- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oly
őstag
válasz Fferi50 #32585 üzenetére
Így ni:
Dim tomb(0 To 2) As String
Dim i As Integer
For i = 0 To 2
tomb(i) = Cells(i + 2, 1) & " " & Cells(i + 2, 2)
Next[ Szerkesztve ]
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Fferi50 #32585 üzenetére
Szia
Mivel a keresési érték is egy összefűzött szöveg A és B oszlopból, ezért az N oszlopban is összefűzött adat van (L és M). Erre szeretnék hivatkozni és nem az N oszlopra.
Közben rátaláltam, hogy a TÖMB lesz az én emberem, de még keresem a feltöltés lehetőségét.
Valószínűleg ciklussal...SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #32456 üzenetére
Szia
Tovább gondoltam az általad vázolt megoldás.
Ez lett belőle:
Dim usor As Long, sor As Long, hova As Long, hol, WF As WorksheetFunction
Set WF = Application.WorksheetFunction
'tegnap volt, de ma nincs
usor = WF.CountA(Columns(1))
For sor = 2 To usor
hova = WF.CountA(Columns(11)) + 1
hol = Application.Match(Cells(sor, "A") & Cells(sor, "B"), Range("N:N"), 0)
If VarType(hol) = vbError Then
Range("A" & sor & ":B" & sor).Copy Range("K" & hova)
Cells(hova, "M") = 0
On Error GoTo 0
End If
Next
'változók listája tegnaphoz képest
usor = WF.CountA(Columns(11))
For sor = 2 To usor
hova = WF.CountA(Columns(7)) + 1
hol = Application.Match(Cells(sor, "K") & Cells(sor, "L") & Cells(sor, "M"), Range("E:E"), 0)
Range("K" & sor).Copy Range("G" & hova)
End If
Next
'nem változott tételek törlése a mai listában
usor = WF.CountA(Columns(11))
For sor = 2 To usor
hol = Application.Match(Cells(sor, "K"), Range("G:G"), 0)
Range("K" & sor & ":O" & sor).Value = ""
End If
NextAz a kérdésem, hogy a Match-ben a Lookup_array Range-re tudok valahogy dinamikusan hivatkozni, mint ahogy a Lookup_value-nál tettem?
Ez azért lenne fontos, hogy ne kelljen kiegészítő oszlopot létrehozni a táblák mellett.Előre is köszi, oly
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #32456 üzenetére
Szia
Most volt időm ezt megnézni.
Az aktuális azért nem jó, mert nekem azokkal kell foglalkoznom csak, amik változtak.
Tehát ami ugyanannyi volt tegnap és ma is, azt ne listázza. A gyakorlatban ez nekem napi szinten egy több ezer soros lista, és kizárólag azok kellenek belőle, amik vagy eltűntek tegnap óta, vagy újak tegnap óta, vagy változott a mennyiség.
A Te példádban a Pálinka mennyisége nem változott, így azt nem is kell listáznia.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #32453 üzenetére
Szia
Sajnos ez nem teljesen jó.
A duplika szűrést hamar elvetettem, mert ha mindkét listában szerepel valami (pálinka), akkor csak az egyik példányt veszi ki, pedig az nem kellene, hogy benne maradjon egyik példány sem.
Az oda-vissza FKERES már jobban hangzik, de itt nekem pont a mennyiségi változást kellene kihoznia..
és ha kihozza az FKRERES hiba miatt a Savas vizet, nem húzza mellé a menteset, pedig az is kellene.[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
Sziasztok
Ismét nagy fába vágtam a fejszém és kérném a segítségeteket.
Kapok minden nap egy hosszú listát és azt kellene vizsgálnom, hogy mik változtak benne. Lehetnek benne az előző naphoz képest csak darabszámban is változások, de ha változott valami, akkor az érintett csoportot is listázza kis nekem.
Példa:Látható, hogy az ásványvíz csoport változott, ezért az egész csoportot látnom kell. Ami előző naphoz képest már nem szerepel a listában, azt hozza kis 0 mennyiséggel. Amelyik csoport (Pálinka) nem változott, azt pedig ki se hozza, mert nem érdekel
Elsőre úgy gondoltam, hogy kér egymásba ágyazott for ciklussal össze hasonlítom a két listát, és ahol volt változás azt a termékcsoport nevet kiíratom egy ideiglenes táblába, majd újra futtatom már ezzel a listával hasonlítva, de külön figyelni kell a 0-ra változott tételekre is.... Ez nagy falatnak tűnt.
Gondolkodtam Halmazokban is, és akár Accessben is, de nagyon nyár van, és a lakásfelújítás-költözés project mellett nagyon eltompultam.
Lehet, hogy nem látom a fától az erdőt? Van erre valami egyszerűbb megoldás?Előre is köszönöm a segítséget.
oly
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #26336 üzenetére
Úgy értem, nem szabad átneveznem...
És az a baj, hogy kiírja, hogy nem létezik a file (mert lecsapja az ékezetet) és utána nem fut tovább a makró.
[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #26331 üzenetére
Szia
Ismét nagyon szépen köszönöm a segítséget.
A csere doglot megoldottam, de a file nevekkel nem tudok mit kezdeni, és átnevezni se lehet, mert más programoknak így van rá szükségük.Vagyis felesleges volt a dolog, de megint tanultunk valamit
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #26325 üzenetére
Szia
Sajnos a hosszú Ű betűkkel nem boldogul.
A file névben és a cserélendő szövegben is elbukik.Van valami egyszerű trükk rá?
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #26325 üzenetére
MEGOLDVA!!!!
Ez volt a gond:
ActiveWorkbook.Sheets(1).Cells.Replace What:="szilva", Replacement:="ananász", LookAt:=xlPart, _SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #26315 üzenetére
Akkor én valamit nagyon elszúrtam.
Az xlsm-ben cseréli, de a többiben nem:Private Sub CommandButton1_Click()
Dim utvonal As String, FN As String
Application.DisplayAlerts = False
utvonal = "Z:\tmp\csere\"
FN = Dir(utvonal & "*.xlsx")Do While FN <> ""
Workbooks.Open utvonal & FN
Sheets(1).Select
Cells.Replace What:="körte", Replacement:="banán", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
FN = Dir()
LoopApplication.DisplayAlerts = True
End SubMEGOLDVA!!!!
Ez volt a gond:
ActiveWorkbook.Sheets(1).Cells.Replace What:="szilva", Replacement:="ananász", LookAt:=xlPart, _
[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #26313 üzenetére
Szia
Már majdnem jó.
Most már csak az a baj, hogy a makrót tartalmazó munkafüzetben cserél csak.
Olyan, mintha a Sheets(1).Select nem jelölnéki az aktív Sheetet.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
És egy kis apróság (ami megfogott), hogy a filenevek teljesen eltérőek. Nincs benne logika.
Azt lehet valahogy ciklusba tenni, hogy mindet megnyissa és cserélje?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Adott több száz excel munkafüzet egy folderben.
Az lenne a feladat, hogy mindegyikben egy adott szöveget másra cseréljünk ki.
Sajnost nem mindben ugyanott van az a szövegű cella. Van ahol az A20, van ahol az A24, vagy más.
Jól gondolom, hogy lehet ezt makrózni is?Köszi előre is.
Üdv, olySonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy 200k+ soros táblázat, amiben makróval keresek értékeket. Mivel minden bemeneti értékre végig nézi a for ciklus a 200.000 sort, így elég lassan fut le.
Van valami más lehetőség, hogy egy adott listában értéket keressünk?
a VLookup nem jó, mert a listában egy keresési érték többször szerepel, és kell minden érték, amit a makró egymás alá másol ki.Vagyis az alábbi táblázatban
barack - őszi
barack - kajszi
alma - piros
alma - zöldaz alma szóra keresve kreál egy új listát a piros és zöld értékekkel:
piros
zöldEzt korábban szűrővel oldottam meg, de most úgy néz ki a táblám, hogy van egy 30 soros bemenet és a 30 értékhez keresem meg a 200.000-ben a hozzá tartozó 20-20 érteket. Ha ezt mind makróval szűrném, copynám, akkor félek, összeomlana az excel.
Ötlet?
-
Oly
őstag
válasz HS 2142 #23688 üzenetére
Transzponálni szeretnéd a táblázatot?
Másolás után a beillesztésnél választhatod a transzponálást, és akkor a sorokból oszlopokat csinál.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #22692 üzenetére
Szia
Valóban kimaradt, már pótoltam.
Az ASCII sem ment. Excelben és a forráskódban is Alt+0213-mal írtam be, de nem ismeri fel.
de kis guglizás után ezzel sikerült:
Function MAGYARIT(cella As String)
cella = Replace(cella, "é", "e")
cella = Replace(cella, "á", "a")
cella = Replace(cella, ChrW(369), "u")
cella = Replace(cella, ChrW(337), "o")
cella = Replace(cella, "ú", "u")
cella = Replace(cella, "ö", "o")
cella = Replace(cella, "ü", "u")
cella = Replace(cella, "ó", "o")
cella = Replace(cella, "í", "i")
cella = Replace(cella, "É", "E")
cella = Replace(cella, "Á", "A")
cella = Replace(cella, "Ú", "U")
cella = Replace(cella, ChrW(336), "O")
cella = Replace(cella, ChrW(368), "U")
cella = Replace(cella, "Ö", "O")
cella = Replace(cella, "Ü", "U")
cella = Replace(cella, "Ó", "O")
cella = Replace(cella, "Í", "I")
MAGYARIT = cella
End FunctionSonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Most már csak a kalapos betűk szívatnak.:
Function MAGYARIT(cella As String)
cella = Replace(cella, "é", "e")
cella = Replace(cella, "á", "a")
cella = Replace(cella, "ű", "u")
cella = Replace(cella, "ő", "o")
cella = Replace(cella, "ú", "u")
cella = Replace(cella, "ö", "o")
cella = Replace(cella, "ü", "u")
cella = Replace(cella, "ó", "o")
cella = Replace(cella, "É", "E")
cella = Replace(cella, "Á", "A")
cella = Replace(cella, "Ű", "U")
cella = Replace(cella, "Ő", "O")
cella = Replace(cella, "Ú", "U")
cella = Replace(cella, "Ö", "O")
cella = Replace(cella, "Ü", "U")
cella = Replace(cella, "Ó", "O")
MAGYARIT = cella
End FunctionHa beírom az Ű és Ő betűt, akkor a hullámos vagy kalapos ékezet kerül oda a VBA editorban.
Ezzel lehet kezdeni valamit?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Ezt próbáltam, de nem ment:Function magyarit(cella As String)
magyarit = Replace(cella, "á", "a")
End FunctionÍgy már jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #21707 üzenetére
Szia
Én ezzel indultam el:
=HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE(A5;"é";"e");"á";"a");"ő";"o");"ű";"u");"ú";"u");"ö";"o");"ü";"u");"ó";"o")
De ugyanezt még a nagybetűkre is meg kell csinálni.
Gondoltam, csinálok egy egyéni fügvényt rá, de elakadtam az elején.
Milyen parancsot használhatok rá?Köszi
-
Oly
őstag
Én egy ilyesmivel indultam neki:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim FileNum As Integer
Dim DestFile As String
Dim i, iv, c
iv = Range("A1").End(xlDown).Row:
c = 1
d = 3
DestFile = "Z:\TESZT\" & Cells(4, 4) & ".csv"
'DestFile = "Z:\TESZT\" & Cells(4, 4) & c & ".csv"
FileNum = FreeFile()
Open DestFile For Output As #FileNum
For i = 1 To iv
'MsgBox "i: " & i
'MsgBox "iv: " & iv
'MsgBox "d: " & d
'MsgBox "c: " & c
'If i = d + 1 Then
'c = c + 1
'd = d + 3
'DestFile = "Z:\TESZT\" & Cells(4, 4) & c & ".csv"
'End IfPrint #FileNum, Trim(Cells(i, 1))
Close FileNum
Next iMsgBox "The CSV file has been created succesfully!", vbOKOnly, "SAVE"
End Sub
Itt most csak 9 sort tesztelek, amit 3 soronként kellene szét szednie, de mindig csak a 3. sort rakja a CSV-be.
-
Oly
őstag
Szia
Ismét hozzád fordulnék.
Van egy ~48ezer soros táblám.
Abból kellenne 2000 soronként leválogatott CSV-t csinálnom.
Nem bírok vele.Tudsz valami egyszerű megoldást?
Üdv
olySonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #16426 üzenetére
Szia
A valóságban külön sheeteken vannak a táblák és a problémát az okozza, hogy minden költéshez van egy megjegyzés oszlop is, melyet a pivot nem tud betenni.
Így a Te makrós megoldásod hegeszthetem, de az összegző táblán elakadtam.Úgy akarom megcsinálni, hogy A1 cellába beírom a kívánt dátumot és akkor kilistázza, hogy adott napon kik mennyit költöttek az adott boltban (én mellé kiírja nekem a megjegyzést is, ezért nem jó a pivot)
Szóval, hogy tudom neki megadni, hogy rakja be új sorba az emberkét, ha nincs a listában?
Próbálkoztam, hogy beraktam egy ONERROR-t és akkor tegye be a változót egy új sorba, de valamiért folyton hibára fut:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then
Dim sor%, usor%, sorB%, oszlopB%, WF As WorksheetFunction
Dim nev$, uzlet$
Set WF = Application.WorksheetFunction
usor% = Sheets("data").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
uszem% = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Range("b2:u60") = ""
For sor% = 2 To usor%
If Sheets("data").Cells(sor%, 1) >= Range("a1") Then
nev$ = Sheets("data").Cells(sor%, 2)
uzlet$ = Sheets("data").Cells(sor%, 3)
On Error GoTo makesor
sorB% = WF.Match(nev$, Columns(1), 0)
GoTo vansor
makesor:
MsgBox "Hozzuk létre? " & nev$
Cells(uszem% + 1, 1) = nev$
sorB% = WF.Match(nev$, Columns(1), 0)
vansor:
oszlopB% = WF.Match(uzlet$, Rows(1), 0)
Cells(sorB%, oszlopB%) = Sheets("data").Cells(sor%, 4)
Cells(sorB%, oszlopB% + 1) = Sheets("data").Cells(sor%, 5)
End If
Next
End If
End Sub[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #16415 üzenetére
Szia
Nagggyon jó... az első...
A másodikon faragnom kell, mert a dátumokat nem vette figyelembe és egyéb apróságok.
Ezért lenne egy olyan kérdésem, hogy miként tudnám belevarázsolni azt a lépést, hogy a beviteli táblában új sor, vagy oszlop létrehozásánál az összegző táblához adja hozzá azt a számélyt, vagy üzletet.
Úgy gondoltam, hogy a sorB% = WF.Match(nev$, Columns(1), 0) hibára futása esetén kérdezzen rá, hogy "hozzá adja az új sort?"
Miként tudom erre a kérdésre rávenni?
IFERROR-ral?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Szeretnék egy olyan táblázatot/adatbázis csinálni, melyben eloszthatjuk a költéseket.
(Valójában más adatok lesznek benne, ez csak példa)A célom az, hogy a lent látható első táblázatban összesítve legyen, hogy ki, melyik üzletben mennyit költött összesen a fent megadott dátumok közt, az összeg mellé pedig írja ki, hogy mikor vásárolt ott utoljára.
A második táblázatban írnám be az adott napi költéseket, melyet a 3. feléspításű táblázatban tárolnék el.
Ez már lehet, hogy az Excel határait súrolja, így szívesen veszek Access ötleteket is.
Egyelőre nem sok öteletem van
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Oly
őstag
Sziasztok
Adott néhány száz Excel munkafüzet, amiben X oszlop n sor van.
Szereném az összes fájlban lévő adatot egy Munkalapra másolni, hogy ne külön fájlokban legyenek, hanem egyben tudjam kezelni.
Van erre valami beépített lehetőség az Excelben, vagy makrózni kellene?A fájlnevek dátum szerint változnak... a Munkalapok is...
-
Oly
őstag
válasz Fecdzo #14083 üzenetére
Fkeres-sel, vagy új Excelben a feltételes formázás, duplikák kiemelése.
Fkeressel a kis lista mellett csinálsz egy függvényt, hogy keresse meg a nagy listában, ha ott van, akkor legyen 1, ha nincs akkor pedig #Hiányzik lesz.
-
Oly
őstag
Sziasztok
Adott egy ComboBox, aminek a forrását egy nagy adattáblából akarom szűréssel megoldani.
A Rowsource-ba kellene beraknom egy filtert?Az űrlapon van egy TextBox, ami alapján a táblában lévő adatokból csak a hozzá tartozót kellene betöltenie.
Gyümölcs - Alma
Gyümölcs - Körte
Autó - Opel
Autó - BMW
Szín - Zöld
Szín - KékHa a textbox értéke gyümölcs, akkor a Combobox-ban csak az Alma és Körte legyen.
A dolgot bonyolítanám azzal, hogy a ComboBox-ban 2 oszlop értékét is megjeleníteném.Segítségetek előre is köszönöm.
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #13703 üzenetére
A képleten belül létrehozott "virtuálisan" egy tömböt, melyben 3999-og szerepelnek a római számok és a hol.van-nal megkeresi, hogy hanyadik helyen van. Mivel sorban jönnek egymás után, megegyezik a számmal...
=HOL.VAN(A1;RÓMAI(SOR(INDIREKT("2:3999")));0)
Ha így írod, akkor 2-től indul, tehát eggyel kevesebbet kapsz eredménynek...
[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
Sziasztok
Ismét kérnék egy kis segítséget, mert már belekavarodtam.
Van egy ilyen táblám:
Alma 1
Körte 2
Banán 3 4 5
Ananász 6 7
Citrom 8Szeretném ilyenre varázsolni makróval, vagy mással:
Alma 1
Körte 2
Banán 3
Banán 4
Banán 5
Ananász 6
Ananász 7
Citrom 8Tehát azokat a sorokat, melyekhez több oszlop is tartalamaz adatot, azt duplikálva az első sort, rakja be újabb sorokba... Nem minden sor tartalamaz több oszlopnyi adatot.
Előre is köszönöm az öteleteket...
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #13361 üzenetére
Valóban túlcsordultam 1 sorral.
NEm mindig 30 tétel van a listában, ezért egy darab.teli által adott szám a ciklus vég, de csak 30-ig vannak a vezérlők.
Megoldom... Köszi.
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #13358 üzenetére
Végül nem mókoltam, mert csak 8 helyen szerepel ugyanaz a 4 sor.
Nem sok.Most olyan bajom van, hogy "Could not find the specified object" üzit dob nekem erre a sorra:
If Form1.Controls("man_" & m).Value = False Thena Form1-en van 30 db ToggleButton, amiknek a neve man_1, man_2, stb...
Az m egy for ciklus változója.Egyébként helyesen lefut a makró, de a végén ezt az üzit bevágja.
Mi lehet baja?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Van egy hosszabb makróm, amiből kivettem most egy pár sort:
s = s + 1
Cells(s + 1, 11).Value = DateValue(Now)
Cells(s + 1, 12).Value = Cells(m + 1, 1).Value
Cells(s + 1, 13).Value = "A"
Cells(s + 1, 14).Value = 48
s = s + 1
Cells(s + 1, 14).Value = 49
s = s + 1
Cells(s + 1, 14).Value = 31
Cells(s + 1, 15).Value = "ID"
s = s + 1
Cells(s + 1, 13).Value = "A"A félkövérrel kiemelt rész ismétlődik elég sokszor.
Van arra lehetőség, hogy ez csak egyszer szerepeljen a kódban, amit mindig meghívok a megfelelő helyen?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #13349 üzenetére
Szia
Ez jó lett.
KösziSonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Makróval szeretnék yyyy.mm.dd formátumú dátumokat yyyy-mm-dd formátumra állítani.
Tudtok segíteni, hogy mivel lehet ezt miegoldani?
A FormatDateTime(Cells(s + 12, 13), vbGeneralDate) segítségével nem megy...
-
Oly
őstag
Sziasztok
Lenne egy olyan gondom, hogy az Excelben beillesztett ListBox-om, minden megnyitásnál átméretezi magát egy kicsit.
Gyakorlatilag összezsugorodik, így nem látszik minden adat.A kollégák, akik használnák, nem tudják minden megnyitásnál átméretezni, ezért valami megoldás kellene, hogy ne zsugorodjon,.
Találkozott már valaki ezzel?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Match és Lookup fv-ben vesztem most el.
Egy táblám úgy néz ki, hogy az első sorban vannak a kategóriák, a kategóriák alatt pedig különböző számú tételek.
Szeretném egy tétel megadásával megtudni, hogy hanyadik oszlopban van.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11691 üzenetére
Hm...
Akkor úgy!
-
Oly
őstag
-
Oly
őstag
válasz m.zmrzlina #11645 üzenetére
Szia
Ezt néztem már, de nem a
winfowindows beállítása, hanem az Office lesz, mert csak azokban ilyen.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Ma reggel azt vettem észre, hogy az összes 2007-es Office alkalmazásomban a menük és egyéb szövegek dőlt betűsek lettek.
Hol lehet ezt állítani?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11328 üzenetére
Sikerült is.
Köszönöm.
Mindjárt találtok egy Access kérdést az Access topikban.
Ránéznétek?
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11326 üzenetére
Vannak olyan rekordok, amik egyedül vannak, vannak amik duplák, vannak amik több ezren...
Accessben gondolkodom, hogy lekérdezéssel menne egyszerűbben.
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #11323 üzenetére
Szia
Ez tiszta sor... de behal az Excelem ekkora adathalmaz szűrésénél...
Most nézem ,hogy ne mis 40.000, hanem 400.000 sor van.
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #11319 üzenetére
Hála a vállalati szabályoknak, ezt az oldalt sem érem el
-
Oly
őstag
Sziasztok
Van egy 40.000 soros táblázatom, de sok benne a duplika.
Hogyan tudnám eltüntetni a felesleges sorokat?
Kis tábláknál eddig úgy csináltam, hogy egy új oszlopban csináltam egy ilyen fgv-t:
=if(a2=a1;1;0)
Ezt követően leszűrtem a 0 értékre, ami csak az egyedi eseteket tartalmazta.Na ez 40.000 sornál már meghaladja az Excel tudását, és kiírja, hogy ez túl bonyolult, csináljak mást
Ötlet?
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #11113 üzenetére
Szia
Az a baj, hogy nem a D4-hez viszonytova.
A táblában kijelölök 2 cellát, amit felhasználnék egy makróban.
Aztán kijelölök egy másik cellapárt és akkor azt használnám a makróban...SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Excel makróban szeretnék egy kijelölés (2 cella egymás mellett) celláíra külön hivatkozni.
Valami ilyesmi:
var1$=Selected.Cells Bal oldali cella
var2$=Selected.Cells Jobb oldali cellaHogyan tudom ezt megcsinálni?
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #10944 üzenetére
Kösziiii!
Ez volt a megoldás.
Így nem kellett engedélyezni sem...
-
Oly
őstag
Sziasztok!
Macro-ban hogyan tudok két szöveg változó közzé sortörést szúrni?
Ha a valami & vbLf & valami formát használom, akkor nem rakja új sorba, csak berak közzé egy kis négyzetet...Más ötlet?
-
Oly
őstag
Ohh..
KösziÉn ezt próbáltam:
Dim SH As Shell32.Shell
Dim Fldr As Shell32.Folder2
Set SH = New Shell32.Shell
Set Fldr = SH.BrowseForFolder(0, "Pick A Folder", 0, "C:\")
If Fldr Is Nothing Then
MsgBox "Canceled"
Else
MsgBox "you: " & Fldr.Self.Path
End IfDe nem volt a Shell bebigyózva...
[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
Olyat tudok csinálni Excelben, hogy egy gombnyomásra felugrik egy tallóz párbeszédablak?
Ott kiválasztva a megfelelő foldert, egy cellába beírja az elérési útvonalat?
Vagy egy Dir List vezérlő kellene hozzá?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #10350 üzenetére
Valóban a forgalom miatt írtam ide.
Most olyan parám van, hogy van egy Access adatbázisom, amiben van egy csomó kód és mikor reggel megnyitom, az első kód lefutásakor szó nélkül bezárja az alkalmazást.
Ha megnyitom újra megint ezt csinálja az első VB parancsnál.Ha nyomok egy Alt+F11-et(mást nem), azt követően már nem zár be.
Szerintetek?
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #10344 üzenetére
Mivel Access-ben akarom ezt megvalósítani...
Köszi amúgy... Ez bonyolultnak bizonyult, ezért máshogy oldottam meg
Access kérdésem is van, de azt a saját topikjába írom.
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #10342 üzenetére
Szia
Ez Excel függvény?
VB-ben akarom ezt megoldani.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Szerintetek képes kezelni Access alatt valami makró a munkanapokat?
Olyan makró kellene, aminek a kimenete az aktuális időpontól számított következő munkanap azonos óra-perce.
Tehát, ha most fut le, akkor a kimenet 2011.05.18. 16:10
Ha ez péntek 15:34 perckor fut, akkor hétfő 15:34 perc legyen.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz perfag #10199 üzenetére
Köszi
Meg is csináltam:
Dim biztos As String
biztos = MsgBox("Létrehozzuk a CSV file-t?", vbQuestion + vbYesNo, "Megerősítés")
If biztos = vbNo Then GoTo vege
If Len(Dir(Cells(7, 26))) = 0 Then GoTo dirmakego
GoTo csvmakego
dirmakego:
Dim dirmake As String
dirmake = MsgBox("A megadott elérési útvonal (" & Cells(7, 26) & ") nem létezik. Létrehozzuk most?", vbQuestion + vbYesNo, "Hiba")
If dirmake = vbNo Then GoTo vege
MkDir Cells(7, 26)
MsgBox "A " & Cells(7, 26) & " mappa létrehozva."
csvmakego:
Dim FNV$
Dim FN$
filego:
FNV$ = InputBox("Kérem a fájl nevét!", "Fájl neve")
FN$ = Cells(7, 26) & Format(Now(), "mmdd") & FNV$ & ".csv"
If Len(Dir(FN$)) = 0 Then GoTo nincsilyen
Dim felulir As String
felulir = MsgBox("A file (" & FN$ & ") már létezik! Felülírjuk?", vbQuestion + vbYesNo, "Megerősítés")
If felulir = vbNo Then GoTo filego
nincsilyen:
Sheets("table").Select
Sheets("table").Copy
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=FN$, FileFormat:=xlCSV, _
CreateBackup:=False, Local:=True
ActiveWindow.Close
Sheets("make").Select
Range("A11").Select
If Err.Number <> 0 Then
MsgBox "Akkor fuss neki újra! :)"
Else
MsgBox "A file lértehozva: " & FN$, vbInformation, "Sikeresen létrehozva"
End If
vege:
End SubSonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Ebbe a kódba szeretnék egy olyan részt beszúrni, ami ellenörzi, hogy létezik-e a megadott könyvtár és, ha nem, akkor szól.
Továbbá kellene egy ellenörzés arra is, hogy a megadott filenév létezik-e, mert most kérdés nélkül felülírja.
Ha kiveszem a Application.DisplayAlerts = False sort, akkor pedig mindig rákérdez... még ha nem létezik akkkor is!Dim Answer As String
Dim MyNote As String
MyNote = "Biztos, hogy létrehozod a CSV file-t?"
Answer = MsgBox(MyNote, vbQuestion + vbYesNo, "Mentés")
If Answer = vbNo Then
Else
Dim FNV$
Dim FN$
FNV$ = InputBox("Kérem a fájl nevét!", "Fájl neve")
FN$ = "Z:\Bulk\" & Format(Now(), "mmdd") & FNV$ & ".csv"
Sheets("table").Select
Sheets("table").Copy
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=FN$, FileFormat:=xlCSV, _
CreateBackup:=False, Local:=True
ActiveWindow.Close
Sheets("make").Select
Range("A11").Select
MsgBox "A file lértehozva: " & FN$
End IfSonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #10176 üzenetére
Szia
Ez így nagyon szuper!
Valóban érteket kell, hogy beszúrjak, mert képleteket tartalmaz.Ezt viszont megoldom akkor a make sheeten
[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #9810 üzenetére
Szia macroTündér!
Ezt a kódot próbáltam átültetni az én feladatomba, de nem sikerült.
A feladatom az lenne, hogy a "make" sheeten lévő a11:i111 tartományból azokat a sorokat szúrja be a "table" sheet a1:i1 sora elé.
Tehát tolja lentebb annyi sorral a táblázatot, amennyi adatot tartlamaz a "make" A11:A111 tartomány.Úgy próbáltam, hogy count fv-nyel megszámoltattam az A11:A111 teli celláit.
Ezt a B1-ben tároltam.Egy ilyen kódot írtam, de most valamiért szenved, pedig múkodott már félig:
Dim dbteli As Long
Dim dbteli2 As Long
dbteli = Cells(1, 2)
dbteli2 = Cells(1, 2) + 10
'MsgBox (dbteli2)
'MsgBox (dbteli)
Rows("11:" & dbteli2).Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("table").Select
Rows("1:" & dbteli).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Sheets("make").Select
Range("A11").Select
Application.CutCopyMode = FalseSelect methodof range class failed üzit dobja
A dbteli-ből azért van kettő, mert egyik helyen A1-től a másiknál A11-től indul.
Tudnál segíteni, hogy mit rontok el?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
Sziasztok makró guruk!
Valaki tud segíteni egy olyan makró összedobásán, ami az A1:D3000-es tartományban megnézi az üres cellákat és oda a felette lévő cella tartalmát bemásolja?
Mergelt cellák voltak, de most a merge-t szétbontottam és ki kellene tölteni az eredeti tartalommal.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
Sziasztok
Adott egy mappa benne több file.
Minden fileban ugyanazok a típusú adatok több oszlopban.
File-onként más más menyiségű sor.
Mind fejléccel ellátva.Ezeket az adatokat hogyan tudnám a legegyszerűbben összefűzni egy táblára?
Segítségetek előre is köszönöm.
-
Oly
őstag
Sziasztok
CSV-vel kapcsolatos kérdésem lenne.
Excel 2007-ben azt akarom kivitelezni, hogy 5 oszlop esetén az első 3-ban szerepelnek adatok, de az utolsó 2-ben nem.
Amikor ezt elmentem CSV-ben, akkor így néz ki:oszlop1;oszlop2;olszlop3
A cél pedig az lenne, hogy:
oszlop1;oszlop2;olszlop3;;
Tehát az üres oszlopokat is vegye bele a fileba.
Erre azért van szükségem, mert a program, ami fogadja a CSV-t, az nem képes csak 5 oszloppal dolgozni, még akkor is, ha nem használja csak az első 3-at...
Ötletek?
-
Oly
őstag
Sziasztok
Van arra mód, hogy a macro végén törölje a macro saját magát?
-
Oly
őstag
Access-ben lenne most kérdésem: [link]
Ha valaki tudna segíteni, hálás lennék.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
A VbYesNo gomboknál hogyan lehet átírni a Yes és No gombok tartalmát?
Vagy nem is lehet?
Ha nem lehet, akkor milyen más MsgBox-nál lehet?Köszi
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #8436 üzenetére
Vagyis
if fizeto=false AND ingyeno=false Then
MsgBox "Válassz díjazást!"
End if
if futaro=false AND postao=false Then
MsgBox "Válassz szállítási módot!"
End if
És itt jöhet a fiz és fut értékeinek megadása?Arra is gondoltam, hogy egy ilyen Yes/No felugró üzit kellene, amiben a két választási lehetőség a Yes/No helyett: Fizetős/Ingyenes.
Így tuti nem felejtik el jelölni, és nem foglalja a helyet sem a Formon a sok kis pötty.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok!
Bátorkodtam belekezdeni a ciklusokba is!
A feladat az, hogy van kétszer kettő OptionButton.
Ezzel lehet kiválasztani, hogy Fizetős/Ingyenes (fizeto, ingyeno) és Futáros/Postai (futaro, postao) kézbesítést kérünk-e.A CommandButton5 megnyomásával elmenti a beírt adatokat. Azt szeretném, hogy a "MENTÉS"-sel jelzett parancsom (ezt nem másoltam be, mert irreleváns), csak akkor fusson le, ha nem volt MsgBox-os figyelmeztetés. (Értelem szerűen, akkor, ha nincs egyik sem kijelölve...)
Valamint lehet-e egyszerűsíteni ezt az if. thenes vackot, mert lesz olyan Formom is, ahol 6-7 feltételt fogok vizsgálni, azokon belül is 3-4 opciót.Private Sub CommandButton5_Click()
Dim fiz As String
If ingyeno = "True" Then
fiz = "Ingyenes"
Else
If fizeto = "True" Then
fiz = "Fizetős"
Else
MsgBox "Válassz díjazást!"
End If
End If
Dim fut As String
If futaro = "True" Then
fut = "Futár"
Else
If postao = "True" Then
fut = "Posta"
Else
MsgBox "Válassz szállítási módot!"
End If
End If
"MENTÉS"
End Sub[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #8414 üzenetére
Nem makróval módosítom az értéket, hanem az űrlapon beírással.
amikor elhagyom a mezőt, akkor dobja a hibaüzit...SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #8412 üzenetére
Így mit használjak?
Mostanában hegesztgetem a kis Formomat és néha, amikor módosítani akarom valamelyik textbox értéket, akkor feldobja ezt a hibaüzit:
Eddig egy kilép-belép után újra működött, de most nem múlik el el.
Miért csinálja ezt? Mi a nyígja?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Makróval megnyitok egy file-t, amiből egy bizonyos részt Copy-zok, majd miután beilleszti a megfelelő helyre bezárja a makró a filet. Ilyenkor sajnos rákérdez az Excel, hogy akarom-e használni még a nagy méretű adatot a vágólapon.
Ezt nem lehetne valahogy automatikusan elfogadtatni a makróval? Vagy máshogy eltüntetni?Fire: Az Outlookos kérdésemre tudsz valami okosat? Ami kitölti automatikusan a To, Subject és a Body részt... ha befűzöm a .From kódot, bogaras lesz...
-
Oly
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #7897 üzenetére
Szia
Szerinted miért nem működik, ha a
.From = xy
sort is beszúrom?Üdv
Oly[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
Egész jól haladok a kis UserForm-ommal.
Hála Nektek!Olyat tudok csinálni, hogy automatikusan elinduljon a form...
De ezzel egyidejüleg elrejthetem magát az Excelt a háttérből?
Gombnyomásra pedig vissza eltüntetném...SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz scott_free #8315 üzenetére
Ugyanabba a cellába akarod az érétéket is?
Egy segéd tábla és fkeres...
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #8333 üzenetére
Köszike.
Úgy látom, hogy arról a Sheetről veszi be az adatokat, amelyikről meghívom a Formot.
Ezért egy kicsit át kell alakítanom a cuccot, de megoldható.Relatív hivatkozást lehet adni a Formon a tartalmaknak?
Gondolok itt olyanra, hogy pl egy listát akarok kitölteni és az A2-be írja a az első textbox tartalmát, a B2-be a második TextBox tartalmát, majd egy SpinButtonnal átlép a 3. sorra, de ugyanakkor vissza is léphessek a 2. sorra.
Hasonlóan az Acces űrlapjához.
Remélem érthető.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #8322 üzenetére
Variálok még egy kicsit:
Ha az adott cellába a TextBox1 és a TextBox2 tartalmát akarom egy szóközzel "összefűzve, akkor hogy alakul a dolog?
Pl a Formon a Vezeték és Keresztnév külön Boxba kerül beírásra, de a táblában, már egybe íratnám.
Így?
Application.Goto Reference:="bevitel"
Selection = TextBox1.Value & TextBox1.Value
End Sub[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #8320 üzenetére
Ez többszörözhető?
Application.Goto Reference:="bevitel1"
Selection = TextBox1
Application.Goto Reference:="bevitel2"
Selection = TextBox2
End SubSonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Csináltam egy UserForm-ot és sehogy sem jövök rá, hogy miként tudnám a Formon elhelyezett adatokat a rajta lévő CommandButtonnal beíratni egy adott Sheet adott Cellájába?
Illenve Névvel ellátott Cellára lehet hivatkozni a kódban?Üdv
OlySonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Sziasztok
Egy gyors segítségre lenne szükségem.
macróba olyat szeretnék, hogy feldob egy üzit Igen/Nem lehetőséggel, és a parancs csak az igenrfe fut le, a nemre kilép.
Köszke
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #8014 üzenetére
Köszönöm a segítséget...
Lassan meg is tanulok VB-ül...
Uccsó kérdés:
Miért nem lehet Tabulátorral lépegetni a vezérlők közt?
[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #8011 üzenetére
Akkor fogalmam se nem van, hogy mi történt, de nem is érdekel, mert működik.
Már csak azt kellene megcsinálni, hogy a amikor nem talál ilyen lapot, akkor az új lap létrehozásával egyidejűleg egy másik műveletet is csináljon meg. Range("A3") = 1
Azt a Then után hova írjam?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest