Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    válasz PuMbA #36507 üzenetére

    Meg is válaszoltad magadnak helyettem: Windows :)
    Nem kell lerohanni, hogy miért szidom, nem szidom, csak htpc-nek nem jó és való. Látod, Linux alatt 512MB teljesen elegendő még 4K-ra is (azért ez nem semmi), nem hogy "fullHD"-ra (1080i/p50/60), pedig 2015-öt írunk.

    Erősebb. Ez csak Windowsnál számít, ott erőből kell megoldani a dolgokat. Ez az sok gond közül az egyik (lényeges).
    Ha CAD, 3D, stb lenne a cél, akkor minden Mhz számít, sőt, Linux alatt is, ha pl. rengeteget fordít, komoly szerver lenne, stb.

    De ezt úgy kell megközelíteni, hogy: 1) mire kell? Ahhoz mi való, hogy ne legyen kompromisszum? 2) ha a Braswell mindenre elég, akkor lehet a Braswell 2 vagy AMD ezerszer jobb és gyorsabb, miben is lesz a különbség? Gyorsabb lesz az 1080p film, vagy a BR? Szebb lesz a kép? Előbb tölti be a rendszert?

    Értsd meg, Linux alatt félelmetesen optimizálva van, nem futsz bele ilyesmikbe, mind win alatt.

    Pl. egy Atom330+ION lapot használok HTPC-nek, 256MB RAM van a GPU-nak rendelve. Hibátlanul megy minden, csodálatos minőségben. Mert akkor nvidiára fejlesztettek, mint most Intelre, mivel az ION/ION2 valami kegyetlen jó (még ma is), és az 1080p/i akkor is az volt, mint ma. x264 hibátlanul megy ma is. Max a 10bit nem, mert nem támogatott a hardveres gyorsítás, de eleve semmi értelme a 10bitnek, helyette inkább nagyobb bitráta. A 4K szerintem oltári baromság. A h265 HEVC aminek van értelme!

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák