-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Pont tegnap adtam el a HTPC-met.
Jó volt, szerettem, meg minden, de mégis valami hiányérzetem volt, mindig volt valami kis apróság annak ellenére, hogy be volt állítva és csak erre a célra volt használva. Sajnos, ez a HDR / DV b@szakodás kicsesz mindennel és mindenkivel aki filmezni szeretne komolyabban.Az eddigi tanulság szerint a HTPC leginkább azoknak lehet opció, akiknek régebbi vetítője van és szeretnék élvezni a HDR/DV tartalmakat. Ha “csak” sima filmezés a cél, arra tényleg elég egy kisebb gép vagy valamilyen box is. Ha viszont madVR a cél tonemappinggal, akkor zsebbe kell nyúlni rendesen. 2024 végén ott tartunk, hogy a legtöbb eszköz tele van kompromisszummal.
Én 135”-os méretében vetítek.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #58409 üzenetére
Igen. A sok szemétből mennyi minden tűnik el.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #58406 üzenetére
Szemléletes egy Win11 tiszta telepítés, azután pedig rá egy Atlas/ReviOS.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #58289 üzenetére
És igen.
Megjött a termék. Szép és jó, igényes stb... DE mégsem jött be.Első kör:
Annak biztosan jó (lenne), aki előtt szemben helyezkedik el az elektronika. De moziszobában már használhatatlan, ha a hátad mögött vagy másik helyiségben, fél fallal arrébb helyezkedik el a motyó...Második kör:
Érthetetlen, hogy miért nincs rajta bluetooth vezérlés (illetve/esetleg IP). Számomra ez felfoghatatlan, amikor a "gagyi", 5.000 Ft-os AliExpress vezérlésben benne van...Harmadik kör:
Egyébként mindenre is fel lehet programozni és nekem nagyon szimpatikus az alap koncepció, miszerint 1 távirányítóval tudom a Lexicon processzoromat vezérelni, a Kodiban navigálni, lépkedni bármi, majd a MPC-HC lejátszómat vezérelni ÉS azon belül a MadVR-t is külön. Szóval a lehetőségek tárháza végtelen és bővíteni is lehet a listát akár olyan eszközökkel, ami nincs benne.Konklúzió:
Sajnos, marad egy másodlagos, android telefon Yatse alkalmazással. Az alkalmazás 1.500 Ft (teljes verzió), viszont mindent lehet vele irányítani.- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #58291 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy borzasztó fapados, bonyolult és átláthatatlan.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #58289 üzenetére
Elég nevetséges a kínálat egyébként. Vagy ezek az ultra gagyi cuccok vannak vagy pedig egy hatalmas ugrás felfelé. Olyan távirányítót is láttam, ami 470 euró…. Azért azt nagyon barokkos túlzásnak tartom. De hátha ez jó lenne..
Még nálam van a régi távirányító, teszek egy próbát azzal, amit írtál.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz devil-k #58145 üzenetére
Nem jött be a dolog. Mármint a távirányító szuper (lenne), meglepően jó anyaghasználat, háttérvilágítás, kézre is esik, de sajnos van pár gomb, amit egyszerűen sehogy sem tudok életre kelteni. Ilyen az “OK” (enter), bal alsó és jobb alsó gomb. A többi hibátlanul működik. Ez megy vissza a feladónak.
Viszont most más vizekre evezek: [link]
Nem olcsó, de ha ez beválik, a legboldogabb ember leszek a világon.Ilyen szempontból maradi vagyok. Nekem jobban bejön a fizikai távirányító, mint a telefonról, tabletről való bohóckodás.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz attiss66 #58143 üzenetére
Szerintem a legnehezebb kiválasztani a házat lesz:
- impozáns
- jó anyagminőség
- a kiválasztott hardverek kényelmesen és észszerűen elférjenek benne
- megfelelő kábel menedzsment kivitelezhetősége
- megfelelő szellőzés megoldottsága
- könnyen be lehessen szerezni
- ne legyen 60-100k< Ft és társai- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #58138 üzenetére
Most rendeltem egy ilyet az Aliról. Max. ha nem jó, ingyen visszaviszik a kicsi kínaiakhoz. Ígéretesnek tűnik.
G20S Pro BT
Illetve találtam is egy appot amivel lehet programozni.- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Szerintetek a Zidoo távirányítóját csata sorba lehetne állítani saját PC-hez?
[link]- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #58127 üzenetére
Pontosan.
Az Apple TV távirányítója szaggatás nélkül megy, amíg a hagyományos távirányító már nem.- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #58125 üzenetére
Rack szekrényből nem ilyen egyszerű, akár 1,5 méter is számít.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #58089 üzenetére
Mondjuk egy Bluetooth távirányító lenne az igazi 2024-ben.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #58103 üzenetére
Egyetértek. Jó lenne egy olyan táv, amit pl magad tudsz beállítani mondjuk az MPC-HC-hez stb.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Ezt a kérdést vidd át a házimozi topikba inkább. Ott többen fognak válaszolni rá. Anno azt hittem, hogy “hidegen” én is meg fogom csinálni a mérést, Dirac kalibrálást, MiniDSP beállítást, de aztán inkább fizettem egy fórumtársnak, hogy állítsa be nekem pöpecre. Nem bántam meg. Időt, energiát spóroltam magamnak, nem keveset.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz Khaosz55 #57094 üzenetére
Az első HTPC-m egy HDPLEX passzív házban volt. Imádtam minden pillanatát, gyönyörűen vitte a BD anyagokat, rendben volt a hőmérséklet is, egy igazi "néma mozigép" volt. No, de ez a HDR és DV nem hozza meg a felhasználók kedvét a low budget gépek összetákolására, főleg úgy, ha még meg kell küldeni egy bivaly videókártyával. Ha nem kell madvr, akkor viszont könnyebb dolgunk van... Mindenesetre ahogy számolgattam és ha újonnan szeretnénk egy jobb mozigépet, kb. 350.000 Ft és lehet, hogy még keveset is mondtam?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Khaosz55 #57078 üzenetére
Lehet, ez az én rossz szokásom, de én is mindig szeretek kicsit felé lőni a dolgoknak, minthogy aztán bosszankodni, hogy mi lett volna ha, azt a plusz 20.000 Ft-ot nem sajnálom a konfigra. Na, szerintem ezek a madvr képes HTPC-k kb. lassan már megegyeznek egy gamer PC-vel. Hahaha!
Ha egy 30 millió Ft-os vetítőt használnék, akkor engem sem érdekelne, hogy 900.000 Ft a videókártya a madvr-es HTPC-be. De lassan már ott tartunk, hogy annyiba fog kerülni a "kis" madvr mozigép, mint maga a vetítő.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Khaosz55 #57071 üzenetére
Nem ez volt a szempont most, hogy mennyibe kerül. Annak idején én 9.000 Ft-ért vettem újonnan.
A másik az, hogy tévúton jár az, aki azt hiszi, hogy 50.000 Ft-ért mindent is kihoz a HTPC-ből. Ezek a távirányítós, betűbillentyűs megoldások pedig ultra gagyik.
ctrlaltdel13
Pontosan.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz spiky03 #57061 üzenetére
Lehet jobb lenne, ha a saját igényeidnek raknál össze egy olyan gépet újonnan, amit ha később szeretnél esetleg bővíteni, minden zokszó nélkül megteheted. Igaz, hogy többe kerül, de az legalább a te saját szád-íze szerint lenne összepakolva.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Aki esetleg megdobná a HTPC-jét hangkártyával, annak érdemes a német Amazonon szétnézni, elég jó kis kedvezmények vannak most.
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #57003 üzenetére
Na, ja. Nappaliba valóban nem való, kivéve ha van valami hangszigetelt rack szekrényed amit el tudsz dugni valahova.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #56995 üzenetére
Pedig nekem 3 végfokom van és 1 processzorom.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #56900 üzenetére
Annak idején amikor én adtam hangot ennek a dolognak itt a topikban, hogy nevezzük nevén a gyereket, miszerint a HTPC ne más, mint egy direkt, mozira szánt, külön PC, akkor egyesek nagyon fel voltak háborodva. Sokan úgy gondolják, hogy attól, hogy becipelik a mindenes PC-t a nappaliba és minden más tevékenység mellett még egy-egy film is becsúszik, az már HTPC. Pedig marhára nem az.
Az én olvastomban a HTPC csak és kizárólag a mozizásra használt célhardver, nem gamer, nem irodai, nem mindenes gép. Sőt, az én fejemben, ha a HTPC-re gondolok, akkor csak és kizárólag fekvő házas gépek jutnak eszembe, nem pedig ezek a hatalmas nagy böhöm tornyok. Ez az utóbbi az én "zsánerem" leginkább. Bár itt a NAS és a HTPC között látok némi átfedést abban az értelemben, hogy az otthoni szerver, mint média- letöltőállomásként is fut egyszerre. De ide sem az otthoni biztonsági mentések, levelezőszervernek van keresnivalója ezen a HTPC-n.
python1
Ez nagyon rosszul hangzik szerintem és kellőképpen túlbonyolított.
Inkább akkor összerakom a pénzt egy nagyon bika madvr vasnak.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz python1 #56851 üzenetére
Akkor nálam is elég jó lehetne a felállás:
- GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI
- AMD Ryzen 5 3400G 3.70GHz AM4 BOX Wraith Spire hűtővel
- NOCTUA NH-L9a-AM4
- SEASONIC SS-350M1U-F0 350W táp
- WD 500GB Red SA500 NAS M.2 SATA
- G.SKILL 32GB Aegis DDR4 3200MHz CL16Ebbe kellene valami low profile kártya, mivel ez egyben a épített szerverem 4 hotswap fiókkal.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Magadnak, egy-két dolgot be tudsz állítani, de műszerek nélkül normálisan, semmit. Több óra hossza, mire azzal is bekalibrálják a TV-t. Nálam szerencsére a TV panelja szinte tesztminőségű volt (aki bekalibrálta, ő mondta, hogy ritkán lehet ilyen jó panelt kifogni), viszont a vetítőmön rendesen el voltak csúszva a színek.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #56789 üzenetére
Aha, már értem.
niof
Szerintem amíg nincs kalibrálva a kijelződ, addig felesleges a legjobb képről beszélni. A másik, hogy TV gyártóknak pedig nem érdekük, hogy a TV belső lejátszója mindenre is jó legyen. Sajnos, 2022-ben ott tartunk, hogyha komolyabban érdekel a mozizás-filmezés, akkor kell egy külön eszköz stream szolgáltatásoknak (pl. Apple TV) és külön egy a mozifilmekhez (pl. HTPC, médialejátszó... stb.)
Ez van.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm az infókat!
A bányászok (is) jól felverték a videokártya árakat- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #56713 üzenetére
Mondjuk kiváncsi lennék, hogy a 135”-ös vásznam alatt mit tudnék kihozni.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #56711 üzenetére
Értem. És most mi 2022-ben a megfelelő videókártya 4K tartalmakhoz?
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz SunMount3r #56675 üzenetére
Kiváncsi vagyok, a 2022-es kiadás meg tudja ezt oldani?!
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Nincs "menekvés". Külön kell tartani egy eszközt mozira és külön egyet stream-re.
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest