Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    Sziasztok!

    Még 10+ év után is minden nap meglepetés ér, hogy mennyi érdekes és hasznos téma van itt PH-n, mostantól ez is bekerül a listámba. :)

    Leginkább az egzotikus konyhák vonzanak, cajun, karibi, arab, indiai, kínai, thai kajákkal szoktam kísérletezni, amennyire csak lehet, autentikus formában. Sose jártam ezeken a tájakon, az ízeken keresztül próbálom megismerni őket.

    A legnagyobb sikerem eddig talán a csirkés-kolbászos gumbo, Isaac Toups receptje alapján, alapanyagok tekintetében kicsit magyarosan. :D

    2 szál gyulai kolbászt félkarikára vágok, kisütöm a zsírját egy serpenyőben, majd ugyanabban a serpenyőben nagy lángon lepirítok 8-10 db felsőcombot. Egyszer próbáltam fokhagymás francia kolbásszal, ami jobban hasonlít az autentikus andouille-ra, de határozottan jobb gyulaival. :)
    Nagy öntöttvas lábasban gyorsan kevergetve nagy lángon csinálok egy nagyonsötét rántást (140g étolaj 80g liszt), amibe kockára vágott 1 fej vöröshagymát, 1-2 kaliforniai paprikát és 2-3 szál szárzellert dobok, majd 6 gerezd fokhagymát pár darab erőspaprikával, attól függően, mennyire csípős végeredményt szeretnénk (általában 2 db chile de árbolt szoktam, de volt, hogy egy jamaikai scotch bonnetet is tettem bele).
    Lentebb veszem a tüzet, fokozatosan felöntöm 3-5 deci sörrel, majd fél liter vízzel, kevergetve, hogy csomómentes maradjon. Ezután fűszerezem, 2 babérlevél, egy kevés só, rengeteg (50-60 tekerés) feketebors, aránylag sok füstöltpaprika, cayenne és kakukkfű. Beleteszem a korábban lesütött csirkecombokat és a kolbászt, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt kis lángon 2-3 órát főzöm. Az eredeti recept víz helyett alaplevet javasol, de erre nem szoktam pazarolni. [Videó az összeállításáról.]
    Köretnek párolt rizst szoktam hozzá készíteni, amit tálaláskor beleteszünk a levesbe. Díszítésnek zöldhagymát is lehet karikázni rá.

    Itt sajnos pont nem készült hozzá rizs, de ez a legszebb képem. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák