- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
válasz Fferi50 #40757 üzenetére
Hello!
Azért írtam az A2-3-4-et, mert onnantól lefelé is vannak adatok, de az A2-B2-C2 lenne az első sor valóban.
Az átlag a D2 cellában van, a G-H-I cellákban pedig az A-B-C oszlopok átlagtól való eltérése van.
kép
Megpróbáltam ezt a képletet, de a 8-9. sornál már hibázik (C9 értéke 25, a D9-ben található átlag 26, így 1 a különbség és mégis pirosra színezi .
Pedig a logika helyes, én is ilyesmivel próbálkoztam korábban.Üdv
[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 3 + 1 + 3 oszlopnyi adathalmaz és az első három oszlopot szeretném megformázni a második 3 oszloptól függően kondíciós formázással. Lényegében a jobb oldalon szerepel az első három oszlopban lévő adatok átlagától lévő különbség.
Azt szeretém elérni, hogy ha az A2-3-4 stb cellában lévő szám plusz-mínusz 10-el eltér az átlagtól, akkor az pirossal jelölje, ha a plusz-mínusz 5-ön belül van, akkor pedig zölddel.
Valószínűleg én bonyolítom túl, de már nem tudok logikusan gondolkodni így vasárnap délután . Tippre még a második 3 oszlop nélkül is meglehet egy függvényből (elvégre A-(átlag(A222)) szerepel pl az F2 cellában.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Üdv!
Lehetséges excelben olyan táblázatot létrehozni, amiben a cellák cserélődnek?
Példában elmagyarázva már egyszerűbb:
Ha megfogom a B2-s cellát és ráhúzom az A3-ra, akkor a B2-ben lévő szöveg az A3-ba átmásolódik, és fordítva is, az A3 cella tartalma lesz a B2-ben.
Nem vagyok benne biztos, hogy egy kivitelezhető, de hátha valaki jobban képben van ezzel kapcsolatban. -
MarioAna
senior tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy darabteli (bár ez most mind1) függvénynél, több olyan tartományt akarok megadni (amiben keressen), amik nem egymás mellett vannak (oszlopok), ám mivel ezeket ;-el választaná el, ezért már a következő oszlopot kritériumnak veszi.
Hogy tudnám ezt megoldani, hogy pl van
1.A1-A20
2.D1-D20
3.F1-F20
tartományaim
és ebben keresnék egy mondjuk
B15-ös cellában lévő kritériumot.
Ebben az esetben a függvény így nézne ki
=DARABTELI(A1:A20; D1: D20; F1: F20; B15) (szóközök a smileyk miatt)
ugye a B15 lenne a kritérium, de már az első ; után lévő D1-D20-at veszi annak.
Próbáltam úgy, hogy az fx gombra kattintva külön kijelölgetve a tartományt és a kritériumot, de úgy is összekeverte.[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Üdvözlet!
Nagyjából elég jól bánok az excel függvényekkel, viszont most egy kis problémába futottam.
Adott egy táblázat, és egy külön cellában lévő érték.
A külön cellában lévő értéket kellene összehasonlítani a táblázat egyik oszlopában lévő értékekkel úgy, hogy ha két sor értéke között van a vizsgált cellában lévő érték, úgy a másik oszlopban lévő értéket írja ki.
Ez most bonyolultan hangzik, de példával szemléltetem így egyszerűbb:adott egy sportfogadási stratégia, ahol ki szeretném íratni, hogy mi legyen a következő ajánlott tét, a "bukott" pénz alapján. 2oszlop és egy cella adott. A cellában van a havi mérleg (bukott pénz), a táblázat első oszlopában vannak a tétek, a 2. oszlopában az összehasonlítandó értékek. Ha a bukott pénz valamelyik intervallumba esik (esetünkben a 762Ft az 550 és a 900 közé) úgy az ajánlott tét a 900-nál lévő 350Ft lesz).
Erre kellene nekem egy automatikus kiíratás, hogy összevesse a bukott pénzt a táblázat egyik oszlopával, és a másik oszlopbeli értéket írja ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- SkyShowtime
- Jövedelem
- Gitáros topic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest