Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen NAS-t vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- DIGI kábel TV
- VMware
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz devil-k #54847 üzenetére
Valójában nem a HTPC-vel van gond, hanem velünk hogy nem értünk hozzá, és nem is tudjuk rendesen beállítani.
Tamoo: Próbáld ki közvetlen bedugva, meg másik kábellel is. Igen, tudom hogy eddig ment, de más gép kimenete nem biztos hogy ugyanúgy viselkedik ugyanazzal a kábellel.
Ez a megakadás nem normális.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Mehet a win reinstall. (Net nélkül amíg felrakod az amd drivert. Ja meg tedd fel a chipset drivert is.)
Ja, meg frissíts bios-t, mert az tartalmazza a vbios-t is. (Meg a képernyőkezeléses cuccot is.)
szerk.: Amúgy több kijelző van a gépre dugva, vagy csak 1?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz bajnokpityu #54776 üzenetére
1 méternél nem valószínű mégsem a kábel. Azt hittem 10 méter fölöttről van szó.
Érdekes probléma. Leginkább így valami driveres dolog lehet esetleg. Más oprendszer alatt is csinálja?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz bajnokpityu #54774 üzenetére
Ez nem zárja ki a kábelt. A laptop lehet erősebb jelet tud küldeni.
Egyébként milyen hosszról van szó?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz freeknight #54742 üzenetére
Nem biztos, de általában. Egyébként low profil-nak hívják.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz kelna91 #54697 üzenetére
Ezért írtam le, hogy ha itt kiírják az öt méteres figyelmeztetést, akkor szerinted a filléres noname kábel hogy tudhatná a végtelen hosszon a 8K meg mindent amit ráírnak? Pont hogy az nem biztató, amikor mindent ráírnak hogy tud, aztán mégis villog vele a kép.
De mint mondtam Kácsánál van lehetőség úgy elvinni bármelyik kábelt, hogy letét ellenében, és bármikor visszaviheted, ha mégsem működik.
(Az se véletlen egyébként, hogy a 10 méteres AQ kábelek is már aktív elektronikás kábelek. Nem véletlen drágák azok se.)
szerk.: Persze a kábel hiba a te hibamegállapításodból adódik. Amit leírtál, hogy rövid kábellel minden jól működik az alapján én is a kábelre gondolnék, de a pont 10 perc pedig inkább tűnik valami beállítás problémának, ahogy azt már korábban írták.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #54694 üzenetére
Szerintem te hiszed. Csak megerősítésképp írtam, kifejtve.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #54692 üzenetére
Szerintem jó lenne. Ők odaírják kerek perec, hogy csak 5 méterig vállalják, hogy működni fog. Egy 12 ezer forintos kábelnél. Szerinted akkor egy noname 2 ezer forintos 10 méteres kábelen hogy működne normálisan, ha erre sem írják rá inkább? (Arra persze mindent ráírnak kamuból. Itt meg nem kamuzzák le a csillagot az égről.)
Ha nem működik, akkor vissza lehet vinni.
Meg kell próbálni vagy ezt, vagy a KCS-t.
Ami biztosan menne, az az AQ Pearl minimum, gondolom azt találta meg jó drágán.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz viperabácsi #54633 üzenetére
Ez egy baromság amit itt írnak. A hdmi.org a hivatalos forrás, már linkelték, hogy milyen kábelek léteznek.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz viperabácsi #54631 üzenetére
Can existing HDMI cables support the higher bandwidths of HDMI 2.0 Specification?
Yes, existing High Speed HDMI Cables (wire only) will support the new higher bandwidths (up to 18Gbps).HDMI 2.0 specification defined a new, more efficient signaling method, for speeds above 1.4b limits (10.2Gbps), to allow higher bandwidths (up to 18Gbps) over existing High Speed HDMI Wire Cables.
Más jelet használ.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz viperabácsi #54629 üzenetére
Nincs ilyen, hogy 2.0b kábel. Ha az az "1.4-es kábeled" nem tudta, akkor az nem volt még "1.4-es" se.
A 2.0 nem definiál új kábelt, a meglévő High Speed kábelek jók hozzá. Csak egy új certificációs cucc jött ki, aminél pluszban tesztelik mindenre. (De attól még az ugyanaz a kábel specifikáció.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz bajnokpityu #54596 üzenetére
Nekem sincs licencem, nem is aktiváltam be.
Nem egyáltalán nem frissít, hanem a főverzió frissítéseket hagyja ki. (Feature update, jellemzően ez az ami elront mindent, drivereket kiírtja, stb.)
bnorci71: LTSB az a régi verzió, LTSC az új.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz nightzone #54589 üzenetére
Azért mert marketing.
Az EDID infókat ki lehet olvasni, az megmondja pontosan milyen üzemmódokban tud működni. (Ezt teszi egyébként a windows is, ezért van felsorolva milyen felbontáson és hertz-eken tud működni az adott kijelző.)
szerk.: Sőt olyan is van, hogy igazából köze sincs a képhez ennek a hertz-nek, csak valami csoda marketing indexet jelöl, mint képtisztaság meg ilyen hülyeségek.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Sefter #54585 üzenetére
Ezt én is megtaláltam, de a 100/120 Hertz az tipikusan a panel frissítése.
A Sony-ra HDMI-n tudtál küldeni 120 Hz-et?
nightzone: 3D-nél a panelnek kell tudnia a 120 Hz-et csak. Nem HDMI-n kap ennyit. 3D-nél ugyanolyan frissítéssel kapja amin a film megy, maga a tévé rakja össze és cserélgeti a képet gyorsabban. Ehhez csak a panelnek kell ezt tudnia.
Ráadásul a specifikációnál passzív 3D-t írnak ugyanazon az oldalon, ahhoz meg még a panelnek se kell tudnia.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #54515 üzenetére
Gyűrűk uráknak a DTS-HD MA sávnak DTS-ES a core-ja pl. Meg sok másiknak is a core ilyen.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #54512 üzenetére
SPDIF-en max: DTS-ES Discrete 6.1 és Dolby Digital EX 6.1.
Switch Tax
-
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Egy kicsit összevissza csinálsz mindent, keversz mindent mindennel.
Ott csak akkor jelenne meg a 7.1 ha LPCM tudná. Ha nem tudja, akkor csak a kódolt résznél fogod látni, és úgy is kell kiküldeni.
De még ha ki is tudod küldeni, a tévé akkor se biztos, hogy optikain ki fogja neked adni.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Még mindig nem derült ki, hogy kell-e 4K vagy nem.
Egyébként én a Sapphire kártyát venném mindenképp, bármit is néztél ki, de biztos jobb annál a Sapphire. (Igen, látatlanban megmondom. )
De egyébként ha van alaplapi HDMI akkor azt is használhatod pl. hangra az AVR-be kötve.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #54264 üzenetére
Jó, előveszem a 3D szemüvegem és megnézem mi a helyzet.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #54261 üzenetére
Akkor mi most a favorit 3D lejátszó ami PC-ről ki tudja küldeni normális frame-packed 3D-t?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #54259 üzenetére
Úgy értettem az eltűnést, hogy az új tévékben már nincs 3D, új fejlesztés már nincs PC-re 3D-vel kapcsolatban. Ami van az van.
Amúgy amik most jelennek meg 3D filmek, azok már mind felkonvertáltak?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Ugyanez volt régen a 3D-vel egyébként, hogy PC-n a lejátszás sokat késett. Mire összehozták Kodi-ban a 3D támogatást, már el is tűnt az egész.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz realmadrid92 #54227 üzenetére
Nincs meg inkább más forrásból? A HDR miatt a visszakonvertálás bajos.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Létezik két HDMI-s videokártya. Illetve az alaplapi HDMI-t is használható hangra.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Khaosz55 #54115 üzenetére
Mivel neked DTS-re is kellene az usb-spdif transzport, így erre figyelni kell, mert a legtöbb csak sztereót tud.
Hivox Suricata 24-en megy a DTS/Dolby is.
Cambridge Audio DacMagic (a simán) azon is mennie kellene elméletileg, de azt nem próbáltam.Van még egy lehetőség amit már mondtam, hogy spdif-es hangkártya. Az most itt a legolcsóbb megoldás.
Nyilván a legjobb pedig a HDMI-s proci lenne ahogy már írtad.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Khaosz55 #54099 üzenetére
Dehogy alakítunk, az még rosszabb mintha optikaival használnád.
Magán az alaplapon belül szokott lenni tüske, amire rá tudsz dugni koax kimenetet. Azon az asrockon mondjuk pont nincs, szóval marad az optikai.
Egyébként az olcsóbb hangkártyákon jack formában van az SPDIF is, kell egy jack-rca átalakító hozzá, akkor van koax.
De inkább szokás SPDIF - USB transzportot használni.De szerintem elég lesz neked az optikai is. Milyen hangrendszerhez kell?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest