-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mesike8114
csendes tag
válasz
Delila_1 #9209 üzenetére
Sziasztok!
Találkoztatok már az alábbi hibaüzenettel excelben.
"Az Excel nem képes az igénybevehető erőforrásokkal a feladat végrehajtására"
Ezt miért írja ki, mikor csak 1 oszlopba akartam az Fkeres függvényt használni? A végén már elmenteni sem engedte a filet, mert egyfolytában ezt írta ki. Mit lehet tenni, hogy ne írja ezt ki és rendesen működjön?
Üdv: Mese
-
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9203 üzenetére
Köszönöm szépen. Működik :-)
Nekem amúgy ez egy riport lefuttatásához kell, hogy egy nyílvántartó programba beírva kilistázza az adott azonosítóhoz tartozó adatokat. Mindegy hogy 16-val vagy 14-vel fűzi össze, a legjobb ha minnél több azonosítót fűz így össze.
Köszönöm Nektek :-) -
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9199 üzenetére
Még egyet szeretnék kérdezni mit módosítsak azon, hogy a cella értékét is """ idéző jelek közé írja ki. Tehát ez legyen a végeredmény: 'azonosító' = "ADSL0003T8"
-
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9199 üzenetére
Belefért :-)
köszönöm a segítséget :-) -
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9195 üzenetére
Köszönöm. Tudnál még 1 valamiben segíteni. Még nem használtam makrót excelben. Hogy csináljam?
-
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9189 üzenetére
köszönöm, közben már én is megoldottam. az egyik oszlopba a cella számokat írtam be emelkedően és egy függvénnyel, ami kiírja, hogy osztható-e 16-tal maradék nélkül, ennél leszűrtem az igaz értékekre és ennél már a sima lehúzás az összefűzés képletnél működött. :-)
-
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9189 üzenetére
Különböző azonosító számok, amelyek betűket és számokat is tartalmaznak.
Nem lehet valamilyen módszerrel bővíteni azon, hogy ne csak 16 cella értéket tudjon összefűzni, hanem többet mondjuk 200-at? -
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9187 üzenetére
Igen 2003-as. Nem kell hogy 1 cellában legyenek. 16-osával ha összefűzi az jó.
-
Mesike8114
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2000 soros táblázatom, amiben az L2 cellától az L2001 celláig lévő értékeket szeretném összefűzni. Egyszerre csak 16 cellát tud összefűzni. Mondjuk az M2 cellába ezt írom be
=ÖSSZEFŰZ(L2;" OR 'azonosító' = ";L3;" OR 'azonosító' = ";L4;" OR 'azonosító' = ";L5;" OR 'azonosító' = ";L6;" OR 'azonosító' = ";L7;" OR 'azonosító' = ";L8;" OR 'azonosító' = ";L9;" OR 'azonosító' = ";L10;" OR 'azonosító' = ";L11;" OR 'azonosító' = ";L12;" OR 'azonosító' = ";L13;" OR 'azonosító' = ";L14;" OR 'azonosító' = ";L15;" OR 'azonosító' = ";L16)
Az M3 cellába ezt
=ÖSSZEFŰZ(L17;" OR 'azonosító' = ";L18;" OR 'azonosító' = ";L19;" OR 'azonosító' = ";L20;" OR 'azonosító' = ";L21;" OR 'azonosító' = ";L22;" OR 'azonosító' = ";L23;" OR 'azonosító' = ";L24;" OR 'azonosító' = ";L25;" OR 'azonosító' = ";L26;" OR 'azonosító' = ";L27;" OR 'azonosító' = ";L28;" OR 'azonosító' = ";L29;" OR 'azonosító' = ";L30;" OR 'azonosító' = ";L31)
Hogyan tudnám azt elkerülni és egyszerüsíteni, hogy ne kelljen beírogatni a számokat folyton, mert ezt a képletet nem lehet egyszerűen lehúzni az M oszlop többi cellájába, a számokat folyton át kell írogatnom.
Előre is köszönöm a segítséget
Üdv: Mese
Új hozzászólás Aktív témák
- Max
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...