- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- Synology routerek
- Adobe Lightroom topic
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Rendszergazda topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltip
őstag
válasz
scarabaeus #2099 üzenetére
Van. Csak mint kiderült az új felület kell hozzá, amin engedélyezni tudod. Ezt szépen lassssssssan mindneki megkapja.
Tehát az új felülettel van SMTP, és van IMAP. -
scarabaeus
őstag
válasz
zsoltip #2098 üzenetére
1. Nincs IMAP, nincsenek szinkronizált mappák. A POP3 letölti a beérkezettet, aztán annyi. Nincsenek elküldöttek (hacsak nem bcc-zed automatikusan minden elküldött e-mailedet, és egy szabállyal átteteted ezeket az elküldöttek közé), nincs kuka, nincs spam, semmi sincs, csak beérkezettek.
2. Nincs SMTP, rá van bízva az emberre, mivel oldja meg. Csakhogy mivel saját SMTP nincs, a többi e-mail szolgáltató pikkel a levelezőprogrammal más SMTP-jével elküldött e-mailekre, késleltetik ezeket, esetleg növelik a spam valószínűséget. (Mobilos SMTP-t nem állítottam be rá, nem tudom, mik a helyi szokásaik a mobilszolgáltatóknak.) -
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak.
A Gmail alkalmazásban van két kérdésem.
1) Google accountban törölt levelet simán vissza lehet helyezni a kukából beérkezettek közé.
Erre nem találok lehetőséget freemail fiókom beállítása esetén. Sőt nem is szinkronizálja az app a kukába helyezett levelet a webes felület kukájával.
Utobbiból/ban vissza lehet helyezni a levelet.2) Levélküldés. Freemail accountra milyen Smtp beállítás alkalmazható? (nem a Google fiókban aliasként szeretném használni, mert akkor csak a Gmail-ben lesz az elküldött példány, nem lesz a freemail-ben.)
Marad a szolgáltató beállítás? Ha nincs más opció mi a setup Telenorra és Vodára?Köszönettel,
zsoltip -
malvin2
újonc
válasz
malvin2 #2095 üzenetére
Ha már használni nem tudom a fiókomat, olvasgatom a freemail "Általános Szerződési Feltételek" c. dokumentumát. És mit találok:
A Tag vállalja, hogy haladéktalanul értesíti a [freemail] ügyfélszolgálatát (telefon: 06-1-372-4952, e-mail cím: info@freemail.hu) adatainak bármilyen illetéktelen felhasználásáról illetve a biztonság egyéb módon való megsértéséről.
Gondolom, a fiók feltörés tipikus "illetéktelen felhasználás".
Viszont az értesítésre csak annyit tesz, hogy azt válaszolja, hogy "tegyek rendőrségi feljelentést".
Persze "könnyen beszél", mivel közvetlenül ez után az következik:
A New Wave Media Group Kft. nem vonható felelősségre a Tagnak az egységes beléptető rendszerhez ([freemail] belépés) tartozó azonosító (e-mail cím) és jelszó párosának illetéktelen felhasználásából eredő bármiféle kárért.Hát ez a [freemail] csapata
-
malvin2
újonc
Na ezt már "visszaegyzerűsítették":
Örömmel tudatjuk veled, hogy a jelszavak megerősítése mellett leegyszerűsítettük a kliensek (külső levelezőprogramok) beállításának folyamatát is. ...Viszont az új jelszó / biztonsági kérdés "policy" jól betett nekem
Arra kérünk Benneteket, hogy a szeptember 28-tól számított első bejelentkezést követően felugró ablakban változtassátok meg a postafiókotok belépési jelszavát. ...
Na erről én nem tudtam, lévén hogy pop3-at használok.
Aztán október 6-án reggel nem ment a freemail (sem a pop3, sem a web).
a [freemail] csapata azt állítja, hogy október 5-én jelszót változtattam. Pedig felé sem néztem a web-es felületnek! Ezt próbáltam browser-history-val bizonyítani, de erre meg azt mondják, hogy akkor "feltörték a fiókomat, és tegyek rendőrségi feljelentést".Nem igazán hiszem (20 év után "éppen most"?), szerintem valahogyan inkább a fejlesztés áldozata lettem. De ha mégis, akkor most ott van egy fiók, ahová érkezhetnek szenzitiv adatokat is tartalmazó levelek, még akkor is ha nem használom (20 évre visszamenőleg minden forrást lehetlen megszüntetni), nem is beszélve a freemail által tárolt személyes adataimról amihez akkor mos "vki" hozzáfér (szerencsére anno jóval kevesebbet kellett megadni mint manapság).
A jelszó változtatás (emlékeztető) persze nem működik, mert "valahogyan született" egy biztonsági kérdés: Hány órakor születtél? (ilyet én biztosan nem adtam meg, mivel fogalmam sincs róla)
Hát most itt tartunk.
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus #2093 üzenetére
Durva volt amúgy, mire a sok-sok tucat fiókot, regisztrációt, szolgáltatást, ami nem gmail stb. címhez, hanem a freemailesekhez volt kötve, átkötögettem. Nem hiába nem akartam belekezdeni (akárcsak a saját Win újratelepítésébe és a kismillió felhasználói program aprólékos beállítgatásába utána - négy éve abba sem kezdtem).
Mondjuk most hozzájött az is, hogy az új címeknél már használható IMAP protokollt annál a szolgáltatónál a The Bat nem jól kezelte, a törölt levelek a szerver mappájából nem tűntek el, csak megjelentek a kukában is, ezért be kellett lakni egy új levelezőprogramot (eM Client). De ha már IMAP, felmásoltam a szerverre 21 év majd 200 ezer e-mailjét, mappastruktúrástul, így már online is megvannak együtt. -
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus #2069 üzenetére
Mondjuk ez adta meg a végső lökést ahhoz, hogy a 21 éves címet használó dolgokat átállítsam (no nem a 12 éve használt gmailre, mert azt pedig utálom, bár van).
Áttérés közben csak úgy küldtem egy tesztet az egyik új címre.
38 óra 40 perc.
-
törölt tag
válasz
tomcsi23 #2087 üzenetére
A kérdések közül hiányoltam, hogy kire szavaztam, stb...
Amúgy ha ezt is a tréé csinálta, akkor nem kell meglepődni, ha text file-ban tárolták a jelszavunkat a főkönyvtárban jelszó.txt névenAmúgy még mindig lehet regelni a már nem használt neveket 3 hónap után?
Nagyon rég meg akartam szüntetni a freemailt, de ebből adódóan volt egy kis para. -
laszlohu
addikt
Nálam is volt kötelező jelszóváltoztatás.
-
tomcsi23
veterán
Mi a fa ez a kötelező jelszóváltoztatás
Mint valami nasa szintű fiók.
Meg igen szellemes biztonsági kérdés. Még a végén ip-t is szűr. -
Robaj
addikt
Hehe, lejárt a freemail.hu SSL tanúsítványa és nem töltődik be a freemail.hu
Remélem mihamarabb generálnak egy újat.
-
Ez most be van halva? próbálok belépni, de végeláthatatlan homokóra...
-
zsoltip
őstag
válasz
#73820095 #2077 üzenetére
A Gmail, amennyiben beállítod rá, igenis küld és fogad is freemail címet használva.
Előző válaszod még mindig teljesen értelmetlen. Semmi köze a felvetett kérdéskörhöz.
Ki beszélt itt neked a Messenger-ről, vagy egyéb külső appról? A Gmail app-ban beálllítandó, külön freemail fiókra vonatkozó, SMTP beállítás a kérdés.
Olvass mielőtt beszélsz... -
törölt tag
válasz
zsoltip #2076 üzenetére
Mert nem lopja az adataidat, amihez smi köze. Megnézted te, h mihez kér hozzáféréseket???!!! Na, ott vágtam ki a francba...
Nekem egyébként nem ez a legnagyobb bajom a freemaillel, hanem h sok egyéb rendszer úgy csinál, mintha nem létezne. A szaros gmail pl nem fogadja a fríméles leveleket. Nem, nem spambe teszi. Nem is értesít vissza, h nem kézbesíti a leveledet. És ezt random, de nagyon gyakran elköveti. És néha a frímél se fogad bizonyos leveleket, amiket pl jelszómódosításhoz küldenek, de ez ritkább.
-
scarabaeus
őstag
Általatok használt fiókból is késleltetéssel érkezik pl. gmailre e-mail? Ugye, PFC ellenőrzés, az internet szolgáltató SMTP-je pedig nem állítja, hogy ő a freemail.hu SMTP-je lenne, így aztán akár több órás késést iktat be a gmail...
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak,
Van valami fejlemény [freemail] account Androidon történő beállítására, levélküldés fronton?
A neten már magyar és külföldi oldalakat is keresztül kasul kutattam... Nem sikerült eddig megoldanom.
Ki milyen beállítással járt sikerrel?Köszönettel,
zsoltip -
Vertigo18
addikt
A kétlépcsős azonosítást hol is tudom beállítani, ha nincs a"Beállítások" menüpont alatt olyan, hogy "Biztonság"?
-
karlkani
aktív tag
válasz
Mikiller #2064 üzenetére
Lehet. Ezt a kliens dolgot is elfelejthetnék. Ha feltörik a fiókot, törlik az eszközt a kliensek közül, akkor ugyan ott van az ember (nem tud csatlakozni). Most van egy jelszavam, amivel már csak a webes felületen tudok belépni, és van egy generált kód, ami a Thunderbirdnek kell, örülök...
-
karlkani
aktív tag
Úgy néz ki, valamit bütykölhettek, Thunderbirdben visszaállítottam az SSL/TLS titkosítást a fiókoknál, csatlakozik mindhárom a kiszolgálóhoz...
-
karlkani
aktív tag
válasz
Mikiller #2061 üzenetére
Sajnos, az "újítás" nélkül már nem tudom letölteni a leveleket. Miután hozzáadtam délután egy eszközt, külső program már kizárólag a generált, eldobható jelszóval hajlandó működni. Ha törlöm a klienseknél az eszközt, akkor a Thunderbird ugyan azt a hibaüzenetet dobja, mint többeknél, ha a titkosítás be van kapcsolva. Hagytam volna titkosítás nélkül, az eredeti jelszót használva...
-
karlkani
aktív tag
válasz
Mikiller #2059 üzenetére
Fura. Megnéztem két másik fiókot is, azoknál olyan a felület, mint nálad, ellenben az előzőleg linkelt profilban ilyen. Csak itt látható a kliensek menüpont. Thunderbirdben kikapcsoltam a titkosítást, szépen lehúzta a leveleket. Beléptem a webes felületen (sose használom), a kliensek menüben hozzáadtam az eszközt, ekkor felugrott egy lap a beállításhoz szükséges adatokkal. Kitöltöttem Thunderbirdben az adatokat, erre CSAK titkosítás nélkül megy, persze az előzőleg generált jelszóval (nem lehet módosítani).
-
Bela2
csendes tag
válasz
scarabaeus #2054 üzenetére
Bingó. A titkosítást kikapcsolva nálam is működik. Azért küldhettek volna egy köremailt előre ezzel az üzenettel: Kedves felhasználó kapcsold ki a titkosítást különben holnaptól nem kapod meg a leveleidet.
-
karlkani
aktív tag
válasz
scarabaeus #2056 üzenetére
Nálam ott van a kliensek menü. Titkosítás nélkül működik az összes fiók, új eszközt hozzáadva KIZÁRÓLAG a generált jelszóval működik a fiók (régi jelszóval már nem fog), de csak titkosítás nélkül. Ha bekapcsolom a titkosítást a Thunderbirdben, nem tud csatlakozni a kiszolgálóhoz...
-
Mikiller
aktív tag
válasz
scarabaeus #2054 üzenetére
Köszi, tényleg az volt a baj, hogy ssl/tls volt beállítva. Most kikapcsoltam és egyből jöttek a levelek.
-
Bela2
csendes tag
válasz
scarabaeus #2051 üzenetére
A neten ezt találtam:
"Kedves Felhasználónk!
A freemail új felületén szigorítottunk a POP3-mas elérésen, így már csak oly módon lehet lekérni a leveleket, ha a webes felületen hozzáadja a felhasználó a készülékét a fiókjához, és az ott generált egyszer használatos jelszót állítja be a kliensben. (Ez a korábban beállított POP3-mas eléréseket nem befolyásolja, azonban ha megszakad a szinkronizáció - pl. jelszómódosítást követően -, el kell végezni ezeket a lépéseket.)Kérjük, lépjen be a fiókjába webes felületen, majd a Beállítások/ Kliensek menüpont alatt, tetszőleges névvel, adja hozzá eszközét a fiókjához. Végezze el az ott leírt lépéseket, s a generált, eldobható jelszót állítsa be a kliensében.
Amennyiben a beállítás során problémát tapasztalna, kérjük, jelezze válaszlevelében.
Üdvözlettel,
a [freemail] csapata"A dolog szépséghibája hogy nekem a beállításokban nincsen Kliensek menüpont így nem tudok belelépni.
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus #2050 üzenetére
(Ja, korszerű rendszer alatt a freemailt értettem, nem a WIn10-et, minden kliens, ami TLS-t használt, problémázik, anélkül megy)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Jogász topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest