- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Disney+
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Van már valami hír a Kaby Lake-ről?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Johnny198612 #43423 üzenetére
Ebben a topikban nem láttam még olyan embert aki ne rakott volna legalább egy 60 GB-os SSD-t a gépbe.
CPU-ról majd más fog felvilágosítani.
(#43425) Johnny198612
Van egy SSD-s topik, oda fáradj be. Én pl. Intel SSD-t használok teljes megelégedettséggel.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Johnny198612 #43421 üzenetére
2016 PC-t nem építünk SSD- nélkül! Az egyik legjobb dolog amit feltaláltak. Nem háttértárolónak, hanem rendszernek való.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Borisz76 #43419 üzenetére
Én így határolom el magamban:
- GAMER PC- Fő célja a játék
- WORK PC- Fő célja a munka
- DESKTOP PC- Játék, filmezés, munka, letöltés... stb. Ez olyan mindenes gép.
- HTPC- Fő célja a mozi/zene
- NAS/SZERVER- Adatmegosztás, letöltés, hálózat... stb.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Borisz76 #43417 üzenetére
Bármilyen számítógép amit házimozi erősítőre és TV-re kötsz....HTPC-nek nevezhető.
Ebben az értelemben ez nem igaz szerintem, pontatlan.
Szerintem ha már egy HTPC-n letöltés, torrent, játék is megy, az már nem azt a célt szolgálja, mint egy direkt filmezésre szánt vas. Inkább valami "desktop pc" nevet adnék neki vagy mit tudom én. De ez csak az én meglátásom. Attól ha most az irodai gépemet rákötöm az erősítőmre, attól még nem lesz htpc.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz mézespálinka #43379 üzenetére
Ez sok mindentől függ, de szerintem 50k környékén kihozható valami low-budgetes megoldás.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz radi8tor #43012 üzenetére
Amennyire peches vagyok mindig felé szoktam 1 picivel lőni, abból baj nem lehet. Az az igazság, hogy kb. 120.000 max. bruttóból akarom/szeretném kihozni. Nyilván jobb lenne, ha ennyi sem lenne, de dolgozós, olykor filmezős gépnek kiváló lehetne. Nézem, hol tudok faragni. Segíthetsz is.
A házimozi szegmenshez képes "low-budget". Semmivel nem lennék előrébb, ha egy Asus VIVO PC-t vennék mondjuk.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Barátaim!
Streacom ST F7CB Alpha kuckóhoz keresek paneltápot és adaptert. Ki, mit tudna ajánlani? Ez egy low-budget gépecske lesz, amin BD filmek is fognak olykor futni, szóval nem ez a házimoziszegmens annyira. Ettől függetlenül nem szeretnék semmi gagyival befürödni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #75912448 #42804 üzenetére
Nem a Kodi launcher fogja megoldani ezeket a problémákat. Nem érzem olyan "zártnak", mint a Linuxot. Pl. itt mindig zavar valami frissítés stb. Okés, ki lehet kapcsolni, de az már megint milyen? Azért mondom, hogyha a Windows 10 lenne olyan felépítésű, mint a Mint, akkor nagyon örülnék. Számomra a Win10 túl sok helyről "nyitott", nem érzem azt a zárt, HTPC OS-nek való jelleget. Remélem, érted, hogy mire is gondolok.
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz #75912448 #42776 üzenetére
Azóta nem próbáltam, de a Linux Mint lenne a legjobb. Nagyon örülnék neki, ha nem kellene mindenféle mókolást végezni, hogy HDMI-n keresztül kitolja az 5.1-t. Akkor imádnám.
Szerintem a Windows 10 csak akkor lenne való igazán HTPC OS-nek, hogyha ki lehetne totálisan herélni vagy lenne valami nagyon minimal verzió belőle. Engem nagyon idegesít ez a sok sallang és baromság.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Sokáig gondolkoztam eleinte egy Darbee processzoron a vetítőhöz külön, de szerencsére nem vettem meg. Most már örülök neki.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz cinemazealot #42655 üzenetére
Ha már tápegység. Tavaly amikor építettem a NAS-omat, akkor egy Super-Flower Bronze 350W-os táp került a gépbe. Nem egy gagyi sz@r. 2 hét használat után "csapágyas" lett, olyan hangja volt, mint 1 motorfűrésznek. A garanciáztatás után kaptam egy vadonatújat ebből a tápból. Azóta teszi a dolgát, semmi baja.
#42662) MasterMark
Csak azt akartam éreztetni, hogy a drágább és minőségibb eszközökből is vannak silányak, s olykor egy olcsóbb jobban bírja a strapát meg "panaszmentes".[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #41854 üzenetére
Nem vagy magad, nálam sem hozott nagy áttörést.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz adodaniel #41693 üzenetére
Win 10 van jelenleg, de már próbálkoztam Linux Mint-el is, de van 1-2 dolog amit meg kellene oldani alatta. Ha ezek rendben lennének, akkor szerintem simán alázza a Win10-t a Mint. Sokkal zártabb, ezáltal stabilabb az egész. Képben is jobbnak láttam, hangról nem tudok nyilatkozni, mert valami miatt nem tudom az 5.1-ra rábírni most, hanem mindig sztereóba küldi ki............. ettől agyf@szt kapok.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #48613632 #41618 üzenetére
Nem is mindenkinek való.... Sokan csak azért építenek HTPC-t, hogy elmondhassák, hogy nekik is van, de foglalkozni már nem akarnak vele. Ez nem egy "plug and play" eszköz, tudomásul kell venni. Viszont csak egyszer kell beállítani és nem kell folyamatosan b*szogtatni, ha elégedett vagy vele. Nekem ezelőtt médialejátszóm volt, de soha nem mennék vissza már rá.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Miért ilyen lassan akar megszületni a Kodi legújabb verziója? Vagy most mi a felállás?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #41213 üzenetére
Egyébként egy Popcorn távirányítót nem lehet rávenni valahogy, hogy működjön HTPC-vel?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz sugarforce #40878 üzenetére
Nálam pl. az álmennyezetben fut minden kábel, s a falnál is el vannak rejtve.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #40876 üzenetére
Gondolom a kábelt nem fogod beépíteni, ami azt jelenti, hogy ilyen téren szerencsés vagy, mert ha bármi gáz lenne vele, akkor nem kell falat bontani, álmennyezetet lekapni stb. ha ez a helyzet, akkor vegyél egy 3.500 Ft-os 10 méteres kábelt és használd, ha jól működik. Ha nem, akkor vegyél drágábbat.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #40873 üzenetére
Inkább ez. De próba szerencse. Lehet, hogy az általad linkelt is megfelelő lesz.
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz JohnnyCash74 #40413 üzenetére
Akit komolyabban érdekel a zene, az nem Kodin keresztül hallgatja.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz _Smooth #40387 üzenetére
Akinek nem magyarul tölti a feliratokat:
Beállítások >>> Videók >>> Elsődleges felirat
Beállítások >>> Videók >>> Felirat letöltése ezekhez a nyelvekhezAmikor nem jönnek be a feliratok, nem megy az OpenSubtitle:
Előfordul, átmeneti hiba.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz JohnnyCash74 #40380 üzenetére
Tényleg kezd el a tanulmányozását, felfedezését, utánaolvasását, mert senki nem fog Kodi kezdőknek talpalót előadni telefonon. A Plexet meg ne hasonlítsuk vele össze, mert az egyik alma, a másik pedig cékla, nem egy liga.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz havri1 #40314 üzenetére
Ez sajnos ilyen, egyszer kell nekiülni és soha többet. Nekem nincsenek mappáim se. Rá van dobva a HDD-re az összes MKV fájl ilyen elnevezéssel (ahogy az előbb is mutattam) és mindent megtalált. Akkor van gond, amikor egy évben 2 ugyanolyan nevű film is készül, de ez ritka. Pl.: Triangle 2009.
Amikor kiválasztod, hogy mit keressen ki (sorozat, videoklipp, zene, film), akkor lesz ott jobb oldalt egy beállítás gomb és ott tudod megadni az adatokat.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz stigma #39963 üzenetére
Tisztába kellene tenni 1-2 dolgot.
Van a "felezett" 3D, amit még a kenyérpirító is lejátszik és van a BD 3D, amit csak olyan médialejátszó játszik le (vagy PC-nél olyan szoftver), aki megfizette (mármint a gyártó cég) az ezzel kapcsolatos licenc díjat.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Janaboy #39937 üzenetére
A Windowsnak nem ilyennek kellene lennie, mint amilyen most. Sok felesleges baromságot pakol fel, nem bánik jól az erőforrásokkal, ami idegesítő. Nem értem, hogy miért nincs olyan minimal verzió, mint a Linux esetében?
Ráadásul a hiába kértem segítséget a Mint topikjában, nem igazán kaptam érdemleges és értékelhető választ.
Pl.:
A kérdésem:
Miért "csökkent" a fekete szintem? (mert szemmel láthatólag kevesebb)Válasz:
"Fényerőt próbáltad visszavenni?"Illetve ami nekem furcsa, hogy az integrált videokártyát nem tudom testreszabni, finomhangolni. Ha igen, csak terminalon keresztül.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Igazság szerint most 3 dolgot nem értek. (Linux Mint)
1. Miért akadnak a videók?
2. Miért nem játssza le a DTS-HD és TrueHD hangsávot, csak sztereóben
3. Miért "csökkent" a fekete szintem?- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok.
Hogy tudom rávenni a Kodit (Linux Mint alól), hogy magyar nyelvet jelenítse még és a többi skin-t?
(#39890) róland
Ezt tudom, csak nem jelenik meg ott több nyelv. Erre akarom rávenni![ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Kodi beállításait milyen programmal érdemes lementeni, hogy később visszatudjak tölteni mindent?
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz gurabli #39734 üzenetére
Sajnos, a hangról nem tudok még nyilatkozni, arra nem volt időm... A vas adatai pedig:
Ház: HDPlex H1.S
Táp: HDPlex 250 W Hi-Fi DC ATX
Hálózati töltő: Dell PA-4E 19.5V 6.7A (130W)Alaplap: Gigabyte GA-B85N
Processzor: Intel® Core™ i3-4330
SSD: Intel® SSD 530 Series
(120GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 20nm, MLC
Memória: [Corsair XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 (2x2 GB)]madVR alá kevés az i7? Akkor mi a franc kell hozzá?!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
Létezhet az, hogy a Linux Mint alá telepített Kodi-nak szebb képe van, mint a Windows 10 alattinak?? Vagy csak képzelődöm?!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Regger kollégáról tud valaki valamit? Már lassan 1 hónapja nem járt a PH-n!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz LógaGéza #39536 üzenetére
Annyira friss még ez a 4K-s dolog és az ehhez köthető szabvány(rendszer) (???), hogy még nem lehet most, 2015 év végén kijelenteni, hogy mi az ami 100%-ig be fog válni és nem lesz belőle sírás-rívás. Nyilván lehet kapkodni, hogy meglegyen minden karácsonyra, de semmi értelmét nem látom. Sőt, tovább megyek. Engem a mostani házimozi show döbbentett rá arra, hogy inkább legyen egy komolyabb FHD vetítője az embernek mint egy most még gyerekcipőben járó 4K-s vas. Oké, nyilván a szomszédoknak lehet majd vele villogni, de releváns tapasztalatokra épített rendszert nem lehet még összeállítani, főleg úgy, hogy még a natív 4K-s filmek is majd jönnek valamikor év végén. Ezért nem is értem ezt az "unatkozó milliomos" hozzáállását annak, aki részére intézed ezt az egész dolgot.
NO offense.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz _Smooth #39489 üzenetére
A cél, hogy a jövőben semmilyen videó ne akadjon és ha úgy tartja kedvem, akkor a MadVR-t is odarakhatom neki teljesen vagy legalábbis elég nagy teljesítménnyel. 30 dB egyébként nem kevés. A vetítőm tol ki magából 21 dB-t.
(#39491) sas55
Ilyen házba is?(#39492) gurabli
Persze. Nem létfontosságú a dolog, csak gondolkozok, agyalgatok.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali médialejátszót?
- Okos Otthon / Smart Home
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád