- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Linux Mint
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- Mobilinternet
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Én gyakorlatilag olyanokkal állítottam benne, hogy beállítottam pl. azt, hogy alapesetben csak wifivel boot-oljon a noti, WWAN, BT legyen kikapcsolva (nem letiltva). Belőttem, hogy akár akkuról, akár hálózatról adaptív/kiegyensúlyozott ("ondemand") mód legyen az alapértelmezett. Nagyon jól el lehetne játszani még különféle perifériák letiltásával (lehet pl. USB portokat letiltani az energiatakarékosság jegyében). Ennek azért én nem látom egyelőre értelmét, szóval ennyire nem szórakoztam vele.
Amit tök jól lehet automatizálni benne, azok a vezetéknélküli dolgok. Nálam ez úgy néz ki, hogy automatikusan lekapcsolja a wifit és a WWAN-t, ha bedugok egy ethernet kábelt. Ha bekapcsolom a WWAN-t és mobilnetet használok, akkor lelövi a wifit. Ha wifin csatlakozom hálózatra, lelövi a WWAN-t. (Nem mintha ethernetet gyakran használnék - utoljára az új UPC-s modem konfigurálása miatt dugtam ethernet kábelt a notiba.)
TLP-n, egészen pontosan a konfigurációs fájlján (/etc/default könyvtárba teszi magát, természetesen tlp néven
) keresztül tudom beállítani a Thinkpad-specifikus akkumenedzsmentes dolgokat: ez a már említett, százalékban megadható -tól -ig töltést takarja leginkább - ehhez kellett nekem a tp_smapi csomag kiegészítésként, aminek Vladi a megmondhatója, hogy ütköztem némi nehézségbe CentOS 7 alatt a telepítésével. (Hozzáteszem, vagy tíz éve tudnak ilyen akkumenedzsmentet a Thinkpad-ek, legalábbis Windows vonalon, de ahogy utánaolvastam, vagy 6-8 éve létezik a tp_smapi is.)
Gyakorlatilag mindent az említett konfigurációs fájlban érdemes mókolni, amúgy a body007 linkelte leírást használtam én is, de maga a konfigfájl is teljesen felhasználóbarát módon van megoldva, minden opciónál rövid, de érthető magyarázattal, szóval egyszerű a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest