Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
"segíthet lebontani a sokat emlegetett „walled gardent”."
De jó lesz, tönkreteszik azt, amitől minőségibb az Apple alkalmazásboltja, ökoszisztémája. Lassan tényleg az lesz a megoldás, hogy kivonul az Eu-ból, aztán hadd marakodjon a koncon a kinai gyártók tömkelege, akik megálás nélkül lapátolják át az adatainkat Kínába, mert az ugye rendben van. Remélem jövőre Trump majd az EU orrára koppint, nagyon érik a tockos már nekik.
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
válasz janeszgol #83 üzenetére
"De --HA-- lehetne, akkor..."
hát ez az, hogy jelenleg nincs így. Én meg erről beszélek. A jelenről. A jelenlegi felállás nem az, hogy bármit is fizet, hogy a csúnya Apple épp mennyire leveszi őket és ebből akarnak valahogy kiszabadulni.
És a jelenlegi helyzetet akarja kibővíteni arra is (bírósággal a háta mögött), ahol már fizetnie kellene, hogy még ott se kelljen.Lehet e mögé Apple-védés belelátni, én azt látom bele hogy A cég pereli a B céget, a még nagyobb profit érdekében, miközben az ő szolgáltatásait használja, mert az neki jár, a B cég meg maradjon szépen csendben és tűrje.
Sorry nekem valahogy nem jön át ez a nagy szabadságharc, ami az Apple körül folyik. -
Dißnäëß
nagyúr
Na, így finanszírozza Amerika Ukrajnát, megy a zsé lőszerbe.
Ne legyenek illúzióink, ez minden szinten megdumált-levajazott deal volt, így nem a nagy sas a "sáros".
A többi csak mese.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
joey04
titán
válasz DarkChild #65 üzenetére
Szerintem rosszul értelmezed a dolgokat. Senki nem sajnálja őket, sok pénzük van, jól megy a szekér. Nem korrekt amit csinálnak velük (meg az összes többi nagy tech céggel), ennyi. A lehúzást meg nagyon jól írod, pont ez az, hogy ne szabják meg hogy hol és mivel húzzák le a usereket. Szerintem borzalmasan túlárazott és sokszor szar minőségű cuccok az apple kiegek, nem is veszek olyat. Felőlem 1 millió forint is lehet a finewoven tok, mert nem veszem meg. Aki meg igen, az meg is érdemli, ahogy az apple is, az ebből származó profitot.
-
azbest
félisten
mekkora trollkodás lenne, ha az apple beadna egy panaszt, amiért nem reklámozhatja az apple musicot ingyen a spotify weboldalán
-
Busterftw
nagyúr
válasz DarkChild #70 üzenetére
Csak ugye ez mar nem igaz, mert kulso oldalra elhelyezhetnek linket az appban, csak a Spotify nem el vele, mert az nekik nem eleg.
A hasonlat azert valid itt, mert sokan azzal ervelnek, hogy az Apple el tud adni 400ezer forintos kerekeket, tehat ne akarjon mar mastol penzt szedni a sajat platformja hasznalataert, nincs raszorulva. Ami egy hatalmas marhasag.
-
nihill
őstag
válasz DarkChild #73 üzenetére
"...nem szólhatnak az ügyfeleiknek..."
vs.
200+ millió Spotify előfizető van
hmmm
de biztos házaló ügynökökkel érték el."többet kell valamiért fizetni, amit egyébként olcsóbban is megkaphatnának"
??????
Segíts légyszi, hol kaphatnám meg olcsóbban a Spotify előfizetést?
Az Apple-nál eleve elő sem lehet rá fizetni. -
DarkChild
senior tag
Így van. És a versenykorlátozó magatartás ott valósul meg, hogy míg a konkurenciát arra kényszeríti az Apple, hogy a +30%-os költséget beépítsék az áraikba, addig ők maguk jóval olcsóbban tudják adni a Music előfizetést, hiszen nyilvánvalóan önmaguktól nem fogják beszedni az Apple-adót
-
cucka
addikt
válasz DarkChild #73 üzenetére
A 30%-ot azért vonja le az Apple, hogy bekerülj az App Store-ba, lényegében a piactér használati díja. Ennek része az App Store szervereinek üzemeltetése is.
Vicces, mert a Spotify is kb. 30%-os jutalékkal dolgozik, tehát a Spotify előfizetésed 70%-át osztják ki a zenék jogtulajdonosai között, a maradékot zsebre vágják.
[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Nem vagyok képben a bolton belüli, illetve azon kívüli árazásakról (mivel nem használok almás cuccokat), de a hírt újra elolvasva itt szó nincs összegekről, meg a sokat emlegetett Apple-adóról.
"a Spotify panasza után robbant ki azzal, hogy a többi zenei streamingcég nem értesítheti az ügyfeleit az App Store-on kívüli fizetési lehetőségekről."
Vagyis a probléma hivatalosan az, hogy nem szólhatnak az ügyfeleiknek, hogy olcsóbban is előfizethetnének az AppStoreon kívül. (Elvégre a +30%-ot csak "szívjóságból" fizetik a userek az Apple perselyébe, nem kapnak érte semmilyen plusz szolgáltatást és az Alma sem száll be a Spotify-szerverek üzemeltetésébe, amikor az AppStoreon keresztül érkezik a megrendelés.)
Na mindegy, én ezen nem fogok vitázni senkivel - ha az Apple felhasználóknak jó az, hogy többet kell valamiért fizetni, amit egyébként olcsóbban is megkaphatnának, hát akkor fizessenek csak többet
-
nozs23
addikt
Jelen esetben amúgy nem arról van szó, hogy a Spotify (és a többiek) 0%-os jutalékkal akarták használni az App Store-on keresztüli fizetést (nyilván ennek nagyon örülnének) és ezt tiltotta az Apple.
Hanem azért lettek megbírságolva, mert tiltották, hogy a cégek tájékoztassák a felhasználókat arról, hogy milyen fizetési lehetőségeik vannak (az Apple ökoszisztémán kívül) ."...For a decade, Apple abused its dominant position in the market for the distribution of music streaming apps through the App Store... They did so by restricting developers from informing consumers about alternative, cheaper music services available outside of the Apple ecosystem. This is illegal under EU antitrust rules..."
Mellesleg gyakorlatilag ugyanezt nyerte meg az USA-ban az Epic az Apple ellen (minden másban veszített). Tehát nem csak itt nálunk a hülyeeu gondolja úgy, hogy ez versenyellenes viselkedés. Viszont ott úgy tett eleget a döntésnek az Apple, hogy megengedte, hogy a fejlesztők a belinkeljenek 3rd party fizetési opciót, cserébe az Apple csak 27%-ot kér. Azóta az Epic emiatt újabb keresetet nyújtott be, tehát ott sincs vége a történetnek. -
nihill
őstag
válasz DarkChild #70 üzenetére
Pont fordítva.
A Spotify jelenleg is 300e-ért árulja a kereket, az Apple semmit nem akadályoz meg benne, csaképp a Spotify a storeban is 300e-ért akarja ugyanúgy, költségmentesen.
Gyak. úgy akarja használni az Apple belső szolgáltatásait, hogy direktben csak hozzá menjen minden profit.
De biztos Apple fan vagyok azért írom... -
DarkChild
senior tag
válasz Busterftw #68 üzenetére
Lehetséges, de itt nem erről volt szó.
Hanem arról, hogy ha a Spotify 400e forintos kerekeket árulna az AppStoreban, akkor az Apple megakadályozhatja-e a svéd céget abban, hogy értesítse a felhasználóit, hogy "ja, egyébként ezeket a kerekeket megvehetnéd 300e forintért is, amennyiben közvetlenül a mi weboldalunkon rendelnéd meg".
Nem a fogyasztók vásárlási hajlandóságáról szól az ügy, hanem arról, hogy spórolhatnának egy kis pénzt, ha az Apple nem akadályozná ezt meg.
-
cucka
addikt
válasz bence1024 #66 üzenetére
A kerékkészlet az egy zseniális, tankövnybe illő marketing húzás volt.
Adhatták volna normális áron is, de akkor a kutya se emlékezne rá.
Így viszont még 5-6 évvel utána is mindenki ezen picsog, főleg azok, akik soha nem vennének Mac Pro-t, és büszkén hirdetik, hogy immunisak az Apple marketing agymosására .Tényleg, bárki is találta ki, remélem megkapta érte a bónuszát, mert megérdemli.
-
-
bence1024
tag
válasz DarkChild #65 üzenetére
A legfontosabbat nem is említetted: kerékkészlet
-
DarkChild
senior tag
Néhány itteni hozzászólást olvasva igazat adok azoknak, akik azt állítják, hogy az Apple egy szekta és/vagy vallás
Komolyan fennakad a szemöldököm, hogy emberek sajnálgatnak egy olyan céget, ami filléres vackokért is vaskos tízezrekkel húzza le a vásárlóit - pl. iPhone finewoven case, kábelek, Pencil, sorolhatnám -, miközben a vállalat annyi készpénzen csücsül, amennyiből egész Magyarországot megvehetné tokkal-vonóval.
Most kaptak egy bevételükhöz mérve lóf*sznyi büntetést, mert visszaéltek a piaci helyzetükkel (az Applenél vezérelv, hogy ott tesznek keresztbe a vetélytársaknak, ahol csak tudnak), erre a hívők odáig vannak...
Egyébként tegnap máshol is bántották az Apple-t: Oregon állam törvénytelennek nyilvánította azt a gyakorlatot, hogy az alkatrészeket egyedi azonosítóval látják el, ezzel lehetetlenné téve, hogy harmadik fél meg tudja javítani a meghibásodott készüléket egy cserealkatrésszel.
-
M1995
aktív tag
válasz Busterftw #63 üzenetére
+1 Ráadásul az Apple és Google nem csak versenytársak, hanem üzletfelek is. Safari default kereső Google, ez milliárdos üzlet köztük. Spotify azt akarja Apple-től gyakorlatilag ingyen használhassák az iOS platformot. Nem csak a Store-ról van szó, hanem mindenféle API (Siri, CarPlay stb.) amit az Apple csinált. Az Európai Bíróságnak ezt majd figyelembe kell venni, nem most az Európai Bizottságnál van vége a sztorinak. Azért remélem nem az lesz a rendszer, hogy EU bírságolja USA tech cégeket, megváltoztatják a szabályokat, tulajdonságokat, akkor beépítik a termék árába…
-
cucka
addikt
Az elszámolhatóságnak mi köze van a fixáras vagy százalékalapúsághoz?
Ez egy technikai feltétel.Egyébként nem értem, miért ezzel van problémád. Egy piactéren a százalékos elszámolás valójában a piacteret igénybe vevő eladónak jó, mert csökkenti a kockázatot.
Ha kirakok egy app-ot és bejön, akkor lehet keresek vele több százezer dollárt. Ha nem jön be, akkor lehet, hogy nem keresek semmit.
Ha fix árat kéne fizessek az app store megjelenésért, akkor az nekem egy jelentős üzleti kockázat lenne. -
nozs23
addikt
Ez így van. Viszont a Spotify-al ellentétben ez nem egzisztenciális probléma az Apple-nek. Csupán vicces, hogy ők is pont 0-ra értékelik a Play Store nyújtotta lehetőséget és a Google által befektetett munkát, miközben kiadnak egy olyan önsajnáló nyilatkozatot, amiben azt ecsetelik, hogy mennyi mindent biztosítanak már így a Spotify-nak (és a fejlesztőknek úgy általánosan), amiért semmi pénzt nem kapnak vissza. Közben ránéztem még pár Google appra az iPhone-on, és bár megemelt árral, de engedélyezve van az in-app AppStore fizetés - így még ironikusabb.
-
nozs23
addikt
válasz aprokaroka87 #57 üzenetére
Nem nagyon hasznalok Google szolgaltatasokat, igy mindent nem tudom. YT-ra elo lehet fizetni App Store-bol, 30%-al dragabban, mint bongeszobol.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Busterftw #39 üzenetére
Az a helyzet hogy az egész ügynek eleve nem is a piaci részesedés az alapja, a szabályok mindenkire vonatkoznak, valószínűleg a Spotify is sorra fog kerülni, ha még nem vizsgálták őket, de szerintem itt kb semmit nem ér az hogy ki az aki piaci erőfölénnyel rendelkezik.
-
nozs23
addikt
Ami meg eleg vicces, es tok irrelevans a temahoz, hogy az Apple szolgaltatasokra csak ugy tudsz elofizetni Androidon ha megkerulod a Play Store-t es kozvetlenul az Apple-nek fizetsz. Tehat nullat fizetnek. "Csak ingyen hozzaferest akarnak a 4 milliard felhasznalohoz"!!!
Magyarul ugyanazt csinaljak ezek is mint a tobbiek, csak jatsszak a szentet, ami a kommentek alapjan tokeletes be is valik nekik. De majd mindjart jon egy-ket veresszaju fan, akik szerint a passzat szelet is az Apple fingta es elmagyarazza, hogy ez miert is van igy es miert is teljesen mas.[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
Próbáld ki, én ajánlom. Nincs benne tiktok felület, se podcast, mert ez zene app, viszont van szebb kinézet, világos mód is, animált borítók, jobb könyvtár kezelés, pre-release album, szerkeszthető adatlap, saját dalok feltöltése felhőbe, 2FA, szebb dalszöveg, karaoke, Apple Digital Masters program, lossless, Dolby Atmos, videóklippek, interjúk, rádióműsorok, jobban együttműködnek zenészekkel, megvették a Shazamot, van klasszikus zenéhez külön Classical app, jobban reagálnak user feedbackre.
EC döntés után még lesz ECJ kör is. Szerintem valami középút ítélet lenne jó: Spotify kiírhatja a honlapjukon olcsóbb előfizetni, Apple mondhatja az ilyenek után a Spotify fizessen Apple-nek API díjat a platform használatához?
Apple Music EU-ban csak 4. hely. Hogy elő van telepítve iPhone-ra? Hát még jó. A Spotify pedig a Microsoft, Samsung párossal bútorozott össze pár éve, Windows start menüben és Galaxy mobilon ott a Spotify zöld ikonja.
A legelterjedtebb Spotify az elmúlt öt évben kb. megduplázta előfizetőit ebben a borzalmas helyzetben. Sírtak HomePod miatt, Apple kínált API-t, Deezer megcsinálta, Spotify nem, mivel saját Spotify Connect az érdekük. Évekkel ezelőtt ígértek lossless-t, sehol. Podcast, audiobook vételre százmilliókat költöttek, amíg user nem zenét hallgat, nem kell fizetniük jogdíjat. Barcelona mezre elvertek százmilliókat. 2FA és világos mód nincs, hiába régi kérés. Balhéztak zenészekkel, dalszövegírókkal bíróságon akarnak mindent. Nem tudok mondani az elmúlt öt évből a Spotify részéről zenéhez kapcsolódó érdemi fejlesztést. (AI playlist nem az) A keresőjük jobb, az az egy hiányzik nekem. -
bunfi
őstag
Mivel minden vásárlásról számlát kell adni, így szerintem elég jól meg lehetne oldani a nap végén az elszámolást az eladott kolbászokról.
Az elszámolhatóságnak mi köze van a fixáras vagy százalékalapúsághoz?
Még egy okkal több, hogy a példa kifejezetten rossz.
Pontosan és itt azon megy a vita, hogy mennyit és milyen feltételekkel. Csak az egyik fél kifejezetten nem akar erről tárgyalni, sőt.
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
cucka
addikt
Igen, mert a karácsonyi vásáron jól meglehet becsülni, hogy mennyi sült kolbászt fogsz eladni, viszont pontosan elszámolni nehéz. Ezért fix áras.
Online piactéren pont fordítva. A bevétel adott idő alatt lehet nulla vagy több millió dollár is, viszont elszámolni a felek között könnyen megoldható. Ezért százalékos.
Illetve a vásárban a helyek száma korlátos, az app store-ban korlátlan.
Szóval lényegtelen, hogy százalék vagy fix pénz. A piactéren való megjelenésért a piactér üzemeltetője így vagy úgy de pénzt kér.
[ Szerkesztve ]
-
bence1024
tag
Spotify?
Hát az kuka!
YT music megeszi reggelire! (Zenei ajánlások terén mindenképp) -
cucka
addikt
Viszont az apple ezért a pénzért meglehetősen keveset nyújt
Az Apple a 30 (vagy kis halak esetében 15) százalékért biztosítja a saját piacteréhez a hozzáférést. Ez a szolgáltatás.
Vagyis ha az app-oddal az Apple piacterén akarsz pénzt keresni, akkor tejelned kell.De ez így van minden piactéren. A karácsonyi vásárban sem állíthatod fel a standod ingyen, azért is fizetned kell.
-
azbest
félisten
Az appstopreban, ha fizetős, akkor talán az is
30%-ot. lehet 15... de lehet még 5% is van már, viszont nem nagyon népszerű oda tenni appot, általában plusz technikai problémákat okoz. Mondhatni a kutyának sem kell az a store.A desktopon, ha azt akarod, hogy ne sipítson, mert megbízhatatlan a programod, akkor venned kell digitális aláírást rá.
[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
A korrektség kedvéért annyit hozzátennék, hogy nem mindig volt így. Az hogy lehet egyáltalán előfizetéses szolgáltatást nyújtó appot ingyen terjeszteni, szintén pár évvel ezelőtti síralmak után került bevezetésre. Előtte azt hiszem még nem volt szabályos a platform szabályzata szerint. Szerintem ez már bőven elérte korrektség szintjét.
A mostani, már átesés a ló túloldalára. Így senki sem fog új platform fejlesztésbe fogni, mert sosem térülne meg ilyen feltételek mellett.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kobak77
aktív tag
Egyszerűen szürreális a 30% egy havonta megújuló előfizetésnél.
Lehet én vagyok fordítva bekötve, de egy havonta megújuló előfizetést az 1-2-5 évnyi használat alatt egyszer fizetsz elő és egyszer mondasz le. Az pontosan 2 db interakció - adott esetben - évekre vonatkoztatva.
Miért, miben problémás az, ha egy ilyen előfizetést nem az appból indítasz, hanem - adott esetben akár ugyanazon a készüléken, de - böngészőből?
Mert talán nem lenne hiszti, mert voilá, ki van "kerülve" az apple? -
Busterftw
nagyúr
Sajnos kell is tamogatni az ilyet, mert cegek/vallalatok tizezrei oltek/olnek rengeteg penzt a sajat szoftveruk, szolgaltatasuk fejlesztesebe es eleg cudar vilag lenne, ha azt a konkurencia vagy barki mas egy nyavalygas utan ingyen (ki)hasznalhatna, versenyzes helyett.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
De köszönöm az EU-nak és a spotify feljelentésének, ki fogom próbálni az apple music-ot, lehet, hogy végleges váltás is lesz belőle.
Nagyon figyelmes tőled, hogy egy ilyen nehéz pillanatban támogatod az Apple-t. Minden támogatásra szükségük van ilyen megterhelő időkben.
Javaslom mindannyian tegyünk így, amíg valamelyik kanapéjuk párnái közül kikaparják a két milliárd dollárt.#cancelspotify #canceleu
-
Kobak77
aktív tag
Évek óta van spoti és netflix előfizetésem. Átmenetileg volt tidal, német rtl+, apple tv is, bár pont apple music épp sose.
Az apple tv-t leszámítva egyiknél sem appból fizettem elő, hogy őszinte legyek nem is tudtam, hogy netflixet vagy spotit lehet-e appból előfizetni vagy sem.
Azaz az a tény, hogy mekkora hátrány érte ezzel a streamingszolgáltatókat - vagy helyesebben "bizonyos" streamingszolgáltatókat - számomra legalábbis véleményes.De köszönöm az EU-nak és a spotify feljelentésének, ki fogom próbálni az apple music-ot, lehet, hogy végleges váltás is lesz belőle. Ahogy olvasom, AM olcsóbb, és még veszteségmentes tömörítés is van. Amit a spoti már örök idők óta ígér, de sose vezet be.
-
-
stellaz
veterán
Soha nem értettem azokat az embereket, akik mondjuk azon örömködnek, hogy egyik vagy másik cég, pl az apple keresi a legtöbbet az eladott termékeken. A fogyasztó érdeke, hogy a lehető legkevesebb profitot termelje egy cég, mert a profitot (az az a tulajdonosok lambóját, kokóját és yachtját) is ő fizeti ki.
-
nihill
őstag
Most nem keresem vissza de egész határozottan emlékszem, hogy amikor az Epicet kirúgta az Apple mert őket megkerülve lehetett az appjukban direkbe fizetni, akkor a megkerült jutalék után nem annyival lett olcsóbb az ár hanem kevesebbel, azaz úgy tudtak bujtatottan árat emelni Epicék, hogy az r=1 usernek annyi látszott ebből hogy a végső ár olcsóbb lett, tehát "értük volt".
Erről szól ez a story is most, a kaszálásról, gyakorlatilag a legnagyobb piaci szereplő akarja magát még jobban helyzetbe hozni. Vagyhát nem csak akarja, jogilag el is intézte.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Olyanról hallottál már, hogy piaci erőfölénnyel való visszaélés? Ez egy jogi kategória és nem véletlenül találták ki. Azért vannak a kormányok és a fogyasztóvédelmi hatóságok, hogy a fogyasztók (és a kisebb cégek) érdekeit védjék a kapitalista felfogású cégekkel szemben és fenntartsák a tisztességes versenyt.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Én spotit használok iPhone-on is, nem csak androidon. Mert számomra jobb, mint az Apple Music. De az ilyen hírek miatt elgondolkodom rajta, hogy csak azért is átváltok AM-ra. Spoti hisztis picsa, Eu meg minden lében kanál balfasz csoportulás, mindennel foglalkoznak csak azzal nem amivel kéne, meg amihez közük van. Mert az Apple, Google, MS, Meta dolgaihoz rohadtul nincs közük.
-
azbest
félisten
Mert mégis ki más fizetné meg? A verseny azt jelenti, hogy minden cég megpróbálhat alá ígérni a másiknak. Ezzel szemben plusz cégeket erőltetne be jogszabállyal, akik maguk is jutalékokat kérnek a már meglévő cégek mellett. Az applenek továbbra is jár a jutalék, ha náluk veszik meg az előfizetést. Teljes félreértés az, hogy ne járna a jutalék ezután.
Az apple "csak" annyit tett hozzá, hogy több milliárd ügyfélhez közvetíti ki a szolgáltatást. Nem is tudom miért fizetnek több milliárd dollárt cégek az amerkai foci szünetében lejátszott reklámért. Nem ér az semmit, ahogy az sem, hogy több milliárd potenciális ügyelet érhetnek el a platformon át szolgáltató cégek. Ez biztos semmit nem ad hozzá a dolgokhoz
Próbáljatok már egy vállalkozás fejével gondolkodni és ne higyjétek el, hogy a kommunizmus működne. Nem működik, már próbáltuk.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Ha az apple is rátesz 30%-ot, akkor végső soron a fogyasztók fizetik ki ezt is, ez a fő probléma.
Illetve maga a spotify a 30%-ért cserébe biztosítja a zene disztribúcióját globális szinten. Hogy ez megéri-e a zenészeknek vagy sem, az egy dolog. Van millió féle szolgáltató, lehet választani, vagy többnél is ott lenni.
Viszont az apple ezért a pénzért meglehetősen keveset nyújt, annyi, hogy beengedi a platformra, de közben a platformot meg a külsős fejlesztők teszik népszerűvé (ezen bukott ugyebár a win mobil is). Szóval ott az van, hogy az apple kezében aránytalanul nagyobb erő összpontosul, mint amit egyenként képviselnek a külső fejlesztők. Szoftvert pedig csak és kizárólag az app store-on keresztül lehet telepíteni, innentől sakk és matt.
Mintha a Microsoft minden egyes szoftver feltelepítése előtt elkérné a szoftvered árának a 30%, de még az havi licensz díjak után is.
pár embert börtönbe kéne már dugni, mert az látszik, hogy a bigtech a pénz oldaláról nem regulázható elég hatékonyan
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
egyébként a jutalékrendszer szétverésével pont az új belépők esélyét szüntetik meg. A sok éve befutott nagy cégek méretgazdaságosság miatt jobban ki tudják gazdálkodni az alacsonyabb jutalékszinteket is.
De új belépő teljesen esélytelen, évekig veszteségesek szoktak lenni még magas jutalék mellett is. Ezért szoktam mondani, hogy az ilyen beavatkozásokkal az eu többet árt az európai cégeknek, mint a nemzetközieknek. Mert európában sosem fog tudni elindulni hasonló cég, mert megöli az eu szabályozás, mielőtt megnőhetne. És évről évre egyre bürokratikusabb, egyre drágább új belépőnek lenni. Kicsinálják az a saját belső piacukat.
#12 DarkChild
az irigység mindig megoldás mindenre Ha az a probléma, akkor miért nem arra keres megoldást a politikus. Miért nem sikerül a versenyt élénkíteni, miért lesz minden versenyélénkítő beavatkozásból az, hogy csak jobban bebetonozzák a nagy cégeket?
Talán azért, mert valójában nem az állampolgárok érdekeiben járnak el, csak azért csesztetik a cégeket, hogy azok támogassák a pártjukat, kampányukat, védelmi pénzt fizessenek azért, hogy ne piszkálják őket.[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Majd ha lesz egy kis időm elmorzsolok egy könnycseppet, hogy most egy kicsit megbüntették a világ leglehúzósabb cégét, amely minden termékét 40%-os haszonkulccsal árulja és az egyik legzöldebb vállalatként hirdeti magát, miközben olyan készülékeket gyárt, amelyeket szinte lehetetlen gazdaságosan megjavítani (lásd forrasztott SSD).
-
nozs23
addikt
Ezt ki tudod fejteni?
Kifejtettem a gondolatmenetemet. Szerintem régen meg tudtak volna egyezni a streamer-ekkel. Egyszerűen szürreális a 30% egy havonta megújuló előfizetésnél. Egy one-time purschase-nél elmegy. Nem hiszem, hogy csak a 0% lett volna elfogadható nekik. Ha megegyeztek volna 1%-ban is több száz misis hasznot hozott volna az Apple-nek évente. Most mondtam valamit. Ehelyett ugye semmit nem kaptak ebből a pénzből, de még egy 2milliárdos bírságot is benyeltek. Ezért kezdi ez értelmét veszteni nekem még akkor is ha az Apple szemszögét nézem.
Előfordulhat, hogy az appos jutalékkal keverem. Bár mintha lett volna hírekben, hogy talán netflix vagy más cégek is kaptak kedvezményt. Vagy hogy folyamatos előfizetésnél a következő évben már csak 15%. Bár ez lehet még a nagyon régóta meglévő előfizetőknél számít, mert évek óta nincs ott az előfizetés gomb az appban
Úgy rémlik a Netflix-el voltak anno beszélgetéseik, azt hiszem ez az Epic eljárásnál került elő. Végül nem lett belőle semmi. De igen, valami 15%-szerű sweetheart dealt próbáltak a Netflix-nek ajánlani. Ami amúgy fura is, hiszen az Apple érvelése mindig az, hogy ők ugyanazokat feltételeket alkalmazzák mindenkire.
Szerk.: Nézem, igen, van valami olyan változtatás is, hogy 1 év / 1 user 30% utána 15% előfizuk esetében.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
bocs, csak a megfogalmazásból nem volt egyértelmű, hogy éppen melyik mondatrész szól az appleről és melyik a streaming cégekről. Viszont így lehet az utolsó mondatodat is félreértettem.
Ezt ki tudod fejteni? Főleg azt, hogy kikről beszélsz benne:
Szerintem már a jó öreg kapitalista szempontból nézve is kezdi értelmét veszíteni ez a játék, amit űznek, márka megítélés szempontjából meg pláne.Előfordulhat, hogy az appos jutalékkal keverem. Bár mintha lett volna hírekben, hogy talán netflix vagy más cégek is kaptak kedvezményt. Vagy hogy folyamatos előfizetésnél a következő évben már csak 15%. Bár ez lehet még a nagyon régóta meglévő előfizetőknél számít, mert évek óta nincs ott az előfizetés gomb az appban
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
ugye megvan, hogy nem az apple vette ki az appból az előfizetés lehetőségét? A spotify vette ki, nehogy ott fizessen elő a user, mert akkor kell jutalékot fizetni az apple felé.
Ő, igen. Ugyanezt írtam.
Egyébként már régen nem 30%-ot kellene fizetniük, már abból is kisírtak korábbi években kedvezményt.
Nem a kis developerek kapnak kedvezményt (ott 15%)? 1m USD felett 30%.
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
válasz fehér_ember #1 üzenetére
Mármint az apple perelné be az EU-t? kereshet magának új piacot akkor. Általában nem a farka csóválja a kutyát.
Nem a semmiért akkora az a cég.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
azbest
félisten
"mivel nem engedélyezik az App Store-on keresztüli előfizetést"
ugye megvan, hogy nem az apple vette ki az appból az előfizetés lehetőségét? A spotify vette ki, nehogy ott fizessen elő a user, mert akkor kell jutalékot fizetni az apple felé.
Pár éve volt már hiszti a bolti jutalék miatt. Akkor változott szabályzat és a gyakorlat, hogy a tartalom szolgáltatók lejátszói ingyen lehetnek az appstopreban, nem reklámozzák azt, hogy hol lehet előfizetni. Hanem a usernek van annyi esze, hogy ha látja valaki előfizető, de az appban nincs előfizetés gomb, akkor a weboldalra felmegy előfizetni. Ha valaki viszont az appban kitette az előfizetés gombot, az azzal kötött előfizetés után járt a jutlalék.
És attól, hogy most már kötelező lesz engedni a reklámot az appban, arról hogy lehet máshogy előfizetni, sőt gombot/linket tehetnek ki arra, hogy applen kívüli rendszerben fizessenek, de attól még járhat jutalék az appban nyomott előfizetés után, csak nem automatikusan látja az apple, hogy jár. Majd lehet pereskedni, amikor a spotify megpróbálja elcsalni a jutalékot.
Egyébként már régen nem 30%-ot kellene fizetniük, már abból is kisírtak korábbi években kedvezményt.
A streaming szolgáltatók nem akarnak fizetni (talán csak a youtube az, amelyiknek van az apple készüléken előfizetés gombja). Ők azt szeretnék, hogy teljesen ingyen, bármit megtehessenek. Az persze, hogy ők milyen jutalékot szednek, az nem számít Meg ugye, amikor a spotify nem fizette ki a jogdíjakat a tartalmak gyártói felé...
#6 nozs23
a megvezethető proli népnek akarnak "kedvezni" a politikusok. Elhitetik, hogy majd meglásd olcsó vagy ingyen lesz minden. Aztán a gyakorlatban plusz adók és áremelés lesz, mert a vertikális integráció helyett azt nyomatják, hogy kötelező legyen plusz szereplőket bevenni, akik szintén leveszik a maguk jutalékait. A hiszékeny bolondok meg rájuk szavaznak a kommunista szólamokat hallva, csak később vakarják a fejüket, hogy akkor miért lett minden drágább. Mint itthon az nmhh fogyasztók érdekében való versenybe beavatkozása. Ami után többször is nagymértékű drágulás jött pár éve a hűség korlátozása után. Most meg az államilag garantált, versenyen kívüli áremelés lehetősége miatt.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
Nem említettem se aranyost, se gonoszt. Abszolút nem sajnálom a Spotifyt.
A Spotify-t (és úgy a streaminget általánosan) híresen utálják a zenészek. Kérdés, hogy az Apple is ilyen kapcsolatra vágyik a fejlesztőkkel?
Csupán azon morfondíroztam, hogy vajon miért jobb egy 2 milliárdos bírság, ha több milliárdos haszon is lehetne, ha nem lennének ennyire makacsak. És a világ leggazdagabb cége vs fejlesztők nem egy jó image és nem hiszem, hogy egy olyan image, amit az Apple a magáénak akar tudni. Márpedig erre halad a narratíva. És nem csak az EU-ban.
-
tovgab
aktív tag
válasz fehér_ember #1 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Ha 40 misire büntetik meg az Apple-t, akkor befizeti és szarik rá.
Ez a büntetési elv inkább a keresetarányos bírságokhoz hasonlítható. Pár országban alkalmazzák, hogy ha elkapnak pl. gyorshajtásért, akkor nem egy fix összeg a bírság, hanem a jövedelemmel arányosítva kerül kiszabásra...O+ 5T ► Samsung Note 9 ► Huawei Mate 20 Pro ► Xiaomi MI 9 SE ► O+ 7 Pro ► O+ 8 Pro ► Poco F4 GT ► iPhone 13 Pro Max ► iPhone 15 Pro
-
tibaimp
nagyúr
Amúgy ez a ~2 milliárd EUR hova kerül? Szétosztják egymás közt a politikusok, vagy bekerül egy nagy kalapba az EU-ban és onnan lopkodják el a politikusok??
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
nozs23
addikt
Azért kiváncsi lennék, hogy mennyit keresett volna az Apple, ha a streaming óriásokkal sikerült volna megegyeznie és nem foggal-körömmel ragaszkodott volna a 15 éve kifingott 30% eszméjéhez.
Nem tudom mióta van Spotify/Netflix/Prime stb. pontosan iOS-en, de mi pénz lett volna nekik, ha akár 1%-ot kaptak volna minden felhasználó után (több száz millióról beszélünk), minden hónapban 10 évre visszavetítve?
Erre nem hogy, egy büdös petákot nem kaptak tőlük soha (mivel nem engedélyezik az App Store-on keresztüli előfizetést), de még egy 2 milliárd dolláros büntit is benyeltek.
Szerintem már a jó öreg kapitalista szempontból nézve is kezdi értelmét veszíteni ez a játék, amit űznek, márka megítélés szempontjából meg pláne. -
fehér_ember
addikt
Bírságolás 40 millióra + még annak a 45 szerese az elrettentés.
Mit szólna az EU ha ezen gyakorlata miatt őt cserébe az 1,84 milliárd euró 45 szeresére vissszabírságolnák? Ja, hogy jogászok meg EU, akkor érthető és jogos az ilyen gyakorlat. És még mi szoktunk mutogatni az amcsikra.
Bezzeg ha engem átvágnak valahol vagy ellopják a mobilomat, akkor jó eséllyel, annak már búcsút mondhatok. Vagy mostantól elrettentésül ott lesz a szélhámosokon is a 45* ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- DIGI kábel TV
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest