Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
senior tag
-
blueboi69
senior tag
-
Samott
addikt
En nem ertek a focihoz, de mi volt tegnap ez az angolokkal? Ez a rendes angol valogatott volt, nem? Tudom hogy nem egy fontos kupaszeria, de itt a valogatottak jatszanak es nem baratsagos meccsek ezek.
Amugy meg:
bsznvl-egyiptologus: 86-ban, amikor a brazilokat vertük három nullra, már csak három év volt rendszerváltásig
martonbede: A 6:3 után is 56-ig.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-NoVa-
addikt
Blaha... [link]
-
Jahno
veterán
válasz -igu- #116992 üzenetére
Ebben az a jó, hogy sokára jutott volna eszembe, mert NASon szintén véletlenül sem használok tűzfalat, mert abból is sokszor csak a baj van. Legtöbb júzernél idegen nem jön a wifire, ott kap vendégnetet, többieknek meg szabadagazda. Így egy darabig biztos a router környékén kapálóztam volna, de ha most fixet oszt az eszküözöknek, akkor egynek nyilván jó, mert szomszéd megszerzi a wifi kulcsodat, akkor netet kap, NASt nem titkosítja tele.
-
-igu-
addikt
-
-igu-
addikt
válasz Jahno #116987 üzenetére
igen, Rumli Storage a NAS
parancssorból úgyanúgy nem látszik semmi ip alapján se (ellenben böngészőből meg de)
tűzfal kikapcs mindjárt (nagyon nem tudok most molyolni, Amea meetingel épp, most kell neki a net)
tallózásnál nem kell mappa neve, elég rákattintani, és megnyílik alatta az elérhető megosztott mappa (jelen esetben ez nem történik meg), és ott is ki lehet választani beírás helyett
nem dobja fel a megosztásokat, épp ez a baj
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
WiZARD
addikt
Michael O’Leary azt mondta küld egy ‘Economics for Dummies’ könyvet Nagy miniszterúrnak
Kiváncsian várom a kormány oldalról a választ.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Jahno
veterán
válasz -igu- #116984 üzenetére
Ja, hogy a rumli az a NAS. Ajajj, ott túl sok specifikus dolog lesz, de ha eddig a Win10ről ment, akkor legalább nem SMB meg ilyesmik.
Start menü futtatásba írjuk be a \\ után a NAS IPjét, hoyg megnyitja, tallózhatóe. Mindjárt nézek Asus menüt, wifi felől sokszor tiltják már a lan elérését, ha bármilyen security/tűzfal és protect bigyó van, azt kapcsold ki. Erre szoktam mondani, hogy jópofa, de pontosan nem tudjuk mit csinál, nem is kell, de pont ilyen anomáliákat okoz. Vagy nem anomálisa, hanem állapot.
Itt a tallózásnál nem látom, hogy \\rumli_storage után beírtad-e a mappa nevét, mert ugye csak ahhoz lehet betűjelet rendelni és még a névvel is lehet baj.
Ezért csinálom fordítva, \\ipcím vagy névvel, aztán ha feldobja a megosztásokat akkor fél siker, azon jobb gomb, meghajtó csatlakoztatása és kész. Nem kell a megosztások neveit gépelni meg hasonlók. Feltéve, ha nem rejtettt.
-
eattila
őstag
En meg kicsereltem a belsot. A regit meg nem vizsgaltam ki.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
npera
addikt
Finn kollégának "bérnyomtattam" pár dolgot inkább a móka kedvéért, de ő komolyan gondolta. És vett nekem fizetségül "egy kis" filamentet. 4 tekercs ASA, különféle színekben. Arra gyanakszom, hogy még tervez további nyomtatásokat későbbre
-
-igu-
addikt
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-
npera
addikt
válasz eattila #116969 üzenetére
Én úgy ellenőrzöm, hogy a belsőt felfújom "jól" és az arcomhoz tartom. Ha "súg" valahol, akkor érezni az arcbőrön és akkor ott a hiba. Aztán megragasztom. Ha vékony szelep, akkor nézd meg nincs-e kicsavarodva a bele. Ott is tud ereszteni.
És az extra móka, ha úgy van üvegszilánk a külsőben, hogy éppen ki tudja szúrni a belsőt, de csak ránézve a külsőre nem látod. De belülről simogatva kitapintható....
-
eattila
őstag
Szerintem defektem van.... Ma délben néztem, és érezhetően puhább a hátsó kerék, mint tegnap (tegnap fújtam fel). Szedhetem szét.... Örömbódottá.
-
Sipi-
őstag
válasz Jahno #116958 üzenetére
Nekem nem feltétlenül probléma, ha "Ahmed" az orvos, ha jó doki. Feleségem nőgyógyásza is sötétebb bőrű volt, jó doki volt. Csak sajnos a második gyereknél már a profitmaximalizására törekedett és amit az elsőnél ingyenesen csinált UH-t a klinikán, azt a másodiknál már tizenezerért a magánrendelésen (ki kellett gazdálkodni a drága UH gépet...).
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
őstag
válasz Bujdy81 #116955 üzenetére
Erről azért nem vagyok meggyőződve. Pl. Budai egészségcenterben megnéztem néhány szakágat és mindegyiknél lehetett volna 2-3 napon belül időpontot foglalni, több időpont és doki közül is választva. Nem biztos, hogy egy bizonyos kiválasztott orvoshoz, de elég sok doki rendel ott.
-
Sipi-
őstag
válasz Bujdy81 #116956 üzenetére
Tudom, hogy árban kb. ott jön ki, viszont nálunk a 139 forintos Nestlé fogyott, annál biztos olcsóbb De főleg, hogy nem kell a boltból a kartonokat megvenni, felhozni, utána kidobálni (környezetvédelem miatt is jó, még ha anyagilag soká is hozza be az árát).
-
-
-
eattila
őstag
válasz Bujdy81 #116955 üzenetére
Nem feltétlen azért fos a közeü, mert nem lehet bejutni. Hanem inkább azért, mert aki még ott van (ugye nem lehet magánpraxis állami mellett) az nem épp jó orvos. Sokszor ráadásul törni magyar. Mint itt a Dr. Mohamed Akhmed Bazmeg.
-
blueboi69
senior tag
fuck, bekrepált a gázkazánban a szivattyú Legalább nem fűtési szezonban, így csak melegvíz nincs. Persze ilyen szivattyú sehol nincs, helyettesítő grundfos lenne, de azt is vadászni kell valahol grr
-
Samott
addikt
(aztan nehogy komolyan vegye valaki )
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Sipi-
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #116943 üzenetére
MRI-re szerintem így hamarabb eljutottam (1 hét), mint államiban.
Saját zsebre pedig nem esett volna jól kifizetni.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
válasz NauTiLUS_HUN #116943 üzenetére
Régebben itt kollégáknak a Medicoveres meg ezazamaz működött, de ki tudja melyik csomag és mi volt még mögötte.
-
NauTiLUS_HUN
tag
-
Grillo
őstag
válasz Sipi- #116931 üzenetére
Lekopogom, de én elég jól rendbe jöttem, csütörtökön elmegyek még a dokihoz vissza, aztán meglátom mit mond.
Ma már voltam melóban, volt 10 km körüli séta, nem mondom, hogy nem érzem, de nem fáj, csak érzékeny. Ülni is bírok már, de gyakran felállok, így estére azért jobban érezni, hogy még nem tökéletes.A kérdés az lesz, hogy ez milyen gyakran jön vissza, meg hogy romlik-e.
-
eattila
őstag
válasz -igu- #116937 üzenetére
Minden van nalam tavolabbi turan altalaban. Nem akarodzik meg szetszedni valahogy. Szoval most feltoltam 4.5-re, holnap este csekkolom. Ha tart akkor majd inkabb indulas elott ratolok levegot.
ha nem tart akkor csutortokon szetkapom.e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
eattila
őstag
Mi meg ma toltunk haverral egy gurulast. Nem lett rossz. Kellett egy kis fejszelloztetes.
viszont 9 nap alatt kb mind a ket gumim engedett vagy 2 bar-t. Amit nem ertek hogy tortent. Most figyelem, mert szombaton elvileg egy 70-es hegyi kor jon.
-
Sipi-
őstag
Pénteken vettünk egy Sodastream Spirit szódagépet. A feleségem azóta folyton szódát iszik Előtte napi kb. 2, esetleg 3 pohár szénsavas ásványvizet ivott, de ez jobban fogy (mert nem kell cipelni és olcsóbb is). Egy palack tiszta vízzel folyamatosan a hűtőben van, a másik van felszénsavazva (az is hűtőben van). Hideg vízzel tényleg jó másnap is, nem gyengül el. A literes palack csak 8,4 decis, pont jó. Először egy másik gépet néztem (Sodastream Crystal), mert annak 7 decis üvegpalackja van. De annak meg olyan rossz a kialakítása, hogy nem lehet takarítani.
-
Sipi-
őstag
Generali céges egészségbiztosítás egyre kevésbé akar működni nekem. Ortopédiára egyből telefonon egyeztettünk időpontot. MR vizsgálat időpontegyeztetésre 2 nap után hívtak fel. További gerincdokis vizsgálatra viszont szerda este óta nem hívtak. Ma délelőtt felhívtam, visszahívást ígértek. Nem hívtak, de már a 0-24 -ben hívható számot sem veszi fel operátor, csak az automata és utána csörög, csörög...
-
Jahno
veterán
válasz -igu- #116928 üzenetére
Ráadásul továbbra is idehaza döglünk, tegnap lementem a közértbe minimál cuccokért, így sikerült 7ezresért bevásárolni. Ma "legyen valami hidegkaja és reggeli idehaza" címszó alatt megint mentünk, most 17ezer lett, bár volt benne olyan is, ami a mai napnál tovább tart. Pld. csípős kecsap, mert abból hamarosan hiány lesz
Néha ilyenkor egy rendes ebédreggelit beverek, eszek olyat is amit máskor nem, saláta, kefír, olívás kenyér, az 500 grammos occsó Dárdás felvágott meg úgy fogy, mint ha muszáj lenne.
Sokba lesz ez a hazai nyaralás és akkor még csak az elején vagyunk.
-
-igu-
addikt
#sarki kopkodo
neccaz HUF felett
eeeszre sem veszed
es elhagyod a valoosaaagotA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #116921 üzenetére
Némi beton az ugye köbméterben kifejezve már elég nagy szám főleg szétszórva az erdőkmezők tetején :-)
Hulladéklerakót magára lehet hagyni, bedobozolod és lebomlik. Idővel. Erre pont jó a bánya is, elvégre ez onnan jött a föld alól, mehet is vissza. Kis túlzással na, csak ezek is kockára vannak rakva hordóstól, szóval később sem fogják a helyét felszabadítani, de nem lesz veszélyes, nem csúnya, nem zavar.
Itt maga a hulladék már nem egészen sugároz, inkább a besorolási kategóriája miatt mindenféle maszk, szerszám, csődarabok, bizbaszok amik bekerülnek. Uránport szinte szemenként hasznosítják újra, mert mocskos drága. Majd amikor Paksot bontják, akkor elég sok motyónak kell helyet találni, de nem az pasztillák lesznek azok, hanem még betontörmelék is, ezért inkább már veszélyeshulladéklerakó és nem atomhulladékos a hely, ezer éve műxik, őrzik, kezelik. Miközben amcsik fél méter mélyre ássák a szélkerekek lapátjait és 3 havonta jön valami startup pénzt lenyúlni a nagy ígérettel, hogy ez jobb lesz, zöldebb, újrahasznosíthatóbb, aztán 3-4 év múlva rákjönnek, hogy nem egyszerű megváltni a világot.
Mellékesen nálunk ami hulladéklerakót nézegettem (ha már itt van tanya mellett, akkor körbeautóztam meg dumáltam 2 helyivel) azon csodálkoztam, hogy térképen kb. 500 méternyi telek, a mélyben meg 10ezer köbméternyi mennyiség, 200 méter mély, 6 kilométer hosszú. Aztán el kell dönteni, hogy ott 200 méter mélyen zavar-e jobban, mint a felszínen, ahova gazdasági utak is mennek.
Mellékesen pont ezt emlegettem, hogy a hulladék baja is megoldott, mert kb. már nincs. Egyszer ha nagyon ráérek, akkor megnézem, hogy idehaza a minimál megawatt termelésre /15 év környékére mennyi betont hagyunk magára.
Aztán tudja tök.
-
Samott
addikt
válasz blueboi69 #116921 üzenetére
Dehogynem, a hulladeklerako egesz jol elvan magaban. Igazabol az a gond veluk hogy sok evszazad mulva ne legyen meglepetes belole, mert alapvetoen jol ki vannak ezek talalva. Uvegbe ontve, bebetonozva minden. Csak hat ki tudja hogy par szaz ev mulva meg ismerik-e a veszelyjelzo piktogrammokat
-
-NoVa-
addikt
válasz Bujdy81 #116919 üzenetére
"Nehezen, de végigolvastam. Valahogy újabban egyre több az ilyen alákérdezős interjú, nekem meg forog tőle a gyomrom, ez nem újságírás, hanem tollba mondás..."
Múltkor szembejött egy 96-os Friderikusz Orbán interjú. Két dolgot emelnék ki, egyfelől akkor még elismerte, hogy egy egészségesen működő, mindenkit figyelembe vevő és képviselő demokráciának a legfontosabb alapfeltétele az ellenzékkel való tárgyalás és kommunikáció (mily meglepő, pont ellenzékben volt), a másik lényeges meg az, hogy akkortájt ismerte fel, hogy a sajtó mennyire szét képes választani az embert a róla alkotott képtől. 10:50 után, hátborzongató így hallgatni, főleg az arckifejezésével együtt, ahogy izgatottan beszél egy eszközről, ami hamarosan az ő fegyvere lesz.
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #116919 üzenetére
"De nem pár évig fog utána menni "
Ez mondjuk elég necces, mert előző szériák pár évig mentek, aztán persze egyre jobb a kihozatal, de összességében ez baromi sok szemetet termel és a beton alap is ott marad a természet közepén.
Jó, hát nahh, majd az urán mire elfogy arra kimatekozzuk, de valamit tenni kell. Olajjal is legalább 50 éve riogatnak, hogy mire fogy el és még van bőven. Urán meg annyira volt, hogy pár leselejtezett hadi cuccból összetarhált mennyiséggel évekig mentek erőművek.
Aztán lesz valami, de ja, beleolvastam, úgy voltam, hogy fene sem foglalkozik vele mélyebben mert a szokásos riogatás.
Napelemmel és széllel max. az a baj, hogy nem lehet rá stabilan számítani, nem lehet tárolni és tényleg relatív drága. Atomot (gőzerőművet ugye :-D) meg összerakod és megy ezer évig és már a hulladékkezelés is meg van oldva.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz cyberde #116901 üzenetére
Nehezen, de végigolvastam. Valahogy újabban egyre több az ilyen alákérdezős interjú, nekem meg forog tőle a gyomrom, ez nem újságírás, hanem tollba mondás...
"A napelem nem energiaforrás, abban nulla energia van. Ráadásul 20-30 évig működik jobb esetben, utána már olyan kémiai átalakulást szenved, hogy nagyon nagy ráfordítással lehet csak újrahasznosítani az alkotórészeit. Ha 25 évig működik egy napelem, akkor az első hat évben csak azt az energiát termeli vissza, amit a gyártása során elhasználtak. És annak az energiának a nagy része, amit a napelem gyártásába be kell fektetnünk, szintén fosszilis. Szóval bezárult a kör."
Ez taxatíve hülyeség, mert a napelem gyártáshoz nem kellene feltétlen fosszilis energia. És ha élete során 4x annyi energia nyerhető vele, mint amennyibe kerül, akkor az nem rossz hozam. A jelenlegi technológia mellett! Mert az is egyre inkább fejlődik...
"Mire feláll egy szélerőmű, már majdnem annyi fosszilis energia van benne, mint amennyi energiát pár évig termelni fog. A szélerőmű a fosszilis energia szobra."
De nem pár évig fog utána menni a szélerőmű, hanem sok-sok évig, tehát ott is bőven pozitív az energiamérleg..."Az atomerőműnek se rossz a hatásfoka, mert elég nagy az energiasűrűség, és ezek hosszú élettartamú erőművek. Urán viszont kell hozzá, és az szintén nem megújuló. "..."
Mennyi idő alatt fogy el?
Legfeljebb kilencven év. Persze ha átállítanánk erre az egész globális áramtermelést, akkor sokkal rövidebb ideig tartanának ki a készletek."Csókolom, a bácsi hallott a tórium alapú atomerőműről? Ahhoz nagyságrendekkel több üzemanyag van a földön. Tudom, ez egy friss kutatás, és egy Fideszes delegáltnak erre nem biztos, hogy van ideje, de azért észrevehette volna, hogy van ilyen. Végülis az első AHWR reaktort 1968-ban üzemelték be...
-
Samott
addikt
#comic pictures
398 Ft. (1 Euro for scale) (reddit)(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
blueboi69
senior tag
Tiga, boldog szülinapot!
-
-
WiZARD
addikt
válasz cyberde #116901 üzenetére
Nekem ott hitelét vesztik az ilyenek amikor valamiről hülyeséget mondanak. Mert arról pont tudom hogy hülyeség, honnan tudjam hogy a többiben frankó amit mond? Nem fogom egyesével csekkolgatni...
"Ott pihennek a garázsokban a 800 kilós akkumulátorokkal az elektromos autók, bennük a rengeteg kritikus kémiai elem, lítium, kobalt, amelyek készletei kimerülőfélben vannak."
Nekem a 2 autóban összesen nincs 800 kg akku, és az egyikben kobalt sincs.
(180-250 wh/kg körül vannak az akkuk ha jól tudom. 800 kg akku az 144-200 kWh-s akkut jelentene)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Jahno
veterán
válasz -igu- #116905 üzenetére
"és az asus router android-os mobil applikációjában még mindig egészen más mac address látszik, mint amit az ipad mutat saját magáról"
Itt még annyi csúszhat el, hogy 2.4/5 G közt két külön MAC van, de ugyanaz a neve. Mondjuk Alma, ha nem mond nevet a routernek, mert titkos meg nem szabványos, akkor nem lesz neve.
-
-igu-
addikt
válasz Jahno #116904 üzenetére
Ha a zsinóros vasak fix ip-n vannak, vajon miért ne lehetnének a wifis cuccok is? Sose volt ebből problémám. Ip alapján tudom, hogy melyik eszköz az, amelyik épp.
az ipad mac address-e nem látszik az asus router csatlakozott eszközök listájában
a lista darabra megvan, 3 db "valószínűsíthető apple eszközzel" amikről szeretném tudni, hogy melyik-melyik
ezek közül egyetlen mac address sem azonos azzal, amit az ipad mutat magáról
a XXI. századi módszer az, hogy lecsatlakoztatom a másik kettőt a hálózatról
és az asus router android-os mobil applikációjában még mindig egészen más mac address látszik, mint amit az ipad mutat saját magáról
de akkor mégiscsak azA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz -igu- #116900 üzenetére
De miért kell wifin fix? Amúgy menüjében megnézed, hogy adott eszköz mit kapott, mellette ott a MAC, ahhoz meg akármi tudsz rendelni a router felől, mert ez "mac address nem is az, ami tényleg," Így elég hülyén hangzik és ilyen nincs :-)
iPad IPjére meg egyszerű, IOSnél ahol a wifi csatlakozást mutatja a sor végén van egy kék körben kis i betű, azt megnyomod és kiír mindenfélét.
De mi a cél?
-
cyberde
tag
Király lesz...
https://24.hu/belfold/2022/06/10/nyersanyagok-globalis-krizis-klimavaltozas-gelencser-andras-interju/?fbclid=IwAR285DvcJ9dISR5vaJSCx4bfsavWmGKw39eBeRpWgsi-74ssaGKO1Y6i1XI
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Eladó Fujitsu számítógép / i7-2600 / gt 1030 vga / 8gb ram
- Gamesir Nova Light Space Purple Bluetooth Kontroller
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Samsung Galaxy A72 eladó
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest