Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
válasz npera #115197 üzenetére
Jo cuccok ezek, de az ukranok ilyesmit is tudnak rogtonzott eszkozokkel: csak ovatosan a linkkel
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #115192 üzenetére
Gyalogosan valami extrémebb szintemelkedés nélküli körnek én is nekimennék, hogy megfejtsem mi is a kapacitásom. Nyáron kipróbálom, elindulok pld. Macis játszótértől valamerre Nagykovácsi felé, onnan visszafelé is lehet forgolódni, lefelé is lehet jönni, meg haver is össze tud kapni ha esetleg elszontyolodok valamerre az út szélén. Kempingezőstúrázós arc elégg jókat mosolygott az orra alatt mikor Fóton a Somlyóra lihegve mentünk fel, de ez ilyen
-
npera
addikt
Erről olvastam korábban, de azt nem tudtam, hogy kétféle is van. Nem csodálkozom, hogy a ruszkik ki vannak borulva tőle...
-
-igu-
addikt
én akkor kezdem el finoman aggódni, amikor láttam, hogy vizes az út
de gondoltam, hogy elment ez már, meg úgyis lefordulunk hamarosan
aztán elkezdett a sisakon kopogni a jég, az már nem volt vicces. alászaladtunk rendesen
csak negyed óra volt, de szívesen kihagytam volna
utána még volt 2 alkalom, pár perces vízszintesen csapkodó esővel, de az már gyerekjáték
itthon viszont a 2*15 perc a 100 fokos szaunában eléggé helyretette a hőháztartásomat, szóval az átlag jó :dA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Grillo
őstag
válasz Bujdy81 #115192 üzenetére
Á, nekem a futás kizárt, el kéne kezdeni, de ahogy látom, nekem ez soha nem fog rendszerszinten összejönni. Szomszéd srác egy bő éve kezdett (velünk egykorú), neki eddig összejött -15 kg, a 8-10 km-t szépen futja rendszeresen.
Nekem igazából el kéne kezdenem máshogy enni, meg legalább ezeket a túrákat, sétát, bármit nyomni, nem adonisz akarok lenni, csak ha fel kell futni a másodikra, ne okozzon gondot, meg érjem el a cipőfűzőm. Ez megvan most is, csak érzem, hogy romlani fog. -
Bujdy81
aktív tag
válasz Grillo #115189 üzenetére
Kinizsi 100-on 24 óra a szintidő, az elég laza. Van még az UltraBalaton Trail, ott 21 óra van 115-re, de ott majdnem egy ezressel kevesebb a szint.
Dunántúlon felvezető instantnak tudom ajánlani a Sunset maratont, 42k/1000 méter szint, mondjuk ott 7 óra a szintidő, nekem necces volt, de a Vérkör 77k/1700 18 órás túra szintidővel elég jó lehet!
A Bányász körök is jók, változatos távok és ha összejön az összes érem, akkor nagyon szép tartóban, nekünk most az egy projekt!
Ha meg fejlődünk, akkor majd egyszer jöhet a Kazinczy 200 55 óra alatt, majd a DélZalaDombjai 300 72 óra alatt, esetleg a DZD600 168 óra alat...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Bujdy81 #115124 üzenetére
Hát, fosok voltunk, ez az igazság.
Persze, meleg volt, mert nem voltam teljesen egészséges, de azért nem is edzettem eleget és kövér is vagyok. Szóval 50 km után kiszálltam, mert nem akartam puttony lenni a továbbiakban. A nagyobb baj, hogy 77 km után a komám is megborult, de durván, 89-ig elvánszorgott még, de ott off. Szóval ez egész kereken nézve: kudarc.Négy hét múlva lehet javítani a Kinizsin!
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Ezzel már nem tudok a whoop leszállószőnyegre leszállni, mert elfújja ahogy közelítek feléje....
Ott van elöl a fűben, felhajtotta előre a rotorszél....
-
npera
addikt
Maiden kész. Még semmi (minden IS) nincsen beállítva, de repül. 3S pakkal próbáltam és egyáltalán nem húzogattam a bajszát, csak nyolcasokat repültem a fű felett és szép távol maradtam a parkoló kocsiktól, meg az úttól is.
Nagyon csendes lebegés közben, csak finoman zümmög a gép. 364 gramm akksi nélkül. Az 5,5"-os karok miatt a propok nincsenek közel a vázhoz, van hely bőven.
Még semmi nincs lelakkozva, meg a kábelek is csak úgy be vannak hányva valahova, el kell helyezzem őket szebben.
A Razer kamera elég furcsa lépésekben állítja a fényerőt, megpróbálom átállítani másik fénymérési módra. Most global, kipróbálom a BLC-t.
Raktam a gépre egy ViFly Finder 2 csipogót, amit külön ki kell kapcsolni akksi kihúzása után. Vagy nyomni kell a gombot rajta 1-5 másodpercig, vagy újra be kell dugni a tápot rövid időre. Akkor csippan 3-at és lekapcsol.
Amikor csak csippan, akkor nem "olyan" hangos, de azért van hangja olyankor is. De ha mondjuk leesne a gép valahol és percekig nem tudja kikapcsolni az ember, akkor ráadja a hangerőt. Az elég durva lehet.
-
-igu-
addikt
32km-től a jeges esőt szívesen kihagytam volna. Így viszont még jobban esett a szauna utána.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
addikt
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #115157 üzenetére
Kollegám lakásfelújít, Vác, panel, 9. emelet, 2 szoba néz előre, más irányba nincs kilátás, csak a konyhán egy luk, fenn. Szóval a nagyobb és a kisebb szoba ablakcseréjére és a bejárati ajtó cserére kaptak 1,3M ajánlatot. Kéne még 5 ajtó beltérre, az további 500K, beépítéssel, de ezt leveszik a projektről, megoldják önerőből. Azt mondta, fel kéne falazni az egyik szoba ajtónyílását, hogy az ajtó tokja beépíthető legyen.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz npera #115167 üzenetére
Simán lehet, hogy tényleg. Pár hete olvastam, hogy a Porschét ki szeretnék szervezni a konszernből. Akkor simán megvehető lesz. De a villanyautós csóka minek akar zajos boxer motorokat?
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #115175 üzenetére
Aréna, fenn hátul Sports Direct, ott is hátul vannak fasza Dunlop melós ruhák. Anno majdnem vettem, de kaptam czégest. Az meg valami CXS, van belőle minden, én valami szürke-feketét kaptam, nadrágot meg kabátot (felső igazából, nem annyira kabát). Honnan lőtték nem tudom, de ezt kapni sokfelé, és ami fasza, hogy van térdvédő zseb a térdnél - térdvédőt persze nem kaptam. Sok oldalzsebes a nadrág, elég sok kacatot el lehet rejteni benne.
[link] Teodor és Otakar. A kantárosnak van pár hátránya, ha menni kell gubbasztani...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz NauTiLUS_HUN #115172 üzenetére
Án, távrendelés kb. kizárva, de azért jó tudni. Szépen bemegyek 1-2 boltba, aztán előbb-utóbb lesz valami.
-
npera
addikt
-
npera
addikt
-
npera
addikt
-
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #115165 üzenetére
Már kantáros kertészgatyát nézek, meg mindent aminek csak szára van, bontottat, akciósat, autószerelőst, ha már rendes magyar katonai gyakorló nincs sehol :-/ És persze nehezítő tényező, hogy ezekbe a boltokba is munkaidőben kellene ide-oda rohangálni, így marad kb. a péntek délután, amikor 1-1et felkeresek és próbálom kitalálni. Ez is olyan, hogy bőség zavara, vagy ezer féle verzió, persze 30-50ezres gatyát nem szeretnék venni, meg akkor már igényeim vannak az oldalsó zsebekkel is. Elsőnek örültem, hogy 10 perc alatt megoldódott, occsó, működik, aztán lelombozódtam, hogy nem működik, azóta csak a kavarás megy
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #115155 üzenetére
Egyik felére jóreggelt ugye, mert mennek felfelé az árak ezért meg amazért. Egyik csak úgy folyamatosan évek alatt, vagy akadt ahol a bevezető árakon kanyarítottak kicsit, többi meg csak a kezdet és érdekes vége lesz még itt az alacsonyabb bérből élőknek.
Az meg ha szar, szerencsére nem túl konstans, ha egyszer Sárváron jársz akkor Vespa elég középvacak, Banya tanya viszont magasra teszi a szintet.
Idehaza most annyian reklámoznak "igazi" nápolyi meg egyéb kemencés pizzát, hogy egyszer megkeresek párat az első 5ből és tesztelem. Régebben Csepelen is nyitott egy hely, már több portál is kanyarított róla romantikus sztorit, nekem az sem jött be: [link] Pedig nem sós, nem vastag, jó anyagok voltak, végén még kiderül, hogy nem is szeretem a klasszikus nápolyi pizzát :-O
-
Grillo
őstag
válasz Jahno #115153 üzenetére
Kaptam most én is melóban, mondjuk szerintem kb. fél éve kellett volna megjönnie, de legalább itt van. Mondjuk most nézem, hogy 30k körül mennek ezek, annyi fányvisszaverő van rajta, hogy egy falusi diszkóban én lennék a csúcs.
Jó erős anyaga van, mondjuk pont kezd meleg lenni, de nem romlik meg őszig. -
eattila
őstag
Ajtók kiválasztva, megrendelve. Kilics, takaróléc, hóbelebanc, 541k. 3 ajtó tokkal, és +3 tok. Laminált.
Délután meg haverral tekerünk egyet. kipróbáltam a bringáját, valami trekking/road keverék. De baromi kényelmes a geometriája.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #115152 üzenetére
nemtom, de en azt vettem eszre, hogy ujabban a pizzak 1.5x annyiba kerulnek, es kozben sokkal szarabbak
mulktkor Sopronban a Pizza Forte, 2700Ft a husimado pizza
a felet megettem, a masik fele olyan sos volt, hogy nem birtam tobbet enni belole
megittam ra fel liter uccsit egybol, utana ejjel felkeltem meg 1+ liter vizet inni, mert arra felebredtem, hogy szomjas voltam
azert ne b.... m.. m.. q.... i..., hogy 2700-ert egy ilyen szart adnak
cegnel is regebben volt egy pizzas, az Imperia 1700 volt a Favorito fedonevu kreacio, total patent anyag volt
most koltozik ez a pizzeria, egy masikbol szinten 2500-2600 egy hasonlo megoldas, szinten egy igazi fos az is
multkor neztem a Pizza Hut-nal, ha elvitelre kersz ket pizzat szerdan, akkor a masodik csak 100 forint
2900-ert adnak 2db 30cm-st, es annak jo a tesztaja, nem sos, nem egett meg... hogy csinaljak?
regebben a Pizza Hut 1.5x annyiba kerult, mint a normal pizzeriak, most meg szinte azonos arban vannak martöbb drón kell ;P
-
npera
addikt
-
Jahno
veterán
Na, vettem gatyát. Remélem egy ideig kihúzza míg valami jót sikerül nézni. Persze a derékszíjam nem fér bele, mert keskenyebbhez van méretezve, szóval mindig bonyolult az élet: [link] Most kipróbálom a kertben.
-
Samott
addikt
Ha mar a pizza igy szobakerult, ezzel/ilyesmivel van tapasztalata valakinek?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
eattila
őstag
És ezt mondjuk egy nem kalibrált monitoron keresztüli webre feltöltött képecske alapján jobban el tudod kerülni? Pláne úgy, hogy weben rendelsz. Szerintem nem. Mert ott meg az ÁSZF mélyén van eldugva ilyesmi.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
blueboi69
senior tag
No, hosszú idő után ma ismét ki tudok menni drónozni kicsit. Sztem talán ősszel repültem utoljára.
Viszem az új kamerát is, hátha lesz értékelhető felvétel, aztán majd kiderül. -
Grillo
őstag
válasz Bujdy81 #115120 üzenetére
Hajrá! Megy szomszéd is váltóban, de neki csak 2x10 km lesz így.
Szombaton volt Gerecse TT, én meg faszán elfelejtettem. Mondjuk utólag nézve a képeket talán nem is akkora baj, szügyig jártak a sárban. Én meg épp horgésztam a gyerekkel.
De végül pótoltam kedden, III. kerület-Üröm területén volt a méltán híres Keddi Kutyagoló, nyomtam egy 20+10 km-t, nem mondom, hogy nincs izomlázam, de pl. a tavalyi zokni miatti gigantikus vízhólyagok kimaradtak. Mondjuk lassabb is voltam, látszik, hogy fél éve sokkal kevesebbet megyek meló miatt, mint előtte. De az idő pont jó volt, már nem volt sár, még nem volt por, és mivel hétköznap, alig voltak a "pályán". Mondjuk tény, hogy páran nem egyszer előztek le, de utólag néztem, volt aki 10x10 km-t nyomott (24 órás TT). -
Bujdy81
aktív tag
Na, drukkoljatok, mert holnap megyünk futni a komámmal!
Eredetileg úgy volt, hogy edzünk keményen, de helyette lett a "menni fog izommemóriából" sztori!
Mellé még múlt szerdán bekaptam egy könnyű légúti nyavaját (Covid teszt negatív), de tegnapelőtt már tudtam futogatni...Vártuk, hogy fasza hűvös, kicsit felhős nap legyen, be is jött szombatra. Kár, hogy pénteken lesz a verseny, tűző nap és szél várható...
Mindegy, van egy cél, ameddig el akarok jutni, kiderül, menni fog-e...
-
Sipi-
őstag
válasz blueboi69 #115115 üzenetére
Asszony tesójánál volt olyan, hogy a bejárati ajtó keretének belső fém részén szó szerint folyt le a víz (társasházi lakásban). Nem igazán szellőztetett...
Nálunk előző lakásban minden szobában volt szellőztető egy ablakba beépítve és ment 7/24-ben a fürdőben és a WC-ben az elszívó ventilátor alacsony fordulaton. A mostani lakásban csak egy ablakon van szellőztető, nincs állandó elszívás, de én sokat szellőztetek, télen is. Feleségem szokott is morogni miatta, de nem zavar
Páratartalom most éppen 43%. Nem szokott lényegesen magasabb lenni, mert szárítógéppel sok ruha elmegy, csak a mintás pólókat szoktuk teregetni, főzésnél pedig megy az páraelszívó.[ Szerkesztve ]
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
blueboi69
senior tag
válasz Jahno #115114 üzenetére
Panelházakban jellemzően nagyon száraz a levegő, főleg télen, fűtési szezonban, mert fűtenek ész nélkül.
Családi házban, ami tégla és pláne ami jól szigetelt is, ott sokkal sokkal magasabb a relatív páratartalom, jellemzően szárítani kell a levegőt, többet szellőztetni.Anyósnál a panelban egyszer mértem 28%-ot, nem csodálkoztunk azon, hogy megpusztulunk éjjel, meg nem bírunk aludni. Itthon a hőmérőszeznorok mérik a párát is, így az optimális 40-60% között vagyunk, nyáron lemegy 40%-re, van, hogy kicsit lejjebb is, de olyankor melegebb is van.
Nameg itt ahol nem betondzsungel van, teljesen más a klíma is. -
Jahno
veterán
válasz ezittketto #115113 üzenetére
Elvileg 40-60%. Tegnap 50 körül mozgolódott, aztán kúszik lefelé.
-
blueboi69
senior tag
-
zetor2000
őstag
válasz Sipi- #115110 üzenetére
Én a lakás körüli dolgokra összesen nem fizettem még 40 ezret, de portásunk sincs. Ami az átlag 28K/hóban benne van, az a közös képviselő "tiszteletdíja", szemétszállítás, takarítás heti 2x, évi 2 nagytakarítás, kertész / gondnok (asszem nem ugyanaz csinálja), klf. karbantartások, felújítási alap, lift, közös helységek víz+áramogyasztása (kiöblítheti akárki a kukáját, vagy ihat...), meg némi tulajdoni hányadra eső költség.
Itt kamera-rendszert akartak, mert egy ideig visszajártak, akik építették, és ami mozdítható volt, azt vitték. (Pont a 2008-2010es válság idején lett kész a lakások többsége, ami nem volt eladva, azt szép lassan fejezték be. Canga, motor, babakocsi stb. Aztán ezek elmúltak.) Azzal persze nem számoltak, hogy azt nézni is kéne, meg reagálni rá, meg ha valaki beül egy autóba, az még simán lehet olyan, hogy kölcsönkapta... meg ezzel még jár egy csomó más fszság... GDPR akkor még nem volt ennyire tolva.
-
Sipi-
őstag
válasz blueboi69 #115107 üzenetére
Az itt befizetett havi kb. 40ezerből futná a családi házas extra kiadásokra is. Ebben a közös költségben a szemétszállítás van benne, ami családi háznál is megvan. A többi nincs háznál: közös képviselő, kertész, takarítás, garázskarbantartás, liftkarbantartás, tűzjelző, portaszolgálat, stb. Az utóbbi ellen kézzel-lábbal tiltakozok folyamatosan, de a többi lakónak megéri kb. hajléktalan kinézetű portásokat fizetni 19-7 óra között havi másfél millióért
Nem itt leszek nyugdíjas az biztos. Ha a srácaim elköltöznek (vagy ideje lenne már elköltözniük) akkor eladjuk/kiadjuk/meghagyjuk egyik gyereknek, mi pedig elköltözünk a Mátrába vagy Ausztriába valami hegy mellé.
[ Szerkesztve ]
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Grillo
őstag
válasz -igu- #115104 üzenetére
Hja, amíg az embernek nincsenek meg az alapok, mint a grill-fűnyíró-flex hármas, addig jogosan kérdezik meg tőle, hogy "Why are you geh?". Mondjuk van számos olyan dolog is, amit megvettem, aztán azóta sem kellett, de majd biztos jól fog jönni a következő 30 évben valamikor.
Napelemen én is gondolkodom, csak először kéne varázsolni még egy szobát. Majd lehet megkeresem a Rogánt, neki ez nagyon ment (vagy a Szíjjártónak?).
-
-igu-
addikt
válasz Grillo #115101 üzenetére
Szerintem az elején sűrű, amikor még az alapokat rakja össze az ember.
Nekem most (másfél éve vagyunk falusiak) garázs/műhely projekt megy, polcozás, műhelyasztal, szerszámtartó fal, mennyezeti és asztali világítás, extra tárolóhelyek, miazmás.Na meg a napelem, de keresnem kell másik céget, mert a finnwind nem áll velem szóba.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest