Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#29810176 #6129 üzenetére
Biztosan blokkol. Alapból egy "Workstation" nevü zóna beállítás aktiválódik. Ott pedig nem sok minden van ki/be engedve: ssh,samba-client, mdns, dhcpv6-client, és slussz. Ha kiveszem a pipát az ssh elöl, akkor nem enged csatlakozni: ssh: connect to host magic-d630 port 22: Connection refused
Ennek ellenére megtaláltam a megoldást. A 41399-es portot használja a dav. De, hogy ezt hogyan érik el kívülről?
-
-
válasz
#29810176 #6101 üzenetére
Nem átlag Pista nem használ külső tárolót? Attól, hogy van időm, nem fog megjavulni a Szoftverek külső tároló kezelése. Pont az egyszerűsége tetszett, és hogy jelezte a frissítéseket is, a telepítéssel megvárta a kikapcsolást. Így minden kikapcsoláskor automatikusan frissült a gép (ha akartam).
A Writer nem csak a CU után problémázik, 8.1-en sem megy. 1 hete A 26 megjelenésekor próbáltam.
A Windows Áruházat próbáltam, használom (telefonon)is. Nem értem az analógiát.
Vladi
Jelenteném én, ha tudnék külföldiül! -
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #6023 üzenetére
Annyit tudtam elérni, hogy átverem az install szkriptet:
Megkersed a /etc/issue fájlt. rootként egy txt editorral beleszerkesztesz:
ami benne van fedora ákárhány azt kommenteled: # majd az első sorba beírod:
Fedora 10Így már hajlandó lefutni. Újraindít. De hogy így működik -e... nem tudom. Lehet csak simán bedugod a sticket és nm-el csinálsz rá netet. Próbáld ki.
2.:
Mielőtt bármilyen kütyühardvert veszel, előtte megnézed, hogy működik -e linuxon. Igen.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5992 üzenetére
Melyik tárolót vetted fel?
Én az rpmfusionból szoktam ilyen csomagokat telepíteni. Pl: smplayer, meg vlc videóhoz. Ezeket felrakod és hozza ami neki még kell.SELinux egy védelmi program. Egyelőre ennyi, mert ez már nagyon expert szint.
-
-
törölt tag
válasz
#29810176 #5825 üzenetére
Illetve van még egy gond wine alatt a nyers input nem teljesen nyers. Az egerem 1000Hz-s a játék csak 124Hz-125Hz -sként érzékeli. És így elég nehéz
. Itt pont szükség lenne rá (osu! tabletre egyenlőre nincs pénz
)
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5811 üzenetére
Ha ilyen dolgok érdekelnek, akkor a legjobb helyen jársz.
A Red Hat / Fedora vonalon folyamatosan tárt karokkal várják azokat a fiatalokat, akikben megvan a kellő tehetség, szorgalom és elkötelezettség.Mivel nyílt az egész rendszer és a fejlesztési modell, az ilyen belepiszkálási akciókkal nem kell semeddig se várnod.
Üzleti lapotop nagyon jók, masszívak gyorsak. Brutál drágák. Attól függ, zsével mennyire vagy eleresztve. Ha szűk a keret, akkor is szétnézhetsz a használt piacon. Én a t60-asomat 60 Kért vettem 4-5 évesen. Az új ára ennek majd tízszerese.
A mai napig hibátlan és nyúzható.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5808 üzenetére
Általában jó a thinkpad támogatása. De ennek könnyen utána tudsz nézni, mielőtt megveszed.
elvileg tudod a wirtuál wint rádugni usb-re. De szerintem a kártyaolvasó egyszerűbb megoldás.
Má megint meg akarsz szökni.HOgy azon fejlesztik -e nem tudom, de valószínű, hogy ilyen üzleti gépeket kapnak az alkalmazottak.
Ha programozó akarsz lenni, irány a Red Hat, Brunoban van az európai központja.body007:
Leejtett vinyónál io error sok jót nem jelent.
-
csendes
addikt
válasz
#29810176 #5800 üzenetére
Nem tudom, hogy vigasztal-e, de androidos eszközökkel ugyanezek a bajok vannak: [link]. Vagyis a megoldás a vezeték nélküli átvitel WiFi-vel. Vagy BT (asztali géphez egy filléres USB-s BT adapterrel), persze ott 300 MB átvitele eltart egy darabig, a BT 2.0 például max 3Mbps-t tud.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5789 üzenetére
Nem sokat tudok erről, csak amit most hirtelen összegugliztam.
Valami mtp protokollt használ az adatátvitelhez. A csomagkezelőben nézd meg, hogy ilyesmi nevű csomag hiányzik -e még.A másik, hogy a telód tud -e dolgozni klasszikus usb meghajtóként. Régebben a telók tudtak ilyet, hogy úgy csatlakoztak, mintha pendrive lenne. Ha ez megy, akkor ezt válaszd
Vagy e-bayről vegyél egy sd kártyaolvasót, usb-s, olyan 1 dollár körül van.
(#5790) qwertly:
persze, csak ezúttal jó helyről jó helyre tedd.
amúgy a legtöbb esetben ez is valami .rpm csomagként érkezik, mint pl az epelnek a release csomagja. Ha azt kikeresed és újratelepíted a kérdéses gépen, akkor gyorsabban megvagy. -
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5780 üzenetére
Mennyire tudtam hogy ez lesz!
Előbb felteszed a fedorát, nem megy, akkor megy fel a win. Nem bírod, jön a fedora. Valami hiba van, nem megy, jön az ubuntu. Asemegy.Hagyd már ezt a sok szart a francba, törődj bele, hogy fedorás leszel.
Azért az sokat elárul, hogy egy lts ubuntu kb ott van kidolgozottságban, mint egy sima fedora.
enterprise linuxot meg még nem is láttál.Na nézem, most mi a nyűgöd.
minecraft nem tudom, egy képet lőj már róla ha tudsz.
Fedorával kapcsolatban vagy velünk éred be, vagy próbálkozz a fedoraforumon.
-
-
törölt tag
válasz
#29810176 #5779 üzenetére
Tévedtem, hogy itt Ubuntun van a legkevesebb. Sőt még több van. A Fedorás hibák 90%-a ott van Ubuntu Gnome (LTS) -on is a logban + még 5-6. Megy vissza a Fedora (alapból szimpatikusabb, mint a többi disztro
). A Minecraftra meg keresek valami megoldást. Valakinek van valami ötlete? Tudtok írni oldalakat ahol még kérdezősködhetek a problémákkal kapcsolatban?
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5767 üzenetére
Minek?
Fedora lesz az egyetlen os? A többi kérdésre is válaszolj.
mod:
Jah, közben annyiszor módosítottad a hozzászólást, hogy már nem is tudom hol járok. Írj inkább újat, hogy lássam. Ne aggódj a topikgazda nem fog ezért rádszólni.mod2:
Akkor most én szívatlank.mod3:
Ha jót akarsz, akkor nem hagyod automatikusan particionálni.
Válaszd a kézit. Kicsit bugyuta a telepítőnek a partícionáló része, vagy 5x neki fogsz ugrani, mire azt csinálja amit akarsz, ezen ne lepődj meg.Most nézem a centos 6 ami előtt ülök, / és /home összesen 7 giga.
Ha nem lesz más os, akkor én tennék egy /-t olyan 10-15 gigának, az bőven elég, a többi /home.
A nagy hdd meg mehet /mnt/akármi alá. Minden ext4 fájlrendszerrel.Ha van legalább 8 giga ramod és nem hibernálsz, akkor swap se nagyon kell.
mod4:
Asse tom mi az a májnkráft.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5765 üzenetére
Nem a te dolgod megoldani. Ahogy olvasom, ez ilyen pulseaudio - alsa ketrecharc. Megint.
Ha amúgy működik akkor nincs is mit megoldani.
A kimenetet passz, próbáld ki. Amelyiken szól, na az volt.
Frissítést majd tegyél fel, lehet már javították az csomagokban.A partíciókat úgy állítod, ahogy neked pászol. Most hogy néz ki a hdd? Mit teszel még rá? Mennyi a ramod? Lesz -e hibernálva?
intelnek kizárólag nyílt drivere van linuxra, ezért már alapból a véglegest kapod. Max egy kicist maszírozni kell majd, ha valami nem megy, vagy tearingel vagy valami.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#29810176 #5763 üzenetére
Ha ez megnyugtat, az archosok is küzdenek vele.
Próbáld azt, hogy bebootolsz, majd ki-be húzod a cuccot. akkor is csinálja?
Egyébként ezt leszámítva működik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- További aktív témák...
- FC25 PS5 játékszoftver
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest