Új hozzászólás Aktív témák

  • AssAssynn

    őstag

    Adott egy olajos krumplisütő, amiben kókuszolajat használok. Minden szép és jó. Különben ajánlom is, mert gyönyörű tiszta vele mindig az olaj is és a sütő is. A lényeg, hogy múltkor már lefogyott a min. jel alá észrevehetően, de itthon nem volt kókuszolaj, ezért sima napraforgót öntöttem hozzá - mondom majd csak elkeveredik.
    Bekapcsoltam, krumpli bele, otthagytam, ahogy szoktam, mire jövök vissza a fele lé a földre kifolyva. Azt hittem azért történt, mert túl sok olajat töltöttem bele.
    Ma újra eljátszottam azt, hogy napraforgó olajat töltöttem bele (mivel egy csomó hiányzott belőle a múltkori miatt) viszont csak épp a max. jelzésig töltöttem. Krumpli bele, 5 perc múlva megyek vissza. Felnyitom és mintha levest forralnék. A tetejéig ért a lé, habos volt, nagyban forrt, bugyogott. Megint kinyomott egy csomót.
    Most a kérdésem, hogy a kókuszolaj és napraforgóolaj ilyen rossz keverék, hogy kifőzi egyik a másikat, vagy pedig a krumplival van a baj (túl nedves, vizes, akármi)? A krumpli ilyen Lidl-s előrefagyasztott. Korábban is mindig ezt használtam, de kitudja nem-e változott a mostani adag.

    "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

Új hozzászólás Aktív témák