Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz Imifej #29297 üzenetére
Szerintem igen. Van annál jobb CD futómű, de jobban fog szólni mint önmagában, egy erősítőre kötve.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Imifej
senior tag
Essence One megrendelve! Kérdés: Van egy Pioneer DVD lejátszóm DV-360 azt írja, hogy 192 kHz/24-bit D/A Converter van benne. Tud e ez CD-ről normális minőséget szolgáltatni neki és Coax vagy RCA analóg a megfelelő az összekötéshez?
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Ekkosh
tag
Sziasztok. Külföldön élés miatt nem nagyon tudok csináltatni otthon DAC tápot, és angliában nem ismerek senkit, szóval valami kész megoldáson gondolkok. Egy ilyen kapcsolóüzemű 12v 500mA-s olcsóságot kellene lecserélnem, Musical Fidelity v90-hez. Nem tudtok ajánlani esetleg ebay-ről (vagy bárhonnan), valami jó megoldást készen, esetleg kit-et? 20-40 GBP sávban, tehát max 15.000 Ft-ig.? köszi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az AKG itt 2780rmb, az AD2000x pedig 3680rmb. Drágább az ATH, de nem sokszor annyi, illetve még igazából belefér árban. Nagyjából ez a teteje, amit kiadnék fejesért, de szerintem lehet, hogy AKG lesz belőle, mert az valahogy kicsit masszívabb, komolyabb hatást kelt. Képen nagyon szép meg designos az ATH, de élőben kicsit olyan műanyag játékszer hatása van (talán az is rátesz egy lapáttal, hogy olyan könnyű).
Amúgy ez itt eléggé off, de nekem a K712 (de még a K701 is) részletesebbnak tűnt, mintha jobb lenne a felbontóképessége, míg az ATH zeneibb, simább hangú. De az a baj, hogy nem egy helyen van a két fejes, így más láncról, más zenékkel tudom csak próbálgatni egyelőre -
.DLL
veterán
válasz #16820480 #29292 üzenetére
Árban is hasonlóak ott? Mert nálunk az ad2000x majdnem háromszor többe kerül, mint a K712 Pro.
Viszont mindkettő világosabb fajta fejes, ha megvetted valamelyiket, és errefelé jársz, akkor hallgasd meg Vodkaboy csöveseit, lehet hogy azt mondod köszi-viszem-viszlát[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
válasz Bargyu #29291 üzenetére
Igen, szerintem az lesz, hogy először fejest veszek, erre jelenleg két versenyző van igazából (K712 és Ad2000x), és azzal elkezdem körbejárni a boltokat, és keresni hozzá a megfelelő erősítést és dac-ot. Egyelőre úgy néz ki, hogy a melegebb hangú források jót tesznek mindkettőnek, bár kicsit más azért a hangjuk, ami közt nem tudtam még dönteni igazából
Mondjuk amennyi fajta kombináció van, meg ahány erősítő és dac létezik, ez évekig eltarthat szerintem... -
Bargyu
tag
válasz #16820480 #29287 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy jó fejhallgató rendszert azért nehéz összerakni, mert a komponenseknek illeszkedniük kell egymáshoz és nálam például a színezüst kábel kompenzálja a csöves erősítő melegségét és szépen szólnak együtt, de rossz volt a hangzása egy kommersz kábellel.
Amit talán némi kivételnek gondolok, az a dac, itt szerintem a tökéletes átalakítás a cél, de azért ez sem lehet teljesen semleges az egész rendszer szempontjából, úgyhogy együtt kell meghallgatni.
Tapasztaltam, hogy egy gyengébb fejhallgató egy adott erősítővel jól szól, egy másik fejhallgató pedig egy másikkal, de ha kicserélsz valamit, összeesik a rendszer. Erről itt is sokszor olvashatsz. Szóval nehéz dolog, kicsit szerintem rá kell érezni, hogy a te fülednek melyik rendszer fog tetszeni és megpróbálni mondjuk a kiválasztott fejhallgatóhoz amp-dac-kábel kombinációkat próbálgatni és lesz olyan előbb-utóbb amire azt mondod, hogy ez az, ezen a rendszeren órákig tudnék zenét hallgatni, térhangzás, részletesség stb.ezeket fogod érezni. Lehet, hogy menet közben aztán másik fejes tetszik meg és kezdet az egészet előröl. Sok sikert kívánok hozzá és jó zenehallgatást. Esetleg néha írd le nekünk mit tapasztalsz, néhányunkat biztosan érdekel.
-
Ati1979
veterán
válasz vodkaboy22 #29283 üzenetére
Nem!
15k az ára!(#29287) sheratan
Szerintem ha teheted fejes erősítő nélkül vegyél dac-ot. A beépített fejes erősítő általában vicc szokott lenni, szóval úgyis kell venned hozzá egyet külön.
Szóval megspórolhatod az árát!
Amúgy szerintem még azonos cég által gyártott két eszköz sem feltétlenül szól közel ugyanúgy. Szóval ha tudod, azt is hallgasd meg azt is szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #16820480 #29257 üzenetére
24986:
Kérdésre válaszolva, tegnap próbáltam ugye ezt a Yulong Sabre DA8-at, bár sajnos nincs sok referenciám, egy DA&T HA2-re volt alapból dugva a két fejes (K701 és AD2000x), amivel próbáltam, aztán átkötöttük erre a DA8-ra.Alapvetően a benyomsáok, hogy a HA2 nem egy igazán jó cucc, még a K701 egész szépen ment róla, de az AD2000x kicsit vékonyan szólt, nem voltak meg a mélyek, illetve olyan kicsit semlegesebb hangzású, nem igazán fogott meg rajta a zene.
A DA8 az sokkal melegebb hangú, sokkal erőteljesebben szól, az ATH-nál is végre megjöttek a mély hangok (először hallottam ilyen jól szólni azt a fejest), illetve a K701-et is kicsit zeneibbé tette. Összességében jó forrásnak tartom, de mondjuk nem tudom, hogy egy LCD-vel mit produkálna. Nekem az volt a benyomásom, hogy a világosabb hangú dinamikus fejeseknek nagyon jót tesz ez a fajta hangkép, ahogy a többi Yulong terméknél is általában azt írják, hogy meleg hangúak, ez is tökéletesen hozta azt a fajta hangzást. Biztosan vannak ennél jobb DAC/AMP láncok is, de nekem már nagyon rendben volt ennek a hangja is, szerintem el tudnám képzelni simán akár hosszabb távra is itthonra.
Ha árban beleférne, akkor lehet, hogy ilyet néznék most magamnak. De amúgy ott van még alternatívaként a Sabre D18 is, ami elvileg ugyanezt a DAC részt kapta, viszont nincs benne erősítő, így ki lehet egészíteni a láncot olyannal, amilyet az ember akar. -
gelbelex
őstag
válasz vodkaboy22 #29284 üzenetére
Ha hangja olyan jó, akkor az ára is jó...
-
.DLL
veterán
Erről a DAC-ról mi a véleményetek? Dual WM8740
És a szép a dologban, hogy a 8740 kompatibilis a 8741-gyel ami egy kicsit jobb, így forrasztás előtt lehet venni két olyat, és azzal szerelni.(P.H.)
-
vodkaboy22
addikt
válasz gelbelex #29277 üzenetére
Ha azt vesszük hogy 50k-s dac-ba még egy sony pha-1 sem fér bele... Ebbe meg 90k-ba FPGA +coax+firewire+balanced out+jó dac chip benne van akkor nem is tűnik olyan vészesnek. De a hangja sokkal fontosabb nekem majd meg kell hallgatni!
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ati1979
veterán
Ezt a szépséget találtam így éjszaka!
-
fattyu
veterán
válasz gelbelex #29277 üzenetére
ezt én őszintén nem tudhatom.
Nem zárom ki hogy van ilyen hangú dac olcsóbban.
Aztán az is elhangzott hogy SOKKAL drágább dacok is szólnak szarabbulViszont nincs olyan olcsóbban ami tud Firewiret. Nekem pedig az usb leváltása cél volt.
Amugysem értek a lovakhoz.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Bargyu
tag
Valaki hallott már ilyet vagy az elődjét?
-
Bargyu
tag
Egy érdekes új amp:
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #29266 üzenetére
Jogos jogos. Akkor csak én hallottam kevésbé jó EL84-es erősítőket? KT88-ból egyik volt barátom csinált magának push-pull csodát 40W csatornánként. Huuuh de jól szólt nagy 8 csatornás mission hangfallal.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz schawo #29272 üzenetére
12V / 2A táp kell neki normál 3.4-es vagy 4.2mm-es eu csatival. Gyakorlatilag a gyári kapcs táp helyére simán lehet nagy CLC szűrésű diszkrét stabilizált tápot csinálni.
-
titán
-
fattyu
veterán
válasz bkercso #29270 üzenetére
Ő lenne Amugy még nem vittem el De tényleg planárral kéne hallani. A dinamikusok jobbak voltak a másikról.
Krichd1: Amit csomagoltak mellé Délután meg lett a firewire kártyám is most már arról szól.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bkercso
nagyúr
-
Ear001
addikt
válasz vodkaboy22 #29264 üzenetére
Ha pentóda, akkor 6550 és klasszikus ARC-be szerelve, de igazán elkezdhetnéd tágítani a látóköröd az igazán jó csövek irányába is, mint a 2A3 meg a 45....
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #29264 üzenetére
dac chipekről is nehéz, körités figyelembevétele nélkül véleményt mondani, cső se könnyebb sztem. van pár jellegzetesség.
elég komoly kt88as ovlt nálam, és se hajtani nem birt, se zene nem volt, se hifis paraméterekből semmi. máshol legalább hifizni tudott. EL84ből meg már hallottam rendkívül jó hangot.
-
fattyu
veterán
válasz vodkaboy22 #29261 üzenetére
hátjó
Megjött a firewire. Eddig működik vele. És elég parádés...
hangyányit szívtam vele mert első felindulásból nem adott hangot a kimenetre tűzmadzagon. Mire megtaláltam a szofverébe hogy meg lehet mondani neki mit hova küldjön...
Kicsit overkill a szolgáltatáshalmaz dacnak, de nagyon tetszik a hangja.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz vodkaboy22 #29241 üzenetére
Nem kapható.... Ezek a Leben-ek a kalsszikus Luxman hagyományokat viszik tovább, némileg modernizálva. A kimenő trafóik nagyon jellegzetes hangú dögök, boltból ilyet nem veszel. Az építési minőség sírni valóan szép. Egyszerűen imádni való készülékek. Persze nem mindenkinek ez lesz a kedvence, azt aláírom, de pokoli jó hagú hifi láncot lehet köré építeni, az tuti.
Az a retro Mullard EL 84 meg mintha nem is ezen az univerzumon készült volna. A Leben-ben semmit nem lehetett hallani a pentódák poroszos katonássáából, már-már triódát idézett, csak nem volt benne annyi kraft.
Amúgy az a KT88 érdekes cső. Papíron tényleg remek, sok erőstő is készül vele, de valahogy azt látom a tulajokon, hogy pár hónap után valamiféle cső upgraden törik a fejüket.
[ Szerkesztve ]
-
-
.DLL
veterán
válasz Toobee #29258 üzenetére
Köszönöm szépen a jellemzést, a terével mi a baj? Az nálam az egyik legfontosabb szempont. Nincs mélysége, vagy nem pontos?
(#29259) fattyu: Nagyon szupi Múltkor is néztem, amikor Schawo ajánlotta valakinek, hogy az átlag ember számára felesleges szolgáltatások mellett az egyik legkiválóbb DAC van benne, és ezért nem vészes az az összeg amibe kerül!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
fattyu
veterán
Azt hiszem nem titok hogy Schawo kifejezetten rossz hatással van a pénztárcámra. Folyton mutat dolgokat amik valamiért marhára tetszenek.
Na jópár hete bedobta valakinek hogy ha már van firewire kijárata mi lenne ha dacnak egy Impact Twint venne.
Mióta szórakozok az öreg planarokkal nézegettem hogy mi lenne a méltó alátét nekik mert erre már tényleg nagyon kevéske a Headstreamer. Melóban ugye csak usb van a laposon, avagy Express card bővítővel tulpéken lehetne firewire is.
Schawo eddig még félre nem vezetett jeligére egy életem egy halálom megrendeltem. Ha nem tetszik visszaküldöm azt ámen. Hát nem küldöm...A firewire még nem jött meg per pill koaxon van etetve az asztaliról. Ez melóba megy be majd a sansui elé, amihez még nincs igazán passzoló erősítő a birtokomban így a jól bevált tökéletes párost alkotó Champ Hd650 elé lett téve. Az hogy a Champ rettentően feszesen kordában tartja a hd650et és nincs az a mocsár meg ködös barna takony ami méltatlan erősítőről jellemzi ezt a remek fejest az nem ujdonság.
Azt is be kell vallanom hogy nehezen bullshitelek hosszan kifejtve elemekről egy sorban.De ennyire részletesnek és mindeközben zeneinek nem hallottam még a 650et. Amennyire én hallom nagyon egyenes hangképű ez dac, nem emel nem színez, visszakapom a felvételek hibáit meg a szar keverést kegyetlenül, de ENNYI részletet még nem hallottam zenében. Nyilván kell a champ ami ezt ki is adja, de hogy ennyit még nem is kapott soha az is biztos.
Kiváncsian várom mit fog hozni a Sansuival meg a hozzá kinézett erősítővel de nem lesz csalódás azt hiszem.
Nem küldöm én ezt sehova, Schawonak pedig ismét hála a remek tippért. Nagyon csecse. Már csak el kell tudni dugni melóban
Szerk: Nehogy vegyek egyet itthonra is az itthin maradó champ és hd650 elé.......
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
XDA-1-ről kérdezhettek nyugodtan. Melegebb a hangja, mint amit amerikai cucctól megszokott az ember, húsos az alja, de a legalja és a legteteje hiányzik (ezt most vettem észre, miután betoltam a helyére egy jobb dac-ot). A közepe/énekhangok nagyon közvetlen, ellenben a tere hagy kívánnivalót maga után. Viszont a rendszerbe, ahova szánod, valószínűleg ez lesz a legerősebb komponens. Nálam sajnos nagyon erősen kilóg lefelé.
-
.DLL
veterán
Wow, ez nagyon impresszív.. Ez az AD1955 dac chip általában milyen hangú pl. Wolfikkal vagy PCM-ekkel összehasonlítva? Nem sok mindent találtam róla, itt is csak annyit, hogy Bodz szeretett volna egy ilyen alapú DAC-ot.
(#29253) Tomacko: Ha egy erősítőn van optikai bemenet, akkor benne megtalálható valamilyen DAC is, hiszen az optikán is SPDIF megy, ami digitális hang, ezt át kell konvertálni analóggá. Tehát külső DAC esetén csak az analóg RCA, amire szükséged lesz az erősítőn.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Tomacko
őstag
Egy abszolút laikus kérdés következik.
DAC még nincs a háznál és ki tudja mikor lesz...de ami biztos, hogy majd kerül. Tehát a kérdés a következő, hogy mennyire számít az erősítőnél, a bemenetek közt van-e vagy sem az RCA-n felül optikai is ? Melyik lehet a jobb ?
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
7294
csendes tag
Segitséget kérek!Egy ideje keresek már valami jó dac-t a rendszerembe de eléggé tudatlan vagyok a
témában!Először leírom mihez kell: Philips CD 940,Sony Ps 4,Pc hangkártya.A rendszer többi részét
nem írom le mert a hangdobozokon kívül szinte minden cserélődni fog idővel.Nem ragaszkodom új vagy
gyári cuccokhoz a lélektani határ egyelőre kb.:100 ezredes.Amit nézegettem eddig használtban és
megfelelőnek gondolok az egy Emotiva xda 1, vagy 2, esetleg egy CA dacmagic.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Sorry tablet...
-
vodkaboy22
addikt
válasz schawo #29242 üzenetére
Köszönöm fatyu és schawo hogy eljottetek és a dicsérő szavakat :-)
Az alkotó mindig örül ha a munkáját dicsérik.
A sansui megint levett a lábamról.
Persze a fenti leíráshoz azt hozzá kell tennem hogy a mytek 192 volt a forrás így szerencsére nem volt szűk keresztmetszet.Különben számomra is megint igazolódott a szinergia fontossága! És ennek fényében azt kell mondjam hogy egy erősítővel annyira el lehet kurni egy fejes hangját függetlenül attól hogy milyen kategória hogy erre szavak kevés van... Csak élmények tudják ezt igazolni. Pl mindkét erősítőm csöves volt viszont gyökeresen eltérnek mégis hasonló minőség színvonalt képviselnek de teljesen más fejessekkel tudnak alkotni, hozzájuk illővel viszont tényleg csodásan alkotnak. Sajnos laikus számára aki csak megy azt hallgatozik amit adnak neki ez nagy csapda... Könnyen lehet megtévesztése a laikus.
-
fattyu
veterán
válasz schawo #29242 üzenetére
Ja még annyit tennék hozzá hogy a Sony pha1 nagyon csecse kis kütyü. Árát mindenképp éri. mobil cuccnak, otg teló mellé, irodai másodrendszernek, akár csak erősítőnek, vagy dacampnak. Jó kis cucc na. Kár hogy nem forgalmazzák nálunk.
-
fattyu
veterán
válasz Ati1979 #29245 üzenetére
Elvileg én megyek a hp3 nálam lesz.
Ha a morgan jonest hozza az is állejtős.
Amugy pedig +1000 Schawo hszére- Én nem tudom ilyen szépen leírni. De a Sansui a morgan jonesról tényleg arcleszakítósan nincsenek szavak mennyire jó.
[ Szerkesztve ]
-
Pbalint78
csendes tag
válasz Ear001 #29223 üzenetére
Köszi az infót. Bevallom kicsit szkeptikus vagyok az ilyen USB-s bedugom csodákkal, mint pl ez ill. a Dragonfly... Schiit Bifrost, Peachtree Audio's DAC·iTx-et nézgetettem. Dícsérik a PS Audio NuWave-et de ez már irtózatosan drága.
Yulong-ot nem merek bevállalni, pedig - talán a D18at- nagyon dícsérik mindenhol...de minőségi problémáktól hangos az internet. -
Ati1979
veterán
Akit esetkeg érdekel!
-
titán
Ma este egy minitalit tartottunk vodakboynál. Résztvevők vodkaboy22, fattyu és jómagam. A középpontban vodkaboy két csöves erősítője volt. Az egyik a teljesen szimmetrikus, push-pull és kimenő trafós, a másik (ami a fejhallgatós találkozón is ott volt) egy független (duál) sztereó csatornás, aszimmetrikus, amit OTL és kimenőtrafós változatban kipróbáltunk. A körítés:
klasszikus planárok: Sansui SS-100, Yamaha HP1, Yamaha HP3
dinamikusok: Beyerdynamic T70, DT770@600 Edition (Madooma), DT990@600 Edition
forrás: Mytek 192A két csöves közül az duál csatornás a kimenőtrafóval nagyszerűen szólt a planárokkal. A Sansui egyszerűen fantasztikus volt vele. Az Sansui tulajdonképpen mindenről nagyon jól szól, nagyon tiszta, transzparens, részletes és mégis lágy, enyhe középhangsúllyal, de kicsit vékony, jelentéktelen mély tartománnyal. Ezt hozza minden elfogadhatóan jó erősítőről (majdnem mindenről, de erre még visszatérek), a Mytek beépítettjéről, a Sony PHA-1-ről is. Nagyon finom, egy-kétszázezer forintos nyitott fülesekkel egy szinten lévő hang. De a nagy csövesről egyszerűen zseniális lett. A legalja megjött, energiával, tartással, textúrával, a dinamika elképesztő, és megmaradt a finom, folyékony, de részletes közepe és teteje. Az egész rendszer a Human Sileo erősítőről szóló LCD3-at idézte. Nagyon szívesen meghallgattam volna egymás mellett a kettő rendszert. A HP3 is nagyszerűen szólt róla, azt is simán százezres kategóriába lehetett sorolni vele. A HP1 viszont egyelőre kifogott rajta. Az alja túl sok kakaót kért, amit a kicsatolókondik nem tudták kiszolgálni, a mélyek nagyon picit betorzítottak. Vodkaboy szerint csak kicsit még több kondit kellene berakni, és ez a gond is elszállna, amúgy a HP1 is nagyszerű volt vele. Érdekességként kontrollnak a Mytek beépített erősítőjét használtuk, ami egy jelentéktelen, dinamikátlan, részlettelen volt a nagy csöveshez képest. Nem lehet szavakba önteni a különbséget, annyira nem egy ligában játszottak. A csövest egyébként kipróbáltuk OTL üzemmódban is, nekem a trafós megoldás sokkal jobban tetszett, egyedül talán a dinamikusok szóltak picit jobban OTL-ben, mint a trafóról, de a különbség nem volt nagy.
Viszont a dinamikus Beyerek a push-pull csövesről szóltak zseniálisan. A DT990 és a T70 egyaránt. Az előző csöves erősítőnél már elpuffogtattam a szuperlatívuszaimat, nem maradt már a tarsolyban semmi új, úgyhogy egyszerűen annyit írok, hogy tökéletes. Dinamika, részletesség, minden. Eszembe sem jutna róla, hogy csöves erősítővel van dolgom (a másikról sem). Ilyen jónak még sosem hallottam a T70-t, pedig az ő kábelezése sima aszimmetrikus, szóval az erősítő egyik fontos előnyéről is le kellett mondani.
Érdekesség, hogy ugyanerről a szimmetrikus, trafós erősítőről rettenetesen szóltak a planárok. Nagyon érdekes volt hallgatni hogy mennyire függ az erősítőtől a megszólalás, és mennyire nem ér semmit egy olyan tesztelés, ahol csak pár fülessel hallgat meg az ember egy erősítőt, és ez alapján akar véleményt formálni. A planárokkal mutatott hang alapján egy 1000ft-os cmoy is jobb lett volna, annyira nem értették meg egymást. A dinamikusokkal meg tényleg fantasztikus. Az erősítők sokkal többet tettek hozzá a hanghoz, mint a DAC. Nyilván, persze kiváló DAC nélkül fölösleges lett volna bármit is megpróbálni, mégis az erősítők kulcsszerepe megkérdőjelezhetetlen volt. A szinergia a legfontosabb. Fontosabb, mint bármilyen x-százezer forintos fejhallgató, dac vagy erősítő.
Szóval köszi az érdekes és nagyon tanulságos találkozót, ennyire meglepő tapasztalatokkal már rég jöttem haza azóta, hogy fejhallgatókkal bohóckodok.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
vodkaboy22
addikt
-
Bargyu
tag
válasz vodkaboy22 #29239 üzenetére
Akkor ilyet kellene csinálni. 2400 euró.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Bargyu #29238 üzenetére
Ez egy push pull el84 es amiből már többet hallottam és ismerem jól a kapcsolast. Egyszerű cuccos. Van nála jobb is. AB osztály. 12wnal mar1% torzítással és ez sajnos nem a megszokott második filharmonikusokkal..
-
Bargyu
tag
Kitalálja valaki ez melyik erősítő?
TUBES EQUIPPED: EL84(Mullard EL84) X 4 12AX7A (General Electric 5751) X 2
2007/09/26: CS-300X(Limited) has been discontinued for the lack of Mullard EL84 tube.
OUTPUT POWER: 15W X 2
FREQUENCY RESPONSE: 15Hz - 100KHz (-2 dB)
DISTORTION: 0.7%(10W)
INPUT SENSITIVITY: 600mV
INPUT IMPEDANCE: 100K Ohms
OUTPUT IMPEDANCE: 4/6/8 Ohms (Selectable)
POWER CONSUMPTION: 82W
WEIGHT : 10.5 Kgs.
DIMENSIONS: 360 (W) X 270 (D) X 140 (H) mm -
Bargyu
tag
válasz surtsoll31 #29235 üzenetére
Ördögit mondok, és lehet, hogy már próbáltad és nem tetszett. én egy jó ideig simán használtam a HD600-at és nagyon élvezetes volt.
-
vodkaboy22
addikt
válasz surtsoll31 #29235 üzenetére
Hallgasd meg egy csöves erősítőm... Blogomban képek :-)
-
surtsoll31
újonc
köszi az ötleteket! ma-holnap döntenem kell,mivel még olcson juthatnék a hd650-hez. Sajnos anyagilag most nem (sem) állok úgy hogy 50-60 e nél többet adjak még egy erősítőre, viszont addig magáról egy mezei laptopról sem használhatnám a fülest Esetleg lenne még tippetek ilyen árkatban? köszönöm!
-
Imifej
senior tag
válasz Bargyu #29233 üzenetére
Holnapra valószínűleg úgy is eldöntöm, csak egyszer már ráfáztam a Fiio-val. Még van egy ajánlott, az Audio-GD, ami jóval olcsóbb. Egyébként a Fiio most a munkahelyemen kötött ki, és ott a műhelyben rendben teszi a dolgát, és még jól is szól ezzel: [link]
[ Szerkesztve ]
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Bargyu
tag
válasz Imifej #29229 üzenetére
Vazze, este van, így megkockáztatom, hogy fogjunk egy pár cd-t és menjünk meghallgatni mind a kettőt. Hozoma a saját fejesem, meg cd.-t, hdd-t, aztán tegyünk rendet ebben a katyvaszban, mondanám, ha közben eszembe nem jutna, hogy ahány ember annyi fül, sőt füles. Nem tudom, meg kell hallgatni, ha lehet egy hétig, többféle zenével és akkor szerintem lehet valamit mondani szubjektíve. Eddig én is kemény topikharcos voltam, de ma hallottam egy közel félmilliós dac-ot és miután hallottam azt a minimális különbséget, ami egy középkategóriáshoz képest van, azt mondom most, hogy jó, ami most van, szépen szól, esténként zenét hallgatok, ami azért mégiscsak a legfontosabb, anno a 80-as, 90-es években is óriási buli volt egy hifi centerből. Szóval, most úgy látom, hogy minőségi ugrás úgy 3-4x árszorzónál van igazán azon belül totál szubjektív, esetleg a többség hajlik valamelyik irányba. Uff.
-
contaxg
veterán
válasz Imifej #29231 üzenetére
Jahhh bocs, csak vki keresett egy Essence-t.
Egyébként (ha igaz) hamarosan jönnek a DSD verziók.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Bargyu
tag
Akiet esetleg érdekel ma beütöttem az egyik árkeresőbe és a Denon DA-300USB 130e, esetleg érdemes megtonfolni, bár semmi közöm hozzá.
-
Toobee
veterán
válasz vodkaboy22 #29225 üzenetére
Én jó ideje azt használom, mikor épp nincs nálam más. Meg is hallgathatod nálam, ha érdekel (Bp XX. ker).
-
vodkaboy22
addikt
Emotiva XDA-1-et ki hallotta és hova rangsorolnátok hangban?
Essence one színvonal ? Vagy kicsit alatta , esetleg felette?Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ear001
addikt
válasz Pbalint78 #29219 üzenetére
És nem is ajánl semmit? Ahogy nézem ez a lánc erősen Soner barát.
Amúgy én tennék egy próbát a helyedben az M2Tech Hiface D/A-jával. Olyan nagyon kellemesen semmit sem csináló darab, csak olyan bedugog és jó. Szerintem letét ellenében el lehet hozni próbára.
[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék majd alacsony költséggel utánépíteni egy optikai SPDIF és USB bemenettel rendelkező DAC -ot, ami az alacsony ára ellenére is elég szép hanggal rendelkezik. Ez így nem túl szakszerű leírás, de ezen kívül nem tudok konkrétumokat mondani.
Mit javasoltok?Köszönöm
-
zsocy
őstag
válasz bajnokpityu #29215 üzenetére
Szerintem azt pont én vettem meg Annyiért lecsaptam rá, nem volt kérdés.
És igen, nagyon elégedett vagyok vele, a Lupussal koaxról etetve nagyon tetszik a hangja még a Slux 660-al is.
Best Buy volt, nem is adom el egyhamar.A Beyerdynamic DT 990 Edition-ról mi a véleményetek? Mennyire illik ebbe a láncba?
-
fattyu
veterán
válasz bajnokpityu #29215 üzenetére
pff. 25ért egy hd650 elé a tökéletes hajtás.... derék. Aki veszi mondjuk annak jó
-
Pbalint78
csendes tag
Már csak a DAC van hátra....
Esetleg tudna valaki valami jó kis USB-s DAC-ot ajánlani? Nem tudom merre induljak el.A többi komponensa amihez illeszkednie kéne:
Fejes: Hifiman HE-500
Fejhallgató erősítő: Soner Audio
CD játszó: Cyrus Dad7 + PSX-R
Összekőtők: RCA: Harmonic technology Magic link One,
USB kábel: Wireworld Starlight 6Peachtree, Hegel, Schiit?
Használtban gondolkozom elsősorban.Előre is köszönöm a tippeket.
-
CheGhost
aktív tag
válasz CheGhost #29178 üzenetére
Ahhoz az eszközhöz folyamadok, mint tegnap Tomacko...
Valaki tud nekem segíteni, hogy ne kelljen az alaplapról hallgatnom a hanghullámokat?*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Tomacko
őstag
válasz #16939776 #29193 üzenetére
Köszi a tippet. Árban ugyan kicsit túl lóg, de lassan itt a következő fizetés... Talán ki tudom szorítani a családi kasszából
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Bargyu
tag
válasz Imifej #29196 üzenetére
Az biztos kockázat, hogy itthon még nincs. A másik oldalról viszont az egyik legújabb fejlesztés és a Denon is azt a "jó" szokást követte, hogy egy nagyobb modelljéből vettet át a rendszer egy részét. Szerintem középkategóriás árban ezek a "lebutítom és olcsósítom" termékeknek lehet a legjobb ár/érték aránya, persze ezt nagyon bizonytalan kijelenteni. Azt meg, hogy milyen a hangzása külföldi fórumokból elolvasni szintén kockázatos, mert az ugye nem a te füled és fülesed, de szerintem, ha dac-amp kombóban gondolkodsz, akkor ez márkás és jó áron van. Személy szerint nekem kevésbé szimpatikus egy Asus vagy másik gyártó, aki olyan noname kategória high-endben, persze itt is lehet kivétel.
Egy másik lehetőség, hogy veszel egy erősítőt és később egy külön dac-ot, feltéve, hogy további fejlesztésben gondolkodsz, harmadik lehetőség, ha találsz olyan erősítőt, ami önmagában is úgy szól, hogy csak na, akkor nem biztos, hogy mindenképpen kell majd a dac, persze általában jobb úgy, de én is használtam egy HD600-az egy ideig dac nélkül és nem volt rossz, mert ezeket azért meg kell hajtani erővel. Persze ezeket mind nagyon óvatosan mondom, mert mindenkinek másik füle van és ami nekem megfelelt, az lehet neked teljes kudarc.
-
fattyu
veterán
válasz surtsoll31 #29207 üzenetére
Ujban szerintem semmit. Champnal jobban semmivel nem hallottam szolni a 650et. Champ nemtudom mennyi hasznaltan meg hogy vane de ahhoz ragaszkodnek. Ex has mondjuk 40. Mennyi maradna dacra akkor?
Music streamer piros hasznaltan nem veszes es nem is rossz. Szerintem de dacra lehet van ertelmesebb tippje masnak
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz surtsoll31 #29204 üzenetére
Hd650hez vadassz egy hasznalt champot. Nagyon meg fogja halalni. Dacra szerintem annyira nem haklis. Normalis hangkartya megfelel. Inkabb azon sporolnek mint az erositon.
-
.DLL
veterán
válasz surtsoll31 #29204 üzenetére
A HD650 egy felső kategóriás audiofül fejes, komolyan FiiO-val akarod etetni?
(P.H.)
-
surtsoll31
újonc
Hali! senn hd650 +szgép közé menne a fiio e17-et (esetleg a fiio e09k erősítvel együtt vagy anélkül?). Kettő együtt újonnan ahogy láttam már 70 ezren felül lenne. Kezdésnek a füleshez mit ajánlotok?Ennyiért ezekre lenne érdemes beruházni,vagy már jobbat is össze lehet rakni belőle? vagy maradjak csak az e17-nél?
köszi! -
-
bkercso
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest