeket csak példaként hoztam ,hogy mindig minden nézőpont kérdése.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Szia, elég összetett dolgot akarsz, én egy SB-re szavaznék, annak line kimenete a hangszórókra, egy másik sztereó kimenete a fejesnek, mikrofon bemenete a mikrofonnak és voilá.
Gyorsan árukeresôrôl: [link]
De egyébként átirányítanálak engedelmeddel ide: [link]
Kérdezd ôketKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Hogy mire készült, passz, mindenesetre amit állít, igaz is és hasznos is, a PC-k USB-A kimenete tud zajos lenni, így a Topping E30 két USB csatijából ha a tápoldalt mondjuk powerbank-be vagy másba dugod, bentebb vagy. De ezt tudod.
Fogalmam sincs a kép célját illetôen, nem is érdekel a marketing része, azt meghagyom másoknak szíves lamentálásra.
-
Dißnäëß
nagyúr
A kábel egésze és a csatlakozó önmagában létezik, mint olyan, ebben mi a meglepô ?
Mint ahogy Te is ember is vagy egyszerre, meg bacilusok tömkelege, esetleg kar, láb, fej, satöbbi.
Tehát amikor azt mondja valaki, hogy az E30-át bedugja a PC-be, akkor továbbra sem triviális, hogy egy kábelt dug be (ami az adatkábele, USB Type-A csatival), mert a tápkàbelét máshova dugja, vagy két kábelt dug be a PC-be (adat és táp, tehát mindkettô), és - mily meglepô - mindkettô USB Type-A típusú csatlakozó.
Hogy ebbôl melyik hívható USB kábelnek is, az teljesen más dolog és teljesen triviális számomra, aki elektronikával foglalkozik, hogy attól még, hogy egy kábel egyik vége USB Type-A csatlakozós, maga a kàbel nem fullos USB kábel. Bár ha csak a felétôl nézem buta konzumerként, mondjuk pont a két USB Type-A csatit tartom a kezembe, hogy melyiket hova dugjam a PC-ben, mindkettô lehet "USB kábel", de hálistennek nem buta konzumer vagyok, max szlengben elfér.
Tehát van USB Type-A csatlakozó, és van USB kábel. Engem az utóbbi nem érdekel, hiszen jól tudom, hogy az E30-hoz adott az nem ez, hanem csak egy snassz tápkábel, aminek az egyik vége USB-A csatlakozóval van gyárilag szerelve.
Mit nem értettél azon, hogy amikor kiejti valaki a száján, hogy "E30-at dugok a PC-be" akkor 2 darab dugót is betolhat oda és mindkettô USB Type-A csati, ami nemtriviális mindenki számára ???
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #94751 üzenetére
Ja, ez táp, végig. Tehát egy E30 2db USB Type-A (male) csatlakozóval kapcsolódik táp és adat oldallal egyaránt ahhoz, amihez illesztjük. És - nyilván - lehetséges olyan, hogy
a) az USB Type-A végü tápkábelét cseréli le az ember tökmindegy milyenre, míg a készülék fenekén a kerekhez passzol annak egyik vége
b) meghagyja az USB Type-A végű gyári tápkábelt és a PC/laptop helyett másba dugja, külső táp, powerbank, akármi.Na, így kerek. Ezért emeltem ki, hogy "bedugom az E30-am a PC-be" mondat nem triviális, mert oké, dugjad, de a tápot is, vagy csak az adatot ? Na. Így kerek.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Polllen #94750 üzenetére
és nem magam miatt emelem ki, mert nekem is E30 van , hanem bárki, aki olvassa miatt és - esetleg - nincs képben.
Tisztázzuk, az ott milyen csati a jobbfelső sarokban a kábel végén ? A gyári kábele végén (ami fekete, de most nézzük el az illusztrációnak)
Egy eszközt mikor begusz a PC-be, sosem az determinálja, hogy a fenekén mi van, hanem hogy a PC oldalba mivel megy be. Ennyire bonyi ? És az ott bizony egy USB Type-A connector, hivatalos nevén. Ha nem az lenne, felhúznám a szemöldököm és nem dugnám be a PC-be se meg másba se, mert benne van, hogy tönkreteszi, de mivel szabvány USB Type-A, bedugom és nem félek Hogy mögötte mi van, totál más téma.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Nemár. Komolyan ? Mindenki menstruál ma ?
A DC5V gyári kábelének másik végét minek neveznéd ?Tehát amikor valaki azt mondja, hogy a DAC az alaplapi USB-be van dugva, abból nem egyértelmű számomra, hogy a DAC (mint eszköz) külső tápon van-e, vagy sem. Értődik ?
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Hasznos kiemelni - a félreértés elkerülése végett - hogy az E30-nak 2db USB csatija van:
- egyik az adat
- másik a táp
A tápnak az E30 felőli vége kerek szabvány dugó (most megnemmondom melyik), ergo máshonnan és más kábellel is könnyű tápolni, az ide érkező gyári kábelének van ugyanúgy, mint az adat kábelének, USB-A vége.Szóval 2 USB-A csati megy a PC-be mindig, gyári felállásban használva, egyéb külső táp nélkül, nem 1db USB-ről (az adatról) tápolja magát. (Ami elsőnek szar, de amúgy szerintem előny).
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz bkercso #94724 üzenetére
Takstar Pro 82 körüli kellene, szolídabb V, de azért V. Ez egy nagyon kiegyensúlyozott "profil" számomra. Lövésem sincs, melyik DT (vagy egyéb, nagyimpedanciás) hozhatja ezt a környékén. (Lehet nyitott is, mindegy, itthonra kell egyedül élek).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Ba cy lus #94722 üzenetére
Köszi és fehér embernek is.
Sztem behúzok vmit, szétesett a Cooler Master.Zene nélkül mit érek ééén.... ?
(Még nem vettem meg végül, Auchanban hagytam ott az árát kajára)..
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Ba cy lus #94718 üzenetére
Gondolom, de korrigálj, a 990 sem az a durván túlzó tüctüc, csak finomabban V-s, igaz ? Az enyhét kifejezetten kedvelem, a sokat, kommerszebbet már nem.Mert sajnos mindenvô vagyok, Loreena McKennitt, zúzó, Karajan, masszív elektró, minden megy.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, nem találom a korábbiakat, sry, szóval 1-2 mondatban help plíz, DT 880 és 990 között mi a karakterbeli eltérés ? A 880 volt a kissé V-bb talán, a bulisabb, 990 a neutrálisabb, "középkiemelôsebb", vagy fordítva ?
Meló után elcsábulnék ma, lehet.
(600 Ohm).Thx.
-
Dißnäëß
nagyúr
LoL. Ezek amúgy vajon hogy csúsznak be ? Egyik sem egy olyan alkotás, amit világszerte úgy 10 ember látott mindössze, nem egy dél-koreai avantgarde thriller szóval nem értem. Nem zavaró amúgy (zenében) nekem, csak érdekes. (Hanyagság stúdió bérléskor, egyéb ? )
-
Dißnäëß
nagyúr
Van olyan is, hogy az egyik oldal ellenfazisban van a masikhoz kepest. Mondjuk ezt nem tudom, hogy egy radioban hogy hoztak ossze anno.
Jean-Michel Jarre: Equinoxe.
1. eredeti CD kiadás
2. Tidal-on lévő verzió (ami Remastered amúgy és sokkal zajosabb és sokkal jobb ennek ellenére).Egymáshoz képest a bal és jobb oldal telibe felcserélve.
Ki érti ?Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Hát köztük megvan a minimum 5 centi (picit több is nálam), a kerámia Septar foglalatok alatt fémréteg ellenállások (nem szoktam "hificsoda" ellenállásokat vadászni innen-onnan), a házikó pedig elöl-alul szív be és felül-hátul (is) enged ki + a foglalatok körül is kilyuggatva, szóval szépen hűl.
Amin meglepődtem, a fűtés trafója: mind a négy nagy csövet viszi 1 toroid és felmegy 48 fokra lazán nyáron (szobában persze, enyhe hűvösben, klíma nélkül). Mondjuk 130°C -os hőkapcsoló van benne, de akkoris néztem, hogy hinnye, ez meleg. Eléggé. Aztán veteránokkal beszélgettem és nevettek, hogy ez normális. (Túlméretezett trafó, direkt). Remélem, a két anódfesz-toroid hűvösebb lesz, és mindez egy házban van és belül, nem felül hagyományos módon (kimenőtrafó nincs ugye), szóval .. meglátjuk. Minden fém, ez segít + kellően szellőzik és bízom a természetes légáramlatban, hogy elég lesz. Ha nem, a fűtőtrafót kiviszem külön dobozba, nem nagy kunszt.
Úgyhogy egészében lepróbálva hőmérsékletre a kütyü akkor lesz, amikor összeraktam most ősszel-télen és járattam hosszú órákig. Helyezek el benne több precíziós digitális hőmérséklet érzékelőt is, amit egy mikrokontroller figyel (+ egyebeket is), szóval igazából nem aggódom, csecsemőbiztosra tervezem, hogy akár anyám is elboldoguljon vele kérdezés nélkül. Indítás, leállítás, újraindítás logikája, hibák loggolása, minden meg van oldva így, semmire nem kell manuálisan ügyelni.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Igen, ne is mondd, nyáron járattam be őket (csak fűtés), de télen is, ezek akkorát szórnak hőt maguk köré, csak pislogtam. A két KT88-am ehhez képest jégcsap. Erre még rájött az OTL üzemmód is, A osztály, úgyhogy minden adott.
Most vagyok az összeforrasztgatás előtt, alkatrészek 99-100%-a megvan (hacsak be nem néztem, ki nem hagytam valami mütyűrt). Sokat segített a külföldi DIY Audio közössége, hogy ügyeljek arra, amire kell, ne legyen hőmegfutás, stb.. szóval biztos távok vannak hagyva közöttük és körülöttük.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz bkercso #94701 üzenetére
Jahh +1
Mindig csak ezekre a grafikonokra nézek és mondom 1-2 ismerősnek, akikkel beszélgetünk, hogy olyan nincs, hogy nincs zaj (bármilyen is). Olyan igen, hogy észlelési küszöb alá megy. És ez a lényeg. Szlengben ez a "nincs" Ezt pedig lehet mitigálni azzal, hogy megnézzük, mennyi a max amúgy, amit el akarunk érni. Aztán ... a potit úgy használni, nem kell koccra tekerni, ha amúgy leszedi az ember fejét ott és akkor az észlelt csend is csend lesz. Én teljesen megbékéltem ezzel a megközelítéssel, de szobánál sem akadok ki, ha fél méterről síri csend mellett hallom a magasból a "fffff"-t: 2 méterről már síri csend a kanapén. Tehát igazítani kellhet a valós használathoz az elvárásokat és ennek megfelelően élni ezekkel a kütyükkel.
-
Dißnäëß
nagyúr
Hát ez fura, de azt hiszem, értelek. Nálam ugyanazzal a PC-vel szedett össze zajt, ami a táp oldalról jött és nem az adat oldalról. Aztán rájöttem, h túl nagy a gain-em, max állásban szanaszét torzított minden, ha pedig orvosoltam a dolgot, akkor maxon se torzított, nagyjából kimaxoltam teljesítményileg a fülem befogadóképességét is, miközben a kisebb gain hatására ez a jelenség bement hallásküszöb alá.
Ugyanazzal a zajosnak gondolt Asus-al. Aztán azóta is így használom, semmi hátrányt nem érzek egy Pi-vel szemben. Ezért írtam, próbáltam feszegetni kicsit, hogy kell-e Neked a nagy gain, mert mindig van zaj, a kérdés, felerôsítjük-e (néha feleslegesen) észlelési szintig.
De ha nem oldódik meg, max tényleg nézel egy hub-ot vagy kártyát, ízlés szerint. A célod - szerintem - nem az, hogy nagyot költs rá, hanem hogy megszûnjön ez a jelenséged. Én próbálkoznék, ha kisebb gain nem opció, mert mittomén, sugárhajtómû kell a füledre (értsd jól).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #94695 üzenetére
Vagy ha van minimál DIY affinitásod... -> [link]
Csak doboz, csatlakozók rá, ilyesmik és kész is.Ha kevésbé, akkor van ilyen is: [link]
Ha egyáltalán nincs, akkor pedig: [link] és ezt még Hans-ék is megnézték + értékelések tömkelege 5*
Most így hirtelen. A kis E30 szerintem egy mocskos jó DAC lett, tiszta táppal hajtva.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Ne add fel, a megoldás nagyon egyszerű: az E30 tápját dugd egy mobil töltőbe. Nálam a powerbankkal is néma-csendes, a Samsung mobiltöltővel is, a Honor 20-asom mobiltöltőjével is és valami 3. feketével is (ilyen jobbféle kínai, TÜV cert-es, persze kamu is lehet, de tökmindegy is, 5V/2500mA USB töltő), a hibás beállítású nagyonmagas gain-en is, lepróbáltam az előbb. Egérmozgásra teljesen semleges. Az adat-USB kábele pedig a BIOS flashback-es és billentyű-egeres balszélső 4-es USB csoportba van dugva, másik kettőbe bill+egér, tehát még erre se ügyelek nagyon..
Ha nem akarsz szenvedni vele, próbálj rá a telótöltőre. (Csináltam hozzá egy stabis pici lineárt, csak behasználtam másra)
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Nézd, nem tudom mi a jó, elméletben, mert annyi félét írnak ezekről, de továbbra is hiszek egy külföldi fórumba bekommentelő oroszcsöves embernek, miszerint ezeket nem kell bántani, így jók, ahogy.
Empirikus módra váltok ilyenkor és számomra - mivel nem aranyozottak - tök rendben van így, hogy a kis "koszos" lábaikkal (amiről száraz rongyra, wc papírra, akármire nem jön már le semmi) bedugom őket és gyönyörűen zenélnek... ez nekem kiváló. Nem maratnám semmivel feleslegesen plusszba. Zöldesre-kékesre "penészedő"-rozsdáló lábúval nem volt még dolgom.
Több csövem is gyárilag 10.000 órára felkészített, ráadásul kíméletesen hajtom őket, 6.1V körül fűtöm. Úgyhogy nem olyan, hogy vállat vonok majd és kidobom, jöhet a következő, hanem szeretném, ha hosszú életüket ki tudnám tényleg használni, ehhez meg óvni kell a lábikókat. A hang azt mondatja velem, ne cseszegessem. Hallgatok rá.
-
Dißnäëß
nagyúr
Hát én most OTL-t építek, 4db 6C33C-B-vel és 4db EF86 helyett pont 6Ж32П-kkel - ez a Svetlana Winged C (JJ EF806S lesz még, amit kipróbálok ide később). Inputon meg 1-1 6Н2П-EP (12AX7/ECC83 istenállat verziója ), ide nem is tervezek mást, erre van a fűtés is forrasztva fixre.
Szóval tök orosz csőkészlettel indulok. Kiv leszek.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz lapalapa #94677 üzenetére
Nem nagyon ajánlanak semmit (deoxitot sem), ha mégis, akkor hőállót, jó meglátás amit említettél. Vannak ilyen mindenféle csodakencék, van aki simán WD40-el és kész. A szárazra törlés fontos.
Én azt látom, hogy hatalmas beszélgetések vannak erről, miközben amúgy meg szinte mindenkinél ha gond jelentkezik, az nem a lábak, hanem a foglalat miatt. Elgyengül, nem szorít úgy rá a lábra a foglalat kontaktja, stb stb. Én nem nagyon cseszegetem őket, megjön, bedugom és használom, pedig nem mai gyerekek. Orosz 6N1P, 6N6P-k, jól viselkednek.
Ecetes vattáról nem tudtam, majd kipróbálom. Vesztenivaló nincs. Szerintem a fontos az, hogy szárazra legyen törölve utána, mert emelkedett hőmérsékleten a korrózió is gyorsabban történik a szoba levegője mellett (ahogy a legtöbb kémiai folyamat gyorsul ugye).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz lapalapa #94674 üzenetére
Kétféle megközelítés van szerte a neten.
A) Ne csiszold le őket. Egy spéci anyaggal voltak régen bevonva (talán ma is) a cső lábak, amelyek a jó kontaktot hivatottak segíteni a természetes anyag-oxidáció ellenére. (Aranyozottnál meg nem kérdés, az más téma, de azok ritkábbak/drágábbak).
Ha ezt felcsiszolod finoman reszelővel vagy csiszolópapírral, leszeded ezt a réteget. Az eredmény az lesz, hogy kiváló kontaktod lesz csőláb és foglalata között (a mikrobarázdák miatt erről is megoszlanak a vélemények), miközben mikroszkopikus szinten már napokon belül a nyers fémig csiszolt csőláb felülete korrodálni kezd, leszedted a legfelső védőreteget, fél-1 év múlva pedig csiszolhatod újra.. újra .. újra .. újra .. (ha a csövet el nem használod közben, csak ugye ő használaton kívül is korrodál). Míg ha eredeti állapotában hagyod a lábakat, papirral vagy zsepivel egyenként áttörlöd őket ha koszosak lennének kicsit (nem jellemző).. és tökéletesen fog működni egy 40 éves NOS motyó is.
B) drótkefével vagy finom reszelővel, finom smirglivel a lábakat egyenként óvatosan fel lehet csiszolni és fémig tisztogatni. Nem kérdés, hogy ilyenkor (is) kiváló kontaktod lesz a csőfoglalattal, cserébe a műveletet ismételheted elég gyakran innentől, kötelező jelleggel.
Én az A utat járom, így néznek ki a csőlábaim mint a fotón, meg így, és nem nyúlok hozzá, gyönyörűen teszik a dolgukat. Ha elhasználtam, csere. Ennyi az össz. teendőm velük.
Ha zöld/kék korróziót látsz rajtuk, ott nincs mese, mechanikailag kell nekiesni, B út.
Egyébként pedig, előbb próbálj nem hozzájuknyúlni, csak simán használni. (Új foglalatokkal lehetőleg, mert ott is lehet sok baj, ha már régiek, öregek és sokan a cső lábakra fogják, holott nem az a ludas).Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Ugyanez volt, szintén E30.
Nálam a táp oldalt powerbank-ra átkötve, eleve csendesedik az egérmozgatós jelenség, de ma már az ASUS-om (TUF GAMING B550-PRO) tökmindegy, melyik USB-jébe dugom akár az adat, akár a táp USB kábelt, vállvonós, mert csend van poti kocc mellett és 7db HDD zümmög a gépben.
Az egyik amit változtattam, hogy a fejes és az erősítő impedanciaviszonyát rendeztem, ami által csökkent az erősítő gain-je és erősödött a PSRR-je (tápzaj elnyomása), de nálam a gain "piros" zónás volt (feleslegesen, túl nagy erősítés), mikor egérmutatóra zümmögött. Most a helyes és így maxra ki tudom vezérelni max potiállásban, miközben temetői csend van.
Szóval összelőttem a gain "láncot" (ezt pro audio-ban is kardinálisnak tartják), hogy max analóg potiállásban az E30-am DAC módban enyhén túl tudja vezérelni az egész láncocskát, ami tekintettel arra, hogy a zenék legtöbbje bőven a maximum alatt van, egy nagyon jó konstelláció felkoccant potihoz, mert teljesítményem is van, és feleslegesen nem erősítem túl a zajokat, amiknek illik hallásküszöb alatt maradnia. (Nyilván én is kulturált módban hallgatom, nem felkoccant potiállásban, annyira hangos lenne, illetve nekem szubjektíven többet ér a DAC mode DSD bypass + analóg ALPS jelútban használata, mint ALPS-mentes erősítővel PRE módban digitálisan hangerőszabályozni a DAC-on, DSD bypass nélkül - az E30 natív egybites DAC, ezek DSD-vel futják ki magukat, ahogy a natív multibites R2R-ek meg PCM-el).
A másik, amit meg lehet próbálni, hogy PC-t és fejes erősítőt és DAC-ot ugyanabba a hosszabbítóba kötni (ami természetesen jó minőségű, márka mindegy, csak tegye a dolgát, gondolok itt a tisztességes föld kapcsolatra).
Ha továbbra is zavar illetve nagyobb Nálad a földhurok, bkercso tippje ultimate, csak gondoltam megosztom az én tapasztalatom erről.
Valszeg nekem is kellene kártya, ha hasonló cipőben járnék, viszont most nem érdekel, hogy 2m-es medencében úszok, vagy 4m-esben, mindkettő alja észlelésemen kívülre esik. (Régen gyerekkoromban a régi retro debreceni strandon móka volt a 4-méteres, kár, hogy szétb*ták az egészet egy sima alap-felújítás helyett, imádtam azt a strandot).
Neked a nagy gain-ed miatt hosszú a lábad és lehet a 2m-esben leér. Kérdés, kell-e Neked ez. A gain-t mindig lehet addig növelni, hogy végül feljöjjön bármi szar anomália lentről, mert az mindig van ott. MINDIG. Tökmindegy, hogy millivolt, mikrovolt vagy nanovolt, mindig van az a nagyítás, amiben már látszik, kérdés, kell-e nekünk akkora nagyítás.
Majd mesélj, mit hozott a kártya vagy külső USB hub.
-
Dißnäëß
nagyúr
Nem tudom kihagyni, bocs: elég furán nézne ki a kis csövim a tetején, fejjel lefele, cserébe már most gyárilag is a tető "alá" van szerelve a tyúkbél és a kis kacatok (Na jó, a trafó nem, de a következő olyan lesz, hogy totál a fedél fog vinni mindent)
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Zoliee #80653 üzenetére
Nálam az alaplapon a Line-Out kimenetem a vonalszintû, a rendes sztereó kimenet pokol erôs tud lenni. Ez prémiumnak hazudott ALC1200-es. Persze akkor sem hígend, mint ahogy egyetlen alaplapi sem.
Na jól van, kipróbálok egy 6-os szériás "valamit", úgyis csak csövivel hallgatnám, nem kell zsebbe, utcára, még telóhoz sem.
Köszi (és p76-nak is).
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Zoliee #80625 üzenetére
Pont most szemezek egy HD6xx-el, inkább 58x ?
Egy órája fejeztem be az erôsítô építést, Takstar Pro 82-eseim vannak, 26-28 Ohm körüliek. Kipróbálnék egy jóval magasabb impedanciás fejest is, tekintettel, hogy OTL-rôl hajtom (bár 20mA-el is leszedi a fejem, hálistennek sosem kell maxig vinnem)...Szeretem ezt az enyhe V karaktert, a töksima nem a kenyerem, a nagy V pláne nem. Eddig pont említett HD-ket ajánlották, de most így olvasva Téged, hmmmm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest