Új hozzászólás Aktív témák

  • xerobyte

    aktív tag

    Sziasztok!

    Most építettem magamnak házimozi rendszert, már csak a meghajtáson gondolkodok (HTPC vs. médialejátszó). Ami adott: 4mag 3.1 GHz, 8GB RAM, 1GB AMD 6850 vidkari.

    Alapvető problémám, hogy 2 monitor és 1 TV (erősítő) van a rendszerbe kötve, ebből aktív DP nélkül csak kettőt kezel az AMD és 3/2 kiválasztása elég problémás (UltraMont használok hozzá), de ez még okés is lenne, de a filmeknél mióta meg van az új erősítő elég nagy szívások vannak. Laggolás, szaggatás, akadozás: úgy érzem ezzel a PC konfiggal simán vinnie kellene...
    Próbáltam már TMT, powerDVD, XBMC programokat, de nem nagyon jutottam semmire, ha pedig a hangot felvettem DTS-MA-ra, akkor végképp lehalt a rendszer.
    A probléma biztosan nem a kábel, mert nem csak a TV, hanem a sima monitor is ezt csinálja, pedig arról a kábelről biztosan tudom, hogy jó.

    Ezen kívül másik probléma volt, hogy a hangforrást nem ismerte fel az erősítő, tehát ha váltottam sima DTS-ről, DTS-MA-ra akkor semmi...és nem az erősítő a gond.

    Tehát akkor az igények: pl. 35.000 kbps kép, 5.000 kbps hang tökéletes lejátszása (3D Bluray DTS-MA hang). Ki tudom ezt varázsolni a gépemből, vagy az AMD + catalyst kombó nem erre való és jobban járok egy médialejátszóval?

    A megjelenített kép minőségében (a lejátszó fél oldaláról) melyik a jobb, egy új csilivili médialejátszó vagy egy HTPC?

    Köszi!
    Tibi

Új hozzászólás Aktív témák