- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Disney+
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Minden nem lehet tökéletes.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Mit szóltok ehhez?
[Egész erős lett a Vorke V2 Pro mini PC]- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #50407 üzenetére
Nem azt mondom, hogy annyira nagyon de nagyon màs volt a kép, hanem inkább összetettebb, nyugodtabb.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Tegnap kellemes meglepetés ért. Mivel jelenleg nincs dedikált HTPC-m (mert eladtam), így úgy gondoltam, hogy a mostani asztali PC-met fogom befogni erre a feladatra. Egy GIGABYTE GeForce GTX 660 OC 2GB típusú videókártya robotol a gépben. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy sokkal szebb és mozisabb képet kapok, mint az előző HTPC-mnél, ahol intergált videókártya volt. Ennyit számítana egy videókártya?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Szerintetek járható út, hogy HDPLEX 400W HiFi DC-ATX tápot nem HDPLEX házba rakok?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok.
Az RX550 Gaming kártyához milyen procik irányába illene elmenni? Egyik PH barátom szerint a "kávé tó" processzorokat szkippeljem és várjam meg a következő generációt.
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Összehasonlítottam a jelenlegi HTPC-m és a kis Gyufásdobozt.
A HTPC-n OE fut
A Gyufásdobozon LE futAz OE-n van lehetőség korlátozott színtér nélkül filmezni, amíg az LE-n nincs ilyen funkció, ezáltal a kép sokkal fakóbb és élettelenebb. Van erre valami megoldás egyébként? 4K tekintetében a Gyufásdoboz ad jobb képet, de... nem jöttem nagyon izgalomba a dologtól eddig, mármint amit a 4K-t illeti.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Megjött a MECOOL M8S PRO YouTube 4K Netflix DDR4 3GB eMMC 32GB Amlogic S912 gyufásdobozom. Egyértelműen kell hozzá külső gigabit ethernet, enélkül hallott a 4K videó mondjuk NAS-ról. Van valami finombeállítás egyébként? A 4K-s videók elég fakók.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Borisz76 #49512 üzenetére
A teljesség igénye nélkül:
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz fausto #49415 üzenetére
Én inkább így adnám meg a sorozatneveket a helyedben:
Hozz létre egy
The Walking Dead mappát
Azon belül egyS08 mappát
Majd a fájlokat így nevezed el:The Walking Dead S08E01.mkv
A filmeket pedig így:
A Monster Calls (2016).mkv
vagySzólít a szörny (2016).mkv
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Celtis és Patice!
Köszönöm a segítséget! Hétvégén tudom megnézni hamarabb a dolgot. Van valami spéci program amivel a beállításaimat tudom exportálni?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Celtis #49378 üzenetére
Semmi ilyet nem láttam. Úgy jelent meg a LE a pendrive-on, mintha az lett volna az "SSD".
Letöltöttem a LibreELEC USB készítőt. Kiválasztottam a Generic AMD/Intel verziót. Beraktam a pedrive-ot és ráírta. Benyomtam a pendit, bebootoltam róla és ment is az LE, nem volt semmilyen telepítés.
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
LibreELEC-et nem lehet SSD-re telepíteni csak pendrive-ról, kártyáról futtatni? Erre a célra az OpenELEC a befutó?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm a hozzászólásokat! A gépbe sajnos nem fér bele kártya (HDPlex H1.S).
Erre a boxra gondoltam, vetítőhöz:
ZIDOO X9S
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #49338 üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos információt! Egyébként maximálisan egyetértek veled, hogy most egy olyan átmeneti időszak van, ami nem igazán a legjobb a HTPC-seknek.
(#49337) djnice
Pont most olvastam, hogy vetítőhöz nem igazán ajánlják ezt a márkát, típust. Akkor merre tovább?. Egy RX550 vagy 560 simán hozza madVR-rel szinte bármelyik asztali lejátszó szintjét, kivéve a prémium 200k-s lejátszóékat
Miért, ahhoz mi kell(ene)?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Ezekhez az UHD remuxokhoz milyen processzor és mennyi memória javallott? Lassacskán fejleszteni kellene a vasamat, ami már 3 éves... Sőt, inkább már natív vonalon mennék tovább, de félő, hogy ez még kicsit várat magára? 10 bit... HDR... stb.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Régóta szerettem volna a HTPC-mhez valami normálisabb távirányítót venni, ami mondjuk talán ízlésesesebb az átlagnál. Keresgéltem a neten, kínálatból van ám elég, de egy-kettő annyira giccses vagy gagyi hatású, hogy csodálozom, hogy megveszik. Most találtam egy (számomra) igen tetszetőset és meg is rendeltem múltkorában.
Nagyon kellemes csalódás ért, nagyon jól működik, egy rossz szavam nincs rá. A használta is pofonegyszerű. Bedugom az USB portba a kis vevőjét és már megy is a móka. Erről van szó, ha esetleg valaki hasonló dolog iránt érdeklődne:
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz bigacsiga962 #48375 üzenetére
Ennyi pénzért már olyan HTPC-t raksz össze a saját szájízed szerint, amilyet nem szégyellsz és vasban is erősebb, ráadásul nem annyira kompromisszumos, mint ezek az egybe cuccok.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Volt itt nem olyan rég egy kép a Kodi videó beállíásáról. Sajnos, nem találom. Valaki be tudná linkelni?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #48307 üzenetére
Legújabb LE.
Vas:
Ház: HDPlex H1.S
Táp: HDPlex 250 W Hi-Fi DC ATX
Hálózati töltő: Dell PA-4E 19.5V 6.7A (130W)Alaplap: Gigabyte GA-B85N
Processzor: Intel® Core™ i3-4330
SSD: Intel® SSD 530 Series
(120GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 20nm, MLC
Memória: [Corsair XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 (2x2 GB)]- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Kérdés, LibreELEC-kel kapcsolatosan. Mitől van az, hogy kép nincs, de hang igen? Ha pedig megmozgatom az egereket, akkor el kezd szaggatni. Érdekes, mert a régebbi verzióknál nem volt ilyen, vagy Win alatt.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Mostanában nem figyeltem a Kodi életútját, de még mindig nem kezeli a BD 3D-t, ugye?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz szilagyi92 #47799 üzenetére
Nem értem, hogy a laptop az hogy kerül ide a képbe. Véleményem szerint ez egy teljesen más kategória.
Az a kérdés, hogy mire vágysz? Totális szabadságra, egy kis bütyköléssel és miegymással, vagy pedig egy "plug and play" eszközre, amit csak bekapcsolsz és nincs más dolgod, csak nézni rajta a filmeket?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz cinemazealot #46830 üzenetére
Igen, azt tudom, csak az a bajom, hogy nincs desktop verzióból olyan, ami nagyon nagyon csupasz.
(#46831) Patice
És mi a helyzet a hang-képminőséggel a Win10-hez képest? Azért a Win10 elég muzikális!- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok.
Miben másabb vagy jobb az, hogyha Ubuntu servert + desktop gui-t telepítek, mintha simán egy desktop verziós Linuxot tolnék fel?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
HD hangok terén hogy viszonyul egymáshoz a Win10 és az Ubuntu server?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok.
Plex-nél mennyire gáz, ha a streamelésnél (külső hálózat) a processzor 95-97%-on pörög?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Történt valami változtatás kép terén a (Kodi 17. RC 4) a többi verzióhoz képest? Mintha kissé másabb/jobb, összetettebb lenne a kép.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz szabi__memo #46306 üzenetére
Van szálcsiszolt passzív aluházam, amiben annyira benne van az anyag, hogy az első USB portra dugott eszközöket csak USB hosszabbítóval érzékeli, annyira leárnyékolja.
Ehhez képest az In Win Chopin házam mutatósabb és elegánsabb.
Ízlések és pofonok. Ahhoz képest amilyen házakba akarnak építkezni sokan.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Na, mi újság Kaby Lake fronton? Látom elstartolt, de érdemes-e rá váltani?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #45454 üzenetére
Akkor várunk...
(#45455) drdr
Azóta is?(#45458) Celtis
Nekem a rapier a legátláthatóbb... Abban tudom, mi hol van... A többi skin egy kalap nulla.- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #45448 üzenetére
Konkrétan a menü nem nagyon akar reagálni, a rapier skint sem engedi feltenni... stb. Az előző béta nálam (is) frontul ment, de ez a mostani... teljesen dinka... Jó sokáig ülnek egyébként rajta. Vagy ez is "karácsonyi ajándék" lesz, mint tavaly?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Jézusom, ez az új Kodi v17 “Krypton” Beta 5 egy kalap fos.... Mikorra akarják összedobni a végleges verziót? Ilyen béna verzióval még nem találkoztam.... totál összekeverte az egész HTPC-met.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz jaffa 2843 #45339 üzenetére
Nem rossz ötlet! Szólhattál volna hamarabb is.
Dorian
176.000 Ft- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz BullZeye #45334 üzenetére
Pofás kis darab egyébként.
(#45335) zsolt501
33.000 Ft a 150W-os táppal együtt. Nagyon halk az egész gép, egy szavam nincs rá.
A teljes konfig egyébként:
- ASUS B150I PRO GAMING/AURA
- CRUCIAL 275GB MX300 SATA3 2,5" SSD
- HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT
- INTEL Core i3-6300 3.80GHz 1151 BOX
- NOCTUA NH-L9i- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Aki esetleg szeretne HTPC építeni In Win Chopin házba, annak bátran ajánlom. Igaz, ez nem mozi célra lesz elsősorban, de ettől függetlenül jó kis beruházás.
[link]- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- E-book olvasók
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...